Quantcast
Channel: Enciclopedia calatorului independent
Viewing all 784 articles
Browse latest View live

Pe unde am calatorit in 2018 - povestea celor 10 tari

$
0
0
Anul acesta s-au împlinit 10 ani de când am început sa călătoresc! Țin minte și acum prima vacanta, în Maroc, in Querzezet. A trecut atâta timp de atunci, dar îmi amintesc totul de parca ar fi fost ieri. Oamenii, mirosurile, cum cădea lumina pe clădiri și le transforma în miere…. Mi-a plăcut atât de mult, am fost atât de fericita, încât m-am hotărât sa transform asta într-un stil de viata și în fiecare an am continuat sa călătoresc. Făceam multe sacrificii ca să pot face 3-4 vacante pe an, dar eram atât de entuziasmata de fiecare data când reuseam. Blogul m-a ambiționat, mesajele voastre mi-au dat aripi. În fiecare an vroiam mai mult, mai departe și parca nici 3 luni nu mai erau de ajuns. In capul meu se tot învârtea o idee, cum ar fi oare sa reușesc sa călătoresc în fiecare luna. În fiecare seara vizualizam acest vis, era ca un fel de tema pentru acasa :) Visam cu ochii deschiși cum o sa fac 12 city-break-uri într-un an! Oare o sa reușesc sa fac asta? Asa am început 2018...

pe-unde-am-calatorit-2018

Foarte repede, în ianuarie mi-am dat seama ca city-break-urile nu sunt pentru mine. Ce rost are sa ajung într-o tara noua și sa stau doar 3 zile? Cum sa ajung în Cipru și sa ma rezum doar la Larnaca? Ar fi inutil, jumătățile de experienta mi-ar da frustrari, nicidecum o stare de bine. Asa ca m-am băgat în priza pe modul lucrează, lucrează, lucrează. Acum aveam un vis și mai mare, 12 vacante “a la carte”. Și sa începem…. 

1. VACANTA IN CIPRU 

Prima vacanta din 2018 a fost în Cipru. M-am dus fara nici un fel de așteptări, ba mai mult, as putea spune, ca am considerat din totdeauna, ca Cipru nu merita bani si timp investiti. Deci singura mea așteptare era sa nu îmi placa. Aveam eu câteva clișee în cap, printre care cea de baza ar fi, ca în Cipru n-ai ce sa faci. Ma bucur foarte tare, ca m-am înșelat, ba mai mult, mi-am dat seama, ca o săptămână nici nu a fost suficient. Mi-a plăcut clima (24 de grade în primele zile din februarie) mi-a plăcut la nebunie mâncarea (încă visez și acum la calamarul la grătar de la restaurantul Ammos) atmosfera (serile pe terasa fumând narghilea, în centrul vechi din Nicosia) adierea vântului asupra peșterilor scufundate din El Greco, etc. A fost atât de frumos, încât as putea sa spun cu ușurință, ca vacanta în Cipru a fost în top 3 cele mai reusite,din acest an.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Cipru


am-fost-acolo-cipru


2. VACANTA IN FRANTA 

Următoarea vacanta a fost pe Coasta de Azur, o destinatie ce o aveam în vizor de foarte mulți ani. La o simpla rasfoire a memoriei, îmi amintesc cu drag festivalul lamailor din Menton, promenada din Nisa și marea albastru azur, zici ca a fost trecuta printr-un filtru de photoshop , momentele de rătăcire în Monaco (ce ma amuza acum) plimbările pe zidurile port-ului din Antibes, plaja cu nisip alb din Juan les Pins, prânzul servit la restaurantul Lucky You, parfumuriile din Grasse si castelul îmbrăcat în lumini din Cannes. A fost cu adevărat magic! Păcat ca am stat doar o săptămână, dar sper sa revin cândva în Sudul Frantei pentru Eze, Saint Tropez, Marseille si Provence.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta pe Coasta de Azur


am-fost-acolo-coasta-de-azur


3. VACANTA IN GERMANIA 

In martie am fost în Germania în Köln și Bonn. M-am îndrăgostit instant de energia orașului, modernismul clădirilor, viata ordonata a germanilor, catedrala din Koln. Cele mai frumoase amintiri le am din `Panorama` locul cu cea mai complexa priveliște din Koln, cartierul Belgian unde se aduna artiștii orașului, sera cu camelii din Gradina Botanica și orașul Bonn cu izul lui medieval. N-aș putea sa uit nici restaurantele cu meniu fix, pe care le-am găsit cu greu, dar m-am îndrăgostit de ele iremediabil. În special de “Convida” cu preparatele lor mexicane.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Koln

am-fost-acolo-Germania


4. VACANTA LA SPA IN ORADEA 

In aprilie a fost vacanta de Paște a lui Kari, asa ca am făcut o mini vacanta la Hotel Hilton in Oradea. Timp de 4 zile am început cu ședințe de SPA la hotel (pentru relaxare) și am continuat după-mesele cu distracție pentru copil, la AquaPark. Toate mesele le-am luat la restaurantul Via29,preferatul meu din Oradea, la care merg de fiecare data pentru paste cu fructe de mare, rissoto și cheesecake. Gatesc divin!


CITESTE ARTICOLUL >>>  Review de vacanta la SPA - DoubleTree by Hilton Oradea


am-fost-acolo-hotel-hilton-oradea

5. VACANTA IN BELGIA

1 Mai m-a prins în Bruxelles,vizitand Atomium, Parlamentul European și făcând plimbări prin cel mai frumos centru istoric din UE, la 4 grade. N-aș spune ca a fost cea mai inspirata alegere fiindcă am dardait de frig tot weekendul, dar cel puțin m-am distrat făcând degustări de bere (sunt peste 1000 de sortimente) și evident ciocolată. 


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Bruxelles

Bruxelles-am-fost-acolo


 6. VACANTA IN ISRAEL 

La finalul lui mai am pășit pentru prima data în Orientul Mijlociu, făcând o vacanta de 10 zile în Israel&Palestina. Nu o sa uit niciodată zilele petrecute în Tel Aviv, cocktail-urile servite pe terase, zilele de relaxare pe plaja, experientele culinare de la Salva Vida, Aria, Benedict și Vicky Christina, de departe cele mai fastuoase restaurante la care am mâncat în acest an. Când ma gândesc apoi la Ierusalim și Bethleem, imi amintesc căldura sufocanta și orele petrecute făcând turism, hranindu-mi sufletul cu povesti istorice și religioase. Sincer mi-a plăcut atât de mult în Israel incat m-aș duce din nou, la orice ora.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Israel


Israel-am-fost-acolo


7.VACANTA IN BULGARIA  

In iunie a venit timpul pentru Balcani. Visez sa vad toate cele 12 tari din Balcani pe îndelete, iar anul acesta mi-am îmbogățit experienta cu o săptămână în Sofia,capitala Bulgariei. Aveam prietene acolo (Travel bloggarite cunoscute anul trecut la campania #ExperienceRomania) asa ca știam, ca cel puțin distracția e garantata. Ma gandeam ca o săptămână e probabil prea mult pentru un oraș atât de compact, drept urmare mi-am făcut rezervări la cele mai bune restaurante din oraș și am făcut turism culinar ca la carte, iar serile le-am petrecut cu fetele la SPA, escape rooms și prin baruri doar de localnici știute. Datorita lor am avut o experienta fantastica în Sofia! 


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Sofia

Sofia-Bulgaria-am-fost-acolo

8. VACANTA IN SPANIA 

In iulie a fost vacanta de vara a lui Kari, asa ca ne-am dus împreună într-o vacanta de doua săptămâni în Spania și Germania. Prima parte și cea mai lunga a fost în Valencia, la mare. Îmi amintesc cu drag zilele petrecute la plaja, orele de balaceala în mare, excursiile făcute în Parcul Național Albufera și în satul El Palmer unde am mâncat o paella la ea acasă. Îmi vin în minte și jocurile inventate ca să-l distrez pe Kari, filmul cu astronauți văzut în Hemisfericul din Parcul de Stiinta, peștișorii, pinguinii și balenele din Oceanograf și restaurantul acela All you can eat unde eram cei mai fericiți oameni de pe planeta, mancand sushi pe saturate (mâncarea noastră favorita). A fost o vacanta excelenta mama-fiu.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Valencia


Am-fost-acolo-Valencia


9. VACANTA LA PHANTASIALAND KOLN 

A doua parte a vacantei a fost un weekend în Köln, la Parcul de distractii Phantasialand, unde Kari a reușit sa ma urce pe 7 roller-coastere într-o singura zi. Trebuie sa admit ca m-am simțit o mama erou după ce m-am dat jos din cel mai rapid roller coaster din Europa. Toată lumea s-a învârtit cu mine, dar Kari a fost în extaz. Amintindu-mi fericirea de pe chipul lui, ma gândesc deja ce parcuri de distracții sa exploram la anul.


CITESTE ARTICOLUL >>>  Totul despre Parcul de distractii Phantasialand


Am-fost-acolo-Phantasialand-Koln


10. Weekend in Cluj  

In August am făcut doar doua ieșiri de weekend, în Cluj și pe malul lacului, la nunta unei bune prietene ce și-a dorit o petrecere mai speciala, fără eticheta, în natura. O să-mi amintesc mult timp noaptea aceea în care am dansat cu prietenii pana la răsărit. 

wedding-cluj

11. VACANTA IN DANEMARCA  

Tarile Nordice îmi mișunau prin cap de câțiva ani, dar le-am tot amânt, din motive financiare. Nu vroiam sa “le fac” fără să-mi permit fiordurile și alte atracții, ce știu ca-s extrem de costisitoare. Pana la urma, cumva s-a învârtit roata și am ajuns anul acesta pt prima data în Scandinavia, în Danemarca. Am petrecut un weekend scurt, dar foarte plin în Copenhaga, un oraș vesel și colorat, de care m-am îndrăgostit din prima zi, iar apoi câteva zile în Tønder, într-un orășel mai mic unde am simțit adevărata viață din Danemarca. Tot ce pot sa spun este ca vreau sa revin, ca să aprofundez mai bine aceasta tara. Probabil cu Kari, peste cativa ani.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Danemarca


Am-fost-acolo-Copenhaga

12. VACANTA IN POLONIA

Ca să pot sa petrec ziua mea de naștere în Corfu la preturi rezonabile, a trebuit sa fac o combinație de avioane low-cost din categoria `science fiction` și uite asa am ajuns în Poznań. Când ma gândesc la acel weekend, îmi amintesc cum hoinaream prin centrul istoric și ma opream vrăjita în fata fiecărei case din piața centrala. Nu exagerez când spun ca sunt mici opere de arta. Nu pot sa uit nici mesele luate la terase, degustand preparatele lor tradiționale Poznan Duck și pierogi. Ah și workshopul la care am învățat sa fac croassante după rețeta originala. Doamne, cat m-am mai distrat în ora aceea. Patiserii de acolo sunt mai amuzanți decât băieții de la stand up comedy. 
am-fost-acolo-Poznan

13. VACANTA IN GRECIA

Vacanta în Corfu a fost fără griji și fără gânduri, fără program prestabilit… pe scurt, vacanta perfecta. Majoritatea zilelor le-am petrecut pe plaja din spatele hotelului, din zona Canal d'Amore, citind pe plaja și facand baie în mare, pana la apus. Doua zile am făcut excursii comode prin agențiile de turism locale, ce m-au dus cu vaporul în Paxos și Parga. 
Cateva locuri ce vor rămâne veșnic în memoria mea vor fi: statiunea Paleokastritsa, panorama de la Bella Vista și țesătura de străzi pe care m-am pierdut din Corfu Town. N-aș putea sa închei acest episod, fără sa specific cina luata de ziua mea, la o taverna greceasca din zona Melita. As fi în stare sa ma întorc în Corfu doar pentru încă o porție de spaghetti marinara! Sunt cu fructe de mare din belșug, exact asa cum îmi plac mie. Surpriza din partea casei a fost banana split cu artificii, ca să ma simt cu adevărat sărbătorită. Pana betigasul a ars, am reușit sa îmi pun o dorința! M-am simtit atat de bine, incat pot sa spun fara nici o ezitare, ca vacanta in Corfu a fost preferata mea in 2018!!!



14.VACANTA IN ROMANIA&BULGARIA 

Vacanta aceasta a venit la inițiativa biroul de turism din Bulgaria și a fost o campanie de promovare a regiunii Dobrogea (de Nord si de Sud). Orele multe petrecute pe autocar nu au fost chiar pe gustul meu, însă plimbare pe faleza din Constanța, dimineața petrecuta în Balchic și scurtele vizite în Parcul Național Comana și la cetatea Enisala, au meritat.


CITESTE ARTICOLUL >>>  6 obiective turistice în Dobrogea (idei de weekend 2019)


am-fost-acolo-Dobrogea


15. VACANTA IN TURCIA 

Istanbul a venit ca o completare, dacă tot ma aflam în Bulgaria. Deja ajunsesem la 14 vacante si 10 tari vizitate, asa ca ma simțeam epuizata și cu planul atins, dar dacă am avut oportunitatea, am zis sa nu ii dau cu piciorul. Cu ultimele puteri am luat la atac Marele bazar si Bazarul Egiptean, făcând shopping pentru casa și pentru Crăciun. Restul zilelor le-am umplut cu activitati turistice. Tin minte fiecare moment din spectacolul de Belly Dance de la restaurantul Sultana, privelistile vazute din barca, pe Bosfor, cartierul meu preferat Arnavutkoy, prajiturile dulci si toate sortimentele de turkish delight pe care nu m-am putut abtine sa nu le gust.  Ah si excursia pe Insula Printilor, cand stateam in port si dezbateam daca merita sa luam caleasca sau bicicleta, pentru ca in final sa mergem pe jos. Casele, sunetele, chemarea la rugaciune, caldura, ceaiurile, prietenii, atmosfera, cluburile, cu vacanta asta am prelungit putin vara, pana la finalul lui octombrie.


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Istanbul

am-fost-acolo-Istanbul


16. TARGURILE DE CRACIUN DIN KOLN 

Cand m-am intors din Turcia eram convinsa ca eu nu mai calatoresc in 2018. Deja eram extenuata. Evident, asta n-a durat mult, fiindca mi-am amintit rapid de targurile de Craciun si atmosfera lor de poveste. Cum sa stau acasa? De ce sa nu inchei acest an frumos, asa cum se vine? Drept urmare, la o scurta revizuire a biletelor de avion, cea mai ieftina varianta a fost Koln, la finalul lui noiembrie. Uite asa, m-am dus din nou in orasul meu preferat din Germania si am facut plimbari zilnice prin cele 5 Targuri de Craciun din Koln. Imi amintesc toate casutele impodobite ca-n basme, piata Neumarkt sub ploaia de stele, animatorii ce faceau spectacol in fiecare targ, mirosul de turta dulce si vin fiert, gustul ciocolatei topite, biscuitii rumeniti pe loc, toate globurile si ornamentele din piata de langa Catedrala, magazinul lui Mos Craciun si Nicholas Village. A fost atat de frumos, incat promit sa prioritez anii viitori targurile de Craciun din Viena, Budapesta si Praga, despre care am auzit ca ar fi la fel de frumoase. 


CITESTE ARTICOLUL >>>  5 Targuri de Craciun din Koln de vazut in iarna 2018


Am-fost-acolo-targuri-de-craciun


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

19 Vacante de facut in 2019 - Un plan ambitios

$
0
0
Anul 2018 a fost foarte bun in ceea ce priveste calatoriile, iar 2019 sper sa fie cel putin la fel de plin de vacante frumoase si destinatii noi. Momentan nu am nici o vacanta platita si nici un bilet de avion cumparat, dar macar stiu ce vreau si luna asta (in functie de cum se misca lucrurile) incep cu rezervarile, ca sa ma asigur, ca macar ceva din toate astea imi iese :)))

destinatii-2019


4 Vacante pe care doresc sa le repet in 2019 


1. Disneyland cu copilul
După vacanta din 2018 la Phantasialand știu deja cât de mult ii plac lui Kari parcurile de distracții, asa ca anul acesta am sa încerc sa fac economii pentru un buget mai consistent, ca să-i pot oferi o vacanta de neuitat la Disneyland. Cred ca la vârsta de 10 ani, e destul de mare sa tina minte toată aventura și totuși destul de mic încăt să se bucure ca un copil de personajele de poveste și toate atracțiile din Disneyland pentru cei mici. Ultima oara am fost acum 10 ani, asa ca e timpul pentru o noua intalnire.

2. Din nou in Roma
Dintre toate capitalele pe care le-am vazut, cel mai mult mi-as dori sa revin in Roma. Ultima oara am fost acum 7 ani si atunci am facut turism pe fuga, fiind cu copilul si avand doar 4 zile de vacanta. As reveni pentru cel putin o saptamana sa fac turism culinar, sa ajung in Tivoli si alte orasele din imprejurimi, sa vizitez Trastevere si alte cartiere noi,, pe care n-am reusit data trecuta.

3.Din nou in UK
Dintre toate tarile in care am fost, anul acesta am un plan mare pentru Marea Britanie. Pentru mine Londra este acasa, e locul in care mi-am petrecut o perioada de timp in 2015 si de abia astept sa revin in toate locatiile mele preferate din Londra si sa vizitez cat mai multe orasele si regiuni noi din UK.

4. Circuit in Andaluzia pe cont propriu
O alta experienta pe care doresc sa o repet este Andaluzia. Sudul Spaniei m-a fermecat pur si simplu, are o atmosfera de poveste, o combinatie reusita de sat cu oras, imbracata in culori pastel, palmieri si muzica flamenco. Am vizitat Sevilla, Cordoba si Cadiz, iar anul acesta daca as ajunge acolo mi-ar placea sa vad Granada, Malaga, Puertos Blancos si Ronda.


