Quantcast
Channel: Enciclopedia calatorului independent
Viewing all 784 articles
Browse latest View live

Ziua 2 - Cartierul Latin din Paris( turul meu preferat si cele mai bune clatite)

$
0
0
Prima data am ajuns in Cartierul Latin in 2009. Nu pot sa ii zic ca l-am inteles sau ca mi-a placut fiindca pe atunci eram un turist novice care mergea ghidata de ghidul turistic in care scria ca Cartierul Latin e in top 10 Obiective din Paris asa ca l-am bifat si pe asta. Insa am retinut de atunci ca cea mai mare concentrare de restaurante si cafenele se afla in Cartierul Latin si fiind la a doua vizita in Paris am hotarat sa fac un tur exclusiv prin cartierul Latin dornica sa-l inteleg mai bine si sa-i descopar frumusetea.


cartierul-latin-paris

Notre-dame

Fiecare dimineata de vacanta se incepe in Cartierul Latin

Cele mai bune clatite din Paris.

Cartierul Latin a devenit locul cel mai frecventat de mine incepand cu a doua vacanta la Paris! Am coborat la statia de mtro Saint Michel, am iesit langa pod, am traversat strada si am intrat in labirinul de stradute ce formeaza Cartierul Latin. Dupa cateva restaurante am gasit acea "creperie" care mi-a fost recomandata de cumnata (Creperie Genia) un loc in care studentii iau micul dejun si m-am alaturat lor fara sa stau pe ganduri. Daca nu stiati clatitele sunt desertul meu preferat iar acest local micut dar vibrant, in care in fiecare minut se coc doua clatite, iar coada formata e uneori pana la colt are o atmosfera unica dar fara pretentii. M-am asezat la masa si deabia apoi am vazut oferta, extrem de generoasa si ieftina pentru centrul Parisului. 2 clatite (una sarata+una dulce si un suc la doar 5 euro) ... chilipir. Si unde mai pui ca e delicioasa! Din ziua asta, in fiecare dimineata fara exceptie mi-am luat micul dejun aici, asa ca rand pe rand am gustat clatitele cu lamaie, cu dulceata, flambate, cu nuttela si banane, cu cascaval etc! 


cele-mai-bune-clatite-paris

Dupa ce am pus burta la cale am luat la pas cartierul, m-am plimbat printre strazile inguste, pe marginea carora se intalnesc restaurante cu specific din toata lumea, practic fiecare student strain isi gaseste "un colt de tara" aici insa integrat perfect in luxul si rafinamentul frantuzesc, demn de "Centrul Parisului".


cartierul-latin-paris-strazi
cartierul-latin-paris-strazi-baruri
cartierul-latin-cafenea


La capatul Bulevardului St Michel ma astepta Universitatea Sorbona, cea mai buna universitate franceza si de mare renume la nivel mondial, un loc in care energia studentilor si creativitatea lor se regaseste in cafenele, bistrouri si vestimentatia  tres chic a studentelor. 

Am traversat bulevardul Saint German de nenumarate ori, lasandu-ma purtata pe urmele marilor artisti ce au locuit in zona si-mi inchipui ca-si sorbeau cafelele in cele 2 cafenele faimoase "Flore" si "Les doux magots" in timp ce citeau ziarul dupa traditia frantuzeasca. Printre ei pot sa numesc: Balzac, Oscar Wilde, etc  insa azi m-am oprit la statia de metro Odeon pentru a intra in libraria Shakespeare & Co cea mai faimoasa librarie din Paris si una din cele mai vechi (dateaza din 1900), in care se gasesc numeroase carti in limba engleza si e pomenita intr-o carte de Hemingway, cunoscandu-se faptul ca numerosi artisti ai acelor timpuri i-au trecut pragul. O librarie foarte interesanta, as fi putut sa petrec ore intregi printre mirosul paginilor de carte, sa citesc fragmente din toate cartile ce ma tenta sa le cumpar dar care m-ar fi costat cat toata vacanta la Paris, asa ca am incercat sa ies de acolo pana nu "ma prindeau" prea tare.
cartierul-latin-librarii
cartierul-latin




cartierul-latin



masina-paris-frantuzeasca
bistro-paris

Urmatoarele ore le-am hoinarit pe strazi, am ajuns peste tot si nicaieri, nu as putea baga mana in foc ca am vazut TOT cartierul Latin insa stiu sigur ca am intrat in toate bisericile ce mi-au iesit in cale si m-am lasat purtata de vant pe toate stradutele, am citit meniul "turistic" al tuturor restaurantelor notandu-mi retete despre care apoi sa-mi povesteasca mai multe cumnata, am trecut pe langa Phanteon in care amintrat data trecuta, iar la final m-am trezit in oaza verde a cartierului Latin, gradina Luxembourg, acolo unde pe un covor verde perfect incadrat si tuns la milimetru se odihneau studentii, iar turistii misunau printre ei cautand cel mai bun unghi pentru a face "amintirea" foto incadrata perfect. Altii era pe malul fantanei arteziene, tolaniti in scaunele de metal verde inchis, pastrandu-si tinutele "de oras" curate. 


cartierul-latin-strada
cartierul-latin-mancare


cartierul-latin-biserica-paris


paris-gradina-luxembourg


paris-gradina-luxembourg2

La final am inteles ca; Cartierul Latin este cartierul studentilor, al Sorbonei, al librariilor si a bibliotecilor, al vietii artistice ce se poate trai pe cele 2 bulevarde principale Saint Michel si Saint German, cartierul modern cu terase intinse pe alei si restaurante fastuoase, cu muzica live pe diverse ritmuri in functie de specific, cu gradina Luxembourg care te invita la meditatie, plimbari si cultura. E frumos si foarte central asa ca nu aveti nici un motiv sa nu il includeti in programul turistic.


Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

FILM In July (review) Calatorind cu ocazia din Hamburg in Istanbul

$
0
0
Saptamana 81
In July (2000)

film-in-july

De cateva luni tot vroiam sa schimb tema blogului. Insa la fel ca si voi (probabil) eram atasata de ea, asa ca mi-a fost greu sa o schimb. Insa era foarte inghesuita, asa ca am ales-o pe asta fiindca e mai usor de navigat pe ea. Momentan mai am mult de lucru,dar sper sa va placa si sa va invatati repede cu ea  :)
Acum sa trecem la film, filmul In July l-am gasit din greseala, la fel cum am gasit jumatate din cele 80 de filme de calatorie despre care am scris deja. Mi-a placut la nebunie idea filmului, aventura unui profesor dintr-o vacanta de vara care desi trebuia sa fie la fel de monotona si plictisitoare ca toate celelalte a iesit intr-un mare fel.

Rezumatul filmului
Mai pe larg, Daniel, profesor de fizica la o universitate din Hamburg, un tip singuratic,se intoarce in ultima zi de la universitate si pe drum se opreste intr-un targ de antichitati unde July il convinge sa cumpere un inel care are gravat pe el un soare. July e indragostita de el de mult timp asa ca ii spune povestea inelului si faptul ca in curand o sa intalneasca marea iubire. Pe cand sa plece ii da si o invitatie la o petrecere unde sa se intalneasca seara. Daniel merge la petrecere insa nu o vede pe July asa ca pleaca repede de acolo si pe drum intalneste o straina care il roaga sa ii recomande un hostel in apropiere. El se ofera sa ii arate orasul pe timp de noapte, apoi merg la el. Ea e din Istanbul si ii spune ca in fiecare vineri seara ea asteapta marea iubire sub un pod de pe Bosfor. A doua zi se intoarce in Istanbul si el se gandeste sa o urmeze cu masina si sa apara sub pod, intr-o vineri. Doar ca pe drum vede o tipa ce face cu mana si cine era? July fata care i-a vandut inelul care in fiecare vara merge in vacanta in functie de destinatia soferilor, astfel a ajuns in Spania, Italia etc! Asa ca se bucura cand afla ca destinatia lui Daniel este Istanbul fiindca in Turcia nu mai fusese.
Acum incepe aventura, ajung in Bavaria unde li se strica masina, apoi continua cu tirul, cu vaporul, fura o Dacie in Romania, calatoresc mare parte pe jos in Bulgaria si la final ajuns in Istanbul dupa multe, multe peripetii.

Impresii personale
Mi-a placut filmul fiindca are multa actiune, e usor comic si mai ales romantic. Mi-au placut cum au scos in evidenta aspecte din fiecare tara prin care au trecut, la frontiera cu Romania s-a intamplat cea mai comica faza :). Ce nu mi-a placut a fost faptul ca au pus cam mult accent pe partea comunista a tarilor insa e drept ca in 2000 cand a fost filmat filmul probabil asa era :)
In July e un film care o sa va prinda si o sa va placa pentru atmosfera vacantelor de vara de alta data. E un film care te instiga la calatorie, in special una de aventura....


film-in-july

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE ->FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Cartierul Montmartre - cel mai frumos din Paris

$
0
0
Montmartre este singurul cartier in care stiu sigur ca voi reveni la fiecare vizita la Paris. Are un aer special, un pitoresc aparte, fiind sus pe deal, cu biserica Sacre Coer in plin plan, Montmartre te asteapta cu viata artistilor de alta data, multe bistro-uri, restaurante si cafenele au aceelasi design ca odinioara, cu podele din lemn ce trosnesc sub talpa si sansonete celebre precum "La vie en Rose" sau "Je ne le regrete rien" de Edith Piaf. Montmartre e cartierul culorilor, a zambetelor, a pictorilor si nu in ultimul rand a turistilor, fiindca chiar si cel mai putin informat turist, la o simpla intrebare "care e cel mai frumos loc din Paris" i se recomanda Montmartre. Pentru privelistea superba (si gratuita) asupra Parisului, pentru Piata Tetre care e un atelier de pictura in aer liber, pentru pravalioarele incarcate cu picturi ilustrand Notre Dame, Arcul de Triumf sau Turnul Eiffel.
biserica-sacre-coer-montmarte

Montmartre este un cartier greu de vazut in intregime fiindca se intinde pe curbura dealului si iti trebuie o harta foarte detailata si la scara, incat sa stii pe unde sa o iei, de aceea pentru cei care ajung o singura data la Paris si vor sa o vada si sa inteleaga mai profund acest cartier recomand sa mergeti cu ghid. Spun asta fiindca am fost de 2 ori, de fiecare data am ales alta ruta si inca mai am destule de vazut (Morile de vant, cafeneaua unde lucra Amelie, Moulin Rouge, strazile localnicilor cu case acoperite de verdeata si micile cafenele la preturi normle, terasele cu vita-de-vie, cimitirul Montmartre, etc). Prima data am coborat la statia de metro Abbesses si am urcat pe Rue Durantin vazand putin din Montmartre pentru localnici, cu casele ce coborau in cascade armonioase, multe acoperite de iedera.
Insa de data asta fiind intr-o zi de weekend in familie, am iesit cu cumnata si se facuse deja tarziu asa ca am ales sa coboram la statia de metrou Anvers si sa urcam cu funicularul (inclus in abonamentele de transport pe o zi/saptamana) ca sa prindem Montmartre la apus.

