Quantcast
Channel: Enciclopedia calatorului independent
Viewing all 784 articles
Browse latest View live

FILM Outsourced - Ce te faci cand te trimit cu job-ul in India?

$
0
0
Saptamana 75
Film Outsourced(2006)



Demult nu am mai vazut un film dragut cu India, genul de filme pe care le urmaresc cu mare placere mai ales fiindca imi amintesc de Maroc. Iar filmul acesta a fost perfect fiindca vazandu-l pe Todd, americanul tipic in India mi-am amintit de toti turistii pretentiosi ce ajung in Maroc. Dar sa revenim ....

Rezumatul filmului:

Outsourced prezinta povestea lui Todd, care lucreaza la un magazin online pe departamentul suport clienti, adica un fel de call center. Fiindca firma a realizat ca in India ar putea plati cu pana la 10x mai putin decat in USA, salariile fiind mult mai mici, il trimite pe Todd sa ii instruiasca pe cei de acolo, cum sa fie eficienti si sa rezolve problemele rapid prin telefon. Evident ca acesta initial refuza, dar vazandu-se fara job prefera sa mearga totusi in India. 

Vedeti voi, partea comica e ca Todd e englezul tipic, care iubeste mancare de la McDonald, care are toate electrocasnicile posibile si imposibile, care prefera confortul si televizorul cu plasma de 50' mai mult decat orice. Asa ca o data ajuns in India are parte de soc dupa soc! Mancarea, oamenii, imbulzeala din aeroport, taximetristii ce sar pe tine, mizeria, aglomeratia, traficul infernal .... etc. Din cauza asta se nasc diverse situatii foarte amuzante asa ca e o comedie pe cinste pe care chiar merita sa o vedeti. 
Apoi job-ul, alta catastrofa, o cladire in mijlocul pustietatii, mica si cu mult mai putine resurse decat era el invatat. La inceput incearca sa se impuna in fata echipei, sa ii invete despre americani, expresiile uzuale, ce inseamna un "small talk", cum sa vb cu clientii etc. Pana intr-o zi cand Asha, una din fetele ce lucreaza cu el ii spune ca trebuie sa invete si el despre India. Nu i-a fost usor insa rand pe rand accepta schimbarile, ba mai mult are o relatie cu Asha desi aceasta ii spune ca urmeaza sa se casatoreasca in vara si ca e logodita de la 4 ani fiindca la ei 70% din populatie merge inca pe vechea traditie de casatorie aranjata.
Cand ajunge sa aiba o echipa productiva, extrem de buna, Todd e anuntat ca urmeaza sa inchida filiala din India si il muta in China fiinca chinezii lucreaza pe si mai putin, practic 20 de oameni valoreaza cat 1 in America.

Impresii despre film
Ce mi-a placut la Filmul Outsourced? Mi-a placut ca e un film realist, fara povesti siropoase, fara dansuri bollywood, fara "traditionala nunta", este un film din care poti invata multe despre cultura din India si obiceiurile lor de viata, exact asa cum invata si Todd. Mi-au placut fazele comice fiindca nu au fost fortate, mi-au placut cum au prezentat diverentele culturale dar mai ales socul cultural de la inceput.
Este un film foarte placut, genul care mi-ar fi placut sa fie macar cu 1 ora mai lung! Seamana intr-un fel cu The best exotic Marigold Hotel, care e tot cu americani ajunsi in India doar ca intr-un context diferit.

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

film-outsourced-india

CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Turisti pacaliti - Capcane in care am cazut in vacanta

$
0
0
Trebuie sa recunosc ca eu cand plec in vacanta ma uit dupa ce obiective turistice de top sa vizitez, caut informatii despre restaurantele bune, despre evenimente gratis si ma interesez mai putin despre capcanele pentru turisti, modul in care sunt pacaliti in orasul sau regiunea care urmeaza sa o vad. Ba mai mult in primele vacante eram atat de aeriana incat am si cazut in cateva capcane si mi-a trebuit ceva timp pana sa inteleg ca ca nu mai trebuie sa fiu atat de naiva, o tinta usoara pentru cei care "vaneaza" turisti. Acum chiar daca ma duc intr-o vacanta de relaxare sau in una foarte activa am invatat sa fiu cu ochii in patru si sa vad ce se petrece in jurul meu si mai ales sa nu mai cred tot ce mi se spune! Sa ma bazez mai mult pe mine, pe instinctul meu decat pe altii.Care e cel mai bun mod de a invatata sa te feresti de capcanele pentru turisti? Sa asculti povestea altora! Cu cat auzi mai multe cu atat sansele ca in urmatoarea vacanta sa fi pacalit e mai mica! 
turisti-pacaliti-securitate

Asadar incep eu cu 5 metode in care sunt pacaliti turistii

Obiecte valoroase false
Eram la PARIS. Ma plimbam prin Parc Tuilleries cu sotul cand vedem pe jos un inel care parea a fi de aur! Era finut, asa ca l-am ridicat si ne uitam in jur sa vedem daca nu cumva cineva l-a pierdut. Nu era nimeni la o distanta mare de noi asa ca ne gandeam ce sa facem, daca sa il luam sau nu cand a aparut un tinerel care sustinea ca e inelul logodnicei lui dar oricum s-au despartit si ca ni-l lasa noua daca ii dam 25 de euro. Ca e aur veritabil, ca e un suvenir cu noroc din Paris, ca nu se poate sa nu acceptam. Era atata de convingator incat as fi putut sa cad in plasa daca nu aveam banii pe card si ne grabeam la Louvre unde mai erau 2 ore si se inchidea. Asa ca am refuzat desi baiatul s-a tinut de noi pana la intrarea in muzeul Louvre. Cand am iesit soc si groaza, cat am traversat parcul Tuilleries am vazut cel putin 3 turisti pacaliti si chiar o romanca care a incercat sa ma pacaleasca din nou!

Circuit turistic incomplet pe motiv ca era inchis
Prima mea vacanta in Maroc. Habar nu aveam cum functioneaza lucrurile asa ca a fost foarte usor sa cad in plasa. Ne-am cumparat un circuit in afara orasului Querzezet la castelul Ait Benhaddou + Studiourile Atlas un fel de Hollywood in Maroc + un tur de oras ghidat. Circuitul costa 12 euro (120 dh) si urma sa ne plimbe 4 ore. Doar ca pe drum ghidul nostru a primit un telefon prin care i se spunea ca studiourile Atlas sunt inchise azi ca se fac filmari. Evident noi am luat-o de buna. Dupa 2 ore traseul nostru se terminase si eram usor dezamagita insa castelul fusese foarte frumos asa ca nu m-am mai gandit la asta pana ce nu au auzit la restaurant niste turiste vorbind despre acelasi circuit doar ca ele au vizitat si Studiourile ....

Taxiul cu suprataxa 

Din pacate am patit-o in Romania, chiar in Bucuresti. Am luat un taxi de la ambasada Marocului pana la gara. Cand am ajuns in gara de Nord am observat ca taxa pe km era de 5 ron!!!! Era sa innebunesc cand am vazut suma, ba mai rau pe taxi era scris in lateral tacsi nu taxi! Am putut sa ma cert cat vreau mi-a spus ca el e taxi privat si cere cat doreste, putem sa aleg pe alt taxi daca nu am vrut sa merg cu el! 

Bagaje furate din trenuri
De obiceiul acesta am auzit in timp ce stateam la povesti cu un roman pe peronul din Pisa. Oamenii stau pe peron si asteapta sa le vina trenul. Trenul ajunge, oamenii urca in tren si isi lasa bagajele in compartimentele speciale de la intrarea in vagon, apoi cauta un loc. In ultimul minut se urca o gasca de tineri, unu sustrage bagajul ca si cum ar fi al lui si trece in fata in timp ce prietenii ies din tren in spatele lui. Trenul porneste iar tu vezi ca ai ramas fara bagaj insa e prea tarziu. In gara din Pisa e foarte multa lume, unii vin pentru Turnul Inclinat, altii pentru Florenta sau Cinque Terre, unii merg la aeroport, sunt navetisti asa ca e aglomeratie non-stop. Majoritatea turistilor fiind aglomeratie cauta locuri, isi aseaza restul bagajelor, nici nu observa doar la destinatie ca bagajul lor lipseste.

Oameni care iti pun lucruri in mana si apoi iti cer bani
Am patit-o in Roma. Ma plimbam in ultima seara cu mama prin oras si am ajuns la P-ta Spania. Era intuneric, cativa turisti, cativa imigranti cu genti si portmonee contrafacute si cativa indieni cu trandafiri rosii. La un moment dat ma trezesc un un trandafir in mana, sa vad ce frumos miroase etc. Apoi a plecat, ne-am facut poze cu mama si cand ne-am indepartat de P-ta Spania ne-am trezit cu indianul foarte insistent ca trebuie sa platim. M-am enervat la culme fiindca nu vroia nici cum sa il primeasca inapoi asa ca am pus trandafirul usor jos si am grabit pasul.
Insa treaba asta am patit-o si cu tot felul de jucarii pentru copii, Kari plange, eu trebuie sa platesc...

Pacalit in bar: Pe langa asta am mai auzit de tipi care au fost agatati de un grup de fete si dupa ce au baut pe cinste, fetele merg la toaleta si dispar! Turistul ramane cu consumatia colosala de platit! Evident exista si situatii mai nasoale in care dupa ce te imbata bine sau iti pun ceva somnifer te trezesti ca nu mai ai nici un leu! de aceea e bine sa nu iesiti cu multi bani in oras
Furat in metrouri si autobuze aglomerate
Roma, Londra, Paris sunt toate oras foate aglomerate unde e foarte usor cand stati ca sardinele in metrou sa va sustraga iphonul sau banii din buzunar!
Politistul impostor care va acuza ca fumati sau beti in public si va da amenda! Multi turisti tineri au fost pacaliti astfel! Un barbat imbracat in politist, serios, ii acuza ca fumeaza sau beau in public in parc, sau alte locuri unde nu sunt multi oameni care sa vada. Suma nu e foarte mare, 20-35 de euro asa incat turistii sa nu se impotrivesc ....ba mai mult cred ca Dl Politist e de treaba, le face o favoare ca lasa pretul mai mic, evident astfel nici nu primesc chitanta.

Thanks for visiting,

Citeste mai multe pont-uri despre cazare,
 mancare, vacante ieftine AICI -->ARHIVA PONTURI BUNE

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Pareri despre noul meu aparat Nikon CoolpiX P500 cu zoom mare 36x

$
0
0
Anul trecut scriam acest articol in care ziceam ca in 2013 voi renunta la 1 vacanta pentru un nou aparat foto. Lucru pe care din fericire nu a trebuit sa il fac fiindca am un sot dragut si sensibil la dorintele mele si dupa nici 3 luni de la acel articol m-am trezit intr-o zi cu aparatul foto mult dorit. Nu e Mirorrlesul la care visam, nici macar nu e Sony insa sunt extrem de multumita de noul meu aparat foto Nikon Coolpix P500!

nikon-coolpix-500

Nu o sa va plictisesc cu detalii tehnice! 
O sa va spun ce imi place si ce nu imi place la el!

+++Plusuri

* zoom mare 36x mai rar asa ceva la un aparat foto! perfect pentru calatori, pentru safari, pentru fotografii interesati de detalii! 
* monitor LCD cu inclinare! Perfect pt poze facute de sus sau de jos
* posibilitatea de a filma filme HD
*Lumina de fundal (care e declansata instant cand lumina nu e tocmai buna pentru fotografii)
*Bateria reincarcabila tine foarte mult! Peste 300 de poze o data! Pe cand la Sony cel vechi deabia faceam 100,astfel ca a trebuit sa imi cumpar 2 baterii si tot nu aveam nr de poze pe care il am cu noul meu NIKON)

*E usor! Desi e mare are doar 500 de g! Celalalt desi era mai mic era ca un bolovan!
*Paleta de culori mult mai mare! mai luminoase si mai puternice!