5 Insule pe care sper sa ajung in 2019 


Insulele Azores
Iubesc Portugalia. Știți deja ca Lisabona e orașul meu preferat. Au trecut deja 4 ani de la ultima mea vizita în Portugalia și anul acesta, mi-ar plăcea sa ajung sa vizitez și Insulele. Prima varianta ar fi Azores, pentru turism si peisaje. E favorita mea, la care visez deja de foarte mulți ani, dar conexiunile proaste de avion, ma fac mereu sa spun pas. Anul acesta sper sa se alinieze cumva stelele pentru o vacanta în Insulele Azores.

Sicilia
Tot pentru turism m-as duce si in Sicilia. Anul trecut era cat pe ce sa merg in Palermo, am citit deja foarte multe despre Sicilia si stiu ce mi-ar placea sa fac acolo. Singura problema ce o am, e transportul in comun pe insula, pare sa fie foarte prost, de aceea prefer sa merg cu prietenii, ca sa inchiriem o masina. Poate reusim sa strangem gasca in 2019.

Insulele din Grecia cu copilul
Pentru vacanta de vara a copilului, prima destinație ce îmi vine în minte e Grecia. Mi-a plăcut enorm în Corfu, preturile mi s-au părut super accesibile, iar plajele sunt bune. Nu sunt încă decisa în ceea ce privește insulele, poate va fi Creta, Rhodos sau de ce nu, Corfu din nou. Va fi probabil o alegere de moment.

Tenerife și Lanzarote
Alte doua destinatii pe care le iau în considerare pentru o vacanta cu Kari sunt Tenerife și Lanzarote. Daca nu ar fi atâtea ore de petrecut pe avion, l-aș fi dus deja. În Tenerife îmi doresc sa mergem pentru turism, parcul cu păsări, pentru o tura cu submarinul, iar Lanzarote pentru plajele cu nisip alb.

5 Vacante pe care mi-ar placea sa le fac in 2019 


Vacanta în Dubai 
De când a băgat Wizz air zbor direct Cluj-Dubai, ma tot pregătesc sa merg, dar nu am reușit pana acum, fiindca perioada iernii (când acolo e cald) ma prinde mereu cu buzunarele goale. Știți cum e cu Crăciunul, Revelionul…. E dificil sa le împaci pe toate. Sper ca în 2019 sa reușesc. 

O vacanta în Asia 
Din Dubai mi-ar plăcea sa zbor mai departe spre Thailanda, Vietnam sau Cambodjia, primele 3 tari din Asia pe care vreau sa le explorez. Nu am nici un plan făcut în acest sens,este pur și simplu un vis, dar dacă se ivește ocazia vreau sa stau măcar 2 săptămâni, în fiecare. 

Un circuit prin Caucaz
Acum ca avem zbor direct cu Wizz Air in Georgia, ma bate gandul sa fac un circuit complex prin 4 tari noi pentru mine: Georgia-Armenia-Azerbaidjan si Iran. Trebuie sa ma documentez in ceea ce priveste vizele, dar daca nu e greu, cred ca 3 saptamani prin aceste tari, ar fi o aventura si o experinta de neuitat, similara cu cea pe care am avut-o in India. Tarile necomerciale ma atrag!

Vacanta in Tunisia
Urmatoarea tara din Africa pe care vreau sa o vizitez este Tunisia. Dupa 1 an in Maroc, sunt foarte curioasa cum este in Tunisia, cat de asemanantor sau diferit e. Sunt curioasa: cum e bucataria tunisiana, cum sunt plajele, cum arata orasele lor traditionale si atmosfera in general. 

Targurile de Craciun din Europa
Iubesc atmosfera de Craciun si orasele imbracate de Sarbatoare. Ma gandesc serios la Viena, Praga si Budapesta (daca as reusi sa fac un circuit) iar daca ar fi sa merg cu avionul, probabil as alege Strasbourg, in Franta. 


5 Destinatii de weekend in Romania pe care le am in vizor pentru 2019 


In final raman destinatiile de weekend si anume scurte vacante in Romania pe care le fac an de an. La capitolul asta sunt multumita ca in fiecare an reusesc sa fac 4-5 weekenduri prin tara si am deja 5 locatii in minte pentru 2019:

O mini Vacanta in Tinutul Secuiesc. De cand am scos lista celor50 de obiective turistice din Tinutul Secuiesc ma tot pregatesc sa o bifez si daca n-am reusit vara trecuta sper sa reusesc vara asta.

Festivalul Medieval de la Sighisoara imi bantuie mintea de multi ani dar nu se prea nimereste sa fiu in zona in perioada aceea. Daca anul acesta voi fi in tara am sa fac tot posibilul sa merg.

Canalele Dunarii pentru peisaj. Daca in 2015 am ajuns in sfarsit in Delta Dunarii si am ramas profund impresionata acum visez cam la fel de mult sa ajung la Canalele Dunarii ca sa ma bucur de alte peisaje.....

O vacanta la SPA in Oradea. Cred ca a devenit o traditie, in fiecare an am facut o vacanta cu Kari la SPA in Oradea. Am fost la Hotel Aqua in Baile 1 Mai, la Hotel President in Baile Felix si la Hilton in Oradea. 

O vacanta in Maramures. Am fost vara in Maramures, dar mi-ar placea sa ajung si iarna, pentru traditii si zone pitoresti, acoperite de zapada.

Asa arata planul meu pe 2019. Sunt constienta ca e unul foarte ambitios si mai ales costisitor, dar pe principiul, ca daca nici macar nu visez, n-are cum se mi se intample, le-am scris. Poate vor fi alte destinatii, fiindca oricand pot interveni alte ocazii pe care de abia le astept. 

Voi ce planuri de vacante aveti pentru 2019?

20 de motive sa NU calatoresti in 2019

$
0
0
Sunt sigura, ca ati citit deja destule motive pentru care sa calatoresti. Insa nimeni nu vorbeste despre partea `urata,` asa ca m-am gandit sa o abordez eu intr-un articol de tip pamflet, dar care se bazeaza pe un sambure de adevar. Acesta e un articol, ce il updatez anual, pentru ca toata lumea sa aiba sansa sa il citeasca. Dupa 10 ani de calatorii pot spune ca am capatat ceva `experienta`, asa ca  mai jos va detailez motivele mele:


vacante-aliceee-traveler

Primele 10 sunt chiar periculoase 


1. Fiindca pe drum o sa intalnesti oameni cu povesti de viata extraordinare. Si atunci o sa te intrebi, tu ce-ai facut in ultimii 10 ani?

2. Atunci cand calatoresti iti faci prieteni din toate colturile lumii si in timp o sa-ti fie dor de ei. Anii trec si tu in loc sa-i uiti, o sa realizezi ca de fapt ti-e si mai dor de ei.

3. Fiindca o sa iti dai seama, ca in calatoriile lungi cheltuiesti mai putin decat daca stai acasa. De exemplu, cand locuiam la Londra ma descurcam cu 500 de lire pe luna. In Romania cand plateam chiria, cheltuiam cam tot atat.

4. Cand vei realiza, ca poti sa platesti o chirie cu 500 euro, in loc sa ii dai pe 10 nopti la Hotel o sa preferi sa faci vacante mai lungi. Doar, ca atunci intervin alte probleme (o sa te distantezi de familie, de prieteni, o sa lipsesti la nunta unora, la botezul altora, probleme la serviciu) si va trebui sa incepi un proces de acomodare in fiecare loc.

5. Dupa o vreme, viata normala o sa ti se para plictisitoare. Inainte sa incepi sa calatoresti esti fericit in propria rutina. Nu te deranjeaza ca vezi aceleasi strazi de 1000 de ori, ca bei bere la acelasi bar, ca esti inconjurat de aceiasi oameni, ca vezi aceleasi emisiuni TV si iti duci iubitul in acelasi restaurant in weekend. Cand vii din calatorii, unde ai vazut zilnic ceva nou, ai facut zilnic ceva nou, nu trece mult timp si incepi sa ai mancarimi in talpa. 

6. O sa incepi sa iti urasti job-ul. Chiar daca inainte credeai ca e minunat, ca iti place. Ideea e, ca programul acela de la 9 la 5 nu-ti mai lasa timp de nimic. Weekend-urile le petreci in familie, iar in vacante simti ca trebuie sa te relaxezi. Asa se transforma slujba ta in inamicul numarul 1 al noului tau hobby (calatoriile),  ceea ce e periculos, fiindca poate nu-ti permiti sa renunti.

7. Pentru ca o sa inveti ce e aia toleranta, respectul pentru alte traditii si alte religii. Si atunci o sa te schimbi. Si cand te intorci acasa, prietenii nu o sa te mai recunoasca. O sa intri in polemici ca sa-ti sustii punctul de vedere. O sa le spui, ca tu ai fost acolo si stii cum e. Cel mai grav e, ca o sa vezi cat de putin toleranti sunt toti cei din jurul tau.

8. Cu cat calatoresti mai des, cu atat o sa vezi, ca poti sa te descurci cu mai putine lucruri. In prima vacanta mi-am pus 32 de kg. Apoi 20. Acum calatoresc cel mai adesea doar cu bagajul de mana. Ce intra, intra, ce nu intra ... nu mai pun. Problema e, ca atunci cand te intorci acasa te rezumi in continuare la foarte putin si nu mai simti nevoia de a lua haine noi, de a cumpara pantofi noi, produse de machiaj. O sa-ti distruga placerea pentru shopping si o sa devii o persoana total `AnCool`

9. Pentru ca o sa cunosti libertatea. Stiti voi, zilele acelea, cand te trezesti cand vrei, te ridici din pat cand vrei, faci ce vrei, mergi unde vrei, gatesti daca vrei! Dupa o luna din asta, cand ai libertate absoluta, cand revii acasa, o sa-ti vina sa innebunesti.

10 Pentru ca o sa fii foarte fericit (prea periculos). Nimeni nu-si doreste pe lumea asta oameni fericiti, doar asa, cum s-ar mai putea manipula masele? Nu doar pentru societate, dar si pentru tine ca individ, daca stii reteta fericirii, o sa platesti permanent pentru ea.

Atunci intervine urmatoarea problema - dependenta de calatorii 


11. Care o sa-ti provoace multa  nefericire, daca nu ai bani sau timp sau libertate! Asa ca rand pe rand o sa vezi, cum calatoriile se vor schimba din hobby-uri in prioritati (cu tot ce implica asta).

12. Si cel mai grav e, ca nimeni nu o sa te inteleaga. Parintii ar vrea sa iti iei un credit pentru o casa. Prietenele sa mergi mai des cu ele in club. Sotul doreste sa faceti un copil. Iar seful evident, sa nu-ti mai iei atatea libere de la serviciu. 

13. Cel mai grav, dupa fiecare vacanta o sa te intorci acasa si o sa doresti sa-ti deschizi o afacere care sa-ti permita sa calatoresti in continuare. Doar, ca te lovesti de multe usi inchise. De birocratie. De oameni care nu doresc sa investeasca in idei. Si uite asa, iti distrug visul!

14. Pentru ca o sa ti se deschida apetitul dupa retete internationale. O sa innebunesti dupa o paella, o rata la rotisor, un cus-cus bun. Si cu toate ca o sa inveti sa le faci, cand ajungi in tara realizezi ca nu gasesti ingredientele. In plus, oricum, gustul rareori e ca la mama lor.

15. Fiindca o data ce ajungi sa calatoresti, din ce in ce mai mult cunosti alte dimensiuni alte hartii. Daca pana atunci visele tale se rezumau la destinatii clasice gen: Paris, Roma, Venetia, New York, Thailanda etc, cu cat cunosti mai multe, cu atat iti dai seama, cate mai ai de vazut. Orizonturile se deschid tot mai mult, informatiile vin spre tine, dorintele cresc!

16. Si pe de alta parte, o sa iti dai seama, ca lumea asta nu e totusi atat de mare. Cand eram copil si imi povestea profesorul de geografie despre Kenya, desertul Sahara, Maroc, Mongolia, Turcia, Japonia toate mi se pareau in alta emisfera. Era ceva woow ... atat de departe... Acum, zilnic vad oferte de bilete de avion la aprox 500 euro spre locurile astea si stiu, ca tine doar de mine sa ajung sa le vad. Asadar incepi noi ambitii. Care cresc din ce in ce mai `mari`, mai `lungi`, mai `indepartate`.

17. Pentru ca, cu cat calatoresti mai mult, inveti sa cheltui mai putin. De exemplu la inceput cheltuiam 1000 euro pe o vacanta in Maroc. Era simplu (500 euro era doar avionul). Mancam in restaurante bune, cadeam frecvent in capcane turistice, intr-un cuvant nu stiam, cum sa calatoresc ieftin.
Acum, cu cat fac mai multe calatorii, cunosc oameni, ce imi dau mai multe idei. Poate, asa s-a si nascut rubrica cuoferte bune de vacante ieftine. Doar, ca  atunci cand vezi in cate locuri poti ajunge cu 1000 euro, incepi sa te zgarii pe ochi. fiindca ai bani, dar nu ai timp! Macar inainte tot anul puneai ban cu ban de o calatorie si ziceai ....`asta e`...

18. Pentru ca acasa, nu o sa mai fie doar ACASA! Pentru mine e `` De 3 x acasa Romania-Anglia-Maroc ``. Dupa fiecare calatorie o sa-ti gasesti un loc de suflet, dupa care o sa suferi, fiindca o sa-ti fie dor. Si nu o sa te atasezi doar de munti, de vai, de plaje sau orase  ci si de paturi de hotel, de privelisti, de sunete, de arome.... `Consumate` pe termen lung toate astea dau dependenta.  

19. Pentru ca o sa inveti sa spui `buna, multumesc, cazare, mancare si bere` in foarte multe limbi internationale, iar apoi, cand ajungi acasa si comanzi `cerveza` in loc de bere toti prietenii o sa te ia la misto.

20. Pentru ca nimic nu o sa te mai opreasca! O sa castigi incredere in tine si in cei din jur. O sa stii, ca oamenii sunt toti acolo ca sa te ajute. O sa descoperi, ca peste tot oamenii sunt la fel. Iar tarile alea , despre care ai auzit ca sunt periculoase sau plictisitoare, de fapt sunt chiar ok. Daca nu o sa ai cu cine sa calatoresti, o sa incepi sa mergi singur. Si o sa-ti placa. .Chiar daca nu ai prea multi bani iti scoti cortul  si mergi in continuare. Alegi rute pretabile cum ar fi Camino de Santiago. Si doar mergi ... si nu te mai opresti niciodata!

Deci cel mai bine e sa-ti vezi anul asta de treaba ta,


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

8 Impresii si atractii turistice de vazut in Portland, UK

$
0
0
Salutari din Portland, de pe o insula, aproape pustie. Nu cred ca a fost cea mai înțeleaptă decizie sa ajungi în capătul lumii (în Sudul Angliei) în primele zile din ianuarie, dar circumstanțele m-au adus aici. E un vant de îmi țiuie urechile și-mi flutura tot semnalul Wi-Fi, dar încerc sa rămân conectata. 

Primele patru ore din aceasta aventura le-am petrecut la Londra, în Victoria Couch Station. Din clipa în care am pășit în Londra și pana ce m-am urcat în autocarul Național Express spre Weymouth cu destinația Portland, am trecut printr-un vârtej de senzații pe care doar cineva care a locuit mult timp într-un loc și se întoarce după mulți ani le recunoaște. O nostalgie dulce pentru tot ce am trăit în Londra acum 5 ani, combinata cu o avalansa de amintiri. Spre fericirea mea Londra pare la fel de frumoasa, cum am lăsat-o. N-am avut timp sa retrăiesc prea multe, fiindca înghesuiala din autogara mi-a tăiat tot filmul. N-am înțeles niciodată imbulzeala și lupta pentru primele locuri în autocar. Nici n-am inteles de ce autocarul costa 30 de lire, iar trenul 80 de lire. WOW, asta da diferenta! În final toți vom ajunge în Weymouth la același ora!!!! Mai exact am ajuns la 8 pm. Era deja intuneric asa ca n-am putut vedea marea, dar am simțit briza de îndată ce autocarul a oprit lângă plaja. Am trecut drumul și am luat un autobuz local spre Portland. Biletul e destul de scumput, 3.5 lire, dar nu ma plâng, din contra, ma bucur ca circula și la ora asta, duminica seara, in mijlocul iernii.

Portland-Uk-Anglia-am-fost-acolo-de-vazut
Vacanta in Portland am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:* Biletul de avion pe ruta Cluj-Londra il gasiti deseori l-a oferta, la pretul de 50 de euro, luat de aici  >>>Bilet de avion ieftin Londra . Cazarea in Portland este destul de rezonabila. Eu am stat la Hotel The Aqua, la 10 minute de mers de plaja. Au mic dejun generos. Alte trei hotel-uri bune in Portland sunt: Crabbers' Wharf HotelHeights Hotel si Thirtyfive B&B
Cauti o varianta de cazare mai ieftina? Inchiriaza o camera sau un apartament la localnici, prin AirBNB. Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.
5 Impresii și experiente pe care le-am avut în Portland, UK

1. Portland este un paradis pentru fanii sporturilor nautice și nu numai 


Știți ce m-a surprins cel mai mult cand am ajuns în Portland? Sa vad ca nu este o destinație doar de vara, lumea nu vine doar pentru plaja și mare ci mai ales pentru sport-urile nautice ce se practica și iarna. Vantul fiabil este favorabil pentru kite-surfing și sailing. Așadar când eu ma plângeam ca vântul e prea puternic, alții se bucurau de el. Chesil Beach și Portland Harbor sunt folosite în mod regulat pentru pescuit, scufundări, snorkeling, canotaj și înot. Stâncile și carierele de calcar sunt folosite pentru alpinism, iar pentru fanii drumețiilor s-a deschis traseul de coasta, ce înconjoară Portland și are 21.3 km. Apropo de drumeții, m-am întâlnit pe plaja cu un bătrânel ce se vedea ca e un veteran in ale călătoriilor. Mi-a zis ca a venit în Portland ca să se antreneze pentru Camino (un alt traseu extrem de bine cunoscut, în special printre pelerini, din Spania, pe care visez și eu sa îl fac într-o zi). 