Funicularul ne-a urcat dealul intr-o clipa, am intrat in biserica Sacre Coer dar era prea aglomerata asa ca am preferat sa luam loc pe scari si sa asteptam apusul. Am asteptat, am asteptat, am asteptat si tot ce am primit a fost o patura groasa de nori gri! Nici urma de apusul la care visam dar chiar si asa a fost dragut, iar trenuletul turistic "a ajutat" pentru niste fotografii reusite :)

paris-vacanta-scare-coer

paris-vacanta-scare-coer-biserica-montmartre


paris-vacanta--montmartre-panorama


Inainte sa se intunece am pornit spre centrul cartierului si cand sa luam curba am observat ca este un targ cu produse traditionale (nici nu se putea mai bine) asa ca desi preturile sunt cam mari am luate cate putin din toate pentru o cina cu produse 100% frantuzesti, dupa care ne-am plimbat prin cartier intrand in magazinele ce le gaseam interesante pentru cateva suveniruri.

paris-vacanta-montmartre-strazi

paris-vacanta-montmartre-produse-traditionale

paris-montmartre-strazi

paris-cartier-montmartre

paris-cartier-montmartre

paris-cartier-montmartre

paris-cartier-montmartre-vacanta

paris-cartier-montmartre-magazin

paris-cartier-montmartre-vacanta

Ne-am oprit in Piata Tetre, locul meu preferat din Montmartre, datorita spectacolului oferit de pictori. Aici in fiecare zi din saptamana (mai putin cand ploua) zeci de pictori isi dau intalnire intr-o demonstratie live de pictura si talent. Barbati si femei, tineri si in varsta, oricine isi poate deschide sevratelul si vopselele in fata tuturor. Nimeni nu se supara daca te apropii prea tare, daca urmaresti cu atentie miscarile pensulei pe blocul de desen, daca analizezi trasaturile pictorilor, daca faci poze la cele mai mici detalii. Am luat loc la o terasa sub umbrelele rosii, am admirat turistii ce platesc pentru a primi un suvenir instant din partea pictorilor, am ascultat valsurile unui acordion.... Nu e greu sa iti imaginezi de ce au ales Montmartre avand ca surse de inspiratie, imensa catedrala Sacre Coer, panoramele superbe asupra Parisului si a Turnului Eiffel, peisaje grandioase urbane si Montmartre cu strazile pavate, cu casele strangulate, impinse una in alta, cu atmosfera rurala, departe de Marele Paris, mai ales la lasarea intunericului cand lumea se ascunde in mansarde si strazile raman goale luminate de felinare.

Observati portretul barbatului din spate in creion rosu! exceptional...
paris-cartier-montmartre-vacanta-picturi

paris-cartier-montmartre-piata-tetre
paris-cartier-montmartre-pictura

Daca data trecuta am ales varianta lunga, de data asta am luat-o in jos pe scari, fiind atenta la detaliile caracteristice acestui cartier, iedera peste tot, strazile, casele, pantele ametitoare, sculpturile ce ies din zid, morile de vant, lampadarele, reliefarea anului pe mai multe restaurante/hoteluri etc, micile gherete cu clatite, terasele inghesuite cu scaune tapitate cu rosu atat de caracteristice pentru Paris. Ultima oprire am facut-o in parcul Abbeses, acolo unde pe un zid imens gasiti in zeci de limbi scris "Te Iubesc".

paris-cartier-montmartre-detalii
paris-cartier-montmartre-detalii-scari
paris-cartier-montmartre-moara

paris-cartier-montmartre-zid-te-iubesc

paris-cartier-montmartre-zid-strazi

paris-cartier-montmartre-zid-clatite

paris-cartier-montmartre-detalii

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

Care e diferenta dintre avioanele low-cost, charter si cele normale

$
0
0
Exista trei tipuri de curse aeriene, cele normale (regulate) cele low-cost si cele charter foarte diferite din toate punctele de vedere: a destinatiilor, a preturilor si a modului in care functioneaza si azi m-am gandit sa va scriu pe larg diferentele dintre ele:

avion-charter

Cursele Charter
Acestea sunt avioanele care le vedeti vara umpland aeroporturile, avand curse "la cerere" spre destinatiile calde cum ar fi (cu plecare din Romania) spre Creta, Corfu, Santorini, Bodrum, Antalya, Kusadasi etc. Acestea se numesc charter fiindca nu zboara tot timpul anului, in general opereaza doar din mai pana in octombrie si sunt inchiriate de agentiile tur-operatoare care fac pachete turistice (cu All inclusive sau fara) si apoi le dau tuturor agentiilor de turism sa le vanda cedand comision. Turistii nu vor cumpara bilete de avion direct de la compania aeriana ci de la agentiile de turism si chiar daca in general acestea se dau la pachet cu cazare si masa puteti cumpara si doar bilet de avion (mai ales in regim last-minute) insa voi nu veti avea transport de la aeroport la hotel si asta poate fi putin complicat fiindca aeroporturile pentru cursele charter nu au toate sisteme de transport in comun iar taxi e costisitor.

Cursele Regulate
Acestea includ numele mari precum Tarom, British Airways, Lufthansa, KLM etc. Aceste curse se fac dupa un program regulat, fix, iar destinatiile lor sunt in general in orasele mari, pe aeroporturile mari. Preturile pe cursele regulate sunt cele mai scumpe dar primesti confort sporit, mancare gratuit, bagaj inclus in pret si calatoresti decent in ele. Cel mai bun pret il gasiti in general pe site-ul lor unde deseori au si campanii cu oferte, in plus puteti urmari constant preturile ca sa alegeti voi cand e perioada cea mai buna sa il cumparati si sa calatoriti. Comparati mai multe companii pentru a gasi pretul si varianta (orele de zbor /zilele in care merg) cele mai bune pt voi.

Cursele Low-Cost
De-a lungul timpului am auzit multi turisti care se plangeau ca mancarea costa, aeroportul e la zeci de km de centrul orasului, orele de zbor sunt nasoale... Ei bine, prin definitie asta inseamna low-cost. Avione la fel de bune, piloti cu zeci de mii de ore la bord, stewardezi competenti dar servicii low-cost. Avantajul lor sunt preturile, am dat 100 euro pe un zbor combinat in Maroc sau 10 euro pe un zbor spre Pisa. La asemenea pret (mai ieftin decat in propria-mi tara) e normal sa nu primesti mancare, sa fi mai inghesuit, sa zbori cu noaptea-n cap sau sa aterizezi dupa 12 noaptea, sa ajungi in Paris si sa faci 1 ora cu autocarul pana in centru sau chiar mai mult. Insa low-cost-urile momentan sunt o alternativa de a calatori si daca cititi articolul despre CAND sa cumpericel mai ieftin bilet de avion low-cost  o sa va permiteti si voi sa calatoriti macar de 2 ori pe an fara prea multe sacrificii dar cu putina organizare si studiu.

Thanks for visiting,

Citeste articole cu sfaturi, idei, informatii aici -->PONTURI BUNE

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

FILM Unforgivable (review) vacanta de neuitat in Venetia

$
0
0
Saptamana 81
Unforgivable (2011)

film-calatorie-unforgivable-2011

Prima data am vazut filmul Bread&Tulips, care am crezut ca va ramane in topul filmelor cu Venetia datorita atmosferei create, viata de turist aventuros in cautarea unui refugiu la Venetia. Apoi am vazut filmul Shun Li and thepoet care din nou a fost peste asteptari, un film cu Venetia vazut prin ochii unei emigrante asiatice care lucra intr-o cafenea din preajma portului. Si ultimul l-am vazut saptamana asta cu mama si mi-a placut mai mai mult decat celelalte 2 fiindca e un film mult mai complex si matur, iar Venetia e prezentata din mult mai multe unghiuri.

Rezumatul Filmului
Pe scurt filmul Unforgivable e o drama frantuzeasca, povestea unui scriitor(Franic) ce se muta in Venetia pentru a-si gasi pacea de care avea nevoie pentru a scrie o carte. Insa odata ajuns pe Insula ii cade cu tronc o femeie mai tanara (Judith) agent imobiliar care ii gaseste casa pe care o inchiriaza, in St Eustano o alta insula mica din laguna, departe de Venetia turistilor. Filmul se concentreaza pe viata mai multor personaje si obiceiurile lor de zi cu zi, ne este prezentata Venetia turistilor (prin intermediul scriitorului ce iese sa faca fotografii pentru carte) dar si Venetia localnicilor (datorita iubitei, a prietenei ei si a fiului ei). Filmul este unul complex, include disparitii, investigatii, detectivi particulari, infidelitati, raniri, iubiri, aventuri, violenta si momente pasionale pe fundalul unui oras fermector, Venetia. Daca v-as povesti pas cu pas rezumatul si-ar pierde farmecul insa va spun doar ca filmul este unul interesant, captivant, usor misterios, ce analizeaza realatiile dintre oameni si vurnerabilitatea lor.