---Minusuri

Are un singur Minus! Dar mare!
E vb de Stabilizatorul pentru imagine! E mult mai sensibil decat la Sony, asta inseamna ca trebuie sa tii mana perfect daca nu vrei sa faci poze miscate! Uneori sunt asa usor miscate ca nici nu se vede doar cand le descarci pe calculator! Asta inseamna ca pt un incepator nu il chiar recomand, doar daca nu il deranjeaza sa-si duca trepiedul in vacante :)! 
Modul sportiv (adica sa faci poze din masina, sau la patinatori/fotbalisti, mai exact in miscare sunt greu de facut cu el - dupa aproape 1 an de cand il am inca tot nu am descoperit cum.
Si mai are un minus pe care nu l-am remarcat initial (trebuie sa te joci putin cu el sa observi toate chichitele, la magazin toate aparatele foto fac poze bune :) e faptul ca uneori deformeaza poza. Mai ales cand sunt oameni in poze. Ceea ce e nasol :( In schimb peisajele ies de 1000 de ori mai frumoase decat cu vechiul Sony. Fiindca are culori mai multe, contrast mai mare. 

Acest aparat foto costa acum in jur de 1500 ron! Daca vreti ceva si mai bun, un aparat din aceasi categorie, dar mai nou si cu un zoom si mai mare (42x-singurul de pe piata cu asa zoom) e Aparatul foto Nikon CoolPix P510 Black care costa acum in jur de 1700 ron! Evident merita sa urmariti reducerile! :))

Poze facute cu noul meu aparat

Primele poze facute cu aparatul Nikon CoolPix 500 au fost in vacanta din Austria&Germania. Nu stiam sa il folosesc prea bine, nici nu studiasem carticica cu detalii tehnice insa cu toate astea pozele au iesit destul de bine:


poza-germania
lac-poza-germania

castel-poza-germania

tunel-verde-poza-germania

melk-poza-austria
Din autocar
viena-poza-austria
Cu zoom-ul la maxim
masina-poza
Noaptea in zona foarte luminata
budapesta-poza
Noaptea pe o strada oarecare
budapesta-poza2


                          Mai multe poze gasiti aici --> CIRCUIT AUSTRIA SI GERMANIA

Urmareste-ma pe Facebook Click Aici! /Mersi 

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!  


Vacanta de vara de la 150 euro cu All Inclusive - Super pont

$
0
0
De la inceputul anului ma tot pregatesc sa incep un set de articole cu pont-uri de vacante ieftine, insa tot nu am reusit pana acum fiindca aceste articole sunt ceva mai greu de facut avand in vedere ca e nevoie de documentare. Insa iata ca am inceput cu vacantele de vara fiindca pana in martie mai puteti beneficia de ofertele Early Booking si merita luate in considerare daca aveti o statiune favorita/insula favorita in care doriti sa mergeti sau un hotel preferat. Luate din timp vacantele tip sejur pot fi si cu 30% mai ieftine la Agentia Terra Vista.


oferte-early-booking


Oferte de vacante ieftine

Bulgaria

Bulgaria continua sa fie una din cele mai bune variante pentru vacantele de vara cu familia, pe litoralul Marii Negre, in hoteluri frumoase, cu mancare in sistem All Inclusive, bulgarii au dovedit an de an ca stiu sa faca turism. Mesele bogate, plajele curate si largi, apa calda, numai buna pana dupa mijlocul lui septembrie si preturile extrem de prietenoase au scos Bulgaria in Top 3 cele mai ieftine si bune destinatii de vara din Europa! Iar pentru noi este un mare avantaj ca e aproape si se poate merge cu masina foarte usor, astfel reducand in plus costurile.

  • Hotel Lotos 3* (statiunea Balchik) cazare 5 nopti cu mic dejun = 50 euro/sejur/pers
  • Hotel Diamant 4* (statiunea Sunny Beach) cazare 5 nopti cu mic dejun + cina = 60 euro/sejur/pers
  • Hotel Golden Yavor 4* (statiunea Nisipurile de aur) cazare 5 nopti cu mic dejun= 75 euro/sejur/pers
  • Hotel SmartLine Meridian 4* (statiunea Sunny Beach) cazare 5 nopti cu mic dejun + cina = 88 euro/sejur/pers
  • Hotel Doubletree By Hilton 5* (statiunea Varna) cazare 5 nopti cu mic dejun = 100 euro/sejur/pers
  • Hotel Lebed 4* (statiunea Constantin si Elena)  cazare 5 nopti cu All Inclusive = 123 euro/sejur/pers
  • Hotel MPM Kalina Garden 4* (statiunea Sunny Beach) cazare 5 nopti cu All Inclusive = 125 euro/sejur/pers
  • Hotel Sunrise All Suites Resort 4* (statiunea Obzor) cazare 5 nopti cu All Inclusive = 150 euro/sejur/pers

Toate ofertele le gasiti aici -->Oferte EarlyBooking Bulgaria

*Atentie preturile sunt date in luna iunie/septembrie
**Pt a gasi mai usor ofertele sus in dreapta selectati "dupa pret crescator"

Grecia

Grecia va asteapta cu peisaje idilice, paradisiace, unde florile sunt o explozie de culoare pe strazile imbracate in alb, unde marea cu culorile ei de la verde smarald la albastru azur va invita la joaca, plajele lungi cu nisip si sute de km de coasta ofera calatorului ambianta si decorul unei vacante perfecte la preturi cat se poate de mici! 

  • Hotel Alkion 4* (statiunea Halkidiki/Kassandra) cazare 7 nopti cu mic dejun + cina = 150 euro/sejur/pers
  • Hotel Andreolas Beach 3* (statiunea Zakynthos) cazare 7 nopti cu mic dejun + autocar = 165 euro/sejur/pers
  • Hotel Posidonio 3* (statiunea Lefkada) cazare 6 nopti cu mic dejun + autocar = 175 euro/sejur/pers
  • Hotel Asteria  3* (statiunea Thassos) cazare 6 nopti cu mic dejun + cina +  autocar = 225 euro/sejur/pers
  • Hotel Yannys 3* (statiunea Corfu) cazare 7 nopti cu mic dejun + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel =195 euro/sejur/pers
  • Hotel Agrabella 3* (statiunea Creta) cazare 7 nopti cu mic dejun +cina + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel =245 euro/sejur/pers
  • Hotel Klio Apart 4* (statiunea Creta) cazare 7 nopti  + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel =250 euro/sejur/pers
  • Hotel Loudanis 3* (statiunea Rhodos)  cazare 7 nopti  + All Inclusive + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel =300 euro/sejur/pers
  • Hotel Belair Beach 4* (statiunea Rhodos)  cazare 7 nopti  + All Inclusive + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel =365 euro/sejur/pers
  • Hotel Paleo Art Nuveau  4* (statiunea Corfu)  cazare 7 nopti  + All Inclusive + avion + bagaj cala + transfer aeroport-hotel = 400 euro/sejur/pers

Toate ofertele le gasiti aici -->Oferte Early Booking Grecia

*Atentie preturile sunt date in luna iunie/septembrie
**Pt a gasi mai usor ofertele sus in dreapta selectati "dupa pret crescator"

Turcia

Turcia este alegerea perfecta pentru familiile care isi doresc mai mult. Luxul absolut, peisaje exotice la cateva ore de zbor de Romania, vacante All inclusive in locatii linistite, frumoase sau vacante combinate cu vizite la site-uri arheologice sau minnuni ale naturii precum Pamukkale (terasele suspendate din calcar) etc. Vacantele in Turcia sunt pentru turistii care calatoresc cu stil si iubesc confortul si luxul mai presus de orice!

  • Hotel Club Tess 4* (statiunea Alanya) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel = 385 euro/sejur/pers
  • Hotel Hera Park 4* (statiunea Side) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel = 400 euro/sejur/pers
  • Hotel Matiate 4* (statiunea Kemer) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel + Asigurari = 400 euro/sejur/pers
  • Hotel Grand Ring 5*(statiunea Kemer) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel + Asigurari = 400 euro/sejur/pers
  • Hotel Saphir 4* (statiunea Alanya) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel = 499 euro/sejur/pers
  • Hotel Incekum Beach Resort & SPA 5* (statiunea Alanya) cazare 7 nopti cu All Inclusive + zbor cu Avionul + taxe aeroport incluse + bagaj la cala + Transfer aeroport-hotel = 550 euro/sejur/pers
  •  
 Toate ofertele le gasiti aici -->Oferte EarlyBooking Turcia

*Atentie preturile sunt date in luna iunie/septembrie
**Pt a gasi mai usor ofertele sus in dreapta selectati "dupa pret crescator"

Thanks for visiting,

 Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Arhiva ponturi bune (click)!  

Merita vizitat muzeul de etnografie Flutur din Chiscau

$
0
0
Stiu ca foarte multi romani ajung la Pestera Ursilor dar cati se opresc sa vada muzeul de etnografie Flutur din Chiscau? Ei bine, dupa numarul de turisti ce vizitau Pestera si cei din Muzeu as spune ca 1% cu indulgenta. Evident motive sunt o gramada pentru care sa nu te opresti (esti cu toata familia, bunica n-are chef sa vada cratite si carute de pe vremea ei, tata vrea sa ajunga sa vada meciul, copilul urla de oboseala etc.) insa daca esti pasionat de frumos (ca sa nu aduc in discutii istorie, origini etc) atunci FA UN EFORT SI INTRA MAI ALES CA MUZEUL E GRATUIT! in plus oricum treci prin Chiscau deci nu trebuie sa faci nici un efort sa ajungi la el fiindca e pe drumul principal!

*ORAR: Luni (inchis) Marti - Duminica 9:30 - 19:00 (vara) - 9:30-18:00 (iarna)

Ok, ok, stiu ca am mai tinut o "prelegere" despre muzeele etnografice si cat de mult imi plac fiindca imi amintesc de copilarie si fiindca mi se par unice in lume si probabil mai stiti si ca sunt pasionata de muzee insa chiar si asa as spune ca MUZEUL FLUTUR E IN TOP 3 CELE MAI FRUMOASE DIN ROMANIA DUPA PAREREA MEA! Stiu ca poate o sa vi sa para ciudat ca un muzeu despre care probabil nici nu ati auzit pentru mine a insemnat atat de mult insa asta e adevarul. Mi-a placut la nebunie muzeul fiindca NU E UN SIMPLU MUZEU! 

In muzeul etnografic Flutur se gasesc mii de obiecte colectionate de Lucretia si Aurel Flutur, oameni ai locului care pe parcursul vietii au adunat 2500 de obiecte de valoare care vorbesc despre satul Chiscau si obiceiurile din Muntii Bihor, o mostenire culturala valoroasa pe care o puteti vedea gratuit intrand in casa lor. De ce am spus ca nu e un simplu muzeu? Fiindca intr-un muzeu toate operele ar sta frumos in vitrine si ar fi expuse cateva obiecte intr-o incapere de mari dimensiuni pe cand muzeul Flutur e o simpla casa, compartimentata frumos in care fara nici o pretentie sunt asezate toate obiectele dupa meserii, camere cu interior taranesc, vase de lut si din ceramica, sunt reconstituite ateliere de cizmarit, dogarit, minerit, olarit, fierarit, pielarit etcc. Esti ca intr-o expoztie, nu e nimic formal, din contra am simtit un sentiment de casa locuita nu de muzeu!

Si acum haideti cu mine intr-o plimbare virtuala:

muzeul-de-etnografie-flutur
muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

muzeul-de-etnografie-flutur

Citeste mai multe articole despre vacante in tara aici--> Romania 


Multumesc:

Portal Cazarewww.Haisitu.roCazare in Oradea  

Magazin Online  www.Copilas.ro - Body Bebelus

Outlet echipament Sportiv www.Bravosport.ro - Pantaloni chinos

FILM Priceless - turism pe interes pe Coasta de Azur

$
0
0

Saptamana 76
Priceless (2006)

priceless-poster-review-film

Unul din cele mai bune filme ce le-am vazut in ultima vreme a fost Priceless (Hors de prix pe franceza) si asta se datoreaza in special calitatilor actoricesti ale lui Audrey Tatou care face un rol la fel de impecabil precum cel dinfilmulAmelie. Priceless nu este neaparat un film despre calatorii ci un film care o sa-ti trezeasca dorinta de calatorie datorita peisajelor frumoase de pe Coasta de Azur si mai ales viata de turist (cu bani)  in hotelurile de lux din regiune. Viata buna a francezilor bogati!