Plaja-din-Portland-Uk-Anglia

2. În Portland sunt câteva obiective turistice cu care îți poți ocupa o zi întreaga 


Dacă ma cunoașteți știți deja ca eu n-am venit în Portland sa fac sporturi nautice, ci pentru turism. 
Asa ca primul lucru ce l-am făcut a fost sa întru la biroul de turism, ce se află lângă Marina. Doamna ce lucrează acolo nu a fost tare prietenoasa, mi-a spus ca majoritatea obiectivelor turistice sunt închise iarna și cu asta a plecat din birou. M-am servit singura cu o harta ca să știu ce pot vizita. Mai jos va scriu toate obiectivele turistice, ce te pot tine ocupat o zi intreaga (in special vara):

* Farul din Portland (e vechi de 300 de ani, deschis tot timpul anului, dar autobuzul nu circula pana la el doar vara)
* Muzeul de istorie Castletown D-Day Centre (deschis tot timpul anului)
* Fancy's Farm ( ferma cu animale interesant in special pentru copii, deschis tot timpul anului, intrare gratuita)
*Muzeul Insulei Portland (deschis zilnic, dar autobuzul nu merge pana la el doar vara, 3.5 lire /persoana, 1 lira copii)
*Castelul din Portland (deschis in 1540, inchis iarna, biletul costa 6.3 lire adult/ 3.8 lire copil)
*Biserica Saint George (din secolul XVIII, e foarte frumoasa, recomand)
*The Grove Prison Museum (este un muzeu de istorie a inchisorii, inchis iarna)

portland-Anglia-far-Uk


3. Plaja din Portland e cu pietricele 


Văzând ca nu prea am ce face, autobuzul nu merge pana la far (faimosul lighthouse) asa ca m-am dus la plaja. Am urcat sus, pe aleea de pe marginea coastei și m-am bucurat de peisaj la apus. Fără exagerare, plaja din Portland e probabil cea mai frumoasa și cea mai curata plaja cu pietricele pe care am văzut-o. Am impresia ca e artificiala, la cât e de perfecta. Am scos o cutie cu fructe de rucsac și am lăsat toată aceasta priveliște să-mi între în suflet în timp ce le-am mâncat. După care am băut un ceai ca să ma încălzesc, la unica terasa de pe faleza. Vantul e îngrozitor aici, dar peisajul merita.

Plaja-din-Portland-Uk-Anglia

Plaja-din-Portland-Uk-Anglia

Plaja-din-Portland-Uk-Anglia

am-fost-acolo-plaja-Portland-Uk


4. Un alt loc de panorama suberb e la Hotel The Heights  


Ca sa ajung aici, am luat un autobuz de langa plaja (statia Victoria) si am coborat in fata hotelului. Este o zona terasata, cu bancute si mese, o statuie cu simbolul Olimpic (fiindca Portland a fost gazda Olimpiadei din 2012, la sporturile nautice) si o priveliste de milioane, asupra orasului si a plajei. In zilele insorite, se poate vedea pana in Weymouth. Cu adevarat ceva special, doar ca vantul, e de-a dreptul teribil aici, cred ca si vara e bine sa ai geaca la tine. 

Hightes-Hotel-Portland-view

Aliceee-Portland-Uk

5. Un parc de scultpura naturala, in aer liber  


Peste drum de Hotelul The Hights, este O carieră de piatră abandonată, transformată acum într-o rezervație naturală și parc de sculptură în piatră. este un parc de sculptura. Fiecare roca descrie ceva caracteristic insulei Portland. Sincer pe mine nu m-a prea impresionat, am vazut ceva de genul mult mai interesant in Cipru (Ayia Napa). Singurul display ce mi-a placut a fost cel asemanator cu "Stonhange", doar ca in miniatura.

Parc-de-sculptura-Portland

6. O plimbare prin Portland 


Thomas Hardy a descris Portland ca fiind "Peninsula sculptată de timp, dintr-o singură piatră”. Are dreptate, toată casele sunt din piatra și arata de sute de ani. Unele străzi sunt cu case colorate în nuanțe pastel ce mi-au dat senzația de stațiune de vacanta, în timp ce altele sunt aliniate, în stil victorian, cu o mica gradina în fata. 

Plaja-din-Portland-Uk-Anglia

Portland-graffiti

strazi-in-Portland

gradina-Portland-Anglia

Plăcuțele cu numerele caselor au deseori pictate pe ele detalii marine și floricele.

Portland-Anglia


Centrul orașului e mic, practic o străduță pe care sunt câteva magazine “charity shops” cu articole second hand. Am făcut turul lor și am descoperit ca vând creme noi, de diferite mărci, la sub 1 lira. Mi-am luat evident cateva. Prognoza meteo nu se arata prea îmbucurătoare în zilele viitoare, asa ca am profitat de ocazie și mi-am luat o umbrela mare și rezistenta, dintr-un magazin ce strânge fonduri ca sa salveze Tigri Bengalezi din India.

Portland-centrul-Istoric-Uk-Anglia-de-vazut-atractiit-turistice


Dupa-mesele le-am petrecut deseori într-un charity shop ce are amenajat un colt pentru “ceaiul de la ora 5”. Mi s-a părut drăguț, asa ca ma duceam des acolo, ca să beau o cana de ceai verde cu iasomie. Vânzătoarea era surprinsa mereu ca nu doresc clasicul ceai negru, englezesc. 

Portland-tea-time-Anglia

Când ma întorceam la Hotel, ma bucuram de fiecare data de geamurile mari, prin care puteam vedea apusul. Priveam îndelung marea de la fereastra. Am aflat după câteva zile ca clădirea din mijlocul apei, pe care pare sa fie câteva statui, este o fosta închisoare. Gândul ma înfioară. 

Apus-Portland-Anglia-Uk

7. Nu puteam sa ajung în Portland și sa nu experimentez cultura Pub-urilor 


In Portland sunt 5 pub-uri renumite: Belvedere Inn , Finns, Globe Inn, The boot Inn, George Inn, asa ca am avut din ce alege. Fiecare Pub serveste zeci de sortimente de bere, ce l-am primit listat intr-un meniu frumos si explicativ. aintre toate am ales ceva nou pentru mine si anume bere cu miere. N-aș putea sa o includ în lista favoritelor mele, deși le prefer pe cele cu aroma. Pub-ul era plin cu tineri,veniți de pe o nava marina, ce a ancorat în port pentru câteva zile. M-am împrietenit cu câțiva și din toată conversația am rămas cu motto-ul insulei “KEEP PORTLAND WEIRD”. Am auzit expresia asta de 100 de ori într-o singura seara, in 2 pub-uri diferite! Englezii sunt fantastici, cand vine vorba de distractie, iar atmosfera in pub-uri e galagioasa si plina de viata. Sa iti faci prieteni pare cel mai usor si normal lucru.

Pub-Anglia-degustare-bere

keep-portland-weird

8. Atentie! Portland nu este o insula 


“Isle of Portland” e cunoscut de mulți că fiind o insula, dar in realitate Portland este legat de restul Angliei printr-o sosea circulata ce pornește din Weymouth. Cel mai frumos este probabil văzut din cer, un deal, inconjurat de mare, cu numeroase asezari rurale și zone de coasta, abrupte, pentru peisaje de vis. Toate asezarile de pe insula sunt conectate printr-un autobuz ce face tot turul insulei (in special vara), iarna e dirijat doar pe aleile principale. Așadar pentru mine Portland nu este o insula clasica, precum cele din Grecia de exemplu, ci mai mult o extensie a Angliei ce merita vizitata.

Pont de la Alice: Portland e micuț asa ca se poate vizita și într-o excursie de o zi. Autobuzul (day ticket pt toată regiunea costa 4.5 euro). Așadar va recomand ca baza Weymouth, primul orășel de lângă Portland, care are o plaja lunga și lata cu nisip. 

Portland-nu-este-o-insula
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici ianuarie 2019 viata privata si calatorii

$
0
0
Nu știu dacă doar mie mi se întâmplă asta, dar luna ianuarie trece în fiecare an, extrem de repede. Pana acum ziceam ca e din cauza ca in general la inceput de an nu fac călătorii, după ziua lui Kari, zilele trec la indigo. Anul acesta în schimb, nici n-am avut timp să-mi revin bine după Crăciun și Revelion ca am și trecut la treaba. Proiecte noi și grele, turism și noi rezoluții pentru 2019. Dar sa începem cu călătoriile.

vacante-ianuarie-2019

Pe unde am calatorit in luna ianuarie 2019 


In luna ianuarie am avut un proiect în Dorset, pe Coasta de Sud a Angliei. În timpul liber am încercat sa fac turism, sa vizitez și sa ma plimb cât mai mult. Timpul l-am petrecut cu precădere în stațiunea Weymouth și pe insula Portland. Am stat câte o săptămână în fiecare și am încercat sa le explorez pe îndelete, atât cât mi-a permis sezonul (e iarna totuși și multe atracții sunt închise). Sincer dintre cele doua nu știu care e preferata mea, dar asta doar fiindcă ambele mi-au plăcut foarte mult. Dacă as alege doar una, probabil as reveni vara în Weymouth pt plaja lunga și lata și festivalul sculpturilor în nisip.

*Punctul culminant al vacantei în Anglia
Ah apusurile! In general îmi place sa ma bucur de micile plăceri ale vieții, iar apusurile din Portland au fost splendide în fiecare seara. Faptul ca făceam zilnic plimbări pe faleza și admiram marea in Weymouth, era medicament pentru sufletul meu. În general cred ca asta a contribuit la o stare de spirit foarte bună și vesela in luna ianuarie.

apusuri-de-soare-Portland-UK

dorset-Anglia-Vacanta

dorset-Anglia-Vacanta

Articole publicate pe blog în luna ianuarie 2019


Luna ianuarie e mereu una foarte aglomerata pe blog, doar ca voi, cititorii mei fideli, nu aveți cum sa va dați seama. Mai exact la începutul anului updatez preturile pentru 2019 în aproximativ 100 de articole vechi. Asta înseamnă o munca mecanica timp de câteva zile, fără pic de creativitate, dar folositoare pentru viitorii cititori. Nu ma plâng, cu toate călătoriile de luna asta, am reușit totusi sa scriu și câteva articole noi si sa updatez o mare parte. Mai jos va recomand sa cititi urmatoarele: 

Progresul de pe Instagram în ianuarie 2019 


Oh am fost super activa luna asta pe InstaStories. Am postat aproape în fiecare zi ceva nou, un gând, un filmuleț live, o imagine din Anglia. Pe profil n-am reușit sa pun doar 7 fotografii noi, cea mai apreciata fiind aceasta cu 711 Like-uri. Va mulțumesc!


Viata privata în ianuarie 2019 


Mi-am redescoperit pasiunea pentru gătit. Având în vedere ca sunt în Anglia am zis ca n-are rost sa mănânc doar Fish and Chips pe la tavernele locale (în orașelele mici, nu prea sunt multe variante de restaurante) și recunosc ca mâncarea britanica nu m-a fascinat niciodată. În schimb supermarket-urile lor, ma înnebunesc pur și simplu. Au 4-5 raioane cu salate, 2 raioane enorme cu brânzeturi, fructe de mare proaspete la preturi decente, brownies, carrot cake și cheesecake (prăjiturile mele preferate) și raioane întregi cu mâncare asiatica, indiana etc și ingrediente sa mi le gătesc singura dacă vreau. Toate astea într-un singur supermarket. Oh daaaa,am gătit in fiecare zi în Anglia, mâncărurile mele preferate!

preparate-vegetariene


Am băut cantități industriale de ceai
Din punctul asta de vedere zici ca m-am născut în Anglia, într-o alta viata. Majoritatea englezilor consuma în medie 5 ceaiuri pe zi. De când am ajuns aici, merg pe cultura englezeasca. Ceaiul verde cu iasomie e preferatul meu, urmat de cel cu ghimbir de la Twinings.

Am locuit într-un aparatament înconjurat de mare
În general ma gândesc sa nu visez prea departe, dar am și eu o dorința pentru anii bătrâneții și anume sa locuiesc undeva aproape de mare. Luna asta mi-a întărit aceasta dorința, după ce am văzut cum e sa te trezești și sa ai marea la picioare. Sa vad valurile cum se sparg pe mal e terapie pentru mine, ma liniștește, îmi reface echilibrul interior.

apartament-cu-vedere-la-mare

Mi-e dor de KARI cu fiecare zi mai mult
Vorbim la telefon, dar nu e același lucru. Pana nu termin treaba nu ma pot întoarce și sunt deja de 1 luna aici. Mi-e tare dor de el și de abia aștept sa ne vedem. Ma și gândesc sa îl duc undeva în vacanta când termin acest proiect undeva interesant pentru el. Cadou de ziua lui.

Am făcut multe plimbări în natura
Am fost în pădure, pe malul marii, drumeții pe Coasta de Sud a Angliei, prin sate micuțe și izolate, prin stațiuni și orașe. M-am plimbat în medie 5000 de pași în fiecare zi, ceea ce înseamnă că stau bine la capitolul sănătate, la început de 2019.



dorset-Anglia-Vacanta

In linii scurte, cam asa a aratat luna ianuarie pentru mine. 
Voi ce preocupari ati avut luna trecuta?

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici Februarie - viata privata și călătorii

$
0
0
Februarie nu a fost luna mea preferata. De fapt a fost atât de grea și obositoare, încât spun cu ușurință, ca a fost cea mai proasta luna din 2019, în avans, sa ma asigur, ca nu o sa mai am parte de asa ceva în anul acesta. Pur și simplu nimic nu a mers cum trebuie!!! Asta s-a reflectat în toate capitolele după cum o sa vedeți mai jos. 

aliceee-traveler

Pe unde am calatorit in februarie 2019 


In 3 februarie am terminat proiectul la care am lucrat în ianuarie asa ca m-am întors în Portland (UK) pentru o săptămână, pana urma sa primesc un nou proiect. Cu o săptămână de stres și ploaie, de-abia m-am tarat pana la Tesco să-mi cumpăr mâncare. Singura mea fericire a fost când am găsit cheesecake la oferta și mi-am luat doua, sa fiu sigura ca îmi îndulcesc puțin fiecare zi. Singurătatea, camera mica, orele petrecute văzând filme pe care le-am văzut deja (fiindcă altele noi nu aveam cu mine și netul era prost) nu-mi aduceau nici cea mai mica bucurie. Drept urmare am urmărit meteo în fiecare zi și in unica zi cu vreme buna, am dat o fuga pana în Dorchester sa vizitez orașul, sa fac poze, sa fac turism. Nu as putea spune cu siguranță dacă e un oraș special, dacă are ceva diferit fata de restul așezărilor din Dorset, dar pe fundalul unei săptămâni stresante, Dorchester a fost ca o ploaie de trandafiri cu parfum de primăvară, gust de afine și peisaje cu hanuri istorice ce mi-au apărut în cale la fiecare pas. Evident, mi-a plăcut! 

După o săptămână de așteptare, neavând proiect mi-am mutat baza în Bournemouth (tot în Dorset, UK) la Prime Backpakers Hostel fiindcă singurătatea din Portland îmi dădea deja stări depresive. 

Cred ca a fost cea mai reușită mișcare ce puteam sa o fac fiindcă am întâlnit aici o mana de oameni din toate colturile lumii ce stau în Hostel permanent (fie fac voluntariat, fie lucrează în oraș sau în apropiere) și practic am format instant o mica familie. Felipa din Portugalia, Beatriz din Brazilia, Angela din Australia, Kara din Londra sunt doar o mica parte din fetele ce m-au primit cu bratele deschise, mi-au zis povesti, am gătit împreună in fiecare zi și am petrecut în fiecare seara luând cina la comun, ca o mica familie. Pt câteva zile am fost fericita. 

Pentru prima data am dormit într-un hostel cu pat 3triplu supraetajat, ca în tren și nici măcar nu m-a deranjat.

Hostel-Bournemouth-triple-bed


Important era ca netul mergea bine, în living aveam o zona super drăguță în care puteam sa lucrez pe laptop, sa vorbesc cu familia, cu Kari… Bucătăria era imensa “american style” cu 4 frigidere, 4 aragazuri, o masa enorma pt 20 de persoane și o camera cu Netflix și canapele de piele mișto. Mi-a fost atât de ușor sa ma acomodez aici, practic m-am simțit acasă instant. Doar ca dorul de casa s-a tot aprofundat pana într-o zi când m-am enervat și mi-am luat un bilet de avion spre România, mâine!!!

prime-backpakers-hostel-bournemouth

Evident n-am plecat fără sa vizitez Bournemouth, ar fi fost chiar culmea. Mi-a plăcut, are câteva parcuri superbe și o plaja de trecut în TOP. 

Bournemouth-plaja-Anglia

După o noapte petrecuta în aeroport, nedormita și obosita m-am întors în România. M-am bucurat sa îl vad pe Kari, pe părinți, sa mănânc mâncare de la mama (face cel mai bun piure cu friptura de pe planeta, va jur). 

Fericirea însă n-a durat mult,fiindca total spontan mi s-a oferit un proiect și m-am întors cu lucrul la Londra, dupa fix 48 de ore petrecute în tara. 

Restul lunii a fost fără vacante, cu toate ca aveam în plan sa vizitez câte ceva în Londra, sa ma vad cu prietenele, nu am mai apucat. Practic nu am avut timp de nimic. Doar munca, stres, oboseala! 

Și cu asta am încheiat și minunata luna februarie care nu mi-a adus prea multe realizări.  


Pe blog varza, după cum vedeți n-am reușit sa scriu nici un articol. 

Pe Instagram pot sa număr 4 postări noi (într-o luna!!!! rușine mie).

La capitolul filme nimic nou, am revăzut “A simple favor”, “Maudie”, “Brain on fire” filme ce mi-au plăcut și le aveam pe stick asa ca nu m-a deranjat sa le ravad. 