Impresii personale
Din punct de vedere turistic filmul e exceptional fiindca vedem Venetia in toate anotimpurile, vantul si valurile puternice din timpul iernii dar si frumusetea Venetiei scaldata in soarele verii. Ne este prezentata viata de pe insula St Estabian care face parte din laguna, dar si viata turistilor din Venetia. Luam parte la o nunta traditionala italiana (plina de farmec) si ne plimbam alaturi de protagonisti prin toate cotloanele Venetiei. Venetia pentru mine a fost o surpriza mai mult decat placutasi de cate ori o revad in filme simt ca o percep la un alt nivel, mai personal fiindca eu in cele 3 zile de vacanta nu am avut timp sa urmaresc viata si obiceiurile localnicilor.

film-unforgivable-2011-venetia

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE ->FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

De ce merg turistii in zona La Defense din Paris?

$
0
0
Inainte sa ma documentez pentru prima vacanta in Paris din 2009 citisem pe forumuri foarte multi romani includeau zona La Defense in top 10 obiective turistice ale Parisului, nimeni nu rata zona asta si eu eram intr-un fel furioasa fiindca (nu stiu din ce cauza) ma gandeam ca daca mergi la Paris trebuie sa vezi zonele autentice, muzeele cunoscute, sa cauti "frantuzescul" si nu zona "New Yorkeza" care in mintea mea nu are nici o treaba cu Parisul. Ma rog, a fost primul cartier european de afaceri ...

La Defence-paris-franta

Nu am inteles atunci si nu inteleg nici acum dar nici nu arat cu degetul. Turistii sunt extrem de diferiti si au interese foarte diferite asta am invatat din zecile de calatorii pe care le-am intreprins. Fiind la a doua vacanta in Paris dar cu suficiente locuri interesante si nevazute de mine inca, am ales totusi sa merg in zona La Defense mai mult de curiozitate. Recunosc ca peisajul vazut din Montmartre, cu toate "blocurile" de sticla erau atragatoare, insa mai mult vroiam sa vad de ce e zona asta atat de renumita printre turisti.

la-defence-paris-turism

la-defence-parisla-defence-paris-cartier

la-defence-paris-cartier-vacanta

paris


Trebuie sa recunosc ca zona nu m-a dezamagit fiindca nu ma asteptam la nimic de la ea si in final poate v-ati prins din primele randuri ca in continuare nu o gasesc relevanta pentru Paris. Poate doar sa urmaresti francezii, destul de multi, care isi pierd toata ziua in cutiile de sticle cu prea multe etaje. Nu-i compatimesc fiindca o fac pe bani. Multi bani. Dar daca tot am ajuns in zona am gasit totusi ceva interesant, urmarind detaliile asa ca am realizat un eseu foto:
la-defence-paris-cartier-vacanta-oameni


La Defense Geometric (hai ca i-am dat un titlu frantuzesc :)

la-defence-geometric

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

Lucruri urate si enervante ce se pot intampla in avion - discutii turistice

$
0
0
Haideti sa facem impreuna o recapitulare a zborurilor noastre cu avionul, sa ne amintim cele mai urate si enervate momente posibile, in asa fel incat la fata locului nimic sa nu ne mai surprinda. Am trait cateva experiente urate in avion insa sunt convinsa ca nu-s singura asa ca sa trecem la treaba.

nervi-pe-avion

Ryan Air si mesajul obositor.Acum cativa ani am zburat cu Ryan air din Pisa in Marrakech, si v-am povestit pe larg atunci ce inseamna un zbor cu cea mai ieftina companie aeriana Europeana numind-oAventuraRyan Air.
Pe scurt, desi eram rupta de oboseala dupa un zbor la prima ora a diminetii si o escala de 6 ore la Pisa, nu am reusit sa inchid un ochi din cauza mesajului suparator de "piata" a saracilor stewardezi. Cat a fost drumul de lung ne-au vandut de toate (mancare, bautura, produse cosmetice, ziare, loz in plic, tigari electronice) pe rand strigand oferta la microfon nu cumva sa fie un calator care nu a auzit....

Calatorul prea plin de el si de bagaje. In Porto, era 6 dimineata, eram buimaca de cap fiindca inainte cu o zi am calatorit, am facut bagaje, nu am dormit toata noaptea si m-a trezit in avion cu un destins domn cu un bagaj cat China si inca vreo 20 de pungi de la Duty Free cu sticle si borcane "extra fragile" care trebuiau sa stea toate in compartimentul de bagaje, rugandu-ma sa pun geanta mea sub scaunul din fata. Mi-a venit sa il pun in cap.

Piciorul buclucas. Se intampla pe un zbor spre Lisabona, stateam langa o doamna din Spania, octogenara, probabil la primul zbor care era atata de ingrozita (sau bolnava) incat i-au tremurat picioarele non-stop, lovindu-ma incet tot zborul. Noroc ca a durat doar o ora ca altfel cred ca ma mutam in toaleta.

Copilul ce plange non-stop. Asta deja a devenit cliseu dar cand se intampla sa fie copilul tau te-ai ascunde in cabina pilotului si ai face matanii la Doamne Doamne sa zboare timpul mai repede si sa te trezesti direct la destinatie. Eram mai stresata de gandul ca stresam tot avionul decat de gandul ca; Kari ar fi putut avea ceva grav. Evident cum am coborat din avion a zambit, zici ca special sa imi faca mie in ciuda, apoi a adormit.

Sa stai la geam, colegul de langa tine sa doarma si sa ai nevoie la baie. Urasc sa fiu trezita in timp ce dorm fiindca nu mai pot adormi. Iar pe avion, unde de abia astept sa "se termine calvarul" fiindca v-am povestit deja cat imi e defrica pe avionm-as enerva rau de tot sa ma trezeasca cineva, de aceea aleg mereu locul de la geam. Dar o data am patit-o, am fost nevoita sa il trezesc pe domnul de langa mine si-mi venea sa ma bag in Pamant. De atunci am decis sa reduc lichidele pe avion, chiar daca dureaza mai mult de 4 ore si ajung deshidratata si cu fata arzand la destinatie.

Va intreb:MihaelaLarisaNice,   Maria,  Confesiuni,   Andra :),   Mihaela Pojogu, .... completati voi (fiecare comentator primeste un link in articolul urmator din aceeasi serie) ... Care sunt cele mai enervante lucruri care se pot intampla pe avion????


Thanks for visiting,

Citeste articole cu sfaturi, idei, informatii aici -->PONTURI BUNE

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Paris - Cartierul Beaubourg (Halele, centrul Pampidou, Brancusi si Muzeul Papusilor)

$
0
0
A patra zi la Paris eram deja obosita asa ca am ales o zona  mai micuta dar foarte atractiva din punct de vedere turistic, cartierul Beaubourg, arondismetul 4 (lipit de cartierulMarais). Am iesit la statia Chatlet les Halles pe care am urat-o din totdeauna fiindca e absolut imensa, are foarte multe coridoare, toate liniile de metro se intalnesc aici, e aglomeratie, e foarte lunga si nu are nimic special, practic in statia asta de metro mereu am simtit ca exista Parisul subteran, al navetistilor obositi si eu eram mereu prinsa in multime. Insa o data ce reusit sa ma strecor afara am gasit aceelasi Paris cochet, aceleasi creperie si bistro-uri stilate, aceleasi bulevarde largi si pline de magazine moderne.

muzeul-papusilor-din-paris
Forumul Halelorsau acoperisul statiei de metrou se doreste a fi un imens centru comercial care in 2011 era in renovare asa ca am trecut pe langa el si m-am indreptat spre o "creperie" tradandtraditia diminetilor din Cartierul Latin la Creperie Gina, dar nu ai cum sa stii ca e cea mai buna daca nu incerci si altele :))). Am ales o terasa la nimereala si pe langa pretul umflat 4 euro/clatita nici nu a fost buna asa ca am plecat destul de bosumflata spre Centrul Pampidou.

cartierul-beaubourg-paris

Centrul Georges Pampidou adaposteste muzeul de arta Moderna insa chiar si din exterior este o atractie uluitoare datorita conductelor colorate proiectate in exterior, scara rulanta exterioara si "parcul" din beton unde tinerii stau pe jos, citesc, beau cu prietenii, am vazut numerosi artisti, e o atmosfera nebuna aici. Privelistea socheaza mai ales daca mergi nepregatit asa ca si mine :)
Muzeul are peste 65 000 de exponate incluzand opere de arta, sculptura, picturi, fotografii, arta grafica, design si cinema. Include e o colectie impresionanta de arta moderna si contemporana, printre cele mai mari la nivel mondial. M-am pierdut in interior peste 4 ore si chiar mi-a placut... pe bune! Adica, din unele opere de arta nu intelegi nimic, sunt picturi de genul 4 linii improscate pe o coala alba imensa, genul de opera pe care nu o apreciez dar sunt prezentate si idei  grozave, vezi imposibilul sau ceva foarte simplu dar care impresioneaza. Si mai mult mi-a placut faptul ca te lasa sa fotografiezi, credeti-ma aici ai nevoie doar de putina imaginatie pentru a realiza la randul tau niste fotografii opera de arta :)

muzeul-de-arta-centrul-pampidou-paris

Cand am iesit am avut inca o surpriza de proportii ...
Intalnirea cu Brancusi, celebrul nostru sculptor care are in nordul Centrul Pampidou are un atelier, se numeste Studioul lui Constantin Brancusi si e plin cu opere abstracte ale artistului! Cred ca orice roman care vede atelierul ramane surprins, magulit, e o senzatie unica, emotie, mandrie ca esti roman! Si ca un roman a reusit sa patrunda in lumea francezilor si a ajuns sa fie apreciat atat de mult incat sa ridice o galerie de arta in memoria lui in mijlocul Parisului ! Cu regret trebuie sa spun ca in Paris cred ca e mai valorat decat in Romania ... Dar sa nu ne intristam ....

atelier-brancusi-paris

atelie-brancusi-paris-franta

Pranzul l-am luat in parcul Anne Frank care se afla la 5 minute de Centrul Georges Pampidou. Parcul acesta e mai mult o gradina publica fiindca e o oaza verde mica si retrasa, se intra pe o alee ingusta si e foarte usor sa o ratezi. M-am asezat pe iarba verde si mi-am scos din plasa sendviciul si branza de capra cu condimente de Provence si le-am savurat alaturi de un grup mare de fetite care sarbatoreau onomastica uneia cu coupecakes. Am stat cat m-am simtit bine adica aproape o ora. Sincer ma dureau picioarele, centrul Pampidou a fost imens, pe 4 etaje, acum dupa ce am mancat bine imi venea sa dorm :) Insa nu m-am lasat pana nu am intrat peste drum in ...