Rezumatul Filmului
Jean este un barman la un hotel de lux iar Irene este turista pe interes care doreste sa-si gaseasca un sot cu bani cu orice pret. Doar ca de ziua ei, iubitul ei prea in varsta adoarme asa ca ea coboara la bar unde il gaseste pe Jean sforaind pe o canapea. Ea crede ca  el e un turist, el nu spune nimic de frica sa nu fie parat ca dormea in timpul orelor de servici asa ca se imbata bine impreuna si apoi ajung in pat. Seara urmatoare istoria se repeta insa de data asta norocul o paraseste pe Irene fiindca iubitul o prinde asa ca ii taie cartea de credit si ii scoate inelul de pe deget. Vazand cum sta treaba se intoarce la Jean crezand ca acesta e bogat insa are un soc cand afla cum stau de fapt treburile. Se despart iar ea isi gaseste un alt batranel bogat iar el o batranica bogata. Ea incepe sa ii dea lectii de seductie si cum sa profite de pe urma aventurii ce o are, iar el viseaza sa o cucereasca intr-un final. Daca asta se va intampla sau nu o sa vedeti urmarind filmul :)

Impresii despre film
Locatiile extraordinare, viata de lux cu ore petrecute la piscina, banchete fandosite, mese la cele mai scumpe restaurante, preparate fusion, vise si iluzii, turism pe interes cum s-ar spune. Insa mai presus de toate acest decor somptos si aventura celor doi, mi-a placut rolul greu si indraznet al Audrey Tatou care reuseste sa fie la fel de draguta si simpatica cum o stiam.
Priceless mi-a placut mai mult chiar mai mult decat filmul Heartbreakers saufilmul Monte Carlo ambele filmate tot pe Coasta de Azur.

priceless-poster-review-film

priceless-poster-review-film



CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Orase superbe de vizitat in Italia - discutii turistice

$
0
0
Italia este una din cele mai populare atractii turistice din lume datorita oraselor superbe, o combinatie reusita de istorie, arta, arhitectura, ruine si catedrale, traditii si cultura si nu in ultimul rand experienta culinara deosebita, specifica fiecarui oras, ce o ofera turistilor. Italia e fascinanta datorita diversitatii si asta puteti observa facand un circuit prin mai multe orase italiene. Asta e si motivul pentru care am ajuns sa iubesc Italia, fiindca la fiecare vacanta reuseste sa ma surprinda din nou. Asa ca azi povestim despre orasele superbe din Italia pe care le-am vizitat sau urmeaza sa le vizitez.

8 Orase superbe de vizitat in Italia


1.Venetia
Stiu ca pentru multi a devenit un cliseu insa Venetia ramane cel mai fascinant oras din Italia, orasul meu preferat, in care m-am simtit cel mai bine fiindca Venetia  ofera decorul perfect pentru o vacanta romantica.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Venetia???
Pentru ca un oras unic in lume, multitudinea de canale, podete si gondole ofera o priveliste cum nu am mai intalnit. Piazza SanMarco plina de porumbei, frumusetea Podului Rialto, apusul pe Canal Grande, diminetile in piata de peste ofera un spectacol unic pentru orice turist. In plus sa nu uitam de vestitul carnaval de la Venetia unde mastile si costumatiile fac din Venetia o opera de arta! Merita sa faceti excursii pe Insula Burano si Insula Murano, iar daca mergeti vara puteti face plaja si baie la Lido. Venetia este un oras foarte ofertant pentru orice tip de turist.


2. Roma
Roma este capitala Italiei, cel mai mare oras din Italia dar si orasul cel mai bogat in vestigii istorice si arheologice din lume. 
De ce merita sa mergeti in vacanta in Orasul Etern???
Pentru o plimbare prin Roma antica, probabil singurul oras din lume care pastreaza vie atmosfera acelor vremuri, pentru Colosseum una din minunile lumii, pentru o seara incartierul Trastevere cel mai autentic cartier al Romei, pentru Capela Sixtina, Vatican si mai ales Muzeele Vaticane!


3. Florenta

Am spus si o mai spun,Florenta e orasul muzeu, orasul Renasterii, orasul lui Michelangelo, capitala Toscanei, un oras cu iz medieval si bogatii artistice ce trebuie vazute.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Florenta?
Florenta e destinatia perfecta pentru pasionatii de arta dar si pentru cei care iubesc tinuturile magice din imprejurimi. Regiunea Toscana e de o frumusete rara, sate (San Giminiano) si orase precum Siena si Lucca merita vazute intr-o vacanta in Florenta la fel cum se cere o degustare de vinuri in cramele din regiune (Chianti). Insa daca e sa ne rezumam la Florenta, atunci nu ratati Domul (unic si superb), podul Arno, privelistea din Piazza Michelangelo, Gradina Boboli si Palatul Pitti!


4. Milano
Milano este capitala Modei insa si poarta de intrare spre vestitele statiuni din nordul Italiei.
De ce merita sa mergi in vacanta Milano???
Sunt turisti pasionati de shopping si fashion pentru care Milano inseamna totul. Buticurile cu cele mai noi creatii vestimentare Gucci, Prada, Dolce&Gabanna printre vizite la superbul Dom din Milano in stil gotic exemplar si vestita opera de arta "Cina cea de Taina". Insa exista si turisti care ajung in Milano si dupa o zi pleaca mai departe spre Dolomiti sau spre statiunile ( Sirmione, Salò, Limone si Bardolino) de pe malul lacului Garda si Como, unde turistii se pot bucura de frumusetea naturii. O alta insula spectaculoasa din nord e insula Bella!


5. Pisa
Pisa este un loc al miracolelor, al doilea oras ca marime din Regiunea Toscana si poarta de intrare pe Riviera Italiana.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Pisa?
In primul rand pentru a vedea Turnul inclinat insa Pisa ofera mult mai mult, asta aveam sa descopar cand am facut oescala la Pisa. Apoi Pisa poate fi baza pentru a explora regiunea Toscana cu vizite zilnice in Florenta, Siena si Lucca. Si tot de aici puteti porni spre Coasta Riviera, o idee excelenta de vacanta de vara combinata intre frumoasele orase ale Toscanei si mare + plaja in Cinque Terrre, Levanto, Portovenere sau Portofino!


6.Napoli
Napoli este cel mai vibrant oras din Italia dar si locul in care s-a nascut pizza.
De ce merita sa mergeti in vacanta in Napoli?
Napoli este o alta fata a Italiei, un oras zgomotos care traieste la poalele vulcanului Vezuviu, insa si unul din cele mai vechi orase ale lumii asa ca e presarat cu castele (Castel Sant'Elmo si Castelul dell'Ovo) si multe biserici frumoase. In plus cartierul spagnoli (centrul istoric) are un farmec aparte. 
Insa eu nu m-as duce in Napoli ca sa imi fac vacanta in oras. Ci as merge mai departe pe Coasta Amalfi, Ravello, statiunea Sorrento, as lua zilnic vaporul spre Insulele Capri, Ischia si Procida si nu as rata nici in ruptul capului oplimbare prin cenusa orasului Pompei


7.Verona
Verona este orasul iubirii eterne si un paradis al operei in aer liber. Merita sa vizitati Verona pentru o vizita la balconul Julietei, o plimbare in jurul Piezzei d'Erbe, o vizita la Castelvechio si o seara de opera la Arena. Verona este orasul perfect de vizitat in special din martie pana in octombrie si daca ajungeti aici nu ratati o portie de mancare tipica locala precum "gnocchi", "pasta a fagioli" sau "pastissada de caval".



8. Alberobello
Superbul oras al celor o mie de trulli, este inscris in patrimoniul UNESCO si merita vizitat pentru fermecatoarele case trulli unice in lume. Casele din piatra vopsite in alb, cu acoperisul conic,printre florile vii colorate ofera senzatii deosebite vizitatorilor, iar pentru asta merita sa vizitati Alberobello dar si orasele din imprejurimi si satele din regiunea rurala Valle d'Itria.

 Tu ce orase ai vizitat sau visezi sa vizitezi din Italia???


 


Am facut 5 vacante in Italia citeste articolele aici -->Italia


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

Din Cluj in Apuseni - vacanta pas cu pas 3 zile

$
0
0
Vineri dimineata direct de la o petrecere ne-am urcat in masina si am pornit spre Apuseni, foarte matinale la 6 dimineata. Din Cluj am mers 30 km pana in Turda apoi am cotit spre Cheile Turzii si ne-am continuat drumul pe Valea Ariesului spre Campeni.
De indata ce trecem de Buru stancile si padurile nesfarsite lasa loc unor peisajele  atat (dar atat) de frumoase incat desi mi-ar placea sa dorm, cu fiecare curba luata aman momentul si pana la urma imi dau seama ca nu, de fapt nu imi doresc sa dorm! Vreau sa vad, sa traiesc, sa simt ca am pornit intr-o noua calatorie, de data asta pe plaiuri mioritice! Valea Ariesului te poarta in inima Muntilor Apuseni, pe DN75. Drumul e bun, asfaltat, viteza e regulamentara avand in vedere nr mare de curbe de pe traseu. Trecem prin Vidolm - Ocolis si Lunca Ariesului! Sate mici in care dincolo de soseaua principala viata se desfasoara ca acum cateva sute de ani. Munca la tara poate fi foarte grea pentru sateni dar pentru cei care o privesc este uimitor de pitoreasca:

  • Capitele de fan insirate pana in varful muntilor
  • Case imprastiate la sute de metrii, uneori km una de alta
  • Pasunile verzi
  • Ciobanii cu turme de oi 
  • Cantecul cocosului
  • Barbati ce merg la coasa
  • Buchete de floarea soarelui ce se ridica spre cer
  • Ulite pline cu flori
  • Primele semne ale toamnei
  • Drumul ce serpuieste constat printre 2 versanti acoperiti cu foioase.
  • In fata noastra vedem muntii in spatele nostru aceiasi munti ne ureaza drum bun.
muntii-apuseni-vacanta

*Prima oprire e la coperativa din satul Lupsa unde ne luam micul dejun din desaga si bem cate o cafea si un ceai pana se deschide muzeul de etnografie pe care il vizitam (5 ron intrarea)
*A doua oprire o facem la barajul de la iesire din Campeni unde surprindem primele semne alte toamnei
*A treia oprire este la Dealul cu melci unde ne minunam cand vedem un deal imens plin de melci pietrificati. 
*A patra oprire este chiar langa Dealul cu melci, mergem pe jos 500m, dupa sageti si ajungem la Cascada Pisoaia, absolut superba! 
*Ultima oprire este in Arieseni, la cabana Paraul Rece (75 ron/camera tripla) unde dupa ce ne despachetam lucrurile iesim sa mancam, apoi fetele merg intr-un traseu de 16 km (dus-intors) pana la Cascada Varciorog. Eu zic pas si dupa ce fac o baie fierbinte, ma pun la somn.

muntii-apuseni-vacanta

 ZIUA 2

Dupa 12 ore de somn ma trezesc mai fresh ca niciodata. Iesim devreme sa luam o gura de aer proaspat de munte. Acum observ verdele intens al brazilor ce ne inconjoara, mirosul greu de munte si pini, observ conurile de pe marginea drumului, aud satenii cum isi despacheteaza marfa in piata, vad dealurile ce ne inconjoara si ceata ce se ridica incet. Ne bem cafeaua la terasa de peste drum apoi scoatem masina si pornim "in expeditie".

*Ajungem in Garda de Sus unde o cotim spre Pestera Scarisoara, 7km. Drumul e nou, asfaltul se vede ca e proaspat turnat asa  ca arata cumva ciudat, in contradictie cu natura. Insa apoi dupa ce vedem drumul, mai ales dificultatea traseului si oamenii ce gafaie din greu pe deal in sus, spunem "Mersi" pentru drumul asta! Mergem incet, sus iesim putin de pe drum sa facem cateva poze cu valea si dealurile ce se intind la orizont! E foarte frumos drumul pana la Pestera Scarisoara, plin de cabana rasfirate, cai, capite de fan, e foarte rustic ca sa zic asa,  daca aveti conditie fizica merita mers pe jos! 

*Dupa ce lasam masina in parcare (5ron) ne luam cate o placinta cu afine si pornim incet prin padure spre Pestera Scarisoara. Platim intrarea de 15 ron si la iesire spunem clar ca a meritat chiar daca cele peste 100 de Scari ne-au cam solicitat. Pe drum inapoi ne luam cate un pahar mare cu afine si cu buzele mov si mainile patate ne intoarcem in Garda de Sus.