La capitolul sănătate am stat groaznic (stres, oboseala, nopți nedormite, răceală, stări de depresie și irascibilitate). Nici mișcare n-am prea facut. Nici de dieta sănătoasă nu m-am ținut. Nici n-am dat-o în bara rău de tot, fiindcă n-am prea mâncat. Măcar am ținut-o tare pe lichide,consumand minim 2.5 litri pe zi. Dacă număr canile de ceai cred ca făcut supradoza de cofeina, eu care nu consum cafea…. 

Credeți ca nu m-am plâns destul, atunci sa va mai povestesc una. Cea mai dureroasa.  


Mesajul primit de la ROAMING. Vai era sa leșin. Practic asa mi-a crescut tensiunea și nervii!!! O data ce am rămas fără net și posibilitatea de a vorbi cu familia și cu prietenii. Practic plătesc un abonament de 20 de euro degeaba. Pffff viata de calator….. 
#Mesaj de la Orange: Noile reglementări europene specifică faptul că poți să folosești resursele naționale în roaming SEE doar pentru călătorii ocazionale, de scurtă durată – vacanțe, călătorii de afaceri, city breaks, etc.
Acest lucru înseamnă că, dacă într-un interval de 123 de zile ai utilizat SIM-ul mai mult în roaming decât național, vei ieși de sub incidența avantajelor pe care le oferă noile reglementări europene și vei fi tarifat pentru folosirea serviciilor de voce, SMS și internet în roaming în SEE.
Înainte cu 24 de ore de împlinirea celor 123 de zile, dacă te afli în această situație, noi îți trimitem un SMS în care menționăm acest aspect și tarifele care se vor aplica până când cartela va fi folosită majoritar în România.
Aștept sa îmi povestiti, cum a fost luna februarie pentru voi. Ați petrecut de Valentine's day!? De Dragobete? Ați calatorit? Ce filme ați mai văzut? 

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici noiembrie 2018 viata privata și călătorii

$
0
0
Noiembrie a fost o luna plina cu activități, foarte obositoare din punct de vedere psihic, dar bogata din punct de vedere spiritual. 
In fiecare an, în noiembrie, ma gândesc ca ar trebui sa îmi cumpăr un tur la Târgurile de Craciun, un circuit bogat ce sa includă Budapesta - Viena - Praga. Am vizitat toate aceste capitale pe îndelete, asa ca acum îmi doresc sa merg doar pentru atmosfera, decorații, cadouri, vin fiert și plimbări. Singura problema e, ca n-aș vrea sa fac circuitul acesta singura. Mi-ar plăcea cu prietenii, dar n-am reușit să-i conving nici în acest an, asa ca a trebuit sa găsesc o alternativa….


Călătoriile din luna noiembrie 2018 - statistici 


Drept urmare, m-am gândit la toate orașele în care am fost pana acum. Nu-mi doream sa vizitez un oraș nou, pe îndelete, iarna, când e frig, asa ca am ales Koln, fiindca am prieteni acolo, iar târgurile de Crăciun din Germania știam ca sunt foarte frumoase. Am profitat din nou de preturile mici din extra-sezon (bilet de avion cu 25 euro dus-întors) și astfel am ieșit extrem de câștigată. Am rămas surprinsa sa descopăr ca în Köln se organizează 7 târguri de Crăciun imense, în diferite locații, unul mai frumos ca celalalt. La biroul de turism am primit o broșură cu informațiile despre toate târgurile de Crăciun din oras, istoria lor și specificul fiecăruia. Un trenuleț micuț, condus de Mos-Crăciun face legătura între cele mai importante 4 târguri, din zona centrala. Așadar m-am bucurat, ca nu e ca în România, un târg în centrul orașului și gata. În Köln chiar poți sa vezi si sa cumperi, ceva diferit, în fiecare zi. A fost o vacanta frumoasa.




Articole publicate pe blog în luna noiembrie 2018

Blogul meu in noiembrie aproape a intrat in vacanta, fiindca mi s-a stricat laptopul. Imi lua 1 ora sa uploadez pozele, asa ca desi aveam articole scrise n-am reusit sa public doar 3, cu ajutorul prietenilor:


Progresul de pe Instagram în noiembrie 2018


Dacă pe blog n-am reușit sa rămân activa nici în luna noiembrie, măcar cu telefonul am putut transmite live atmosfera de Crăciun din Koln și am publicat pe profil 18 fotografii noi, cea mai apreciata fiind ACEASTA cu 782 de Like-uri. Va mulțumesc!!!!


Viata privata și filme văzute in noiembrie 2018 


La capitolul sănătate n-am prea excelat. Ma lupt în continuare cu alergia asta nesuferita ce ma face sa arat ca un dalmațian și-mi provoacă niste stări de irascibilitate ieșită din comun, din cauza mancarimilor. Bine măcar ca nu îmi ies bube și pe fata…. măcar atât. Ma afectează atât de tare, încât subconștientul meu e deja saturat, visez noaptea cum le ies bube prietenilor și cum îl tratez pe Kari și plâng, deși el nu are nimic. 

Tot în noiembrie am acordat mai mult timp pentru viata profesionala. Am avut numeroase interviuri ce m-au ținut stresata aproape toată luna, dar la final ma declar mulțumită și cu noi perspective și proiecte în 2019.  Am și sărbătorit cu un vin frizzante rose. Este un vinul meu preferat, dulce și răcoros. Se găsește în LIDL sub numele de Hugo. Îl recomand in special doamnelor.


Weekend-urile le-am petrecut cu Kari. Am fost sa vad cum a avansat la inot, sport ce il practica de peste 4 ani si acum a fost selectat in echipa de profesionisti ai clubului. Sunt foarte mandra de el! Trage greu, cate 75 de ture de bazin pe ora si scoate 20 de secunde, la 50 de metri, ceea ce e foarte bine pentru varsta lui. In decembrie avem concurs, asa ca se preagateste din greu. Intr-un alt weekend, ca sa sarbatorim `promovarea lui` l-am dus la restaurantul nostru preferat din Cluj, la japonez, pentru sushi. Asa mama, asa fiu :)

sushi-in-familie

Nu putea trece noiembrie fara sa vorbim despre shopping. Nu știu câți dintre voi ați reușit să stați departe de ofertele de Black Friday, dar eu declar cu cea mai mare sinceritate, ca am spart pusculita și-am făcut praf toate economiile ramase. Mi-am comandat în sfârșit un laptop nou, super portabil, perfect pentru călătorii. E vorba de Lenovo Yoga (2 in 1 laptop- tableta). Se mișcă rapid și e super ușor de lucrat cu el. Nu e nici mic, nici mare, asa ca îl recomand tuturor călătorilor.  Acum, ca in sfarsit mi-a sosit laptop-ul comandat, o sa reusesc sper sa postez mai des pe blog.
Alte achizitii au fost 2 dulapuri noi in camera lui Kari, care mi-au luat 3 zile sa le montez (pentru cei ce nu si-au comandat niciodata mobila online si nu stiu ce inseamna chinul asamblatului dupa hartii, mai bine sa nici nu o faceti). A fost absolut groaznic!
Următoarea achiziție a fost un televizor imens, pentru care am avut mustrări de conștiința 3 zile, gândindu-mă la principiile mele de stil de viata minimalist. Pana acum, as fi preferat sa ma duc într-o noua vacanta cu 500 de euro, decat sa imi iau un televizor, dar m-am gandit ca merita, avand in vedere ca sunt o pasionata de filme si pot avea experienta unui cinema la mine acasa. Mda, cred ca o data cu varsta... confortul devine necesar! Restul comenzilor au fost un munte de cadouri pt Kari mai ales, ca vin sărbătorile și imediat apoi, ziua lui.

Ultima parte a articolului e despre filme. Multe filme, fiindca de când am primit TV-ul, în fiecare seara m-am uitat la un film. Am ales, ca de obicei filme de Festival și va o sa va povestesc despre ele in ordinea preferințelor:

filme-de-festival

The mother of George (2013) - Nigeria
Acesta este filmul meu preferat din luna noiembrie. Adenike și Ayodele, un cuplu nigerian care trăiește în Brooklyn, întâmpină dificultăți în conceperea unui copil - o problemă care sfidează așteptările culturale și o determină pe Adenike să ia o decizie șocantă care fie ii va salva căsnicia, fie o va duce în pragul divorțului. 
Acest film te transpune din primele 60 de secunde în cultura africana (o nunta ca în povesti, haine tradiționale, ritualuri, importanta familiei, etc), parca nici nu e filmat în USA. Dacă la început m-a captivat vizual, apoi m-a șocat povestea. Are un scenariu atât de interesant, încât nu te poți dezlipi de el, chiar dacă pe alocuri acțiunea lipsește sau se derulează extrem de încet. Suspansul m-a tinut în priza pana la final!!! Un film ce a intrat cu ușurință în top favoritele mele. A fost nominalizat la 10 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 7 premii.

My blind date with life (2017) Germania - film după poveste reala
Acest film mi-a indus o stare de bine și m-a făcut sa reflectez despre viata, vise și ambiție. E povestea unui tânăr și lupta lui pentru a ajunge manager de Hotel in Germania. Are de trecut nenumărate teste practice (in hotel, restaurant, bar și bucătărie) toate din clasa de lux, unde exigentele sunt enorme și sa fii ambițios nu este totdeauna suficient. Un film pe care eu îl consider capodopera și povestea de viata a unui om din care toți avem de invatat. A fost nominalizat la 3 festivaluri de film internaționale. 

Me before you (2016) - UK 
După coperta ma așteptăm la o comedie romantica plina de clișee, cu final previzibil. Spre surprinderea mea, este un film profund și interesant, plăcut și pozitiv, cu toate ca e vorba despre un tânăr în scaun cu rotile și povestea de dragoste ce se înfiripa între el și asistenta lui. Mi-au plăcut la nebunie locațiile în care a fost filmat, au reușit sa ma teleporteze în ținuturile rurale din Irlanda. Este un film ce a întrat direct în top favorite, din categoria romance. ME before you a câștigat 6 premii la festivalurile internaționale de film. 

Ali's wedding (2017) - Australia - film dupa poveste reala 
O minciună nesăbuita declanșează un lanț de evenimente catastrofale în viata lui Ali, fiul unui cleric musulman, ce se află prins între datoria fata de familie și poruncile inimii sale. Filmul acesta este o comedie bună, un film romantic ce te face sa visezi povesti de iubire. Este de asemenea un portret al vieții islamice din Australia. Având în vedere ca e după o poveste reala, filmul acesta mi-a plăcut la nebunie. A fost nominalizat la 23 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 8 premii.

Miss Pettigrew Lives for a Day (2008) Londra 

O comedie ușoară, dar foarte plăcută ce m-a purtat pentru o zi în viata d-nei Pettigrew. Acțiunea se petrece în anii ‘50,iar filmul prezintă atât realitatea celor săraci, cât mai ales a celor bogați din acea perioada. Cum ajunge d-na Pettigrew de la o extrema la alta, într-o singura zi. Prezentări de moda, cocktail-uri fine, bârfe și multe intrigi. Este un film cu multe acțiune și multe dialoguri spontane, genul pe care-l iubesc fiindcă n-am nici o șansă să adorm. Ma baga în priza :) 


Difret (2014) - Etiopia - film după poveste reala 
Difret este povestea de viata a unui tinere de 14 ani, dintr-un cătun din Etiopia, unde tradițiile locului încalcă drepturile omului. Nu vreau sa stric descrierea cu spoilere, dar va asigur, ca este un film cu un mesaj extrem de profund și problematic, greu de judecat cu ochi de european. Prima lupta câștigată a unei avocate, ce lucreaza pentru drepturile femeilor în Etiopia. Este un film foarte reușit pentru a vedea tradițiile locului, problemele și corupția cu care se confrunta. Aveam totuși așteptări mai mari la regizare, fiind făcut de Angelina Jolie. Uneori lipsesc emoțiile…. A fost nominalizat la 11 festivaluri de film internaționale, reușind sa câștige 5 premii.

Dheepan (2015) Sri Lanka
Cu toate ca nu e chiar genul meu (war, crime, drama) am zis sa ii dau o șansă fiind un film cu 14 nominalizări și 6 premii câștigate, inclusiv a fost numit Filmul anului la Cannes în 2015. Este povestea unui războinic ce ajunge în Franța ca refugiat împreună cu “familia” lui. Procesul de integrare e foarte grea pentru ei, venind dintr-o alta cultura,mai ales în aceasta formație. Fetita nu se poate adapta la școală, mama ei nu se știe comporta cu copiii, bărbatul nu înțelege umorul franțuzesc etc. Viata lor e cu atât mai stresanta cu cât își dau seama ca nici în Franța, în cartierele cu blocurile sociale nu ești în siguranță. Toată lumea duce propriul razboi!!! E un film greu, profund și bun. 

Voi pe unde ati calatorit in noiembrie 2018? Ce v-ati cumparat de Black Friday?Ce filme bune ati vazut si imi puteti recomanda???

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 


Totul despre Dorchester, vacanta in Anglia

$
0
0
Am impresia, ca am vizitat Dorchester in alta viata. Ceva trebuie sa fie, fiindcă numele orașului îmi suna extrem de cunoscut. Cu toate astea, nu îl pot lega de nimic. Poate mi-a rămas în cap de la orele de literatura, în care învățam despre Thomas Hardy sau poate e un club de fotbal cunoscut. Cert e, ca m-am lăsat ghidata de curiozitate și m-am dus sa vizitez Dorchester, un alt orășel micuț din regiunea Dorset, cu o populație de doar 20 000 de locuitori. Fiind atât de mic nu aveam cine știe ce pretenții, dar spre surprinderea mea, Dorchester îți poate ocupa liniștit o zi ... mai ales vara! 

Dorchester-Anglia-oras-Doreset-turism-am-fost-acolo



Cea mai potrivita zi sa vizitezi Dorchester este miercuri  


Asa scria în ghidul meu turistic, drept urmare m-am conformat. Ideea e ca miercuri, pana la ora 13:30 se organizează aici targul săptămânal a regiunii. Acest târg are loc în fiecare zi în alt oraș, însă cel din Dorchester, se spune ca ar fi cel mai mare. Într-adevăr se tine într-o încăpere acoperita, imensa. Piata din Dorchester a fost inființată în 1860 de către Thomas Ensoreste. Este un târg cu istorie și farmec, cu o selecție mare de produse, oferite de 200 de comercianți locali. Unele sunt antichități de valoare, bijuterii scumpe, vase de porțelan, jucării și puzzel-uri vechi, pe când altele, sunt vechituri ieftine și prostioare strânse dintr-o casa prăfuita de timp. 

piata-de-anticariat-Dorchester

piata-de-anticariat-Dorchester


Am făcut degustări in piața alimentara 


Piață alimentara de alături e și ea plina de bunătăți. În special selecția de cașcaval e impresionanta și degustările sunt încurajate, asa ca m-am servit din fiecare bol. 
Prăjitura cu mere atât de faimoasa în Dorset, cidru artizanal, dulceață, miere, muștar, în diferite borcanase, le-am încercat pe toate. Evident am profitat și de oferte (4 cutii de zmeura la 2 lire - 3 cutii de afine la 2 lire, 10 portocale pt 1 lira, 2 bucăți de mango la 1 lira). Iubesc Anglia pt preturile din piețe!!!! 

piata-din-Dorchester-degustare


M-am plimbat prin centrul istoric din Dorchester  


Vis-a-vis de piață din Dorchester se afla Brewery Center, fosta fabrica de bere, transformata acum într-un centru de shopping și distracție. După atâtea degustări nu îmi mai ers foame asa ca am făcut câteva poze, apoi mi-am continuat traseul turistic pe strada pietonala. 

Brewery-center-Dorchester

dorchester-flowers-Uk

Brewery-center-Dorchester

Cred ca azi e oarecum zi de sărbătoare în Dorchester, probabil datorita târgului,fiindca sunt mulți oameni pe străzi, iar bulevardul pietonal al orașului e plin de tarabe cu produse handmade. Chiar am ajuns în Dorchester in cea mai buna zi! Am prins și lichidări de stoc la câteva magazine cu articole vestimentare, asa ca iar ma trezesc făcând shopping. Nu știu cum ma mai întorc în România știind limitele la bagaje, dar o să-mi bat capul cu asta mai tarziu…. 

piata-Dorchester


Charity shops sunt și în Dorchester la mare căutare, câte 10 pe o strada. Practic sunt una lângă alta. Unele sunt chiar dragute… 

charity-shop-Dorchester

Am trecut pe sub arcade și străzi cu tablouri ce m-au introdus în atmosfera orașului de alta data. 

Vizita-in-Dorchester-Anglia

Am întrat în Catedrala St Peters de pe High Street, singura moștenire din perioada medievala. 

catedrala-St-Peters-Dorchester


M-am plimbat pe “Aleea elevilor”, aflata în spatele bisericii. Aceasta e flancata de grădini secrete și clădiri istorice. 

Dorchester-Anglia-vacanta-calatorie-obiective-turistice

Dorchester-Anglia-vacanta-calatorie-obiective-turistice

Dorchester-Anglia-vacanta-calatorie-obiective-turistice


Am făcut o poza artistica turnului cu ceas de alături, probabil cea mai reprezentativa poza din Dorchester. 

corn-exchange-turn-Dorchester-Dorset-obiectiv-turistic


Am găsit cea mai drăguță casa din Dorchester. Nu m-ar deranja sa ma mut mâine în ea. 

am-fost-acolo-Dorchester-Anglia

Cu ce e diferit Dorchester de celelalte orașe din Dorset  


Am descoperit! Toate orașele turistice din Dorset sunt pe coasta, mici stațiuni cu plaja. Dorchester e dezavantajat din punctul acesta de vedere, fiindca se afla înconjurat de dealuri. Nu are plaja, nu are mare, în schimb peisajele cu dealuri și hanuri istorice îl face foarte pitoresc. Din autobuz nu am putut face poze, dar va las o imagine de pe site-ul oficial ca să înțelegeți ce vreau sa zic. 