park-anne-frank-paris


picnic-paris
parc-paris

parc-paris-anne-frank

parc-paris-anne-frank


Muzeul Papusilor ( Le musee de la Popue) care stiam ca va fi ca o comoara pentru mine fiind pasionata de muzeele mici si interesante iar acesta a ramas unul din TOP 5 PREFERATE. Este o colectie permanenta plina de papusi din portelan antiq dar si celebrele papusi Barbie, peste 500 de papusi care dateaza din 1800 pana in 1919. Pe langa colectia permanenta in fiecare an se tin si expozitii temporare asa ca mai multe papusi frumoase de vazut :) 
Sa va spun un secret .... m-am jucat cu papusile Barbie pana la 14 ani si sincer si acum le privesc cu admiratie fiindca ele mi-au facut copilaria mai fericita, ma jucam zilnic cu orele, asa ca pentru orice femeie/ fetita muzeul e unul care te intoarce in anii copilariei si pentru asta merita vazut!

muzeul-papusilor-paris

muzeul-papusilor-paris

papusi-barbie-paris

papusi-barbie-paris

papusi-antiq-paris

papusi-muzeu-jucarii-paris

muzeu-franta-paris-deosebit

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!


FILM Saint-Jacques La Mecque - comedie buna pe cei 800 km de Camino

$
0
0
Saptamana 81
Saint-Jacques La Mecque (2005)

film-saint-jacques-la-mecque-poster

Stiti cat imi doresc sa fac si eu macar o bucata din Santiago de Compostela, am si un vis ca la un moment dat sa ma duc cu fiul meu intr-o calatorie de initiere pe acest traseu (perelinajul consta in 800 de km de mers pe jos din Franta pana in Spania la Santiago de Compostela). Acesta este al treilea film ce il vad despre aceasta calatorie si desi toate sunt diferite (filmulThe way este facut de un batran care merge pe urmele fiului sau care a murit pe acest traseu; apoi filmul Al final deCamino care prezinta traseul ca o terapie de cuplu) filmul Saint Jacques la Mecque este ultimul si are in principiu acceasi idee dar am ras de m-am prapadit mai ales in prima parte a filmului.

Pe scurt este vorba despre trei frati, trecuti de 40 de ani, care primesc o mosternire mare de la mama lor dar pot intra in posesia ei doar dupa ce fac o luna pe Camino. Unul este foarte sarac si alchoolic, femeia e o profesoara revoltata, sacaita,  iar al treilea este un om de afaceri plin de el. Acestia primesc biletele pentru a se alatura unui grup ce merg pana la Santiago de Compostela. Desi fratii initial zic ca nu merg fiecare dorind sa-si petreaca vacanta de vara cu familia sau facand afaceri, pana la urma se intalnesc toti cu grupul in Franta si pornesc pe Camino. Primele zile se cearta non-stop datorita diferentelor de caracter, a traseului mult prea greu prin munti, a bagajelor mult prea pline etc. Apoi rand pe rand aflam povestile tuturor calatorilor si evident ca aceasta calatorie o sa-i schimbe intr-un final. Filmul arata pas cu pas relatiile dintre oameni atunci cand sunt pusi in fata noilor provocari.

Mi-a placut la nebunie filmul (ca toate cele peste 80 ce le-am prezentat deja :) ) in principal fiindca este o calatorie virtuala pe cinste,o comedie buna, actiunea si scenariul interesant, actorii buni, peisajele ... ei bine pentru peisaje chiar merita sa vedeti filmul. Au fost surprinse diferite momente ale zilei, traseul pe soare, caldura, ploaie, ceata si frig. Au ales cele mai frumoase zone! Cred ca orice pasionat de calatorii ar trebui sa vada filmul Saint Jacques la Mecque de aceea am gasit o solutie, un link de unde il puteti downloada gratuit fiindca filmul e unul foarte putin mediatizat si nu o sa-l gasititi sa il vedeti online.

Filmul il puteti downloda gratuit de aici ->http://dl.free.fr/j3Pd1DSBp(click valider et telecharger le fichier). Daca aveti nevoie de subtitrare pe engleza imi puteti scrie pe mail aliceee_traveler@yahoo.com

FILM-Saint-Jacques-La-Mecque

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE ->FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Dupa 5 ani de calatorii, de ce iubesc sa calatoresc

$
0
0
Sa fi adult este greu. Ne invartim in jur, ne observam reciproc, ne intrebam mereu care e menirea noastra. Semnalele vin la noi. Ele ne spun ca ne place aia sau ca ne dorim cealalta. Ca nu valoram nimic, ca suntem regi peste un musuroi de furnici si problemele reale suntem chiar noi, OAMENII si asta se va termina urat intr-o zi. Dar incercam si vrem sa facem bine.

iubesc-sa-calatoresc

Ne facem griji, apoi analizam, ne imbolnavim de atatea ganduri si altii incep sa isi faca griji pentru noi. Ne ingrijoram mai mult fiindca stim ca ei se ingrijoreaza. Vom ajunge atat de ingrijorati incat nu vom mai dormi noaptea.

Ne intrebam ce sa facem, cum sa iesim din cercul acesta vicios, cum sa obtinem mai mult de la viata. Cum sa ne ridicam spre cer, sa culegem spiritele noastre zdrobite si le dam aripi. Cum sa-l facem pe El sau pe Ea sau pe Ei sa ne valoreze, sa ne respecte, sa ne iubeasca.Cum sa ne construim cariera mult visata. Cum sa obtinem diplomele si aplauzele tuturor. Cum sa excelam si sa-i facem pe altii sa ne invidieze. Cum sa castigam carute de bani. Pentru ca atunci cand le obtinem sa ne dam seama ca nici aia nu e de ajuns. Suntem la fel de tristi, de suparati, de deprimati, de fara rost in viata.

Pana intr-o zi cand am realizat ce am nevoie pentru a fi mai puternica, mai fericita, mai implinita cu adevarat. A fost in ziua in care am inceput sa calatoresc.
In primul an nu stiam sa fac diferenta dintre turist, calator si drumet.Acuma stiu ca un turist este cel care merge ghidat de altii, care iubeste vacantele All Inclusive si care cel mai adesea face o vacanta pe an, cumparata prin agentiile de turism. Calatorul este cel care depinde de mijloacele de transport (tren, avion, vapor etc) dar care odata ajuns la destinatie exploreaza fiecare oras sau regiune cu picioarele, in stilul vagabondului hoinar si descopera pas cu pas singur sau cu prietenii magia si farmecul destinatiei. Iar drumetul este cel care calatoreste exclusiv cu picioarele si care duce o viata de nomad macar pentru acea perioada de timp in care calatoreste. El traieste prin calatorie, se opreste la discutii cu localnicii, mananca din brisca si e interesat sa cunoasca cu amanuntul locurile prin care ajunge. In ultimii 5 ani pot zice ca le-am explorat pe toate, desi drumetii nu am facut doar la munte :)

Apoi am invatat ca oamenii sunt diferiti si interesele lor sunt foarte diferite probabil de aceea au dat nastere la atatea forme de pseudo-turisti sau pseudo-calatori. De exemplu cei care calatoresc pe cont propriu dar o data ajunsi la destinatie se lasa purtati de ghid pentru a bifa tot ce scrie in carte. Sau calatorul a tot stiutor, care s-a documentat atat de mult incat merge in vacante doar pentru a se convinge ca ce a citit e ceea ce gasesc in realitate. Probabil ati cunoscut si voi tipul de calatori care se lauda ca au facut intr-o luna circuitul Europei sau care contorizeaza cate muzee, biserici, galerii de arta, spectacole, festivaluri, orase, sate, tari au vizitat si doresc sa se intoarca din urmatoarea vacanta cu noi recorduri. Apoi mai sunt turistii care desi merg in grup sunt interesati doar de restaurante/ de tablouri/ de cafenele/ de cluburi/sau shopping. Genul care mereu se pierd si ajung prea tarziu la locul de intalnire fiindca e necesar sa-si satisfaca propriile pofte turistice. Nu ar fi drept sa-i uitam pe cei care, intr-o zi calduroasa la Roma, fug din Colloseum, printre Forumurile Romane, in centrul istoric, trec cu viteza vantului prin Galeria Bourghese, mananca o pizza pe Via Toledo si spun ca au vazut Roma (si cel mai probabil) nu era nimic de capul ei. Sau stilul japonezului care se mira la fiecare vitrina, analizeaza fiecare pictura, trece notite despre fiecare statuie, pleaca acasa cu un teanc de carti de la fiecare obiectiv turistic vizitat si face 10 fotografii pe minut ca sa fie sigur ca nu i-a scapat nimic. 

Dupa 5 ani si numeroase vacante am invatatca vacantele le fac pentru mine, nu ca sa bat recorduri (desi initial am fost tentanta) nu ca sa enumar tari vizitate, nu ca sa imi pierd timpul analizand Mona Lisa de la 3 m distanta, nu ca sa imi pierd vremea cu lucruri si obiective turistice care nu ma intereseaza dar altii le considera relevante pentru Istoria, Arta, Cultura unei Tari. Acum pot sa plec fara nici o remuscare din Paris fara sa urc pe Turnul Eiffel sau din Londra fara sa fi vazut Muzeul de Ceara si mi se pare OK.

Acum stiu ca fac vacante pentru a ma relaxa, pentru a ma destinde, pentru a fi departe de casa, de grijile zilnice, de job si plec sa vad lumea in ansamblu si in detaliu..... mai ales in detaliu, PENTRU MINE. Am spus si o mai spun ca iubesc vacantele fiindca simt ca atunci cand sunt in vacanta traiesc fiecare minut la intensitate maxima, fiindca descopar si vad permanent lucruri noi, fiindca fiecare vacanta inseamna un set de amintiri memorabile, probabil singurele lucruri care imi vor aduce aceasi fericire si la batranete, de aceea le consider investitii pe termen nelimitat. Iar acest blog a devenit refugiul meu dintre calatorii, o disciplina creativa cu iz de calatorie. Cand scriu despre vacante ma simt captiva in timp si spatiu, e poarta mea de iesire din viata de zi cu zi, portia mea de fericire zilnica.