*Parcam masina chiar la indicatorul spre Pestera Scarisoara/Cheile Odrancusii si pornim pe jos 2 km prin chei. Drumul pare drept, serpuieste frumos printre versantii stancosi plini de foioase ce incep sa isi schimbe culoarea. Nu povestim, nu fiindca nu avem ce sa ne spunem ci fiindca fiecare e zen, absorbita in propriile ganduri, cu linistea, cu sinele.

*Ne oprim la Pestera lui Ionele unde sunt amenajate niste mese si banci din piatra, ca intr-o grota. Arata bine, asa in natura. Luam pranzul din nou din desaga, apoi urcam la Pestera lui Ionele (15 ron).

*Iesim si ne continuam drumul prin chei pana cand ne plictisim de acelasi peisaj la nesfarsit si decidem sa ne intoarcem. Pe drum le povestesc fetelor aventuri din Maroc, ascultam muzica de pe telefonul lui Mary si nici nu simtim cand ajungem inapoi la masina.

*Desi aveam in gand sa mai mergem si la Groapa Ruginoasa o lasam pentru data viitoare si alegem in schimb o terasa cu romante romanesti, un pastrav bun, o halba de bere, si mirosul de lemne arse de la focul de tabara din vecini.

muntii-apuseni-vacanta

ZIUA 3
 
*Ne urnim cu greu la 9 dimineata, ne facem bagajele si pornim inapoi spre casa cu intentia de a gasi un restaurant, terasa frumoasa, rustica, in care sa ne bem ultima cafea la munte. Gasim una in statiunea Scarisoara unde intr-un foisor plin de muscate si alte flori multicolore ne luam micul dejun (clatite cu dulceata si suc de brad). 

*Ne continuam drumul spre Albac, pe un alt traseu decat cel care am venit, si mai frumos, mult mai salbatic. Am ajuns intr-un loc unde pe un deal imens erau presarate case, exact ca in vederile cele mai frumoase cu Austria. Doar ca asta era la noi in Romania, la nici 2 ore de Cluj. 

*Apoi am intrat in padure, vreo 30 de km, pe un drum neasfaltat si foarte rau. Tot o groapa si un gropoi, insa peisajul atat de salbatic mi-a placut la nebunie. Rareori mai vedeam cate o cabana, o moara,  un stupar sau cate o vaca....

*Ultima oprire am facut la Belis Fantanele unde lacul de acumulare m-a dus cu gandul la fiordurile Norvegiei, o zona exceptionala pentru un picnic aproape de Cluj. Nici nu stiu de ce acum lipseau yacht-urile si nici turisti nu prea erau. Zona ar putea fi exploatata mai mult, mai ales la cati turisti si straini sunt in Cluj, pun pariu ca ar merge multi si doar la o cafea aici, pentru a fi departe de zumzetul si aglomeratia din oras.

muntii-apuseni-vacanta

In sfarsit, mi-a trebuit doar 3 zile sa uit de tot si de toate si sa ma bucur din plin de natura!





Multumesc:


Portal Cazarewww.Haisitu.roCazare in Cluj  

Magazin Online  www.Copilas.ro - Haine de copii ieftine


Outlet Sportiv www.Bravosport.ro - Ghete sport femei

Totul despre statiunea Costinesti

$
0
0
Daca Mamaia este cea mai cunoscuta statiune din Romania, atunci statiunea Costinesti este pe departe, locul preferat al tinerilor.  Insa Costinestiul nu inseamna doar distractie, ci si obiective de vizitat si zeci de idei de a petrece intr-un mod inedit, timpul liber. 

ghid-vacanta-costinesti



CAZARE SI MASA

In statiunea Costinesti puteti gasi cazare la orice pas. Statiunea este intesata de hoteluri, pensiuni si vile turistice. Hotelul Forum, o emblema a statiunii, este unul dintre putinele hotelui construite inainte de anii '90. Statiunea s-a imbogatit in ultimii ani cu numeroase vile si pensiuni turistice, care ofera conditii de cazare foarte bune. Pe langa cele 250 de unitati de cazare exista peste 1000 de camere inchiriate de catre localnici la preturi foarte mici astfel incat orice roman sa isi permita o vacanta la mare.

Cazare in Costinesti puteti rezerva aici -->www.cazarecostinesti.me iar versiunea pentru mobil e asta -->www.cazarecostinesti.mobi


OBIECTIVE DE VIZITAT 
Intreg teritoriul statiunii Costinesti este un veritabil muzeu in aer liber si asta,  gratie taberelor de sculptura organizate prin grija Uniunii Artistilor Plastici, regasim astazi, pe teritoriul statiunii, lucrari de arta ce poarta semnaturi celebre precum Ion Irimescu, Pavel Codita, Silvia Radu, Marcu Mihai, Rosu Nicolae, Cecilia Botez Storck, Adina tuculescu sau Wilhelm Demeter.
Epava- reprezinta de asemenea, unul dintre principalele puncte de atractie ale Costinestiului.  Epava care poarta numele de "Evanghelia", a esuat la sfarsitul anilor '60 datorita conditiilor atmosferice nevaforabile si a vizibilitatii reduse. Carena vasului a ramas blocata intre doua stanci in forma de V. Astazi, cei ce vor sa isi testeze limitele si sa-si incerce curajul pot ajunge la epava fie inot sau cu o ambarcatiune usoara.
Obeliscul Un alt punct important de atractie turistica este Obeliscul care din pacate a fost daramat de viitura care a avut loc in toamna anului 2005, construindu-se unul nou in locul acestuia. Noul Obelisc a fost ingaugurat in iunie 2006 si inlocuieste vechiul monument distrus. Are o inaltime de 18.5 metri, cantareste 200 de tone si este format din 6 piese care sugereaza catargul unei nave cu panzele in vant. Pe timpul noptii este luminat de reflectoare cu halogen albastru.


DISTRACTIE SI RELAXARE
Tocmai pesntru ca este statiunea tineretului, distractia este cuvantul de ordine in statiunea Costinesti. Daca in timpul zilei, turistii se ingramadesc pe plaja, incepand de seara si pana in zori, terasele si cluburile sunt arhipline. Petreceri extraordinare si concerte incendiare sunt organizate in fiecare seara in discotecile Ring, Tineretului sau Panoramic Club. Intrarile sunt destul de piperate insa varianta ieftina e sa dansati pe plaja unde sunt cativa dj care fac atmosfera iar costurile sunt 0. 
Pentru cei mai linistiti exista Teatrul de Vara din statiune unde sunt organizate periodic spectacole de muzica usoara si populara. De asemenea o plimbare prin statiune o sa va poarte pasii printre tarabele de suveniruri, in magazinele de accesorii de pe plaja si in centrele comerciale ale Costinestiului.
Iar pentru iubitorii sporturilor, Costinestiul este destinatia perfecta. Mai multe terenuri de sport sunt disponibile in statiune, iar iubitorii sporturilor naturice pot inchiria ambarcatiuni din bazele de agrement prezente pe plaja. Fie ca-i vorba de motoscutere, hidrobiciclete, sky-jeturi, barci, scufundari, plimbari cu "banana", zbor cu parapanta, schi nautic windsurf, plimbare cu deltaplanul, zbor cu avioane de agrement, observatii astronomice cu telescopul, aici le gasiti pe toate. Iar amatorii de scufundari pot explora lumea subacvatica in zona Epavei, inchiriind echipamente speciale din centrele specializate.


Ati fost in Costinesti? Ce amintiri aveti de acolo? 

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

10 carti de calatorie pe care trebuie sa le citesti

$
0
0
Toata blogosfera a primit o sarcina importanta de laChinezucare ne-a rugat sa promovam cultura si sa scriem un articol cu top 10 carti citite in 2013 astfel el va face o biblioteca virtuala cu toate! Desi eu nu prea scriu despre carti pe blog am zis ca asta e o cauza nobila si in plus chiar am sa va recomand cateva carti de calatorie frumoase pe care le-am citit si le recomand asa ca de ce nu?!



10 carti de calatorie pe care trebuie sa le citesti:


occidentul-orient-carte-calatorie"Orientul, Occident" de Boris Buzila

Cartea asta mi-a mers direct la suflet fiindca e scrisa in intregime despre Maroc. O calatorie lunga prin Casablanca, Marrakech, Bahia, etc ca un reportaj de la fata locului ce include multa istorie, detalii despre viata de zi cu zi in Maroc, degustari culinare, experiente inedite, etc. Foarte bine scris, foarte frumos scos in evidenta viata in Orient chiar daca este scrisa acum 20 de ani si unele lucruri s-au schimbat de atunci. 




iertati-ma-ca-nu-sunt-japonez-carte-calatorie"Iertati-ma ca nu sunt japonez" de George Moise

Mi-a placut fiindca este un jurnal de imigrant roman in Japonia. Nu e vorba de o calatorie ci de ani de zile petrecuti in Japonia in care autorul ne povesteste sub forma de scrisori catre mama lui ramasa in Craiova, povesti interesante despre limba japoneza si simbolurile kanji (pe care le studiaza fiindca doar asa a primit viza pe termen lung) despre relatia lui cu o japoneza (motivul pt care a mers in Japonia si care in final ii devine sotie) despre obiceiuri ciudate ale japonezilor (munca la japonezi, modul in care se distreaza, etc) despre acomodarea la o tara atat de diferita (cu greu, la un moment dat chiar se intoarce in Romania) despre mancarea japoneza (fiindca lucreaza intr-un restaurant) etc!  A fost o carte pe care am devorat-o in 3 zile si ramane cartea mea preferata din 2013!

India - Insemnari-eseuri-jurnal-carte-calatorie"India - Insemnari, eseuri, jurnal"

Protagonista, Mihaela Grigor a ajuns in India pe urmele lui Mircea Eliade, intial la o conferinta si apoi pentru a promova volumul `Professor Mirca Eliade, Reminscences`. A locuit la Callcuta oras pe care nu il ridica in slavi dar care ii place fiindca a reusit sa treaca peste anumite bariere si sa nu se mai mire la fiecare pas. Imi place modul franc cu care povesteste partile negative dar si partile pozitive ale Indiei, diversitatea, culorile, obiceiurile indienilor in viata de zi cu zi. Nu e o carte zen despre partea spirituala, religie etc ci este pur si simplu un jurnal de 4 luni in India, vazuta prin ochii unei romance. Despre ce mananca, despre ritualul religios al indienilor,despre obiectivele turistice si excursiile pe care le face, despre sistemul de caste foarte bine delimitat, despre templele pline de sange de la caprele sacrificate, multe din ele dezgustatoare, betigase parfumate si ofrande cu flori si la final un citat care mi-a mers direct la suflet, din perspectiva de calator si visator specialist: `` Pentru ca visele nasc ganduri si gandurile dau nastere la actiuni `` 

Visul-lui-Joy-carte-calatorie"Visul lui Joy" de Lisa Lee

Nu e o carte usoara dar e o carte frumoasa. Inceputul a fost mai greu insa apoi am inceput sa mananc pagina cu pagina!  Visul lui Joy povesteste viata unei tinere care fuge din America de la familia ei, in China sa isi cunoasca tatal si originile. Povestea se desfasoara in perioada presedintelui Mao cand sistemul comunist este in floare si lucrurile sunt foarte stricte din toate punctele de vedere. Ajunsa in Shanghai il cunoaste pe tatal ei, mare pictor, care preda arta intr-un turneu national prin diverse sate. Merge si ea cu el, invata sa picteze si mai ales semnificatia picturilor in traditia chinezeasca, isi cunoaste viitorul sot, face un copil si nu dupa mult timp lucrurile o iau razna cand productia de pe camp este din ce in ce mai putina si oamenii incep sa moara de foame, la propriu. Ultimul capitol e dureros (ajunsesera sa se hraneasca cu 4 boabe de orez pe zi! ) am citit si am plans pe rupte insa in final mama ei o gaseste si o salveaza desi ii trebuie multe luni pentru a se pune pe picioare. Cartea se bazeaza pe fapte reale!