Dorchester-Anglia-oras-Doreset-turism-am-fost-acolo

Obiectivele turistice din Dorchester sunt închise iarna  


La capitolul turism situația e cam grava. Cred, ca orașul e cam ocolit de turiști, astfel nu înțeleg de ce nu mai exista birou de informare turistica. Muzeele principale ce le găsesc pe TripAdvisor sunt și ele “nevizitabile” pe perioada asta:

*“The County Museum" e in renovare

* “The Keep Military Museum” e deschis doar începând din aprilie

* “Woldtown house” e deschisa turiștilor doar vara din iunie în septembrie

*”Sculpture by the lakes” este un parc creat de un arhitect foarte ingenios, dar e nevoie de mașină ca să poți ajunge la el, fiind în afara orașului. 

MAIDEN CASTLE - e probabil cel mai vizitat obiectiv turistic din Dorchester. Este gratuit chestie ce ma bucura, dar din nou ma lovesc de problema transportului iarna. Se afla la 2 mile de Dorchester și nu am cum ajunge la el. As putea sa umblu 3.5 km pana la el dar 7 km dus-întors parca nu mi se mai pare amuzant. Renunt. 

Ma duc în schimb sa vad cottage-ul in care a crescut Thomas Hardy și nu îmi pare rău. E lângă un heleșteu drăguț cu o priveliște frumoasa, desprins parca dintr-un tablou vechi. Atmosfera rurala îmi intra la suflet. Stau pe o banca sa ma îmbăt de toată aceasta poezie britanica! A meritat sa vin în Dorchester. 

Thomas_Hardy's_casa-Dorchester


Pont de la Alice: Dacă vizitați Dorchester vara, rețineți, ca puteți face turul locațiilor la care a făcut Thomas Hardy referire în poveștile și poeziile lui. De asemenea puteți viziona filmul “Far from the Madding Crowed” ca să întrați în atmosfera acelor vremuri. 

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 



Statistici Februarie - viata privata și călătorii

$
0
0
Februarie nu a fost luna mea preferata. De fapt a fost atât de grea și obositoare, încât spun cu ușurință, ca a fost cea mai proasta luna din 2019, în avans, sa ma asigur, ca nu o sa mai am parte de asa ceva în anul acesta. Pur și simplu nimic nu a mers cum trebuie!!! Asta s-a reflectat în toate capitolele după cum o sa vedeți mai jos. 

aliceee-traveler

Pe unde am calatorit in februarie 2019 


In 3 februarie am terminat proiectul la care am lucrat în ianuarie asa ca m-am întors în Portland (UK) pentru o săptămână, pana urma sa primesc un nou proiect. Cu o săptămână de stres și ploaie, de-abia m-am tarat pana la Tesco să-mi cumpăr mâncare. Singura mea fericire a fost când am găsit cheesecake la oferta și mi-am luat doua, sa fiu sigura ca îmi îndulcesc puțin fiecare zi. Singurătatea, camera mica, orele petrecute văzând filme pe care le-am văzut deja (fiindcă altele noi nu aveam cu mine și netul era prost) nu-mi aduceau nici cea mai mica bucurie. Drept urmare am urmărit meteo în fiecare zi și in unica zi cu vreme buna, am dat o fuga pana în Dorchester sa vizitez orașul, sa fac poze, sa fac turism. Nu as putea spune cu siguranță dacă e un oraș special, dacă are ceva diferit fata de restul așezărilor din Dorset, dar pe fundalul unei săptămâni stresante, Dorchester a fost ca o ploaie de trandafiri cu parfum de primăvară, gust de afine și peisaje cu hanuri istorice ce mi-au apărut în cale la fiecare pas. Evident, mi-a plăcut! 

După o săptămână de așteptare, neavând proiect mi-am mutat baza în Bournemouth (tot în Dorset, UK) la Prime Backpakers Hostel fiindcă singurătatea din Portland îmi dădea deja stări depresive. 

Cred ca a fost cea mai reușită mișcare ce puteam sa o fac fiindcă am întâlnit aici o mana de oameni din toate colturile lumii ce stau în Hostel permanent (fie fac voluntariat, fie lucrează în oraș sau în apropiere) și practic am format instant o mica familie. Felipa din Portugalia, Beatriz din Brazilia, Angela din Australia, Kara din Londra sunt doar o mica parte din fetele ce m-au primit cu bratele deschise, mi-au zis povesti, am gătit împreună in fiecare zi și am petrecut în fiecare seara luând cina la comun, ca o mica familie. Pt câteva zile am fost fericita. 

Pentru prima data am dormit într-un hostel cu pat 3triplu supraetajat, ca în tren și nici măcar nu m-a deranjat.

Hostel-Bournemouth-triple-bed


Important era ca netul mergea bine, în living aveam o zona super drăguță în care puteam sa lucrez pe laptop, sa vorbesc cu familia, cu Kari… Bucătăria era imensa “american style” cu 4 frigidere, 4 aragazuri, o masa enorma pt 20 de persoane și o camera cu Netflix și canapele de piele mișto. Mi-a fost atât de ușor sa ma acomodez aici, practic m-am simțit acasă instant. Doar ca dorul de casa s-a tot aprofundat pana într-o zi când m-am enervat și mi-am luat un bilet de avion spre România, mâine!!!

prime-backpakers-hostel-bournemouth

Evident n-am plecat fără sa vizitez Bournemouth, ar fi fost chiar culmea. Mi-a plăcut, are câteva parcuri superbe și o plaja de trecut în TOP. 

Bournemouth-plaja-Anglia

După o noapte petrecuta în aeroport, nedormita și obosita m-am întors în România. M-am bucurat sa îl vad pe Kari, pe părinți, sa mănânc mâncare de la mama (face cel mai bun piure cu friptura de pe planeta, va jur). 

Fericirea însă n-a durat mult,fiindca total spontan mi s-a oferit un proiect și m-am întors cu lucrul la Londra, dupa fix 48 de ore petrecute în tara. 

Restul lunii a fost fără vacante, cu toate ca aveam în plan sa vizitez câte ceva în Londra, sa ma vad cu prietenele, nu am mai apucat. Practic nu am avut timp de nimic. Doar munca, stres, oboseala! 

Și cu asta am încheiat și minunata luna februarie care nu mi-a adus prea multe realizări.  


Pe blog varza, după cum vedeți n-am reușit sa scriu nici un articol. 

Pe Instagram pot sa număr 4 postări noi (într-o luna!!!! rușine mie).

La capitolul filme nimic nou, am revăzut “A simple favor”, “Maudie”, “Brain on fire” filme ce mi-au plăcut și le aveam pe stick asa ca nu m-a deranjat sa le ravad. 

La capitolul sănătate am stat groaznic (stres, oboseala, nopți nedormite, răceală, stări de depresie și irascibilitate). Nici mișcare n-am prea facut. Nici de dieta sănătoasă nu m-am ținut. Nici n-am dat-o în bara rău de tot, fiindcă n-am prea mâncat. Măcar am ținut-o tare pe lichide,consumand minim 2.5 litri pe zi. Dacă număr canile de ceai cred ca făcut supradoza de cofeina, eu care nu consum cafea…. 

Credeți ca nu m-am plâns destul, atunci sa va mai povestesc una. Cea mai dureroasa.  


Mesajul primit de la ROAMING. Vai era sa leșin. Practic asa mi-a crescut tensiunea și nervii!!! O data ce am rămas fără net și posibilitatea de a vorbi cu familia și cu prietenii. Practic plătesc un abonament de 20 de euro degeaba. Pffff viata de calator….. 
#Mesaj de la Orange: Noile reglementări europene specifică faptul că poți să folosești resursele naționale în roaming SEE doar pentru călătorii ocazionale, de scurtă durată – vacanțe, călătorii de afaceri, city breaks, etc.
Acest lucru înseamnă că, dacă într-un interval de 123 de zile ai utilizat SIM-ul mai mult în roaming decât național, vei ieși de sub incidența avantajelor pe care le oferă noile reglementări europene și vei fi tarifat pentru folosirea serviciilor de voce, SMS și internet în roaming în SEE.
Înainte cu 24 de ore de împlinirea celor 123 de zile, dacă te afli în această situație, noi îți trimitem un SMS în care menționăm acest aspect și tarifele care se vor aplica până când cartela va fi folosită majoritar în România.
Aștept sa îmi povestiti, cum a fost luna februarie pentru voi. Ați petrecut de Valentine's day!? De Dragobete? Ați calatorit? Ce filme ați mai văzut? 

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Impresii Budapesta - obiective turistice de vazut intr-o săptămână

$
0
0
Ce mai poți face in Budapesta, după ce ai făcut deja 3 vacante lungi și frumoase? Asta m-au întrebat prietenele mele înainte să plec, iar răspunsul a fost unul evident de simplu. Voi vizita Budapesta prin ochii lui Kari, voi face turism cu copilul, care în esență e diferit. O să mă concentrez pe toate activitățile ce l-ar putea face pe el fericit și o să mă asigur că are o vacanta de Paste de neuitat, după cum ne e deja obiceiul. 

Pont de la Alice: Dacă vreți și voi o vacanta ieftina in care sa va răsfățați copiii, alegeți negreșit Budapesta. Toate activitățile din acest articol, nu însumează nici 100 de euro/de persoana, iar distracția pe o săptămână e garantata!


Top 10 activități și obiective turistice in Budapesta pentru o săptămână de neuitat cu copilul

1.O experiență de 5 stele cu Legenda Cruises ( plimbare cu vaporul pe Dunare)

Dintre toate excursiile pe Dunăre pe care le-am făcut până acum, aceasta a fost cea mai reusita. Poate fiindcă am fost cu Kari si m-a molipsit cu entuziasmul și fericirea lui sau poate într-adevăr acest tur e cel mai reușit de pe Dunăre. Am făcut rezervarea online din Romania, după ce am citit numeroase review-uri pe TripAdvisor. I-am ales fiindcă au ghid audio in 30 de limbi, inclusiv în română și vroiam să mă asigur că copilul va înțelege tot! In plus, vaporul lor e complet din sticla, așa încât în eventualitatea că va ploua, nu e nici o problema, peisajul va fi văzut la fel de complet, ca de afara. 

Cum a fost croaziera pe Dunăre? O experiență de neuitat! Am traversat tot orașul timp de o ora, ascultând informațiile ghidului despre Parlament, Buda și Pesta in timp ce am savurat o băutură la alegere, oferita la bord, gratuit. Vaporul are statie pe Insula Margareta, așa că noi am ales opțiunea de a cobora din vapor. Am primit o broșură cu vouchere de 10-25% discount la activitățile de pe Insula și un bilet de retur in Budapesta pe care l-am putut folosi pe următoarele vapoare din aceeași zi. La întoarcere am stat pe punte, ne-am făcut sute de poze, am primit o limonada ( tot gratuit) și am admirat fermecați peisajele cu Budapesta, un oraș ce i-a intrat la suflet lui Kari, instant!

Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> https://legenda.hu/en

Legenda-Cruises-Budapest-review

Legenda-Cruises-Budapest-review

Legenda-Cruises-Budapest-review


Legenda-Cruises-Budapest-review

2. Ne-am dat cu bicicleta de familie pe insula Margareta  

Insula Margareta este plămânul verde din centrul orașului și din mijlocul Dunarii. Nu vă gândiți la un simplu parc, ci o zona extinsa de agrement ce are 2.5 km lungime.
Ce am făcut pe insula Margareta? Am închiriat evident o bicicletă de familie (e foarte comoda, cu scaune și toți membrii familiei pedalează în același timp- am văzut până la 8 persoane pe o singura bicicleta) dar sunt evident și variante electrice (bicicleta pt 2 persoane sau mașină de golf pentru 4 persoane). Astfel într-o oră am reușit să facem turul insulei, am oprit la gradina japoneza sa facem câteva poze, la mica gradina zoologică, am făcut o pauză mai lunga in fața fântânii muzicale, am mâncat o înghețată pe malul Dunării și ne-am distrat claxonând celelalte biciclete. Când ora s-a terminat am returnat bicicleta, am scos mingea din rucsac și am jucat fotbal pe gazon, până ce era să leșin, la 29 de grade. Insa mi-am atins scopul pe ziua de azi! Ne-am întors la apartament extrem de fericiti, după o zi de turism și informații primite pe vapor plus mult sport făcut pe insula.

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

Insula-Margareta-am-fost-acolo-Budapesta

3. Am făcut fotografii trăsnite in 3D Gallery Budapest  

N-am vrut să-l duc pe Kari intr-un muzeu clasic fiindcă se plictisește. In schimb, am găsit varianta perfecta pentru noi. Un muzeu interactiv cu imagini 3D și iluzii, in care sa faci fotografii trăsnite de vacanta. Distracția a fost evident garantata și pe măsură. Nu m-am distrat în viața mea așa de bine la un muzeu. Înăuntru sunt in jur de 30 de opere de arta, ai la dispoziție o ora, sa te fotografiezi cum vrei (sunt modele pe pereți, dacă nu te prinzi din prima). Apoi băieții ce lucrează acolo au venit și ne-au făcut ei câteva fotografii profesionale cu aparatul lor. In final am primit 2 fotografii pe loc, așa ce ne-am întors cu poze din vacanța, iar restul le-am primit pe e-mail în câteva ore. Fotografiile au fost incluse in prețul de intrare! 
Va garantez că merită, mergeți negreșit!!!

               Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> https://3dgallerybudapest.hu/en

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

3D-Gallery-Budapesta-Ungaria-review

4. Am petrecut o zi la AquaWorld 

AquaWorld din Budapesta are cel mai bun Aquapark din cate am fost până acum ( am fost in Oradea, Hajduszabaslo, Koln și Casablanca) deci am ceva termen de comparație. 

Cum am petrecut o zi la AquaWorld? Foarte simplu, am luat autocarul ce te duce gratuit din Hosok Ter la 9:30 dimineață și ne-am întors cu cel de 18:30 pm. Așadar am petrecut o zi întreagă, încercând toate cele 17 bazine cu apa ( este bazin de surf, bazin de înot, trambulina și piscina pt sărituri, doua bazine cu jacuzzi, bazin cu vârtej, bazin exterior cu apa foarte calda, bazin cu intrare ca la mare, etc). Am intrat în toate in pauzele ce le-am făcut de la cele 11 tobogane. Kari are 1.40 cm, înălțimea necesară ca sa le poți folosi pe cele de la etajul 4 și 5, unde ajungi comfortabil cu liftul. Apoi am stat la cozi circa 10 minute pentru fiecare tura, dar ne-am dat pe toate: Kamikaze, Hurricane, Flying Carpet, Rainbow, Black Hole etc. Preferatul lui Kari a fost însă unul mai pentru copii, cel in care intri ca în peșteră, lângă templul Angkor, cu atmosfera lui tropicala. Sincer nici eu nu știu cum am rezistat cu toate dorințele și energia lui Kari, dar am avut o zi pe cinste! La orice ora îl întreb pe Kari, care a fost ziua lui preferată în Budapesta, va zice asta de la AquaWorld.

                     Informatii puteti gasi aici >>> https://www.aquaworldresort.hu/ro


Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo

Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo

Aquaworld-Budapesta-review-impresii-am-fost-acolo


5. Am fost la Capital Circus of Budapest deschis din 1889 

Haideți să vă spun ceva interesant. Cand am avut 10 ani mama m-a dus prima data la Circ, la circul acesta din Budapesta, unde am văzut o reprezentație de circ pe gheata. Este una din cele mai frumoase amintiri ale copilăriei mele. La 20 de ani am făcut o vacanta in Budapesta și m-am dus din nou la circ, atunci am văzut un show incendiar cu lei, ceva ce nu o sa pot uita vreodată. Acum că am 30 de ani, m-am dus din nou la circ, de data asta cu Kari…..
Cum a fost la circ a-3-a oară? Trebuie sa recunosc că am cumva o relație specială cu circul acesta, e o valoare sentimentala, așa că dacă show-ul ar fi o prostie, mie tot mi-ar fi placut.... Evident nu a fost cazul, fiindcă circul e unul de renume mondial, așa că reprezentațiile și numerele sunt bine lucrate, printre cele mai bune din lume.
Singura dezamăgire a lui Kari a fost că nu mai sunt animale feroce. Circul nu mai e circ așa cum îl știm noi din copilărie, fiindcă folosirea animalelor sălbatice la circ a fost interzisă în UE. Personal consider că e o lege bine gândită și am încercat să-i explic și lui Kari că animalele mari (uși, elefanți, lei) nu sunt făcuți pt a dansa pe podiul și pentru a se da cu bicicleta. Până la urmă a înțeles si s-a bucurat de numărul artistic făcut de câini.

Spectacolele au zilnic loc la ora 15:00 si la ora 19:00

Budapesta-circ-de-vazut-am-fost-acolo

Budapesta-Circ-am-fost-acolo-de-vazut

Budapesta-Circ-am-fost-acolo-de-vazut

6.Am făcut turism culinar in piața Nagyvásárcsarnok ( Great Market Hall) 

După succesul pe care l-am avut făcând turism culinar cu Kari in Valencia, am zis că nu ar fi rău să încercăm și în Budapesta. Spre surprinderea mea, piața centrală din oraș este la fel de frumoasa, intr-o hala imensa, istorică, cu numeroase buticuri tradiționale. Ciocolata, chilli, kurtos, langos, palinca, numeroase sortimente de cârnați și cașcaval local sunt toate la mare căutare. La restaurantele de la etaj am servit tradiționalul gulaș și papricaș de pui cu găluște. Mâncarea a fost excelenta, iar preturile rezonabile pentru un loc atât de turistic. Recomand tuturor experiența, in special gurmanzilor care caută un rai culinar in Budapesta!