Dupa 5 ani consider ca si turismul se invata, experienta te ajuta ca la urmatoarea vacanta sa profiti la maxim de timpul pe care il ai si sa nu mai faci atatea greseli de organizare, sa iti descoperi interesele si sa analizezi la final ce e mai important pentru tine. Mai cred ca fara calatorii viata mea nu ar fi avut atata culoare si ca m-as fi hranit probabil cu aceleasi dorinte si vise pe care o data ce le ai iti doresti altele, iar viata si anii ar fi trecut pe langa mine fiindca eu eram prea concentrata sa le obtin.

Sper ca blogul meu sa va inspire in continuare si sa invatati ceva din experientele mele de pana acum :) Acesta e doar primul articol din seria "Dupa 5 ani de calatorii"!

Thanks for visiting,

Citeste articole personale, cu sfaturi, idei, informatii aici -->PONTURI BUNE

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Cat costa o vacanta la Paris in 2014

$
0
0
Parisul este un oras extraordinar dar in acelasi timp destul de scump. Asa ca m-am gandit sa va scriu in detaliu cat o sa va coste o vacanta la Paris ca sa mergeti pregatiti si sa faceti aproximarile corecte. Am extras pentru voi cele mai ieftine hoteluri, preturile la mijloacele de transport dar si la obiectivele turistice de top ale Parisului!

Transportul la Paris cu avionul
Un bilet de avion la Paris costa in medie 100 de euro, prin Wizz Air dar puteti merge si mai ieftin daca luati bilete din timp si in extra-sezon. Din Romania cel mai ieftin bilet il puteti prinde din Targu Mures! Am zburat de 3 ori la Paris si cel mai ieftin am prins cu 180 ron dus-intors in ianuarie 2012, din Targu Mures. Nu are rost sa va dau preturi exacte fiindca ele difera in functie de data/perioada.

Din aeroportul Beauvais la Paris autocarul costa 17 euro/sens

costuri-vacanta-paris


Hoteluri bune si ieftine la Paris

Hotelurile la Paris nu exceleaza, pentru o camera de 50 euro sa nu va asteptati la lux, camerele sunt mici si peretii sunt subtiri, micul dejun deseori include doar o cafea si un croassant. Ca sa faceti economie cautati cazare in zona 1 si 2 chiar daca e o idee mai scump o sa economisiti timp si bani la mijlocul de transport deci se compenseaza. Pentru o vacanta cu prietenii sau daca aveti familie numeroasa merita sa stati la Hostel intr-o camera de 4-6-8 paturi, pretul va iesi modic pentru o persoana. Mai jos cele mai bune hoteluri, la preturi mici! ps: pretul dat se poate modifica vara (dar nu e o regula).

Mai jos cateva Hosteluri ieftine si bune din Paris:
Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Paris:
Mai jos cateva Hoteluri de Lux la preturi rezonabile:

Mijloacele de transport in comun din Paris costa: 1.70 euro (per bilet unic) tichet cu 10 bilete costa 13.70 euro, un abonament  costa 6.60 euro (zona 1-2) 8/80 euro (zona 1-3) si  15.65 (zona 1-5 fara aeroport) PE ZI prin Mobiliss Pass.
Prin abonamentul Navigo valabil o saptamana de luni pana duminica pe toate mijloacele de transport costa 5 euro cardul in sine + 19.80 euro (zona 1-2), 25.65 euro (zona 1-3), 34.40 euro (zona 1-5). Pentru a intelege mai bine cititi articolul --> Totul despre transportul la Paris
  • Pentru copii pana in 4 ani transportul e gratuit! peste 4 ani platesc 50% la tichetele de 10 calatorii
  • Tinerii pana in 26 ani in weekend primesc abonament pe 1 zi cu 4 euro!
Costurile la obiectivele turistice importante in 2014 sunt:
  • Arcul de Triumf = 9.50 euro
  • Muzeul Louvre = 11 euro
  • Turnul Eiffel = 9 euro (daca urcati cu liftul pana la etajul 2 sau 15 euro pana la etajul 3)
  • Catacombele = 8 euro
  • Centrul Pampidou = 11 euro sau 13 euro depinde de perioada
  • Muzeul Orsay = 9 euro
  • Muzeul de ceara Grevin = 22.50 euro
  • Muzeul Dali = 11 euro
  • Vedeti aici -> Muzeele Gratuitepentru adulti si tinerii pana in 26 de ani!
La Paris sunt 2 feluri de abonamente turistice (Paris Museum Pass si Paris Visite) care includ si transportul in zona 1 si 2.

Paris Museum Pass in 2014 costa: 42 euro (2 zile) 56 euro (4 zile) si 69 euro (6 zile) de persoana.
Paris Viste in 2014 in 2014 costa: 12 euro (1 zi) 19.40 euro (2 zile) 26.50 euro (3 zile) 38.30 euro (5 zile)

Thanks for visiting,


Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

Cum a devenit Cimitirul Pere Lachaise o atractie de top al Parisului?

$
0
0
Dupa-mesele in centrul Parisului sunt haotice. Plin de masini, de oameni grabiti ce ies de la lucru, metroul se revarsa de lume, strazile devin fluvii umane, este o atmosfera  pe care eu, din experienta turistului ce vrea sa se bucure de vacanta o simt prea apasatoare. Brusc ma simt agitata si prinsa in valtoare cand de fapt eu nu ma grabesc nicaieri.
cimitir-paris-aliceee

Ca sa fentez una din dupa-mesele alea am mers sa ma plimb in cimitirul Pere Lachaise (statia de metrou Pere Lachaise) care e mai mult un cimitir parc avand in vedere toate aranjamentele peisagistice din interior dar si un cimitir al celebritatilor fiindca artisti faimosi isi duc veacul aici. Insa mai departe de asta, cimitirul acesta e cel mai mare din Paris, are peste 1 milion de morminte asa ca cele 2 ore pana la inchidere (ora 17:30 pm) nu au fost nici pe departe suficiente pentru a vedea toate mormintele ce mi le-am marcat pe harta; fiindca cimitirul Pere Lachais ca orice alt obiectiv turistic de top detine o harta turistica ca sa poti sa alegi ce artisti vrei sa "vizitezi" azi. Eu mi-am notat-o pe Edith Piaf (in fruntea listei), Honroe de Balzac (autorul), Jim Morrison (cantaretul trupei rock Doors) Colette (autorul), Georges Melies (regizor, urmariti "filmul Hugo"), Chopin (compozitorul) Delacroix (pictorul), Oscar Wilde (scriitorul) etc. Nici nu mai trebuie sa spun ca desi sunt indicatoare, intr-un cimitir cu 1 000 000 de morminte sa gasesti un mormant anume intr-un timp scurt e ca si cum ai cauta acul in carul cu fan.
  • Mai ales cand la fiecare pas intalnesti morminte extrem de frumoase

cimitir-pere-lachaise-paris-mormant


cimitir-pere-lachaise-paris-mormant-frumos

  • Detalii ce merita imortalizate
cimitir-pere-lachaise-paris-detalii
cimitir-pere-lachaise-paris-detalii2

  • Statui mormide, agelice, melancolice, romantice, pline de speranta

cimitir-pere-lachaise-paris-statui

cimitir-pere-lachaise-paris-detalii

  • Alei extrem de fotogenice

cimitir-pere-lachaise-paris-de-vizitat
cimitir-pere-lachaise-top-10-obiective-paris

  • Cavouri opere de arta

opera-de-arta-paris-cimitir

  • Spatii verzi care te indeamna sa iei loc, sa privesti cimitirul in ansamblu

verde-de-paris
destinatie-romantica-paris


cimitir-pere-lachaise-vacanta-paris

  • Portile spre un somn etern! Am remarcat frumusetea usilor de pe micile capele, diferite dar atat de frumoase.

usi-paris
  • Iar in final mormintele artistilor pe care inca ii plang fanii

artisti-cimitir-pere-lachaise-paris
 

DA! Cimitirul Pere Lachaise este un obiectiv turistic insa si un cimitir in toata puterea cuvantului. In continuare se fac inmormantari aici desi cred ca va imaginati ca batalia pentru un loc intr-un cimitir ce aduna atatea minti luminate nu e usor de invins. Listele de asteptare dureaza ani intregi. Iar regula de aur e sa locuiesti si sa mori la Paris! 
Thanks for visiting,

Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

FILM Shadow in the sun - bucuria de a trai in Toscana

$
0
0
 Saptamana 82
Shadows in the sun (2005)

film-Shadow-in-the-sun-poster

Din nou am ajuns in Italia, stiti ca nu ma pot abtine si mereu revin la Italia fiindca e cea mai ofertatanta din punct de vedere turistic dupa parerea mea. Nu degeaba e atat de iubita de regizori, am vazut deja peste 10 filme superbe filmate in Italia si inca 2 in regiunea Toscana,filmul Under the Tuscan sun si filmul Stealing Beauty. Ce au in comun aceste 3 filme? Peisajele exceptionale, descrierea video a proverbului italian "la dolce vita" si "dolce far niente" adica leneveala in stil mare si nu in ultimul rand prezinta Toscana ca fiind raiul pentru artisti. 

Rezumatul filmului
De data asta e vorba de un scriitor foarte celebru ce a renuntat sa scrie de peste 10 ani. O editura din America il trimite pe Jeremy ca sa il convinga pe Waldon Parish sa scrie o carte si sa o publice prin ei. Tanarul stie ca e o misiune imposibila insa o data ce ajunge acolo i se pare chiar  si mai greu fiindca batranul se da drept nebun, apoi pune cainii pe el si il final il arunca in lac in incercarea de a scapa de vizitele lui insitente. In final ii accepta prietenia cu conditia sa nu incerce sa il mai convinga sa inceapa sa scrie din nou. Atunci Waldon incepe sa ii dea lectii despre viata taranului, despre bucuria de a trai in tinuturile rurale ale Italiei, il invata sa aprecieze arta si chiar ii da pont-uri importante din viata de scriitor. Fiica lui Waldon, Isabela il invata despre iubire, iar la final Jeremy descopera ca batranul se confrunta cu "blocajul scriitorului" asa ca il indruma incetul cu incetul sa inceapa din nou o carte, dar pt sufletul lui.