Turist-fiscal-carte-calatorie"Turist fiscal" de Guy Bellami

Cartea asta am luat-o la o oferta cu 5 ron si nu am avut nici o pretentie de la ea. Insa a fost mult mai buna decat imi imaginam. Povestea unui englez sarac, plin de datorii, la care ii moare intr-o zi mama. La citirea testamentului afla de niste terenuri pe care mama lui le cumparase, care acum erau foarte valoroase mai exact profitul lui era de 1 milion de euro. Avocatul ii sugereaza sa se mute un an pe Coasta de Azur ca sa nu trebuiasca sa plateasca impozite (echivalentul a peste 40% din suma) asa ca desi nu e incantat de idee fiindca el e englezul tipic, modest, care nu a calatorit niciodata, gandindu-se la banii pe care ii poate economisi se muta in Nice. Mi-a placut cartea fiindca alaturi de el am calatorit timp de 1 an pe Coasta de Azur si acum simt ca cunosc mult mai bine aceasta regiune. Multe detalii despre oameni, obiceiuri, despre turistii fiscali, despre cum se simte un om care se imbogateste peste noapte etc. Cartea asta mi-a amintit de atmosfera vacantelor de vara! Dupa ce o citesti iti doresti sa vina vara de 1000 de ori mai repede!

un-an-in-provence-carte-calatorie"Un an in Provence" de Peter Mayle

M-am mutat un pic mai la nord, dar tot in Franta, in regiunea Provence, pentru inca 1 an de calatorii virtuale alaturi de Peter Mayle care povesteste luna de luna viata lui in Provence. Foarte multe detalii despre tot ce inseamna bucataria frantuzeasca si pasiunea francezilor pentru mancare (exista chiar pliante cu zeci de feluri de paine in care iti este explicat fiecare paine cu ce fel de mancare merge) despre pasiunea provensialilor pentru vanatoare, pentru cules ciuperci, despre productia de vin din regiune si festivalurile estivale! Cartea 1 an in Provence am savurat-o din plin, ca un vin bun, 10 pagini in fiecare seara si dupa 20 de zile m-am apucat de plans fiindca eram atat de obisnuita cu aceasta rutina, cu Provence, cu subiectele mereu noi si interesante ce erau abordate capitol cu capitol ....


Paralele-Europene-carte-calatorie"Paralele Europene" de Iuliu Barbat

O carte mai veche in care asemenea unui blog ne sunt prezentate orase europene, in articole de 5-6 pagini care descriu atmosfera din acele perioade in Londra, Paris, Brugge, Viena etc. Mi-a placut cartea fiindca nu se opreste la obiectivele turistice ci sunt dezbatute mici detalii pe care calatorul le observa in fiecare oras prin care calatoreste si le dezbate pe larg. Se vede ca nu este un simplu calator ci un scriitor cu condei fiindca foloseste cuvinte foarte elaborate pentru a descrie lucruri foarte simple :)

 

Poveste-de-dragoste-africana-carte-calatorie

"Poveste de dragoste africana" de Caitlin Davis

Am cumparat cartea crezand ca e vorba despre o poveste de dragoste dintre un EA SI UN EL. Caitlin il cunoaste pe Ron in timpul univeristatii la New York, iar la finalul anului se casatoresc si se muta cu el in Botswana. Este o poveste reala, un jurnal de peste 10 ani de trai in Africa, povestiti cu mult suflet. 
Insa pe parcursul a celor peste 500 de pagini aveam sa afla ca povestea de dragoste e intre Caitlin si Africa, orasul Maun si imprejurimi, intre paradisisul din nisip, hipopotanii de langa rau si elefantii care ii ieseau mereu in cale. Insa si despre oamenii Africii, despre infectarea cu SIDA care era la ordinea zilei, despre probleme ce le avea acolo si motivul pentru care decide sa paraseasca Africa cu Ruby, fetita lor de 3 ani. A fost o carte sensibila care vorbeste in cel mai mic detaliu despre viata in Africa si mai putin despre relatia dintre ea si sotul ei.

In-mare-sunt-crocodili-carte-calatorie"In mare sunt crocodili" de Fabio Geda

Singura carte pe care am citit-o de 2 ori in aceeasi luna, ianuarie 2013. Am pus mana pe ea la 10 seara si am gatat-o la 5 dimineata. Am devorat cartea asta fiindca e scrisa foarte frumos si are multa actiune. Este povestea reala a lui Fabio care s-a nascut in Afganistan iar intr-o zi mama lui il duce in Pakistan si il paraseste la un hotel ca sa-l salveze din mainile talibanilor. Acesta povesteste in detaliu despre job-urile si tarile pe care le traverseaza (IRAN - TURCIA  -GRECIA) pentru ca in final sa ajunga in Italia unde este adoptat. Desi cartea asta ar fi trebuit sa fie trista, eu am ras de m-am prapadit de nenumarate ori la fel cum am plans cand au plecat din Iran in Turcia si au traversat mai multi munti timp de 30 de zile in conditii extrem de periculoase.

Locuri-in-inima-carte-calatorie"Locuri in inima" de Libby Southwell

Locuri in inima este o carte trista, povestea reala a lui Libby o tanara din Sidney care are o relatie fericita cu iubitul ei, se logodesc si nu dupa mult timp acesta merge intr-o tura de alpinism si pica intr-o crevasa care ii este fatala. Dupa asta Libby incepe o calatorie tip terapie pentru a trece peste tragedia cumplita din viata ei. Incepe cu Nordul Indiei, Tibet si strabate mai multe tari, ajungand in 2004 in Sri Lanka unde ia partea la o alta tragedie, marele Tsunami! Ea supravietuieste asa ca in urma acestui eveniment creeaza o asociatie AdoptSriLanka prin care a strans donatii in valoare de 35 milioane dolari.


Citeste mai multe articole de pe blog AICI -->CUPRINSUL BLOGULUI
  

FILM Monsieur Ibrahim-vacanta de cunoastere din Paris in Turcia

$
0
0
Saptamana 78
Monsieur Ibrahim (2003)

film-monsieur-ibrahim-poster

Nominalizat pentru Globul de Aur si numeroase alte premii internationale filmul Monsieur Ibrahim e inca unul din filmele frantuzesti de calatorie care mi-au placut foarte mult nu doar fiindca filmul are un scenariu bun, locatiile din Paris si Turcia extraordinare ci si fiindca e o poveste cu morala, un film educativ din care poti retine ceva.

Rezumatul filmului

Filmul Monsieur Ibrahim povesteste viata lui Momo la Paris, un copil evreu de 15-16 ani care locuieste cu tatal sau in urma divortului dintre parinti. Tatal merge zilnic la servici asa ca Momo are practic grija de casa. El gateste, el face curatenie, el face cumparaturile (furand deseori) de la magazinul Arabului despre care tatal lui vorbeste cu dispret. In timp relatia cu tatal lui se strica din ce in ce mai tare acesta fiind in depresie si mereu comparandu-l cu fratele lui, ramas in grija mamei. Asa ca Momo se imprieteneste cu Arabul, domnul Ibrahim, imigrant din Turcia care detine acel magazin de cartier si care il educa si ii da pont-uri pentru a fi fericit, stiind situatia in care se afla. Intr-o zi tatal lui Momo isi pierde slujba, apoi il paraseste lasandu-i o scrisoare si ceva bani si nu dupa mult timp vine politia la el spunandu-i ca tatal lui s-a sinucis pe calea ferata. Momo atunci il spune lui Ibrahim "When are you going to adopt me?" Monsieur Ibrahim: Tomorrow if you like. Evident lucrurile nu au fost atat de simple, copilul fiind evreu iar dl Ibrahim musulman, insa dupa nenumarate incercari reuseste sa il adopte. In vacanta de vara cumpara o masina rosie, decapotabila si merg impreuna in Turcia sa isi cunoasca familia, originile si mai ales sa il pregateasca pe Momo pentru viata.


Impresii despre film
Nici nu stiu de unde sa incep, mi-a placut acest film la nebunie! Mi-a placut modul in care dl Ibrahim a reusit sa se imprieteneasca cu Momo avand amandoi aceleasi interese (mersul la prostituate) si aceleasi dorinte (sa ajunga sa fie fericiti). Pentru asta dl Ibrahim ii tine lectii despre islam, despre coran, insa nu intr-un mod religios ci educativ. Incearca sa il duca pe calea cea dreapta si mai ales sa aiba o relatie bazata pe respect si prietenie fara sa ia in calcul diferenta de varsta. 
Mi-a placut Parisul ilustrat in film si micile lor iesiri in centru, iar apoi vacanta in Turcia a fost una despre cunoastere, despre cum sa te bucuri de simturi, mirosuri, arome, despre oameni si culturi diferite.

Citate din film care mi-au placut:

"To find out if a country is rich or poor, look at the bins. If there are bins and no rubbish, it's rich. If there's rubbish by the bins, it's neither rich nor poor... it's touristy. And if there's rubbish but no bins, then it's poor"

"Slowness is the key of happiness."

"Arab shop means open from 8 til midnight, even Sunday."

 
film-Monsieur-Ibrahim1

film-Monsieur-Ibrahim2

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim

film-de-calatorie-Monsieur-Ibrahim


CLICK  PENTRU MAI MULTE --> FILME CU CALATORII


Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Costul unei vacante ieftine in orasele din Europa 2014

$
0
0
Astazi am pentru voi un articol lung si detailat despre costurile unei zile de  vacanta ieftina in orasele din Europa din care sper sa va inspirati pentru vacantele din 2014 si care sper sa va ajute sa va faceti o impresie despre costurile unei vacante si destinatiile ieftine care merita abordate anul acesta! Atentie preturile sunt aproximative (la hoteluri si hosteluri preturile sunt fixe, insa ele se pot modifica in functie de perioada). Daca nu gasiti destinatia voastra in lista sau aveti nevoie sa gasiti cel mai mic pret la cazare imi puteti scrie pe facebook sau pe e-mail :aliceee_traveler@yahoo.com


buget-de-vacanta

Cluj-Napoca (Romania)
    Bani folositi in Romania: Leu romanesc
    1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel -->  RetroHostel =45 ron/pat/noapte
    1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> PensiuneaSada 3*= 110 ron/camera dubla/noapte
    Transport = 4 ron/ doua bilete
    Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
    Obiectiv turistic: 15 ron Gradina Botanica

    Praga (Cehia)

    Bani folositi in Cehia: Coroana ceha
    1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Little Quartier Hostel 3*= 31 ron/pat/noapte
    1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Hotel Espirit 3*= 81 ron/camera dubla/noapte
    Transport: 8 ron/2 bilete
    Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
    Obiectiv turistic: 40 ron Castelul din Praga

    Kiev (Ucraina)
      Bani folositi in Ucraina: Ucrainian Hryvnia
      1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Down town hostel =23 ron/pat/noapte
      1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Slavutych Hotel 3*= 120 ron/camera dubla/noapte
      Transport = 2 ron / doua bilete
      Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
      Obiective turistice: 5 ron Muzeul Cernobal si 5 ron Manastirea Kiev Pechersk Lavra

      Belgrad (Serbia)
        Bani folositi in Serbia: Dinar sarbesc
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Sun Hostel= 27 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Guest HouseMK Star = 100 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8  ron/ doua bilete
        Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
        Obiective turistice: 8 ron Palatul Printesei Ljubice si 25 ron Nikola Tesla Museum

        Sofia (Bulgaria)
        Bani folositi in Bulgaria: Leva 
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel -->  Hostel Mostel Sofia = 25 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Kolev Apartaments 3* = 135 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 4  ron/2 bilete
        Mancare : 45 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 25 ron Muzeul de Istorie Nationala 

        Cracovia (Polonia)
        Bani folositi in Polonia: Zlotul polonez
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> HostelSubmarine = 26 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel -->Hotel Pascal Rooms =  75 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8  ron/2 bilete
        Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
        Obiective turistice: 15 ron Muzeul de arta moderna si 25 ron Castelul Wawel

        Budapesta (Ungaria)
        Bani folositi in Ungaria: Forint
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Hostel Budapest Center= 31 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Agape ApartHotel 3*= 120 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8  ron/2 bilete
        Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 35 ron Gradina Zoologica

        Istanbul (Turcia)
        Bani folositi in Turcia: Lire turcesti
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Eastwest Guesthouse= 40 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Galata 2 Hotel= 85 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8  ron/2 bilete
        Mancare : 45 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Palatul Topkapi

        Napoli (Italia)
        Bani folositi in Italia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> La Controra Hostel= 63 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Hotel Ideal 3*= 130 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 10  ron/2 bilete
        Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 42 ron Muzeul de arheologie

        Venetia (Italia)
        Bani folositi in Italia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Generator Venice Hostel= 112 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Hotel Sweet Home= 200 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 100 ron/3 zile vapporeti pass
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 80 ronVenice Museum Pass

        Vilinius (Lituania)
        Bani folositi in Lituania: Litas
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Central Stay Hostel= 36 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Mikotel 2*= 100 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 10 ron/2 bilete
        Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 8 ron Muzeul Castelului Vilnius
         