7. Ne-am distrat in parcurile tematice pentru copii

In Budapesta sunt cel puțin 10 parcuri tematice, gratuite,cu caractere din poveste și decoruri interesante, special create pentru distracția copiilor. Chiar daca acum Kari e mare și nu ii mai arde de dat pe hinta și tobogane, tot îl mai duc in parc, ca sa se joace cu mingea. 
Dintre toate parcurile l-am ales pe cel de langa Bastionul Pescarilor, un parc tematic cu un castel, numeroase turnuri și labirinturi, scari și tobogane prin care copii alergau fericiti. Evident s-a prins și Kari in hora, s-a împrietenit rapid și a alergat cu copiii, jucând mata, până ce era ud leoarcă. Când s-au plictisit și-a chemat prietenii sa joace fotbal. Unul din ei era roman și traducea și celorlalti pe maghiara. E interesant cum copiii se descurca in orice situatie. Intr-un final, cu toate că m-am dus ușor sceptica, Kari nu a mai vrut să plecăm decât după 4 ore.

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

Parc-tematic-pentru-copii-budapesta

8. Am mâncat o prăjitură cu animalele din ZooCafe  

Asta nu are nici o legătură cu cafeneaua de la Gradina Zoologică. Va spun, ca sa nu o căutați acolo. E adevărat, în Budapesta este un Zoo foarte frumos, insa eu l-am vizitat deja și pe Kari l-am dus cu ceva ani in urma la cea mai mare gradina zoologică din Ungaria. Așa că, vacanta asta am vrut sa facem ceva diferit. 

Cum e la ZooCafe? În esență este o cafenea obișnuită din centrul orașului, doar că înăuntru conviețuiesc 65 de animalute. Numeroase pisici mari și pufoase, numeroase reptile, papagali vorbitori, iepuri, hamsteri, etc. Fiecare animal are un dosar, un nume, o personalitate. 
E bine să mergeți cu rezervare fiindcă cafeneaua asta e foarte populara. Înăuntru ai voie sa stai o ora, meniul e obișnuit (prăjituri, cafele, smoothies, la preturi normale) însă ce e diferit este interacțiunea cu animalele.
Timp de o ora, ne-au adus la masa o broscuța testoasa, o șopârla, un șarpe, un cameleon și un porc de guineea. Pe rând, a trebuit să avem grijă de fiecare cate 10 minute. Kari a fost curajosul ce a avut grija de șarpe, eu m-am luptat să țin cuminte cameleonul, porcul de guineea am refuzat să-l ating așa că a rămas tot în atribuțiile lui Kari,iar broscuța a fost evident preferata mea. Ora s-a scurs foarte repede din cauza adrenalinei și a numeroaselor poze pe care le-am facut. Atmosfera este una comica și prietenoasă,mai ales că și vecinii de la mesele alăturate îngrijeau alte animalute așa că ne-am împrietenit usor.

Gasiti informatii si puteti face rezervari aici >>> http://zoocafe.hu/?lang=en




9. Am vizitat cetatea Buda cu Bastionul Pescarilor și Biserica Matyas 

Fiind cu Kari n-am mai mers și la Castel, deși se afla tot acolo. Am vizitat vacantele trecute muzeul de artă, iar fiul meu e prea mic că să aibă răbdare. Așa că am preferat sa admiram priveliștea orașului de pe cetate.
Cum poți să vezi priveliștea gratuit? Atenție Bastionul Pescarilor e cu plata, dar daca mergeti in stanga, este un punct de panorama, ca un balcon ( se afla chiar langa cafenea) oarecum ascuns, de unde puteți vedea gratis aceeași priveliște cu Pesta, ca de pe Bastion.


Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta

Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta

Bastionul-Pescarilor-Am-fost-acolo-Budapesta


10. Am vizitat Pesta, cu Vaci Ut și toate cele 8 poduri magnifice  

In Pesta sunt destule obiective turistice ce te pot tine ocupat o săptămână întreagă, in special daca iei muzeele la rând. Noi n-am făcut un traseu foarte elaborat de data asta, însă ne-am plimbat zilnic prin Pesta. L-am dus pe Kari in Piata Eroilor, ne-am plimbat pe cele 8 pod-uri (Podul cu Lanțuri e favoritul lui), am mâncat inghetata lor celebra de lângă Catedrala (cea in forma de trandafir), am cumpărat suveniruri pe Vaci Ut și l-am dus în fața clădirilor emblematice a orașului: Parlamentul și Opera. Din păcate am ratat și de data asta New York cafe, dar să gândim pozitiv: a rămas ceva și pe data viitoare!

Budapesta-Pesta-atractii-turice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

Budapesta-Pesta-atractii-turistice

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 


12 Impresii si atractii turistice de vazut in Frankfurt, Germania

$
0
0
Am aterizat in Frankfurt avand in cap melodia cantata de Abba, `Money Money Money, must be funny, in the rich man`s world`. Frankfurt este cunoscut ca fiind orasul financiar al Germaniei, sediul Bancii Centrale din EU, locul in care banii se invart cu lopata. Ce asteptari puteam sa am de la un oras ce se vrea a fi Mannhatan de Europa? Ma asteptam sa plonjez intr-un oras rigid, cu robotei in costum ce se plimba pe strada, un oras prea modern pentru gustul meu, dar prea popular ca sa-l ocolesc.
Frankfurt-am-fost-acolo-de-vazut-atractii-turistice

Vacanta in Frankfurt am facut-o pe cont propriu. Informatii utile de organizare:* Biletul de avion spre Frankfurt il gasiti deseori la oferta, la pretul de 50 de euro, din Timisoara sau Sibiu luat de aici  >>>Bilet de avion ieftin Frankfurt . Cazarea in Frankfurt este destul de costisitoare. Eu am stat la Five Elements Hostel, situat in centru, foarte modern si cu un mic dejun generos. Alte trei hotel-uri bune in Frankfurt sunt: A&O Frankfurt OstendHotel Amadeus Frankfurt si Favored Hotel Plaza
Cauti o varianta de cazare mai ieftina? Inchiriaza o camera sau un apartament la localnici, prin AirBNB. Iti ofer un voucher de 100 ron pe care il poti folosi la cazare oriunde in lume, la prima ta rezervare, daca iti faci un cont nou (gratuit) >>> VOUCHER 100 RON AICI.
1.Asadar am inceput explorarea direct pe bulevardul central Zeil 

Vreti sa stiti cum e strada pietonala, principala din Frankfurt? Inchipuiti-va un Champ Elysee, dar cu cladiri moderne, in stilul clasic, ciudat, al germanilor. Mai precis tot bulevardul e plin de arbori, lasati doar cu coturi (zici ca au cicatrici), ce dau impresia de parc artistic bulevardului.

bulevardul-Zeil-Frankfurt-Germania

bulevardul-Zeil-Frankfurt-Germania

Magazinele sunt înșirate pe dreapta și pe stânga, la parterul clădirilor înalte, în stil futurist.
Ps: unele clădiri au și fereastre decupate spre cer, adevărate opere de arta…. 

bulevardul-Zeil-Frankfurt-Germania

Intru în Dacheiman, NYC, H&M, primesc o ședință de make up gratuita de la Dior, după care termin ritualul de frumusețe în Douglas, unde ma parfumez in excces cu noua mea obsesie “Scandalous” by Jean Paul Gaultier. Mai jos cateva instantanee la minut. Atmosfera din Frankfurt. 

Frankfurt-turism-blog-calatorii-de-vazut-atractii-turistice

2.Am urcat in turnul Eschenheimr 

In capatul bulevardului, vad la dreapta turnul Eschenheimr, o dovada vie ca Frankfurt a fost candva un oraș medieval. Turnul are 43 de m și îmi găsesc drumul spre vârf, prin cafeneaua de la parter. Urc un șir lung de scări în spirale, pana ajung la punctul de panorama. E mai mult un balcon, cu geamuri acoperite cu sarma, asa ca privelistea mi se dezvaluie fragmentata rău. Sa fiu cinstita, nu e cine știe ce panorama, dar ma chinui totuși sa fac câteva poze, prin gaurile mici, ale sarmei.

 turnul-Eschenheimr-medieval-Frankfurt

priveliste-Frankfurt-oras-modern

3.St Paul`s Church- o biserica ce nu e biserica 

Intorcandu-ma in zona centrala, mai pierd timpul puțin prin magazine, apoi ma îndrept spre Paul's Platz… Din nou arbori cu coturi și o terasa plina de lume. Am prins o vreme perfecta, deși e inceput de martie, afara sunt 19 grade. Soarele ma invita la o bere rece, dar spun pas tentației. Prefer sa ma răcoresc în biserica Sfantul Paul… 
Biserica aceasta e una foarte importanta in Germania, din punct de vedere politic.  Importanța sa provine în special de la Parlamentul din Frankfurt, care a fost găzduit aici în 1848/49 pentru a elabora o constituție pentru o Germanie unificată și democratică. Astazi biserica nu mai este folosita ca loc sacru, ci ca sala pentru expozitii si intruniri importante. Mi s-a parut cel putin interesant sa intru intr-o biserica, dar sa nu vad icoane, altar si nimic religios inauntru. In schimb sunt cateva opere de arta imense, exponate si marturii istorice.

Pauls-Platz-de-vazut-Frankfurt


In fata bisericii o alta clădire istorica frumoasa, cu un pod suprapus pe sub care trec tramvaiele. Dincolo de arc se vad zgârie norii. Este ca o fereastra spre viitor, frumos încadrată. 

Frankfurt-oras-medieval-frumos-am-fost-acolo

4.Centrul orasului se afla in zona Primariei, Romerberg 

Chiar vis-a-vis de St Pauls Platz se afla cea mai frumoasa piateta din Frankfurt. Un spatiu deschis enorm, pietonal, unde stau înșirate un șir de căsuțe din secolul 14, ce au la parter terase cu preturi exorbitante. O bere e 7 euro. Lasand preturile la o parte, arhitectura aceasta cu căsuțe de lemn și grilaje colorate ma bucura. Îmi amintesc instant de celelalte vacante și orașe în care am văzut ceva asemănător: Rouen (Franța) Lausanne (Elveția) Bruxelles (Belgia). Magazinele cu suveniruri din piață, îmi amintesc totuși ca sunt în Germania. Ceasuri cu cuc, îmbrăcăminte tradițională, clopote, căsuțe de lemn și multe alte obiecte caracteristice acestei tari. 

suvenir-Germania-ceas-cu-cuc

magazin-de-suveniruri-Germania

Langa Primarie se afla biroul de turism, asa ca intru sa iau harta gratuita și sa întreb de unde pot vedea orașul de sus. Agentul din spatele tejghelei a răspuns prietenos pana în clipa în care am întrebat de muzee gratuite. Am primit un răspuns sec și dezgustat ca în Frankfurt sunt 13 muzee si toate  sunt cu plata.
Vreti ghidul muzeelor???  NU MERSI! (Cu asta mi-a trecut si cheful de a mai vizita Muzeul lui Goethe, singurul de care as fi fost interesata, oricum)

Romerberg-Germania-am-fost-acolo-Frankfurt

Romerberg-Frankfurt-Primaria


5.Pentru doza mea zilnica de biserici europene vizitez si Biserica Sf Nicolae din Romerberg 

Revenind în piateta intru în biserica de lângă căsuțe, ca sa îmi odihnesc puțin picioarele dupa circa 7000 de pași parcurși pana acum. (atâta indica telefonul). Văzând biserica asta protestanta și rece, îmi trece prin cap, ca toate orașele din Europa sunt la fel și apoi tot eu ma minunez, ce aberații pot sa gândesc… Cum pot sa compar multitudinea de cladiri colorate de pe coasta Amalfi, cu orasul artelor Florenta, cu orasele medivale Toledo si Segovia, cu capitale ce se intrec in istorie precum Roma, cu capitale non-conformiste precum Amsterdam si Copenhaga. Doar ca Frankfurt nu stiu unde sa-l incadrez. 

vacanta-in-Frankfurt

6.Unicitatea orasului Frankfurt l-am descoperit pe malul raului Main  

Frankfurt e diferit și farmecul lui l-am găsit pe malul râului Main, având imaginea cu zgârie norii oglindindu-se in apa. Se vede ca e un oraș business, dar totuși emana o atmosfera relaxata. Tineri beau bere cu picioarele atârnând în apa. Alții hrănesc lebede. `Robotii la costum` de care pomeneam la inceputul articolului si care imi imaginam eu, ca populeaza orasul, lipsesc. Frankfurt e o combinatie reusita de oras medival-modern. Cu toate astea, nu as putea spune neaparat ca e un oras frumos, mai ales ca n-am simtit deloc nevoia sa fac o croaziera pe rau. 

Frankfurt-oras-Germania-obiective-turistice-de-vazut

7.Trec podul cu lacate Eiserner Steg 

Podul de Fier din Frankfurt, este destinat exclusiv pietonilor, cel mai vechi pod suspendat din Europa.
Numărul lactatelor e mult mai mic decât la Paris pe Pont des Arts sau pe podul din Koln. Tot ce pot sa ma gândesc e ca în Frankfurt ajung mai putini îndrăgostiți. Oamenii de afaceri n-au timp de romantism, fiind ocupați cu zerourile din banca.

podul-cu-lacate-Eiserner-Steg-Frankfurt

8.Domul nu a reusit sa ma impresioneze 

De pe pod zăresc turnul Domului, pe care realizez, ca l-am ratat în timpul plimbării mele, asa ca ma îndrept direct spre el, trecând pe străduțe înguste, cu terase formate din butoaie de bere și scaune mici.

Frankfurt-obiective-turistice-Dom

Domul e într-o piateta mica și înghesuite de alte clădiri. Nicidecum opulenta și grandoarea din Koln. E greu sa fac o fotografie, mai ales ca imaginea e opturata de o casa și mai frumoasa, pictata in întregime. Bursa și casa de valori,ce are doua talere agățate pe colt. 

Frankfurt-obiective-turistice-Dom

Sa revenim la Dom, ei bine interiorul e mai mare decât pare din exterior, dar aceeași atmosfera sumbra și rece. Raman la parerea initiala, ca nici nu se compara cu frumusețea Domului din Koln

Frankfurt-obiective-turistice-Dom

9.Când am ieșit am auzit sunetul de muzica hangdrum al unui tânăr din Chile ce făcea un adevărat spectacol

Muzica lui se auzea cu ecou peste clădirile înalte, zici ca tot orașul vibra pe ritmul lui. L-a inceput parea ignorat, singur pe bulevard, dar destul de rapid mi-am dat seama ca e o afacere buna.  In urmatoarele 10 minute a strans mai bine de 20 de euro. Interesant era, ca facea mai multi bani de la biciclistii ce se opreau pt o clipa, sa arunce o moneda in pusculita artistului, decat de la turistii ce formau un semicerc in jurul lui, cu telefoanele indreptate spre el.  Am stat acolo 30 de minute, bucurandu-ma de muzica si gasind oportun momentul pt o binemeritata pauza. In final aplauzele nu au întârziat sa apară. Singurul artist ce a reușit sa sparga liniștitea și monotonia din Frankfurt.

hangdrum-Frankfurt

10.Vizitez parterul Muzeului de Arheologie 

În spatele casei frumos pictate, chiar langa Dom, este muzeul de Arheologie. La parter se poate intra gratuit (chestie ce nu mi-a spus-o ``dragutul`` de la biroul de turism). Rămășițele fostului oraș sunt la vedere, alături de câteva machete. Turiștii asiatici au dat buzna, asa ca i-am ocolit frumos pe lângă șirul de statui istorice și m-am dus sa mănânc.

Muzeul-de-Arheologie-Frankfurt

Muzeul-de-Arheologie-Frankfurt

11.Cartierul ROSU se afla in mijlocul cladirilor tip zgarie nori 

Din centru, m-am intors spre gara, condusa de google maps, pe un bulevard principal flancat de zgarie nori. Senzatia? Tot drumul am inghetat de frig printre cladirile inalte, ce tin umbra si formeaza un curent ingrozitor. Daca ma uitam in sus, simteam ca ametesc! Stomacul mi se intorcea pe dos, probabil fiind nemancata. In fine, vreau sa spun,  ca nu am savurat deloc senzatia inaltimilor din Frankfurt.


zgarie-nori-Frankfurt

In plus, am ramas complet socata sa descopar, ca acolo, in centru, se afla cartierul Rosu! Treaba nu e chiar atat de evidenta ca la Amsterdam, doamnele nu stau in vitrine, ci in cladiri inalte ce dezvaluie identitatea bordelurilor prin picturi sugestive.

Frankfurt-cartierul-rosu

N-as avea nici o problema cu asta (desi la Frankfurt, recunosc ca nu m-am asteptat) dar, cu cat m-am apropiat mai tare de gara, cu atat numarul de drogati si oameni ai strazii crestea. Bine macar, ca Spiderman era acolo, sa ma salveze la nevoie!

Frankfurt-cartierul-rosu


12. Ultimele impresii - de ce nu mi-a placut atat de tare in Frankfurt 

Trebuie sa recunosc ca Frankfurt nu m-a impresionat. Cred ca preturile exorbitante la cazare, restaurante si baruri nu se justifica din punct de vedere turistic. Un kebap era 8 euro in zona centrala! Fara sa spun ca, in asemenea centru financiar, mi-a luat 1 ora sa gasesc un schimb valutar (aveam lire cu mine). Restaurantele nu accepta toate plata cu cardul, iar cireasa de pe tort a fost ca n-am gasit nicaieri WIFI Gratuit (din partea primariei). La localuri, au! Pe scurt, aveam pretentii putin mai mari, macar pe partea de servicii pentru turisti. 

Frankfurt-atractii-turistice

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici viața privată și călătorii în martie aprilie și mai 2019

$
0
0
Știu că am zis că articolele de statistici vor fi lunare și iată cum nu am reușit să mă țin de cuvânt nici de data aceasta. Oh well, e greu să mă justific acum, dar pe scurt am fost prea ocupata în offline ca să mai țin pasul și în online. Nici nu știu cum o să reușesc să compresez toate informațiile noi din viața mea din ultimele trei luni, dar haideți să privim partea buna: A venit vara! Asta va fi o ultimă aruncare cu privirea peste primăvară ce a trecut.