Impresii personale
Filmul e cam plin de clisee, stiti voi stilul American, insa peisajele din Toscana sunt superbe si tot filmul am avut senzatia de vacanta, de dor de Toscana, de Siena, e cu totul alta lume acolo, una care merita sa o gustati macar prin intermediul unui film. Mi-a placut ca s-au axat pe activitatile ce le poti face in regiune, viata spontana dar in acelasi timp linistita, sa dormi cat vrei, sa faci baie in laguna, sa mergi la karaoke, sa participi la festivalurile locale. Apoi detaliile, batranii ce vorbesc pe banci, tavernele din sat in care poti sa mananci doar meniul zilei adica un singur fel de mancare, bucuria localnicilor, vinul bun, apusurile de soare peste dealurile pline cu capite de fan etc. A primit 6.8 pe IMDB si zic ca e o nota destul de buna pt un film prea putin promovat.

Filmul il puteti downloda gratuit de aici ->http://dl.free.fr/n4VvyNPdU(click valider et telecharger le fichier). Daca aveti nevoie de subtitrare pe engleza imi puteti scrie pe mail aliceee_traveler@yahoo.com

film-Shadow-in-the-sun

CLICK AICI PENTRU MAI MULTE ->FILME CU CALATORII

Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


Ghiciti unde plec in vacanta de primavara - discutii turistice

$
0
0
A venit primavara, alta data pe vremea asta ma intorceam deja dintr-o vacanta dar anul acesta am mai amanat-o putin fiinca destinatia nu e una din cele mai calduroase si nu imi doresc sa merg in vacanta si sa inghet de frig sau sa umblu mereu cu umbrela dupa mine (sper sa nu o zic intr-un ceas rau si sa patesc fix asa :). Mi-am cumparat biletele de avion de curand, am primit pentru orice eventualitate o pelerina de ploaie (tks mom') am inceput sa citesc ghiduri turistice dar inca nu am nici un plan exact. Voi sta o saptamana si in curand o sa va cer sfaturi si idei dar pana atunci sa vedem cine ghiceste destinatia.Ca sa va fie mai usor o sa va dau un reper, 5 tari posibile :)

ghiceste-destinatia

1.Norvegia pentru fiordurile spectaculoase, peisajele incredibile, Oslo si ale lui parcuri, Bergen cu arhitectura specifica, autentica, cu casute din lemn, somonul proaspat, etc.

2. Belgia pentru a revea orasul Brugge, pt a descoperi capitala Bruxelles, o vizita la muzeul de diamante, pentru o plimbare prin orasul medieval Ghent, pentru o portie delicioasa de vafe si niste ciocolata belgiana la pachet.

3.Irlanda pentru peisajele frumoase, pentru a savura o bere Guiness in Dublin, pentru formatiunile ireale de pe malul oceanului  (Giant's Causeway) sau pentru o plimbare prin orasul ce aminteste de Titanic (Belfast)

4.Olanda pentru morile de vant, lanurile de lalele, cascavalul Gouda, o plimbare pe bicicleta dar si pe vapoarase in Amsterdam, fabricile de saboti din lemn si nu in ultimul rand Cartierul Rosu.

5.Germania pentru o zi deosebita in Europa Park cel mai mare parc tematic din Europa, pentru drumul vinului pe malul Rinului, pentru o excursie in Padurea Neagra, pentru a explora orasele mari precum Frankfurt, Munich, Berlin dar si orasele mici, istorice, inscrise in patrimoniul UNESCO (Bamberg, Goslar, Lubeck).

Sunt tare curioasa sa aflu voi:Nice, Mihaela Pojogu , Mihaela Damaceanu, LarisaMaria, Georgiana , Andra :), Teo, LilianaIulianaHapiAlexandraRedsky

Care credeti ca e urmatoarea mea destinatie? Argumentati alegerea!
Bamberg in nordul Bavariei, Goslar in Saxonia Inferioara si fostul port hanseatic Lubeck, situat pe coasta baltica. - See more at: http://www.turistik.ro/germania#sthash.xPrgAhSv.dpuf

Bamberg in nordul Bavariei, Goslar in Saxonia Inferioara si fostul port hanseatic Lubeck, situat pe coasta baltica. - See more at: http://www.turistik.ro/germania#sthash.xPrgAhSv.dpuf
Bamberg in nordul Bavariei, Goslar in Saxonia Inferioara si fostul port hanseatic Lubeck, situat pe coasta baltica. - See more at: http://www.turistik.ro/germania#sthash.xPrgAhSv.dpuf
Thanks for visiting,

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

Vacante ieftine la Schi in 2014

$
0
0
Chiar daca in Romania e deja primavara si temperaturile se apropie de 20 de grade, in alte tari suntem in plin sezon de schi. Stiu ca pasionatii sporturilor de iarna sunt destul de dezamagiti, am vazut partiile din Romania fara pic de zapada iarna asta, categoric a fost cel mai prost sezon din ultimii 10 ani asa cum au declarat si hotelierii. Insa pentru voi sunt partiile din strainatate, foarte bine dotate, cu resorturi si cabane frumoase, cu multa zapada unde mai puteti schia pana in mai la preturi accesibile. 

vacanta-schi-ieftina

Va intrebati ce inseamna o vacanta ieftina de schi? Pentru voi am ales cele mai bune oferte, la preturi de la 15 euro/persoasa/ noapte de pe site-ul www.Snowtrex.ro care apartine lantului german Travel Trex, companie cu un renume, fondata inca din 1999 in Koln (Germania) si care a intrat pe piata romaneasca cu oferte bune pentru vacante la schi:
  • Statiunea  Chamrouse (Frata) -> Apartament Le domaine de l'Arselle 3* ( de 6 persoane) = de la 69 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
  • Statiunea Valfréjus (Franta) -> Apartament Chalets de la Ramoure 4* (4 persoane) de la 99 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
  • Statiunea SuperDévoluy (Franta) -> Cabana Le Hameau du Puy4*  (6 persoane) de la 129 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
  • Statiunea Kaltenbach (Austria) -> Apartament Christoph 3* (de 5 persoane) de la 229 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
  • Statiunea Le Corbier ( Franta) -> Studio Les Alpages du Corbier 4* (de 2 persoane) de la 229 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
  • Statiunea Saint Sorlin (Franta) -> Apartament Les Chalets de l'Arvan 4* (de 4 persoane) de la 169 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana 
  • Statiunea Zell am Ziller(Austria) -> Apartament Central 3* (6 persoane) de la 259 euro pentru 7 nopti cu SkiPass inclus/persoana
Toate pachetele + inca 100 gasiti aici ->Oferte ieftine schi 2014

Mai jos putin despre destinatiile de schi pe care le puteti alege:
  • Austria este destinatia de top, paradisul schiorilor datorita preturilor convenabile (comparabil cu cele din Romania), servicii foarte bune, peisaje superbe avand Alpii in decor, peste 22 000 de km de partii si 800 statiuni montane de schi de unde puteti alege.
  • Franta va astepta cu numeroase partii de schi, cu regiuni rurale acoperite in alb, cu preparate frantuzesti foarte bune, cu statiuni luxoase unde dupa o zi pe partie va puteti relaxa intr-un centru SPA, intr-un club de jazz sau la un recital piano.
  • Elvetia este la creme de la creme a locatiilor pentru sporturile de iarna din Europa. Piscuri inalte, orase elevetine pline de farmec si facilitati convenabile, acces usor la partii, cu o bogata istorie in schi (in Murren schiul aplin a devenit prima data un sport).

  • Italia este cunoscuta pentru partiile insorite, servicii de calitate, preturi bune, in cele peste 12 regiuni de schi ai Dolomitilor, cu peste 1200 km de partii. Dolomitii ofera peisaje superbe si este destinatia ideala pentru o vacanta la schi.
Thanks for visiting,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

Viata mea dupa 2 ani de cand m-am intors din Londra

$
0
0
Cand am plecat din Londra nu credeam ca o sa-mi fie dor vreodata. Londra m-a impresionat, mi-a placut, a fost frumoasa, dar nu a fost pentru mine! Nu a fost ce-mi doream eu atunci si categoric nu este ceea ce imi doresc eu acum, desi mi-e dor. Stiu ca suna in contradictie dar sunt cateva chestii ce le iubeam la Londra de care mi-e dor si o sa-mi amintesc toata viata cu o mare placere:

2-ani-Londra

-strazile din Watlhomstow imbracate in lumina aurie de dupa-masa

-verdele crud al ierbii, parcurile englezesti atat de frumoase incat v-as recomanda sa faceti neaparat un tur al lor daca ajungeti vreodata in Londra,veveritele jucause din Hyde Park pe care le hraneam deseori....

-prietena mea I, curtea ei din spatele casei in care stateam la povesti in jurul mesei rotunde, cupele de inghetata fosforscente sau tortul de ciocolata .... specialitatea ei

-frumusetea oamenilor. La Londra am observat cat e de important sa te plimbi printre oameni imbracati bine, ce miros bine, ce arata ingrijit. E o cu totul alta lume. Acum ma doare capul cand vad cate o femeie cu basma in cap in mijlocul Clujului. Stiu ca sunt traditii, ca asa e la noi, nu condamn, dar nu pot sa nu observ ca Londra emana o energie aparte datorita tinerilor ce erau peste tot, chiar si barbatii de 50 de ani aratau tineri, energici, cu vlaga si cred ca in asta se simte cel mai mult diferenta de trai. Nu in telefoane scumpe sau masini "bengoase" ci in felul in care arata si se comporta oamenii ....