        Riga (Letonia)
        Bani folositi in Letonia: Lats
        1 noapte la cel mai ieftin/ bun Hostel --> Firefighter Hostel= 22 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Dodo Hotel 3*= 108 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8 ron/2 bilete
        Mancare : 50 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 10 ron Muzeul de automobile

        Tallinn (Estonia)
        Bani folositi in Estonia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Red Emperor Hostel = 26 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Go Hotel Shnelli 3*= 180 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8 ron/2 bilete
        Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 25 ron Muzeul National de arta Kumu

        Zagreb (Croatia)
        Bani folositi in Croatia: Kuna
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> The Brit Hostel= 22 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Hotel Roo Room 3*= 108 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 15 ron/2 bilete
        Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 30 ron Muzeul Mimara (de arta)

        Milano (Italia)
        Bani folositi in Italia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel -->The MonasteroHostel =67 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel -->HotelLugano 3*= 219 ron/camera dubla/noapte
        Transport = 12 ron/ doua bilete
        Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 50 ron acoperisul catedralei Duomo

        Lisabona (Portugalia)
        Bani folositi in Portugalia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Passport Lisbon Hostel= 40 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Wallis Guest House= 90 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 20 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Castel de Sao George

        Brugge (Belgia)
        Bani folositi in Belgia: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Charlie Rockets Youth Hostel= 72 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Ibis Brugge Centrum= 220 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 25 ron/2 bilete
        Mancare : 120 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Plimbare pe canale cu vaporasul

        Viena (Austria)
        Bani folositi in Austria: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> A&T Holiday Hostel= 63 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Livingston Apartament Studio 4*= 185 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 20 ron/2 bilete
        Mancare : 85 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 50 ron Palatul Schonbrunn

        Saint Petersburg (Rusia)
        Bani folositi in Rusia: Ruble
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Hostel Underground Hall= 23 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Happy House= 75 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 8 ron/2 bilete
        Mancare : 75 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 80 ron Muzeul Hermitage si Palatul de iarna

        Barcelona (Spania)
        Bani folositi in Spania: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> BCN Eixample Hostel= 31 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Eurostar Mitre 3*= 160 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 25 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 50 ron Biserica Sagrada Familia

        Paris (Franta)
        Bani folositi in Franta: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> St Christopher's Inn Paris= 139 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Ibis Budget Porte de Chapelle= 210 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 15 ron/2 bilete
        Mancare : 80 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 75 ron Turnul Eiffel

        Amsterdam (Olanda)
        Bani folositi in Franta: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Princess Hostel Museum Square= 29 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Aalborg Hotel Amsterdam= 181 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 20 ron/2 bilete
        Mancare : 80 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Anne Frank House

        Dublin (Irlanda)
        Bani folositi in Irlanda: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Oliver St George Gogarty's Hostel= 54 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Russel Court Hotel 3*= 157 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 15 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 75 ron Guiness Storehouse ( inclus 1 pahar de bere)

        Berlin (Germania)
        Bani folositi in Germania: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Berlins City Hostel= 45 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel --> Alecsa Hotel am Olympiastadion 3*= 145 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 20 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 50 ron Muzeul Pergamon 

        Londra (Anglia)
        Bani folositi in Anglia: Lire
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel --> Fresh the Great Eastern Docklands= 65 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Palmers Lodge Swiss Cottage 3*= 205 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 20 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 150 ron London Eye

        Oslo (Norvegia)
        Bani folositi in Norvegia: Coroana norvegiana
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Perminalem Hotel 2*= 200 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Oslo Hotel Apartaments 3*= 262 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 50 ron/2 bilete
        Mancare : 125 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 50 ron Palatul Royal

        Stockholm (Suedia)
        Bani folositi in Suedia: Coroana suedeza
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Interhostel= 76 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Conect Hotel City 3*= 400 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 50 ron/2 bilete
        Mancare : 125 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 75 ron Palatul Royal

        Helsinki (Finlanda)
        Bani folositi in Finlanda: Euro
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Cheap Sleep Hostel= 98 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Travellers Home= 227 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 25 ron/2 bilete
        Mancare : 100 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Muzeul de IstorieNational

        Copenhaga (Danemarca)
        Bani folositi in Danemarca: coroana daneza
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Sleep in Heaven= 87 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> B&B Bonvie= 240 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 25 ron/2 bilete
        Mancare : 125 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 75 ron Gradinile Tivoli

        Zurich (Elvetia)
        Bani folositi in Elvetia: Franci elvetieni
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hostel--> Youth Hostel Zurich= 150 ron/pat/noapte
        1 noapte la cel mai ieftin/bun Hotel--> Anwand Lodges 3*= 300 ron/camera dubla/noapte
        Transport: 50 ron/2 bilete
        Mancare : 125 ron/restaurant/3 mese
        Obiectiv turistic: 40 ron Muzeul de Istorie ( Swiss national museum)

        Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

          Vacante in imaginatia mea si ce am gasit in realitate - discutii turistice

          $
          0
          0
          Oricat de mult citesti, oricat de amanuntit iti pregatesti o vacanta, oricat de multe crezi ca cunosti despre un oras surpriza va aparea de indata ce vei ajunge acolo. Iar acesta surpriza e foarte importanta, practic motivul vacantelor caci altfel am putea vedea totul prin prisma cartilor, a emisiunilor de specialitate, prin fotografiile si relatarile altor oameni ce au calatorit. Insa cat de mare a fost surpriza ... diferenta dintre ce mi-am imaginat si realitatea vacantelor mele am sa va povestesc in detaliu in acest articol.

          Maroc-detalii

          Prima vacanta in Maroc avea sa ma zguduie bine

          Cineva trebuia sa ma avertizeze ca Marocul nu e pentru incepatori. Odata ajunsa acolo eram fericita ca zona asta a Africii e totusi modernizata, pe alocuri facand progrese mai mari decat noi. In Maroc erau deja autostrazi cand la noi deabia se discuta despre ele, erau cluburi private cum inca in Cluj nici azi nu stiu sa existe, faleza din Casablanca era intesata de piscina in diverse forme si restaurante de lux pe cand in Mamaia inca terasele aveau scaune de plastic. Eram socata in bine.
          Si socata in rau. Atatea cocioabe, privelistea unor mahalale in care zaream copii cum se joaca printre gunoaie, chiloti si djelleba puse la uscat, antene parabolice arse de soare, cersetori la fiecare colt de strada, protejatii lui Alah de pe langa fiecare moschee, negustorii ce ne hartuiau in bazar ........
          Mi-a placut fiindca era foarte diferit insa mi-a trebuit mult timp pana sa inteleg cum functioneaza lucrurile, sa nu ma mai enervez si sa nu ma mai mir la fiecare pas. Marocul mi-a intrecut mult asteptarile fiindca la fiecare vizita am realizat noi motive pentru care sa te indragostesti: mancarea, aromele, piata de condimente, detaliile arhitecturale, mozaicurile si arabescursile, oamenii Marocului, culorile Marocului, obiceiurile oamenilor in ceea ce priveste religia, traditia, vestimentatia, relatiile etc. Atunci am si inteles ca o vacanta de 4 zile va fi doar o plimbare de 4 zile insa adevarata viata se poarta in interior observand zi de zi detaliile vietii. 
          Dupa Maroc am decis sa vad fiecare tara care imi trezeste interesul pe indelete si sa nu ma raportez doar la un oras, la un hotel, la o mana de oameni ...


          Franta-Paris-detalii

          Parisul orasul care nu mi-a oferit Paradisul pe Tava

          La prima vacanta in Paris am ramas profund dezamagita. Nu obiectivele turistice m-au dezamagit ci atmosfera, viata din acest oras. Atatia tigani, atatia imigranti, atat de aglomerat, de murdar, de obositor, incat cu greu am inteles de unde pana unde faima; popularitatea asta de care se bucura Parisul, un oras prea scump si prea supraevaluat dupa parerea mea.
          Deabia la a doua vizita am inceput sa inteleg. Deabia atunci cand am renuntat sa mai vad Parisul undeva sus pus pe un piedestal de oras de top care trebuie sa-mi ofere totul de-a gata si am inceput sa caut eu frumusetea, originalitatea, unicitatea Parisului, am inceput sa apreciez acest oras. Mobila antiq, vanzatorii din anticariate, florariile, apartamentele cochete din Montmartre, parcurile relaxante, artistii din metrouri, discurile cu muzica buna, rosu de Paris, cafenelele cu mese rotunde, decoratiunile Art Nuveau de pe usi, delicioasele clatite si fomidabilele muzee au facut sa imi schimb rapid parerea despre Paris.
          Anglia-londra-detalii

          Londra - Surpriza Surprizelor

          Toata viata am vazut Londra ca fiind un fel de America din Europa doar ca plina de oameni sobri si seriosi, adevarati gentalman imbracati la patru ace si inabordabili.  Nu am apreciat niciodata Londra la nivel turistic, adica pentru Muzeul de ceara, Schimbarea garzii, London Eye si Bukingam Palace nu m-as fi dus niciodata la Londra. Orasul acesta era la fel de neatractiv ca si America. Doar ca promitea ``visul american`` mai aproape de casa asa ca am incercat. 
          Insa Londra a fost o imensa surpriza pentru mine. Chiar daca in final am parasit Londra, orasul acesta mi s-a bagat sub piele inca din prima saptamana si va ramane unul din orasele cele mai moderne, civilizate si surprinzatoare pentru mine. Cat despre zona turistica, dupa 3 luni acolo sunt convinsa ca daca m-as intoarce pentru inca 3 luni tot as mai gasi suficiente locuri interesante de vazut. Sunt prea multe evenimente, expozitii, galerii de arta, muzee, parcuri, strazi, piete, biserici incat sa te plictisesti. Practic in fiecare zi era o provocare sa imi fac un program care sa includa cat mai mult din ce era valabil ``doar azi```. Londra e orasul in care nu te vei plictisi niciodata doar daca esti plictisit de viata (si atunci e vina ta) iar pentru mine, care iubesc sa traiesc, sa vad, sa iau parte la diverse evenimente Londra insemna raiul.

          Vacantele tale au coincis cu imaginatia? Care oras a fost mai presus de imaginatie si care te-a dezamagit?

           


          Citeste mai multe articole AICI -->Discutii turistice


          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

          FILM Elsa y Fred - vacanta perfecta se poate face la orice varsta

          $
          0
          0
          Saptamana 79
          Elsa y Fred (2005)

          film-elsa-y-fred

          Am cautat filmul acesta fiind tentata de ideea de film spaniol. In ultima saptamana am urmarit 4 filme frantuzesti asa ca atunci cand am citit un review despre acest film, turnat in Madrid, am zis ca va fi antidotul perfect pentru zilele astea de iarna. Am fost laMadrid iarna trecutasi acum era timpul sa retraiesc acele vremuri prin intermediul acestui film. Doar ca am avut o surpriza de proportii, Elsa y Fred a fost un film exceptional si mai ales o lectie de viata pentru fiecare calator.

          Rezumatul filmului
          In filmul  "Elsa y Fred" Fred (Manuel Alexandre) a ramas vaduv de curand asa ca isi vinde casa si se muta intr-un apartament mai mic impreuna cu cainele sau Bonaparte. Ramanand cu bani de pe urma tranzactiei fiica lui spera sa imprumute banii pentru o afacere ce o planuiau de mult timp. Doar ca planurile lor se complica cand Fred o intalneste pe Elsa, vecina lui de 78 de ani care incepe sa il curteze. Fred e stilul de barbat dominat, care a avut o viata linistita, condusa de sotia lui. Elsa in schimb e o femeie frumoasa care iubeste viata si face tot posibilul pentru a se distra, in timp ce Fred inca o plange pe fosta sotie. Pas cu pas Elsa il invita la ea, il scoate la cine romantice, plimbari prin oras si in final ii dezvaluie marea ei dorinta, sa ajunga la Roma, la fantana Trevi si sa joace rolul Anitei Ekberg (filmul "La dolce vita" de Fellini) despre care ea zice ca ii seamana in tinerete. In final dorinta ei este implinita, Fred ii face cadou vacanta laRoma, la aproape 80 de ani.