Viața privată și călătorii în Martie 

Martie a fost o lună de repaus. După cum v-am povestit în luna februarie am trecut prin tot felul de stări (de irascibilitate, depresie, nesiguranță, oboseala și stres), așa că în martie am incercat să mă reculeg puțin. Pe scurt am făcut maraton de filme, am dormit mult, am gătit, am scris câteva articole pe blog și evident am reușit să încropesc și o vacanta.

Călătorii în martie: Frankfurt - Germania
În drumul spre Anglia am făcut o oprire de câteva zile în Frankfurt, un oraș nou pentru mine pe care am zis că-i păcat să nu-l vizitez, daca am oportunitatea. Sincer când mă gândesc la Frankfurt am senzații amestecate. Mi-au plăcut clădirile de tip zgârie nori printre turnuri medievale și case istorice. E un mix foarte plăcut vizual și asta a fost o surpriza chiar și pentru mine. În general combinația mi se pare îngrozitoare, ori e modern, ori e istoric, dar în Frankfurt se potrivește, energiile zen circula bine. Însă la capitolul turistic, oferta este extrem de slăbuță, iar preturile mari chiar nu se justifica, decat daca esti in delegatie si compania iti deconteaza totul. Pe scurt Frankfurt nu e genul de oraș în care as reveni, de plăcere. Pe lung puteți citi mai multe impresii in articol:

Top Filme preferate ce le-am vazut in luna Martie:
`Tehran Taboo` ( film animat din 2017 ce prezinta viata in Iran, dincolo de perdelele societatii)
`Phantom Thread` ( film din 2017, prezinta viata in Londra in anii 1950. Mi-a placut enorm)
`The First Grader` (film din 2010, prezinta povestea de viata reala a unui batran din Kenya)
`Marshall` (film din 2017, prezinta viata primului afro-american ce lucreaza la curtea suprema din USA)
`Dupa Dealuri`(film din 2012, prezinta prietenia dintre doua adolescente, una ce vrea sa devina maicuta, una ce viseaza sa mearga amandoua in Germania la lucru)



Viața privată și călătorii în Aprilie

Uh Aprilie a fost o lună foarte grea. Am avut un proiect nou in Dorset, Sudul Angliei ce m-a ținut ocupata in medie 12 ore pe zi. Sincer a fost îngrozitor, o experiență pe care nu doresc sa o repet vreodată. Am umblat in medie 15-20.000 de pași pe zi, am acumulat către 200 km într-o lună. Am fost terminată fizic și psihic. Mă dureau picioarele, brațele, ce sa mai … tot corpul! Singura alinare era gandul că așa o să mă antrenez și pentru `Camino` (traseu ce sper să îl fac în viața asta) și faptul ca la capitolul sănătate pot sa mă laud că am stat foarte bine! Am și slăbit 7 kg într-o lună, deci am ieșit într-un fel pe plus :))

Călătorii în aprilie : UK - regiunea Dorset 
Singurele mele zile fericite au fost weekend-urile in care făceam ce știam eu mai bine, adică să fac turism și să vizionez filme. Pot sa spun că am cam vizitat regiunea Dorset începând cu Dorchester, Weymouth, Bournemouth și terminând cu Isle of Portland. Nu am reusit as scriu despre toate pe blog dar urmează să vă povestesc pe îndelete. Până atunci citiți aici:

Top Filme preferate ce le-am vazut in luna Aprilie:
`Breath` ( film din 2017 ce prezinta viata reala si povestea de dragoste dintre Robin and Diana Cavendis, ce nu se dau batuti in fata bolii necrutatoare a lui Robin. E un film superb)
`Le Jeu` ( film din 2018, o comedie draguta ce prezinta o cina obisnuita intre prieteni de o viata, insa de indata ce telefoanele sunt puse pe pasa, multe secrete sunt scoase la iveala)
`Carmen and Lola` (film din 2018, prezinta povestea de dragoste interzisa, dintre doua fete ce fac parte din comunitatea de rromi, in Spania. E un film de festival interesant)
`Green Book` (film din 2018, prezinta prietenia dintre un pianist de culoare si  soferul alb ce il angajeaza pentru un turneu in jurul Americii)


Viața privată și călătorii în Mai 

După ce am terminat cu proiectul în Dorset, m-am întors în România pentru două saptamani. Doamne nici nu pot sa va spun cat de bine a fost să mă știu înapoi la Cluj, jucând șah cu Kari, povestind cu mama până noaptea târziu, vizionând filme cu prietenii, făcând turul restaurantelor și a barurilor mele preferate din Cluj. A fost o săptămână perfecta acasa! Am zis sa nu las timpul sa treacă aiurea fara să reușesc să creez niste amintiri memorabile cu Kari, așa că am planificat o vacanta de o săptămână în Budapesta, din mers, pe autocar. Cele doua săptămâni au zburat pe nesimțite fiind prinsa cu foarte multe activități, inclusiv nopți petrecute completând acte pentru un nou proiect, în Londra, zona Richmond. Așadar la jumătatea lunii mai am zburat în Londra unde voi lucra până la finalul lunii iunie.

Călătorii în mai : Budapesta - Ungaria

Budapesta a fost o idee extraordinara! Într-o săptămână am reușit să facem turism in centrul Pesta, dar și Buda, o croaziera pe Dunăre, ne-am dat cu bicicleta pe Insula Margareta, am fost la Aquapark unde am incercat toate toboganele, am făcut turism culinar in piata centrală a orașului, am mâncat prăjitura cu animăluțele din Zoo Cafe și ne-am delectat cu un spectacol de circ minunat! Mai multe despre vacanta in Budapesta puteti citi aici:
Top Filme preferate ce le-am vazut in luna Mai:
`The Reports on Sarah and Saleem` ( film din 2018 ce se concentreaza pe povestea dintre doi amanti, el din Palestina, ea din Israel si povestea lor de dragoste ascunsa, ambii fiind casatoriti)
`Guzaarish` ( film din 2010, e povestea de viata a unui magician ce ajunge paralizat si cere guvernului sa fie eutanasiat dupa 11 ani petrecuti pe pat. Este un film sensibil si bun)
`Bad seeds` (film din 2018, comedie buna ce prezinta viata unui tanar orfan si mama lui adoptiva, cu care fac diferite inselaciuni, pana in momentul in care i se prezinta o sansa: de a fi profesor intr-o clasa cu copiii specili) 
`A Single Man`(film din 2009, prezinta viata unui porfesor britanic  in anii 1960 in Los Angeles. Mi-a placut mult atmosfera creata in acest film.)



😍Voi cum ați petrecut lunile din primavara 2019? 
Pe unde ați călătorit??😍 
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Totul despre Weymouth, vacanta in Anglia, Dorset

$
0
0
Dacă o sa întrebi un englez care este cea mai buna stațiune de vacanta de pe Coasta de Sud a Angliei, regiunea Dorset, o sa primești ca răspuns Weymouth. Cel putin asa au votat englezii Weymouth (cea mai buna plaja din UK) pe TripAdvisor in 2017 . Cu toate ca eu am ajuns aici cu treaba, n-am putut sa ignor potențialul turistic al orășelului,, asa ca astăzi va povestesc totul despre Weymouth.

vacanta-in-Weymouth-impresii-dorset-anglia


1. Weymouth a fost numit un resort Royal și centru de sănătate 
Din punct de vedere istoric Weymouth este compus din doua orașe medievale, ce au fost unite în secolul 15, iar în secolul 18 a devenit un centru de sănătate și resort Royal datorita Regelui George al-III-lea care s-a îndrăgostit iremediabil de acest oraș și clima lui blândă pe toată perioada anului. Chiar si iarna temperaturile variază între 8 și 12 grade, asa ca îl înțeleg. Zvonurile s-au împrăștiat repede, iar Weymouth a devenit una din zonele favorite a englezilor pentru a se retrage la bătrânețe. Bulevardele largi sunt pline de “Care Homes” rezidente de lux pentru vârstnici și centre de recuperare, asa ca străzile sunt predominate acum de oameni în scaun cu rotile, bătrâni ce umbla cu cadrul etc. Cu toate astea atmosfera este una de comunitate strânsă și relaxata, chiar vesela. Bătrânii se opresc la fiecare pas sa se salute și sa înceapă clasicul “small talk” urmat de glume și imbratisari.

Weymouth-am-fost-acolo-Anglia

2. Din punct de vedere turistic Weymouth este deseori numit “Weybitza”
Centrul statiunii este împânzit de pub-uri și restaurante mari, încapatoare cât pentru toată mulțimea de localnici și turiști ce se aduna aici în sezon. Preturile mi s-au părut normale, dar sunt desigur și câteva hanuri mai de lux, dacă vreți sa va răsfățați cu ceva preparate culinare deosebite intr-un restaurant cu istorie. Weybitza vine de la viata de noapte,multa bere, cocktail-uri și atmosfera de distracție pe care eu sincer nu am regăsit-o in extra-sezon, asa ca nu va pot povesti prea multe.

Top 5 restaurante bune in Weymouth: 
Restaurant `Les Enfants Terribles`, Fish 'n' Fritz, restaurant `Crustacean`, restaurant `Hamiltons`, si restaurantul  `Al Molo` ... majoritatea servesc meniuri britanice si pe baza de peste. 

restaurante-weymouth-UK

Nu vreau sa ma înțelegeți greșit, Weymouth nu este doar o stațiune turistica și un refugiu pentru cei vârstnici. Nu vreau sa credeți, ca e un fel de Mamaia (fac referire la stațiunea de pe litoralul romanesc) unde dacă ajungi în extrasezon ești ca într-un oraș fantomă. Weymouth e o combinație interesanta de oraș mic (50 000 locuitori) cu stațiune, cu centru de recuperare, oraș port și mai nou, oraș Olimpic în urma competițiilor ce au avut loc aici la Olimpiada din 2012. Asadar e agitație în orice zi din săptămâna, iar bulevardele sunt neîncăpătoare. 
Weymouth-Uk-obiective-turistice-de-vizitat

Am început plimbarea în Waymouth la stația Kings statue, punctul de oprire a tuturor autobuzelor și autocarelor ce ajung în Oraș. Stația se afla fix pe malul marii, asa ca a fost ușor sa dau o tura pe faleza. Bulevardul lat, cu bănci și umbreluțe e lung cât toată suprafata orașului, iar plaja e lata și cu nisip. Întrarea în mare pare lina, perfecta pentru vacante cu copii. 

Plaja-din-Weymouth-Anglia-Uk

Acum plaja e populata de familii și vârstnici ieșiti la plimbare cu patrupedele. Am impresia ca fiecare familie are un câine în Weymouth, având în vedere numărul mare de câini. 
Plaja-din-Weymouth-Anglia-Uk

Este o atmosfera frumoasa, liniștită, singurul lucru supărător prin părțile astea, e vântul. Asa ca m-am oprit în fata ceasului din bronz, “the Jubilee Clock” simbol al stațiunii, construit în 1988 pt comemorarea a 50 de ani de domnie a Reginei Victoria. Am făcut o poza și am facut cale întoarsă.

the-Jubilee-Clock-uk-weymouth

De la ceas am pornit înapoi spre centru, fiind atenta la casele frumoase, în stil georgian ce stau aliniate cu fata spre mare. Ce bucurie pentru proprietari sa aibă marea la câțiva pași de casa și o priveliște de neuitat, 365 de zile pe an. Ii invidiez puțin, recunosc. 

case-in-stil-Gergian-Weymouth

Am mers pana la micul bâlci sau mini parc de distracții, unde un Carusel și alte câteva mașinării distrează copiii pe toată perioada anului. Standul de înghețată de alături e deschis, dar vântul îmi îngheață toate simțurile.

parc-de-distractii-weymouth-uk

Intru în centrul istoric, pe străduțele ce duc dinspre mare spre cele doua bulevarde mari, paralele și pietonale. Ambele sunt pline cu magazine, în special “charity shops” un fel de second hand-uri unde populația oferă haine și obiecte prin donații, iar ei le vând cu preturi mici. Sunt zeci de astfel de magazine și dacă ai răbdare poți sa ieși cu plasele pline pt nici 30 de lire. Haine, decorațiuni, pantofi, cosmetice, jucării, vase de ceramica și bijuterii sunt la mare trecere. 
charity-shops-uk-weymouth

Pe fiecare bulevard am găsit și un supermarket cu preturi mici, asa încât dacă va aflați în vacanta, apa și snack-urile nu vor fi deloc o problema. Pe unul am gasit Marks and Spencer (varianta mai scumputa dar mai calitativa cu preparate la preturi decente) pe celalalt bulevard am intrat în Poundland (de unde mi-am luat carrot cake și un power bank pt ca l-am uitat în România). Inca un magazin ce mi-a placut mult este `the Weymouth Sweet Shop` deschis din 1911.

magazin-weymouth-UK

3. Port-ul din Weymouth este extrem de pitoresc
Cele doua bulevarde din centrul istoric duc spre Port. Am urcat sus pe pod si am admirat micul Port, flancat cu barci pescaresti si cladiri colorate, pe ambele parti. Privelistea zici ca e scoasa dintr-o carte postala cu Weymouth, in secolul 17 :))).  Imi amintesc instant de barcile vechi si inghesuite pe care gatea James Oliver prin emisiunile lui culinare. Ma gandesc, ca Weymouth ar putea fi o locatie perfecta pentru o astfel de emisiune. Rasfoind apoi ghidul, am aflat ca aici are loc in fiecare an festivalul culinar “Seafood”. Pacat, ca nu am ajuns in Weymouth in iulie, sa ma bucur de creveti, scoici si languste.

weymouth-port-oras-turistic-Anglia

weymouth-port-oras-turistic-Anglia

weymouth-port-oras-turistic-Anglia

weymouth-port-oras-turistic-Anglia

Cu gandul la festival, cu imaginatia setata pe plaja insorita si aglomerata din timpul verii, am parasit Weymouth, sperand sa revin intr-adevar, intr-o vara, cu copilul.

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici viața privată și călătorii în Iunie 2019

$
0
0
M-am trezit azi dimineață cu gândul "O my God" e mijlocul verii și eu nu am mai scris pe blog de nu știu cand. E clar. ca anul acesta de când cu noul job în UK, viata mea e mai plina, mai haotica, mai obositoare și mi-e greu sa pun scrisul pe blog în lista priorităților. Pasiunea pentru scris e tot acolo, thanks God mai reușesc sa si călătoresc. In capul meu scriu articole sau paragrafe zilnic, în special înainte de culcare, dar pur și simplu nu mai ajung sa le scriu fizic pe blog. Nici pe Instagram nu stau mai bine. E clar, m-am înhămat la prea multe!

Aliceee-traveler-Londra-am-fost-acolo


Cum a fost viata mea personala în iunie 2019


Ei bine, în iunie am realizat ca lucrez în UK de jumătate de an. Ceea ce nu ar fi fost extraordinar de greu, dacă nu as fi schimbat deja 3 companii, umblat dupa acte, adresa, dovada de adresa, NIN, cont bancar si toate minunile ce vin la pachet cu viata de imigrant.
In fine, revenind la companii, cu prima am lucrat pe mai multe proiecte în Sudul Angliei. Mi-a plăcut, dar mi-am dat seama ca schimbând mereu proiectul îmi provoacă prea mult stres. Practic pe când ma obișnuiam cu jobul, cu colegii de munca, cu orarul, se termina proiectul și o luam de la capăt într-un loc complet nou, cu reguli complet diferite. 
Am zis, ca iau o scurta pauza sa încerc alta companie, dar nu a fost deloc mai bine. Ore inuman de lungi și stres continuu asa ca după o săptămână am demisionat, descurajata total. 
Printr-un miracol, am reușit sa ma pun rapid pe picioare și sa bat la ușa altor companii. Asa se face ca in iunie am început sa lucrez la a treia companie, pt care am trecut din nou de săptămâna de training, conferințe și meeting-uri și în sfârșit pot spune ca pentru moment îmi e bine. Asa cum mi-am dorit, am posibilitatea sa lucrez fără zile libere ca apoi toate "weekend-urile" sa le iau o data. Evident e greu, foarte greu, 20-25 de zile de munca continua dar măcar pot balansa job-ul cu viata de părinte și marea mea pasiune, calatoritul, având apoi 7 - 10 zile libere, in care pot sa am experiente mai valoroase decat intr-un weekend.

Pe unde am călătorit în iunie 2019 


Luna iunie am petrecut-o în Londra,, lucrând în fiecare zi. În capul meu, în afara job-ului, urma sa fie o luna plina de activități și întâlniri cu prietenii, mai ales ca 3 dintre cei mai buni prieteni ai mei locuiesc la Londra. În realitate cele câteva ore libere pe zi, s-au dovedit a fi prea puține pentru a face turism sau cine știe ce activități interesante, lucru pentru care am cam suferit, mai ales ca broșurile din oraș sunt pline cu festivaluri de vara, cinema în aer liber, piese de teatru, concerte, tururi, degustări etc. Doar ca distantele mari din Londra mi-au îngreunat cumplit programul. Am realizat repede, ca efectiv nu am cum sa mai gătesc, spăl haine, fac cumpărături și restul activităților dacă îmi i-a 2 ore sa ma duc pana în centru și înapoi. Exact, transportul a fost drama mea din luna iunie, teoretic as fi putut face multe lucruri, practic hai sa va povestesc ce am facut:

Am petrecut luna iunie predominant în Richmond, un cartier foarte frumos ce se întinde pe malurile Tamisei
Richmond-Uk-Malurile-Tamisei-Londra

Drept urmare am făcut zilnic plimbări pe malul râului, iubesc la nebunie zona asta

Richmond-Uk-Malurile-Tamisei-Londra

Am luat cafenelele la rand cu prietenii ce și-au făcut timp sa vina pana aici (pe aceasta cale le mulțumesc)

cafenele-Londra-Richmond

Am făcut degustări de preparate culinare la Pond's Market, târg ce are loc în fiecare duminica în curtea primăriei din Richmond.