-Cestile imense de cafea de la Corso, standurile imense cu ingrediente chinezesti, car boot-urile din care mi-as fi cumparat obiecte decorative cat pentru 3 case, multitudinea de evenimente care erau permanent si-ti dadeau posibilitatea sa faci ceva nou, sa vezi ceva nou in fiecare zi, cel mai adesea pe gratis!

-Zonele mele preferate de care mi-e dor, foarte dor si cand ma gandesc ca poate nu am sa mai ajung pe acolo niciodata ma inunda o imensa tristete fiindca la un moment dat au fost locurile in care eu m-am simtit cel mai bine,  care mi-au dat sentimentul de "acasa", cu care m-am identificat eu, iar acum au ramas doar o amintire: cum ar fi casa Kassandrei, Holland Park, malurileTamisei, Greenwich, LittleVenice .... si nu in ultimul ruta pe care o faceam zilnic cu autobuzul, macar de doua ori pe zi, de la Walthomstow metro Station pana la casa Kassandrei. Stiam pe de rost fiecare casa de pe traseu, fiecare magazin, cofetarie, fast-food, spalatorie, banca, scoala, cafenea! Era o vreme in care m-as fi putut duce si cu ochii inchisi imi erau atat de familiare zici ca m-as fi nascut acolo si le-as fi vazut si cunoscut de cand e lumea.

Da, am trait clipe care nu le voi putea egala niciodata, Londra e unica si ce a fost a fost, daca m-as intoarce maine nu ar mai fi la fel, locurile vor fi aceleasi dar pentru mine nu vor mai fi "ACASA".
Dupa 2 ani spun acelasi lucru dar formuland altfel, ca mi-am dorit Londra dar nu mi-am dorit tot ce implica viata de emigrant, asa ca am renuntat la ea. Si cred ca am facut bine. Prietena mea inca ma cheama sa ma intorc dar eu nu ma vad facand asta. Cel putin nu acum. Ma ghidez mereu dupa simtul launtric si anumite lucruri mi-au fost clare din totdeauna  "Tu alegi fericirea, tu alegi tristetea, tu alegi apartenenta, tu alegi sa fi nehotarat, tu alegi succesul, tu alegi esecul, tu alegi frica, tu alegi curajul"! ASA CA AM ALES!

Am ales sa ma intorc la Cluj si dupa 2 ani de cand am venit din Londra viata mea e la fel de haotica, nu a prins nici un contur, am aceasi prieteni aproape, aceleasi proiecte fara o perspectiva clara, accelasi sot pe care-l iubesc enorm, doar un copil dar care face cat 10, tot in Cluj oras pe care eu il iubesc fiindca mi-a oferit TOTUL fara sa imi ceara NIMIC (sper deosebire de Londra, care-mi cerea multe sacrificii) si momentan sunt bine! 

Calatoresc, scriu, iubesc, ma distrez, e perfect! 

Citeste toate articole despre Londra aici --> ANGLIA
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

5 idei de Excursii din Paris pe cont propriu

$
0
0
Stiu ca Parisul are suficiente obiective turistice incat sa nu va plictisiti cateva luni insa mie in totdeauna imi place sa merg sa vizitez si imprejurimile de aceea m-am gandit sa va scriu cateva idei de excursii din Paris pe cont propriu, cu trenul. Daca aveti masina puteti merge intr-un tur al Castelelor de pe Valea Loarei sau la Castelul St Michel dar astea sunt mai greu de vazut cu mijloacele de transport in comun. Nu va intristati am ales pentru voi obiective turistice de top,care chiar merita vazute si sunt la maxim 1h si 30 min de Paris.

excursii-din-paris

Fontainebleau. Este comuna cea mai vasta din Ile de France. Se intinde pe o suprafata de peste 17205 hectare si este aproape in intregime acoperita de padure. Este o insula de verdeata unde multi francezi vin sa se relaxeze dar si multi turisti ca sa viziteze Castelul Fontainebleau ce dateaza din secolul 16, casa Royala in acea vreme si printre castelele preferate ale lui Napoleon.
  • Apartamentele mari se pot vizita pentru 11 euro, cele mici pentru 6.5 euro, iar muzeul de mobila antica tot pentru 6.5 euro. (GRATIS pentu copii sub 18 ani si rezidentii din EU sub 25 de ani)
  • Transportul se face cu trenul din Paris Gare de Lyon pana la statia Fontainebleau-Avon. De aici trebuie sa luati autbozul Linia A pana la Chateau (Castel).
Fontainebleau-castel-Franta

Giverny.Trebuie neaparat sa faci o excursie la Giverny, la casa celebrului pictor Monet (tatal impresionalismului francez) unde artistul si-a consacrat numeroaselor sale pasiuni, precum pictura, gradinaritul sau fotografia. Proprietatea este astazi un muzeu viu, cu mobilierul intact si reproduceri dupa cele mai importante panze (expuse pe peretii camerelor). Celebrele sale gradini au fost si ele recreate, astazi arata ca o gradina botanica, o oaza verde si plina de flori.
  • Puteti vizita casa si gradina pentru 10 euro/ adult si 5 euro copii. Poze nu aveti voie sa faceti inauntru!
  • Transportul se face cu trenul din statia Paris Saint Lazare si dureaza aprox 1 ora pana in Vernon. De aici, chiar de langa statia de tren sunt autocare care va duc in Giverny si va lasa aproape de casa lui Monet.

Giverny-franta-gradina-monet

Rouen.Este un oras in toata puterea cuvantului, are peste 100 000 de locuitori insa centrul zici ca e desprins din povestile copilariei noastre. Case foarte vechi, din lemn, strazi inguste cu bolti si un ceas medieval bogat ornamentat face si mai vie povestea. Rouen are cateva muzee deosebite, Muzeul Arehologic, Muzeul de Ceramica si cel mai interesant Muzeul de Fier Forjat in interiorul unei catedrale gotice.

  • Muzeele costa in jur de 5 euro de adult si gratis daca aveti pana in 26 de ani.
  • Transportul se face cu trenul din statia Paris Saint Lazare si dureaza aprox 1 ora si 30 de minute.

    rouen-franta-excursie

    Auvers–sur-Oise.Un sat mic dar cu un sarm aparte, situat pe malul raului Oise, are un bogat trecut artistic. Auvers-sur-Oise a primit pe stradutele sale niste pictori precum Cezanne sau Vincent Van Gogh. Acestia si-au gast aici linistea si inspiratia de care aveau nevoie. Van Gogh a trait si a murit aici, langa biserica pe care a pictat-o candva, astazi este un vertitabil loc de pelerinaj pentru amatorii de impresionism.
     
    • Pentru maxim 8 euro puteti vizita camera unde a locuit Van Gogh, , pentru 4 euro puteti vedea Muzeul Absintului si pesntru maxim 15 euro puteti vizita castelul Auvers, iar la cimitir puteti merge gratis.
    • Transportul se face cu trenul regional (doar din aprilie pana in ocombrie este tren direct) dureaza 35 de minute din Paris Gare du Nord
      anvers

        Provins (NU regiunea Provence) este un orasel medieval, la 25 de minute de Paris, inclus in patrimoniul UNESCO! Aici, in zilele calduroase de vara puteti trai atmosfera de odinioara, in Turnul Cetatii Caesar, in galeriile subterane, vizitand Muzeul Province si numeroase biserici vechi.
        • Transportul se face cu trenul din statia Paris Saint Lazare si dureaza aprox 1 ora si 30 de minute.
          Provins-Franta-oras-unesco

            Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
            Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

            FILM Water - o lacrima pentru vaduvele din India

            $
            0
            0
            Saptamana 83
            Water (2005)

            water-film-calatorii

            Acest film mi-a fost recomandat de mai multe cititoare, Corina, Vulpitza (si pe aceasta cale va multumesc). 
            Probabil ca vedeati in mine un om suficient de puternic incat sa vad acest film si sa il apreciez la adevarata valoare, insa eu il recomand mai departe doar celor cu un psihc de fier. Dacafilmul Impossible m-a socat datorita realitatii Tsunamiului din Indonezia filmul Water a scos o lacrima de la mine din primele 5 minute, iar la final am plans atat de mult incat am simtit ca ma dor toate organele. 

            Da, filmul Water este o poveste adevarata, despre viata vaduvelor din India. Nici nu stiu cum sa il povestesc sa nu va spun totul, insa prezinta traditia si obiceiurile din India care sunt mai departe de imaginatie si limita mea de acceptare. In India vaduvele (uneori fete de 9-10 ani care au fost maritate imediat dupa nastere) duc o viata lipsita de orice placeri. Nu au voie nici macar sa manance dulciuri sau mancare prajita, doar orez fiert si legume. Si nu doar ca au murit pe jumatate o data cu sotul lor (desi poate nici nu l-au cunoscut vreodata) dar trebuie sa stea departe de casa intr-un centru pentru vaduve, sa fie rase in cap si sa poarte un sariu alb prin care toata lumea le recunoaste. Traiesc din mila oamenilor, sunt vazute ca un pacat, un ghinion si sunt batjocorite de toata lumea. Filmul este despre povestea unei copile care ajunge vaduva mult prea devreme, la varsta de 8 ani. Despre viata ei si al celorlalte vaduve din centru aflati daca vedeti filmul.

            Din punctul meu de vedere acest film e mai mult un documentar, unul foarte bine realizat, foarte sensibil si plin de invataminte despre Credinta si Soarta. Daca as avea o fata, i-as pune acest film ca sa intelaga o idee mai bine despre lumea in care traim sa sa simta "pe pielea ei" avantajul de a se fi nascut intr-o tara precum Romania. Desi e un film trist (ma scuzati el in sine nu e trist, ba chiar incearca sa arate si lucrurile pozitive traind in  acest centru,  doar cu femei) ritualul in sine, traditia e de neconceput!

            Nu am spus-o niciodata dar in ianuarie am castigat competita internationala (aceea pentru bloguri de calatorii, prin care m-ati votat pe facebook/ va multumesc frumos) pentru 2 saptamani (totul platit) in Sudul Indiei. Nu m-am dus fiindca biletul de avion costa prea mult, care trebuia suportat de mine, mai era si viza, saci de dormit, vaccinuri de facut, bani de buzunar si de la data la care am primit raspunsul (in ianuarie) aveam o luna, un timp prea scurt. Pana sa vad acest film am regretat ca nu m-am putut duce, insa acum desi stiu ca India e o tara extraordinara inca nu sunt pregatita pentru ea! Imi trebuie mai multa maturitate si acceptare ...