          Impresii despre film
          Stiti ce mi-a placut cel mai mult la filmul acesta? Pofta de viata a lui Elsa, femeia asta e extraordinara, joaca incredibil si m-a facut sa rad de nenumarate ori! Mi-a placut modul ei nebun de a vedea viata, de exemplu s-au dus la cel mai scump restaurant din Madrid si apoi au sters-o fara sa plateasca nota. Fred a crezut ca innebuneste :))) Din punct de vedere a calatoriilor Madrid-ul nu este foarte bine scos in evidenta insa vacanta in Roma este ca in povesti, te face sa iti cumperi maine bilet de avion si mai ales este un film educativ pentru persoanele in varsta care nu mai au curaj sa calatoreasca!Inca un lucru care mi-a placut mult este faptul ca un film a aprins in Elsa dorinta aceasta asa de mare de a vedea Roma! 

          Elsa y Fred este un film comic, relaxant si pozitiv si pentru asta merita vazut!

          Poze din film - Madrid

          film-elsa-y-fred

          Poze din film -Roma

          film-elsa-y-fred-Roma

          CLICK AICI PENTRU MAI MULTE -->FILME CU CALATORII

          Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

          Paris - Cartierul Marais (centrul medieval, piata Vosges, muzeul Carnavalet)

          $
          0
          0
          De fiecare data cand ajung in Paris programul meu devine putin haotic. Simt ca Parisul e unul din acele orase in care ai atatea de vazut si de facut incat nu apuci sa experimentezi niciodata accelasi lucru. Asa ca fiind la a doua vizita in Paris mi-am propus sa vad pe indelete cartier cu cartier si sa ma bucur de tot ce imi iese in cale. Asadar prima zi am iesit sa explorez cartierul Marais (arondismentul 3 si 4) care pentru multi e cel mai frumos din Paris, datorita detaliilor medievale care aduc a sat (casele acoperite cu verdeata, strazile inguste, multe patiserii - boulangerie, piatetele mici, gradinile private, magazine cu fatade din lemn etc) insa si datorita vietii trepidante de noapte, datorita buticurilor sic care sunt deschise si duminica cand cartierul Marais se transforma in centrul comercial al Parisului, datorita numeroaselor restaurante bune, a influentelor evreiesti si nu in ultimul rand e cartierul gay insa straight friendly al Parisului.

          Mi-am scos tot albumul "les plus belles chansons françaises" le-am transferat pe ipod si am iesit din casa cu mare chef de plimbari dupa un dor nebun de vacante si mai ales de Paris.

          1. Places des Vosges

          Am iesit din metro la statia Places des Vosges si am ajuns in cea mai veche piata din Paris si una din cele mai frumoase din lume (Napoleon a numit-o bijuteria cea mai de pret a Parisului) un scuar verde imprejmuit de 36 de case extrem de simetrice care dau o nota eleganta spatiului verde perfect patrat, cu o fantana arteziana subtila in mijloc. Era vara si parizienii erau la picnic, grupuri de tineri galagiosi pe care eu nu ii auzeam datorita melodiilor jazz ce le ascultam la ipod si asa, pe un fundal mut, zona e foarte frumoasa. M-am racorit cu putina apa de la tasnitoare, am dat un tur pietei dar nu stiu cum mi-a scapat Muzeul Victor Hugo la numarul 6, casa in care a locuit scriitorul transformat in Muzeu (gratuit/ zilnic 10pm - 18 pm) si am pornit pe Rue des Francs Bourgeois o strada plina cu magazine vintage ce aduc a Parisul din anii '20- '50 (in care preturile depasesc imaginatia), restaurante elegante, prajituri si macarons in foarte multe vitrine.


          2. Rue des Francs Bourgeois

          Fiind inca dimineata cartierul deabia se trezise la viata asa ca am avut curajul sa intreb cate una alta pe vanzatori asigurandu-i ca fac un proiect despre bucataria frantuzeasca. Cu aceasta ocazie am aflat ca traditionalele baghete au ingredientele calculate de la stat si sunt subventionate astfel incat orice francez sa si le poata permite. Fiindca se apropia luna august cand toti francezii pleaca in vacanta mi-a spus si ca oamenii din bruterii trebuie sa puna la primarie cerere pentru concediu astfel incat in fiecare cartier sa ramana brutari care sa aprovizioneze orasul cu paine si baghete proaspete.
          Urmatorul magazin a fost o fromagerie unde o doamna foarte draguta, cunoscatoare de limba engleza dar fara chef de povesti mi-a spus ca branza facuta la ei e din lapte de capra raw (adica nu e pasteurizat) care e mult mai sanatos decat branza si cascavalul de la noi. Am crezut-o pe cuvant, am luat cateva pachetele pt acasa si am plecat mai departe.

          3. Muzeul Carnavalet 

          Mi-am continuat plimbarea printre stradute pana am ajuns la Muzeul Carnavalet. Chiar daca nu sunt mare fan al istoriei, muzeul Carnavalet fiind muzeul de Istorie al Parisului am fost suficient de curioasa sa intru sa vad despre ce e vorba mai ales ca e Gratuit (orar 10-18 pm). Evident ca m-am pierdut vreo 3 ore prin muzeu. Include peste 20 000 de obiecte, 2500 de picturi si peste 2000 de sculpturi. Insa si mai mult mi-a placut gradina mica dar foarte complexa, cu traditionalul model Art Nuveau, flori si peretele verde.


          4. Rue de Rosiers

          Rue de Rosiers impreuna cu Roi du Sicile, rue Vieille du Temple si rue Pavé formeaza centrul evreiesc din Paris. Numit si "The Pletzl" aceasta zona e ocupata de evrei, Franta fiind prima tara europeana care a recunoscut evreii ca fiind un popor distinct si chiar mai mult le-a dat voie sa aiba propriile traditii si obieceiuri la ei astfel incat desi in Franta sambata se merge la scoala, aici copii erau pe strazi, prin parcuri, etc.
          Personal aceste 4 strazi le-am gasit cele mai deosebite din cartierul Marais avand magazinele cu fatada din lemn, istorice, pe care scrie anii din care dateaza, interioarele splendide, case acoperite cu vita-de-vie, strazile inguste, multe baruri si restaurante "tres chic"... Aici am mancat un falafel la L’As du Fallafel (34, rue des Rosiers) care conform New York Times vinde cel mai bun falafel din lume (costa doar 5 euro) si m-am bucurat la maxim de peisaj, de atmosfera de oras medieval, departe de zumzetul si agitatia specifica Parisului.


          5. Muzeul Cognacq-Jay

          Muzeul prezinta fragmente din viata francezilor, e foarte mic dar frumos, iar mobilierul expus e deosebit. Merita vazut cum traiau francezii acum mai bine de un secol, iar picturile lui Fragonard sunt incantatoare.



          Timpul a zburat repede, m-am trezit ca-i ora 6pm, asa ca am fugit spre casa unde cumnata ma astepta cu bunatati frantuzesti si multe povesti interesante.

          Thanks for visiting,

          Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

          Vacanta de Paste de la 100 euro - super pont

          $
          0
          0
          Daca saptamana trecuta va povesteam despre costul unei vacante ieftine in orasele din Europa, azi am ales sa va povestesc despre costul unei Vacante de Paste in Romania. Pastele este cea mai importanta sarbatoare din calendarul crestin fiindca simbolizeaza invierea lui Isus Hristos insa mai departe de semnificatia religioasa, in Romania Pastele este legat de traditii si obiceiuri antice care se pastreaza cu sfiintenie si sunt diferite de la o regiune la alta. Este o sarbatoare care uneste familia, un prilej de veselie si bucurie si un motiv bun pentru a iesi din casa si a petrece aceasta vacanta in natura, la munte, la SPA sau in diverse regiuni invatand despre tradiitile locale. Personal mi-ar placea sa ajung de Paste in Bucovina, sa invat cum se fac "Babele" si sa fac o vizita la Muzeul Oualor Incondeiate! Insa si Maramuresul ma atrage, imaginea Manastirii Barsana plina de fete si feciori in port popular trebuie sa fie o experienta unica!

          paste

          Vacante ieftine de Paste in Romania
          De data asta am ales sa promovez ofertele de pe site-ul TuristRomania.ro fiindca este un portal serios cu mii de unitati de cazare in Romania si ce imi place cel mai mult e faptul ca iti dau multe informatii despre regiune, idei de petrecerea a timpului in imprejurimi si obiective turistice, detalii despre cazare la particulari, sali de conferinta pentru vacante business si preturile updatate la toate hotelurile inclusiv ofertele de Valentine's day, pentru 1 mai,  Rusalii etc.

          Mai jos in detaliu oferta de Paste de la 3 hoteluri insa mult mai multe gasiti pe site  --> OFERTEDE PASTE

          • 1.Pensiunea Mosorel 3* din Sat Magura

          Sejur 3 nopti cazare cu demipensiune + Masa Festiva Traditionala inclusa 465ron/persoana
          Sejur 4 nopti cazare cu demipensiune + Masa Festiva Traditionala Inclusa 570ron/persoana
          *Petreceti o vacanta de Paste la munte in satul Magura care se afla intre Muntii Bucegi si Piatra Craiului.  De aici puteti face trasee montane in Parcul National Piatra Craiului, Prapastiile Zarnestilor, Plaiul Foii, Moeciu si Bran + Excursii la ursi.
          • 2.Complex Turistic Sara s Sons din Baile Herculane 3*

          Sejur 3 nopti Loc in camera dubla + mic dejun + Masa Traditionala Paste 350 ron/persoana ( acces gratuit la sala + piscina interioara).
          *Petreceti o vacanta de Paste la Bai Termale la Baile Herculane.
          • 3.Complex Turistic Forest Ecvestru din Sucevita 4*

          Sejur 3 nopti cazare cu masa completa + Masa Festiva Traditionala Inclusa 900 ron/persoana
          *Petreceti o vacanta de Paste in inima Bucovinei. In zona puteti face drumetii pe traseele montane din zona, puteti vizita Muzeul Arta Lemnului din Campulung Moldovenesc, Muzeul de oua incondeiate de la Moldovita, Manastirile de la Sucevita, Voronet, Humor, Moldovita, Arbore, atelierul de ceramica neagra de la Marginea, Cetatea de Scaun a Sucevei, mina de sare si catedrala catolica de la Cacica).

          Thanks for visiting,

          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

          Vacanta romantica la Paris - 10 locuri de neratat

          $
          0
          0
          In fiecare an sarbatorim Valentine's day. Acum 5 ani a fost Florenta, anul trecut a fost sampanie, capsuni cu ciocolata si un film siropos, iar anul acesta sotul meu e plecat din tara asa ca o sa va povestesc cum arata o vacanta romantica la Paris! Am avut norocul sa am parte de o vacanta Romantica la Paris dupa alte 2 vacante in aceelasi oras asa ca pentru noi Parisul a insemnat locuri care ne-au starnit de fiecare data emotii, amintiri vechi care evoca pasiunea ce ne-a transformat de fiecare data intr-un cuplu de "proaspat casatoriti" coplesiti de Amour. Chiar daca i se spune orasul Luminii deseori e perceput ca fiind orasul Iubirii fiindca Parisul, cu malurile Senei, stralucirea Turnului Eiffel, cutiile de chocolat, gradinile pline de trandafiri rosii si raurile de vin rosu bun,  creeaza atmosfera necesara pentru a avea o vacanta romantica la Paris!

          10 Locatii romantice la Paris:

          Stiu ca romantici puteti sa fiti oriunde, romantismul pana la urma e o stare de spirit, un sentiment profund, o iluzie, un decor, o mangaiere, un sarut, petalele unui trandafir oferit din dragoste, un biletel cu o declaratie langa o ceasca de cafea la prima ora a diminetii, o cina la lumina lumanarilor si chiar daca unii considera toate astea clisee, pentru cei care au o farama de romantism in ei vor intelege de ce consider Parisul un oras romantic, dupa ce citesc lista de mai jos:

          1. Un gest de iubire vesnica pe Pont des Arts
          Locul de intalnire a indragotitilor de pretutindeni se face pe Pont des Arts acolo unde un pod pietonal cu o priveliste de 360 de grade asupra Parisului e intesat cu lacatele de dragoste gravate cu numele indragostitilor care apoi arunca cheile in Sena in semn de iubire vesnica!

          Pont-des-Arts-romantic-paris


          2. O caricatura, o amintire pentru toata viata din Montmartre
          Cel mai romantic cartier al Parisului este Montmartre, numit si cartierul artistilor fiindca e intesat cu buticuri pline de tablouri, restaurante vechi in care inca puteti simti atmosfera Parisului de odinioara si Piata Tertre care e plina de pictori si caricaturisti gata sa va inmaneze un suvenir live, instantaneu din Montmartre! Nu ratati apoi privelistea de la Sacre Couer, una din cele mai frumoase asupra Parisul si o plimbare pe indelete pe stradutele mai putin umblate ale cartierului.

          Montmartre-paris-romantic
          Photo by Frank Vervial

          3. Cuibusor de nebunii in parcul cu Peretele Dragostei
          In Paris, la baza dealului Montmartre este un mic parculet unde pe un perete imens scrie in 300 de limbi "te iubesc". Aici pe fiecare banca era cate un cuplu, unii povesteau, 2 tinere radeau zgomotos in timp ce incercau sa deschida o sticla de sampanie, un cuplu in varsta incercau sa dresese un pudel ...

          te-iubesc-montmartre


          4.Vizitati laMusee de la Vie Romantiq
          Doar in Paris poate exista un Muzeu al Vietii Romantice care desi nu l-am vizitat, insa avand experienta cu peste 20 de muzee vazute la Paris cred ca merita! Francezii au un stil unic de a transforma orice loc intr-o opera de arta, te intorc in timp, te provoaca, te educa, iar daca au facut un efort sa deschida un astfel de muzeu, sunt sigura ca merita vazut! (intrarea costa 5 euro).
          Pont: Mergeti sa il vedeti mai ales daca prindeti o zi cu ploaie!

          5.Un picnic in stil frantuzesc
          Cumparati un vin rosu (usor si ieftin e cel din regiunea Beaujolais) o punga de hartie plina de brazeturi, baghete si fructe. Pentru un picnic la Paris recomand parcul Monceau, in parc plin de arbori batrani, detalii peisagistice frumoase, daca aveti noroc o sa prindeti si tineri ce canta la chitara....intr-un loc retras al Parisului. Daca nu va deranjeaza aglomeratia Gradina Luxemburg din Cartierul Latin poate fi o idee buna sau Trocadero cu priveliste la Turnul Eiffel.O alta locatie excelenta pe care o recomand e pe dealul din Montmartre sa admirati impreuna apusul, un moment spectaculos cu o panroama de nota 10, gratis in fiecare seara!  Un alt loc romantic, retras e malul canalului Saint Martin acolo unde a fost filmata o scena din filmul Amelie! 

          picnic-romantic-paris
           Photo by Birdie T

          6. O cina romantica in restaurantul Jules Verne
          La etajul 2 al Turnului Eiffel este restaurantul Jules Verne, restaurant inclus in ghidul Michelin unde puteti lua un pranz delicios, intr-o ambianta eleganta, avand Gradinile Trocadero in prin plan!

          restaurantul-jules-verne


          7. Un sarut sub Turnul Eiffel si o declaratie de dragoste la inaltime
          Un punct de reper pentru toti indragostitii e Turnul Eiffel! Chiar daca "romantismul" va costa cam 12 euro (urcarea cu liftul) si o coada destul de lunga, o declaratie de dragoste in Turnul Eiffel e o amintire pentru totdeauna!
          turnul-eiffel-paris-romantic


          8. O plimbare pe malul Senei
          Malurile Senei va ofera spatiul perfect pentru plimbari romantice. Cea mai frumoasa portiune e dupa parerea mea cheiul Montebello (malul stang al Senei) care e intesat cu buticurile anticarilor! Aici puteti cauta impreuna suvenirul perfect de la Paris cu o priveliste frumoasa asupra Catedralei Notre Dame. Tot pe Sena merita sa luati vapporeto (preturi de la 12 euro) pentru o plimbare romantica cu privelisti superbe asupra Parisului.
          plimbare-pe-sena-romantic


          9. Degustare de vinuri/branzeturi si mancare frantuzeasca
          Un alt mod distractiv si autentic de a petrece la Paris este sa faceti degustari. Francezii se lauda cu cele mai rafinate si sofisticate retete, cele mai bune vinuri si cele mai multe branzeturi asa ca un tur culinar poate fi interesant pentru cuplurile de gurmanzi. Modul cel mai ieftin e sa mergeti singuri in piete precum piata de pe Rue de Buci sau puteti alege un tur orgnizat.


          mancare-frantuzeasca-paris

          10. O vizita la Castel printre cei peste 9000 de trandafiri
          Pentru romanticii incurabili care iubesc trandafirii si doresc sa vada o gradina in stil frantuzesc merita sa faca un visit a la Chateau (o vizita la Castelul Bagatelle din Paris, arondismentul 16). Gradina este in stil geometric, include peste 9000 de trandafiri din 1000 de varietati! Aici a fost organizat primul concurs international al trandafirilor in 1907 si se sarbatoreste de atunci in fiecare an.

          castel-bagatelle-paris

          Citeste mai multe articole cu Franta -->Paris


          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

          Film Night train to Lisbon (review) cel mai frumos film cu Lisabona

          $
          0
          0
           Saptamana 80
          Night train to Lisbon (2013)

          poster-night-train-to-lisbon

          Am vazut filmul Night train to Lisbon la recomandarea Lilianei Dancu pe facebook si desi aveam alte filme in plan sa urmaresc cand am auzit de Lisabona am si inceput sa il caut. M-am indragostit deLisabonaacum 3 ani si de atunci am tot cautat filme cu acest oras insa singurul dragut ce l-am vazut pana acum a fost filmul "APortuguesa religiosa". In comparatie Night train to Lisbon e si mai frumos fiindca are o poveste mult mai captivanta.

          Rezumatul filmului:
          Raimund Gregorius e profesor in Berna (Elvetia). Intr-o dimineata in drum spre scoala vede o femeie gata sa se arunce de pe un pod. O roaga sa coboare, o ajuta, o duce la el la scoala, insa femeia in timpul cursurilor pleaca asa ca el fuge dupa ea sa ii dea jacheta. Nu o vede insa in buzunarul hainei gaseste un bilet de tren spre Lisabona si o carte scrisa de doctorul Antonio de Oliveira Salazar care a luptat impotriva dictaturii portugheze. Fara sa stea pe ganduri se urca in trenul spre Lisabona si porneste intr-o calatorie aventuroasa, pe urmele femeii si a cartii care il marcheaza datorita citatelor filozofice in care se regaseste. Pas cu pas descoperim alaturi de el povestea doctorului de la perioada liceului pana la moarte.

          Impresii personale:
          Este un film captivant datorita "anchetei pe care o face". Este un film romantic care vorbeste multe despre istoria Portugaliei, scoate in evidenta aspecte politice insa intr-un mod mai putin dramatic decat ma asteptam. Este un film misterios, plin de invataminte si cel mai impresionant e modul in care o dimineata banala ii schimba pentru totdeauna viata lui Raimund, un tip ajuns la 45-50 de ani care considera ca duce o viata plictisitoare si lipstita de sens in comparatie cu Antonio de Oliveira Salazar, asa ca decide ca de acum inainte sa-si traiasca la maxim viata. Cat despre Lisabona din film, o sa intelegeti dupa ce vedeti filmul de ce m-am indragostit de acest oras. E simplu dar in accelasi timp, extraordinar!

          Dupa cum spuneam sunt o gramada de citate bune de retinut! Preferatele mele sunt: 
          • “We leave something of ourselves behind when we leave a place, we stay there, even though we go away. And there are things in us that we can find again only by going back there.”  
          • “So, the fear of death might be described as the fear of not being able to become whom one had planned to be.” 
          • “Life is not what we live; it is what we imagine we are living.” 
          • “I would not like to live in a world without cathedrals. I need their beauty and grandeur. I need them against the vulgarity of the world.” 
          film-night-train-to-lisbon

          CLICK AICI PENTRU MAI MULTE -->FILME CU CALATORII

          Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

          Costuri la mancare si bautura servita pe avion

          $
          0
          0
          Lorena ma intreba saptamana trecuta pe mail cat costa mancarea pe Wizz-air si de aici mi-a venit ideea sa scriu un articol mai detailat despre preturile la mancare pe cursele low-cost si cele de lux, companiile aeriene care ofera mancare gratis, poate sunt si altii interesati de aceste informatii. Pentru mine costurile au fost un soc la inceput, (cum sa dau 2 euro pe o apa plata?) dar o data ajunsa la destinatie deseori am constatat ca nici in magazinele de cartier mancarea nu e cu mult mai ieftina asa ca am renuntat sa ma mai zgarcesc, mai ales in ceea ce priveste apa, pe zboruri de 2-3 ore te dezhidratezi foarte tare, apa nu e voie sa ai cu tine la bagajul de mana asa ca e bine sa cunosti preturile si sa ai bani marunti (si schimbati) la tine.

          mancare-avion

          Compania
          Meniu Mancare
          Preturi mancareMeniu Bautura
          Aer LingusSky Cafe pe rutele scurte si diverse preparate+sandvisuri pe cele lungi.Micul dejun €7.50
          sandvisuri aprox €5
          Bauturi racoritoare, calde, vin, bere, spirtoase atat pe zboruri lungi cat si pe cele scurte.
          Air BerlinGustari, sandvisuri, bauturi gratis la zboruri mai lungi de 4 ore. Gogosi, baghete, ciocolata pe zborurile mai lungi. 2 mese gratuite sunt servite de asemenea pe zborurile lungi.Mancarea costa intre 7 si 15 euro pe zboruri mai lungi de 1 ora si mai scurte de 4+.Ceai, cafea, bauturi racoritare si suc de fructe gratuit. Contra cost bauturi alchoolice.

          Air FrancePortii in functie de durata de zborGratisGratis

          AlitaliaGustari si mancaruri usoare, in functie de durata de zbor.GratisGratis ceai si cafea. Contra cost bauturile alchoolice.
          Gratis vin la Clasa Business.
          IberiaGustari si sandvisuri.
          Mancare gatita, calda, pe zborurile lungi.
          Preturile variaza de la 3 euro in susBauturi calde si reci contra cost






          LufthansaGustari si mancare usoara in functie de numarul de ore si destinatia avutaGratisTotul gratis
          British AirwaysGustari si sandvisuri.
          Mancare gatita, calda, pe zborurile lungi.
          GratisTotul gratis
          easyJetGustari si sandvisuri£2.10 muffin
           £4 sandvis
          Ceai si cafea £2.50, vin £4, bere £3.60 pe pahar,
          bauturi racoritoare 1.5- £2.50




          GermanwingsGustari si sandvisuriPreturi de la 3 euro in susBauturi se pot cumpara contra cost.





          KLMMancare usoara, Gustari si sandvisuriGratisGratis

          MonarchToast, Panini si dulciuriToast/ panini= £4
          RyanairGustari, sendvis si dulciuriDe la 3 euro in susBauturi racoritoare si alchoolice contra cost





          Wizz AirGustari, sendivsuri, supe instant, dulciuriPreturi de la 4 euroBauturi racoritoare pentru 2.5 euro, iar vinul costa 4 euro
          Thanks for visiting, 

          Citeste mai multe articole aici -->ARHIVAPONTURI BUNE 

          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

          Cum s-a pregatit Parisul de Valentine's day - discutii turistice

          $
          0
          0
          Stiti ca de obicei nu vin cu idei de tip "stiri" dar asta mi se pare senzationala! In spatele acestei marete idei sta Etienne Lavie care saptamana asta pe motiv ca-i februarie, e gata iarna, e Valentine's day oamenii au nevoie de ceva creativ si frumos in viata lor, a schimbat tone de panouri publicitare din Paris in copii ale unor faimoase opere de arta! El doreste sa schimbe la nivel de perceptie ideea oamenilor despre muzee si galerii de arta, acestea uneori nu sunt pictate de nume mari ci chiar in fata noastra! De asemenea a dorit sa infrumuseteze orasul si sa-i deao nota si mairomantica Parisului, de Valentine's day si sa bucure oamenii ce tranziteaza zilnic Parisul si sunt asaltati de reclame comerciale :)

          Astfel Parisul a devenit o opera de arta la scara larga:

          arta-paris

          arta-paris

          arta-paris3

          paris-romantic

          paris-opera-de-arta


          Cum vi se pare ideea? V-ar placea sa avem si in Romania o astfel de saptamana "artistica"?

           
          Toate articolele cu Paris le gasiti aici ->FRANTA

          Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)
          Viewing all 784 articles
          Browse latest View live