            Filmul il puteti downloda gratuit de aici ->http://dl.free.fr/kDFN8KTW0(click valider et telecharger le fichier). Are subtitrare integrata, pe engleza!!!

            water-movie

            CLICK AICI PENTRU MAI MULTE ->FILME CU CALATORII

            Weekendul viitor va astept cu un nou film de calatorie!

            Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)

            Ziua 5 Paris - Plimbare pe malul Senei si Parcul Monceau

            $
            0
            0
            Ce ar fi Parisul fara Sena? Poate nu stiati dar malurile Senei sunt incluse in Patrimoniul UNESCO fiindca spun ei "Malul Senei constituie unexempluremarcabildearhitectura urbana pe malul unui rau, in carestraturiledeistoriesuntarmoniossuprapuse."La prima vacanta am mers intr-o plimbare pe apa, vazand Malurile Senei dintr-un capat in altul cu vaporul, admirand podurile frumoase (peste 37 de poduri traverseaza Sena) si cladirile ce se ridica marete pe margine (Muzeul d'Orsay, Grand Palais, Petit Palais, Institut de France, Louvre, Turnul Eiffel, Notre Dame, etc). Merita sa mergeti cu vaporul, simti ca patrunzi in cele mai ascunse cotloane ale Parisului si ai privelisti superbe, pe jos e o distanta prea mare de parcurs. Un tur cu vaporasul costa 11 euro (dar sunt mai multe variante/ depinde de vapor) si te plimba cam 1 ora.

            plimbare-malul-senei

            Acum, la a doua vizita am vrut sa fac o plimbare pe jos pe Malurile Senei, alegand sa ma plimb prin "zona turistica" de la Hotel De Ville (primaria orasului, pe langa catedrala Notre Dame, pe malul stang printre artizanii care au ajuns legenda vie al Parisului datorita tarabelor verzi ce dateaza inca din secolul 17 si pana la Pont des Arts, podul pietonal unde indragostitii prind lacate in semnul iubirii vesnice. Apoi am fugit din aglomeratie turistica undeva departe de Centrul Parisului . Dar sa o luam cu inceputul ...

            malurile-senei-paris

            malurile-senei-paris

            Am coborat la statia de metro Hotel de Ville unde era un festival de obiceiuri si traditii internationale, cu vanzare. Nu mi s-a parut nimic iesit din comun sa vad ceramica africana, tesaturi marocane si standuri din diferite colturi ale lumii avand in vedere mixul de emigranti ce traiesc la Paris. Un eveniment tratat cu foarte mare seriozitate, aproape te convingea ca francezii admira, respecta si accepta celelalte popoare care le-au invadat tara. Insa mai departe de "aspectul politic" mi-a placut acest festival fiindca se vedea ca nu a fost nimic lasat la intamplare, cei de la standuri purtau cu mandrie portul national din tara de provenienta si te invitau sa-ti explice despre traditiile lor cu mult calm si rabdare desi era (in cazul meu) vizibil ca nu m-ar avea de client.

            festival-paris

            festival-international-paris

            festival-international-paris

            festival-etnic-paris

            Mi-am continuat plimbarea pe malurile Senei pana la Notre Dame, catedrala pe care am vizitat-o cu 2 ani in urma. Nu pot zice ca mi-a intrat in suflet fiindca ma asteptam sa fie mult mai mare si am ramas cu dezamagirea asta insa ceea ce face din catedrala Notre Dame o biserica interesanta, pe langa fatada armonioasa este pozitionarea, chiar pe malul Senei, ajuta artistul la crearea unui tablou perfect.

            malurile-senei-paris-franta

            Imediat ce am trecut de biserica au inceput sa apara tarabele anticarilor care mi-au acaparat atentia toata bucata de drum pana la Pont des Arts. Vand de toate insa in special carti, reviste si discuri vechi ( e o idee buna pentru fanii jazzului la pick up ca alta data) tablouri vintage dar si replici si postere la preturi destul de accesibile majoritatea avand Parisul din ani '50, '60 in prin plan, foarte mult magneti de frigider etc. Mi-am luat o oglinda mica infatisand Parisul pe care de atunci o folosesc zilnic (o tin in portofel) ca sa imi retusez machiajul.

            oglinda-paris

            malurile-senei-paris-franta-carti

            tablouri-paris

            paris


            Traseul meu pe Malul Senei s-a incheiat pe podul pietonal Pont des Arts unde am urmarit indragostitii avand toti acelasi ritual, prima data se plimbau pe tot podul sa vada care e cel mai bun loc pentru a plasa lacatelul, apoi isi spuneau la ureche vorbe dulci si promisiuni eterne, un baiat a ingenunchiat si a cerut-o pe iubita lui in casatorie asa ca toti ceilalti de pe pod am aplaudat, apoi fiecare cuplu arunca cu un gest artistic cheile in apa pentru ca dragostea lor sa ramana pentru totdeauna. Un mod acceptat de a polua Sena, daca cheitele ar fi mai grele imi inchipui ca fundul Senei ar fi acum o opera de arta cu foarte mare vechime si foarte apreciata gandindu-ma la cate mii de cupluri au participat.

            malurile-senei-paris

            pont-des-arts-lacate

            inghetata-vintage-paris

            lacate-paris

            pont-des-arts-lacate

            Pranzul m-am dus sa il iau in Parc Monceau (statia de metro Parc Monceau) considerat cel mai romantic si elegant parc din Paris datorita coloanelor, a gradinilor cu trandafiri si a zonelor verzi frumos amenajate in stil englezesc. Acest parc se bucura de o pozitionare strategica, intr-un frumos cartier rezidential, oaza verde a milionarilor dar in care la ora asta erau in special grupuri de tineri iesiti de la scoala. Exista zone pentru plimbari, pentru picnic, pentru jocuri cu discul, fotbal etc si amenajari peisagistice de stancarie.

            parc-monceau-paris-franta

            parc-monceau-paris-stancarie

            parc-monceau-paris

            parc-monceau-paris

            parc-monceau-paris

            Citeste toate articole despre Paris aici --> FRANTA
            Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesatiCuprinsul blogului (click)!

            O saptamana in Olanda, ce sa vad? - discutii turistice

            $
            0
            0
            Multumesc tuturor celor care au votat destinatia din primavara asta, ei bine probabil ca v-ati prins din titlu, e vorba de Olanda. Corina a fost cea care a ghicit si locatia de baza a calatoriei mele Groningen (poza era indiciu final) si Mihaela care a ghicit chiar mai mult, ca merg la o prietena. De fapt e prietena lui Mary una din cele 4 best friends pe care ocazional le-am mai pomenit pe blog: (I din Londra, Mary si Moni cu care am fost in Muntii Apuseni si vacanta pe Valea Prahovei si L, care a fost intr-un semestru in Polonia si nu am reusit sa ajung la ea :). Ei bine in Olanda voi merge cu Mary.


            Am citit eu undeva ca luna Aprilie e cea mai buna pentru a vizita lanurile de lalele specifice Olandei, ca vremea e frumoasa si Amsterdam miroase a iarba (verde). Ma duc sa verific daca e corect sau nu :)
            Nu am nici un plan strict fiindca nu ma duc de capul meu si probabil va fi o vacanta mai relaxanta si spontana in functie de starea de spirit a fiecareia, de chef si vreme. De aceea nici nu m-am obosit sa citesc prea mult, fiindca cu cat stii mai multe cu atat te superi mai tare fiindca stii ca nu ai timp (si posibilitati) sa le vezi :)

            Ma bucur ca de fiecare data cand v-am cerut pareri si sfaturi si mereu mi-ati dat idei bune si mi-ati usurat munca asa ca ma bazez si de data asta pe voi.

            Momentan o saptamana ideala in Olanda pentru mine ar insemna:

            O vizita la Keukenhof cea mai mare gradina din Europa; curprinde doar flori din bulbi asa ca e deschisa doar din Martie pana in Mai si sper ca in Aprilie sa vad cu ochii mei lalele negre si lanuri imense de flori colorate.

            Keukenhof-gradina-olanda-vacanta

            Amsterdam la pas. Am in plan piata de flori plutitoare, Cartierul Rosu, casa Anna Frank, o plimbare cu vaporasul dar si cu bicicleta ...

            amsterdam-la-pas-vacanta
            Groningen e un oras studentesc asa ca Distractie va fi cuvantul cheie. Interesant de vizitat gasesc Muzeul Groningen, Muzeul comediei si Muzeul trabucului. Groningen e in nordul Olandei si poate (sper) sa ajungem si la Marea Nordului. 

            groningen-olanda-vacanta

            Orasul Alkmaar unde in fiecare vineri din aprilie pana in octombrie este o piata traditionala de cascaval gouda (peste 2000 de roti de cascaval fac spectacol in fiecare vineri incepand din 1593). Suna bine ...



            alkmaar-olanda-vacanta


            Olanda rurala din Giethoorn oraselul in care nu exista masini, o oaza verde pe care se circula doar cu barci si canoe, la care i se mai spune si "Venetia Olandei" .... din poze arata de vis!



            Acum va intreb pe voi : OvidiuBia , Nice , Loredana, Maria,Larisa, Mihaela D, Andra :), Andra, Mihaela Anghel, Milla, Pato, Hapi,Mihaela PojoguGeorgiana, Mariana, Teo, Corina, Ank, Stefania, Anastasia
            • Care e mancarea traditionala in Olanda?
            • Ce nu ar trebui sa ratez intr-o vacanta in Olanda?
            • Care e cea mai ieftina metoda de a ma plimba intre orase?
            • Ce obiective turistice sau chestii interesante imi propuneti sa fac in Amsterdam?


            Fiecare comentator primeste un link in urmatorul articol cu Discutii Turistice

            Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)


            Viewing all 784 articles
            Browse latest View live