Am ajuns și la festivalul de vara, ce a avut loc pe gazonul imens din Richmond's Green. Au fost concerte în aer liber, hale enorme cu produse de anticariat, handmade și eco și câteva locuri de joaca pentru copii. Atmosfera a fost superba, toată lumea s-a bucurat de primele zile de vara! 

Richmond-festival-Londra

In rest, am reușit sa ma mobilizez și eu într-o zi pana în celalalt capăt al Londrei la prietena mea I. am revăzut locuri dragi mie, de acum 5 ani când am avut o alta tentativa de a ma muta la Londra.
M-am plimbat prin centru in perioada training-ului și am ajuns chiar la un meci de cricket pentru prima oara în viata mea. 

Planuri pentru vacanta din iulie 


O mare parte din orele mele libere din luna aceasta, le-am petrecut facand planuri pentru vacanta de vara cu Kari. Dragilor, cu ocazia asta vreau sa va spun ca am ajuns în rândul oamenilor normali cu vacante scurte și limitate. Dacă pana anul acesta lucram de acasă și puteam practic sa călătoresc când vreau, acum sunt extrem de limitata de zilele fixe. E greu, al naibii de greu sa organizezi o vacanta având zile putine la dispozitie si intr-o perioada de timp specifica. S-a terminat cu ofertele la biletele de avion in zilele cele mai ieftine ale lunii, cazare luata Last Minute cu 50% discount. Acum nu imi mai permit riscul acesta!
După o luna de munca grea, fără nici o zi libera, mi-am dat seama ca îmi e aproape imposibil sa ma inham la o vacanta culturala, de vizitat obiective turistice și fugit din dreapta, în stânga. Sunt deja extenuata, nu as face fata la asa ceva. Drept urmare pt prima oara în viata mea am apelat la o agenție de turism, pt un pachet All Inclusive. Eh, asta da schimbare…. 

Inainte sa imi sariti in cap si sa ma judecati 


Vreau sa va spun ca nu este nici o tragedie. Asta nu inseamna ca voi trece la vacante confortabile in destinatii exotice pentru totdeuna, nici nu vreau sa aud comentarii de genul `Acum lucrezi in UK, calatoresti la All Inclusive...`. Este doar o perioada in care incerc sa imi echilibrez viata obositoare si haotica si am nevoie de suport. In plus asta a venit si ca o lectie de viata, despre cum nu e bine sa judeci oamenii, ca intr-o zi s-ar putea sa te invarti in apele lor.  

Și cu astea fiind spuse, asa am încheiat luna iunie, visând cu ochii deschisi la o vacanta de relaxare, vizualizand mintal cum voi sta pe șezlong și voi consuma cocktail-uri, în timp ce Kari se balaceste în mare, în fata mea. Despre toate astea și multe altele în articolul sumar din luna viitoare.

Voi pe unde ati calatorit in iunie 2019?

Totul despre vacanta in Egipt - Buget, Preturi, Sfaturi (2019)

$
0
0
Am ajuns azi noapte din Londra și fuga fuga facem bagajele ca mâine mergem în Egipt. Mi-am facut tot planul, am scos preturile, am pregatit bugetul, m-am documentat destul de mult, deci ma simt bine pregatita pentru vacanta in Egipt. Bagajul lui Kari e făcut de buni, eu îmi scot din dulap toată recuzita de vara: pălărie, ghiozdane, colecția de haine din Maroc (ca să fiu în ton cu vacanta in stil oriental), costumele de baie, actele pregătite și ma declar gata de plecare. Deja de câțiva ani viata mea este un du-te vino, asa ca făcutul bagajului nu mai reprezinta un stres. Am deja lista de lucruri în sânge și prin ceva minune nu îmi uit niciodată nimic important acasa!

vacanta-in-egipt-informatii-preturi-sfaturi-am-fost-acolo


1. Aterizarea in Egipt - Marea de la capătul desertului  


``Mama tu vezi desertul? Vezi cât de mare e? Mămico ești sigura ca m-ai adus la mare? ca eu vad numai nisip``.Știți cum e, pilotul anunță aterizarea cu 30 de minute înainte și din clipa aia Kari al meu aștepta să și plonjam în Egipt, pe litoral. Doar ca mergem deasupra desertului 25 de minute, o așteptare cât o eternitate pentru Kari, iar apoi în ultimele 5 minute zărim marea și un rand lung de resort-uri ce arata bine din cer. Prima impresie: nu cred ca poți sa dai rateu cu cazarea, toate hotel-urile sunt niște imensitati cu piscine, plaje și spatii verzi! 
Apropo, durata zbortului din Cluj in Egipt a fost de 3h-30 de minute, charter, fara escala.

egipt-mare-desert

2. Viza de Egipt am luat-o cu ușurință  


Pentru viza eram puțin stresata, nu prea îmi place mie așteptatul la coada în aeroport. Doar ca noi mergând prin agenție, s-a ocupat ghidul de tot, sa ne direcționeze spre ghiseul de plata unde am decartat rapid 25 de dolari de persoana, apoi am primit o foicica de la el, de dimensiunea unui pașaport pe care a trebuie sa scriem numărul zborului cu care am venit, numele și prenumele, data și locul nașterii, numărul de pașaport, hotelul la care vom sta și scopul călătoriei, care este desigur: Turism! Am dat foaia si pașaportul la security, polițistul a verificat ca aveam viza plătită, ne-a luat hârtia și în 2 clipe am întrat în Egipt fără nici un stres.

3. Ce bine ca am cumpărat cartela SIM din aeroport


Având în vedere ca am ieșit printre primii, Kari ma bătea la cap, sa ii dau net sa joace Pokemon. Ai răbdare copilaș, ca nu mai suntem în UE asa ca netul lui mami nu funcționează aici, ne trebuie cartela. Bine ca am luat-o din aeroport cu 10 dolari, 20 GB fiindcă la Hotel netul era cu plata, 10 dolari pe zi. Eu n-am știut asta în avans. Mi se spusese, ca avem net nu și ca e cu extra cost dar spre norocul meu, n-am avut probleme cu cartela asta. După câteva ore s-a activat și am stat pe net toată vacanta. N-am reușit sa consumam mai mult de 4GB cu tot cu share-uit prin hotspot, ca sa îl folosim amandoi.


4. In drum spre Hotel - Aoleu in Egipt e mai rău ca în India 


Zona aeroportului arata bine, modern, palmieri, floricele, nu te socheaza. Dar ce am văzut pe autocar pana la hotel DA! 

Kari al meu era deja sceptic, mama de ce ma aduci mereu in locuri din astea? Tu vezi ce murdar și dărăpănat e totul? Deja ma simt ciudat! 

La drept vorbind, eu ma așteptăm să fie măcar ca-n Maroc, ba chiar mai bine, văzând toate resort-urile de lux din broșură turistica. Realitatea însă e alta. 

Centrul este un dezastru! Nici o strada nu pare sa fie asfaltata în afara de bulevardul principal, lumina e difuza zici ca au curent electric cu rația, mașinile pe străzi sunt Renault-uri din anii '50 unele arata ca trabanturile ce la noi sunt piese de muzeu, străzile pietonale sunt vai și amar, cu cărămizi, gropi, gunoaie, iar blocurile par din era comunista doar ca mai rău, ca sunt toate crem, murdar. Pffff priveliștea e dezolanta, uneori am impresia ca e mai rău ca în India și exclud din start plimbările în oraș. N-am văzut nimic sa îmi placa, dar absolut nimic. Nici o clădire mai de D-ne ajuta, poate moscheea, dar nici măcar. OMG!!! 

După ce am văzut ce este în oraș, mi-am diminuat așteptările cu privire la resort cu 10 trepte. Nu-mi mai doream decât o camera curata. Ce așteptări mai puteam sa am, serios acum? Nivelul de viata a egiptenilor e ca la noi acum 20 de ani! 

5. Nu va faceti griji, Resorturile sunt bune


De afara Resort-urile sunt ca niște palate, enorme, înalte și ascund toată frumusețea din interior. De pe drum nu vezi decât fațada clădirii, care uneori e ca un palat cu arabescuri și luminite, alteori e destul de modest și descurajant. Din ce am observat toate resort-urile au numeroase piscine, beach-baruri si plaje private. Un lucru pe care noi nu il stiam si va recomand voi macar sa il faceti este sa intrebati daca aveti net la hotel (si daca e cu extra-cost), daca camerele au aer conditionat (si daca e cu extra-cost) ce mancare cuprinde meniul All Inclusive (servesc si fructe de mare, fiindca al nostru nu servea) daca bauturile alchoolice sunt incluse sau nu in pachet. Eu nu m-am deranjat sa pun intrebarile astea fiindca am presupus ca vom avea de toate si am avut o mare surpriza.

sfaturi-impresii-preturi-Egipt


6. Cat costa o vacanta completa in Egipt cu All Inclusive (Preturi 2019)


Vacanta in Egipt am cumparat-o prin agentia Terra Vista. Acum stiu ca toata lumea se gandeste ca e reclama ... Nu fratilor, nu e! Ca sa fiu total transparenta, am colaborat cu ei pe o vacanta in Malta acum ceva ani. Mi-a placut unde ne-au trimis atunci (resort-ul, conditiile, preturile) profesionalismul, comunicarea si acum m-am gandit ca cel mai bine e sa merg tot cu o agentie pe care o cunosc si de care sunt multumita. Singurul avantaj a fost ca managera ma cunostea si mi-a dat o lista de resort-uri bune pe care ea le vizitase. E important sa stii ca poti avea incredere, ca agentul de turism stie ce vinde! Asta va recomand atunci cand alegeti sa faceti o vacanta All Inclusive!

Pana la urma am ales varianta cea mai potrivita pentru noi. Hotel Nubia Aqua fiindca aveam AquaPark inclus, ceea ce nu prea au multe hotel-uri in Egipt. A fost o oferta speciala (dar nu fiindca sunt blogger) cu 440 euro/persoana deci 880 de euro pentru amandoi. Asta a inclus absolut totul: avion, mancare pe avion, transfer la hotel, 7 nopti cazare in Hotel 4* in camera cu aer conditionat, mancare si bauturi All Inclusive, inclusiv alchool, AquaPark inclus, plaja, sezlonguri, deci absolut totul.

In plus am mai platit 120 de euro pentru amandoi, pe trei excursii, doua pe mare, una in desert (prin agentia hotelului, nu prin agentia romaneasca unde preturile erau duble) ajungand la suna fixa de 1000 de euro pentru amandoi! Pentru o vacanta exotica, in Africa, facand scufundari, diving, excursie in desert, excursii cu vaporul, sport-uri de apa, a fost perfect! Nici nu cred, ca puteam face o vacanta mai reusita la banii si conditiile astea :)))

7. Excursiile spre Piramide si Luxor sunt la mare distanta de statiuni 


Daca ajungeti in Sharm El Sheikh sau in Hurghada aveti in vedere ca Piramidele si Luxor-ul sunt tare departe. Respectiv cu autocarul faceti o excursie de 24 de ore, asta inseamna ca plecati la 2 noaptea din statiune si ajungeti inapoi la 2 noaptea, majoritatea timpului petrecand-ul in autocar. O astfel de excursie, costa 100 de dolari americani de persoana(prin agentiile romanesti) Daca mergeti cu avionul, atunci aveti avion la 6 dimineata si o sa va intoarceti in 12 ore, aveti mai mult timp acolo, dar excursia costa in jur de 350 de dolari americani de persoana (cu agentiile romanesti). Eu cand am aflat toate astea am zis pas, mai bine o sa fac o alta vacanta, in care sa ma concentrez doar pe turism cultural si pe obiectivele turistice din Egipt, probabil pe cont propriu. Cu alte cuvinte e cam greu sa le combini si Marea Rosie si Pirmide/Cairo/Luxor. Mai bine separat!

egipt-excursii

8. Mergeti cu bani cash, dolari americani cel mai bine


Am citit eu ca trebuie sa mergem cu dolari, dar venind din Londra, in graba, m-am gandit ca bine a fi si cu 100 de dolari cat sa platim vizele, un card sim, o apa, si restul cu cardul,ca doar nu mergem intr-o tara din lumea a treia. Error!!! Exact acolo am ajuns! Vrei ceva de la magazin? Simplu platesti cash cu lira egipteana/euro sau dolari.

Eu de cand lucrez in Anglia nu mai port cash cu mine. Am card contactless facut pe suma mare si mi-e mult mai comod, in autobuz/metrou/magazine/cafenele platesc asa. In sfarsit am scapat de tot maruntisul din buzunare ce ma dispera. Mai ales ca aveam mereu monezi de mai multe feluri (ron, lire, euro) deci doar o durere de cap.

In Turcia puteam plati cu cardul si in bazar, la magazinul de esarfe si sosete daca va vine sa credeti. In Egipt n-am putut plati cu cardul nici macar la aeroport, infolierea bagajului ce e obligatorie pentru romani la intoarcerea in Romania!!! Ah si pe langa ca nu poti plati cu cardul nu este nici ATM in aeroport!!!!

Deci cash e unica varianta (inclusiv pentru viza) si ca sa iesiti mai bine, schimbati in dolari ca ei nu prea se chinuie sa faca diferenta zic 20 dolari/euro ca si cum ar fi acelasi lucru.

9. Infolierea bagajului cand va intoarceti in Romania e obligatorie


Eu m-am documentat, dar nu suficient fiindca chiar nu am stiut aspectul acesta. Altii erau mai bine pregatiti, cu folie din aceea alimentara la ei, asa ca isi faceau singuri bagajele in aeroport. Eu m-am asezat la coada si am asteptat 30 de minute, ca sa aflu ca nu pot sa platesc cei 8 dolari pe bagaj fiindca nu accepta plata cu cardul. Cash nu aveam. ATM nu este in aeroport la plecari.

Am fost foarte stresata!!!! Ma si vedeam ramanand in Egipt, la cat de stricti sunt pe acolo. Noroc ca aveam cu noi doar trollere mici, ce se potriveau exact la greutate, fiecare avand fix 8 kg (am fost cu Blue Air) asa ca ne-au lasat sa le luam ca bagaje de bord si nu a trebuit sa trec prin situatia jenanta de a cere bani imprumut de la necunoscuti.

10. Cât de cald e în Egipt în iulie?


Mama ne vom praji la rotisor, asa mi-a zis Kari când i-am zis ca in Egipt vor fi 40 de grade. Adevărul e ca am prins și zile cu real feeling de 43 de grade, dar va jur ca nu le-am simțit. Briza marii, apa din piscina, lichidele, ne răcoareau zilnic. Eu stăteam permanent sub umbrela, asa ca asta a fost prima vara în care nu m-am ars la soare, în schimb m-am bronzat frumos!! In restaurant, in camera, in mașina era aer condiționat, deci chiar n-am suferit deloc de căldură. Seara când mâncam pe terasa simțeam ca e cald, dar nu exagerat, sa simți ca nu poți respira și nici umiditatea nu e asa mare, fiind mai mult căldură uscata, de desert. Sincer a fost mai bine decât în Valencia unde am fost vara trecuta. Probabil in Cairo e infernal, la fel si in zona Piramidelor, deci acolo e de mers iarna.

BONUS: Mami tu observi ca e întuneric deja? 



M-am dus de acasă pregătită ca vom sta la soare doar în orele bune. Adevărul e ca orele bune nu prea exista în Egipt, în iulie de la 11 dimineata la 6 dupa-masa arde soarele tare, iar la 7:00 PM deja e întuneric. Eram obișnuită cu asta din Israel, dar pt Kari a fost foarte ciudat, ca se întunecă asa de repede în mijlocul verii. Asta e un considerent pe care trebuie sa îl luați în calcul dacă mergeți pregătiți sa faceți turism în părțile astea ale lumii!



😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 


10 Pareri despre Hotel Nubia Aqua - vacanta de 5 stele in Egipt

$
0
0
Am rezervat vacanta la Hotel Nubia Aqua putin stresata fiindca nu am gasit prea multe recenzii pe internet despre acest hotel. Am cautat pareri, impresii personale, review-uri, dupa toate cuvintele cheie posibile dar nu multi au scris despre el. E drept, dupa ce am ajuns acolo am descoperit ca nu prea se afla printre favoritele romanilor, hotelul fiind plin predominant de danezi, englezi, apoi polonezi, sarbi, rusi si mai putin romani. Am auzit doar un cuplu in perioada noastra si noi am fost singurii din autocar ce au coborat aici. Am citit totusi cateva impresii ale strainilor pe TripAdvisor, dar impresiile lor erau impartite. Evident conteaza mult cu ce compari, eu nu am experienta cu vacantele All Inclusive deci va spun din start ca nu am termen de comparatie, insa noi ne-am simtit excelent la Nubia Aqua si cred ca asta e tot ce conteaza. 




1. Nubia Aqua Hotel - Paradisul exista  


Mamico dar nu-i rău deloc!!! Îmi spune Kari, in timp ce completez hârtiile de check-in de la recepție. Kari al meu a scanat deja cu privirea designul modern și piscina, asa ca e entuziasmat. În plus recepția hotelului e imensa, cât sala de așteptată a unei gări. La recepție lucrează vreo 10 băieți, toți la costum, parfumați, aranjați, engleza perfecta, sunt impresionata. Prima impresie e foarte buna!

hotel-bun-egipt


2. Camera e ca în brosura turistica


Un băiat ne urca bagajele pe un cărucior și ne ghidează spre camera noastră. Inițial ma întreb dacă chiar e necesar sa fim ghidați sau e doar un mod de a decarta un bacșiș la sosire, dar apoi când vad cât de mare e resortul și tăblițele ce ne direcționează pana la camera 600, stiu ca e necesar. Când am intrat în camera am descoperit ca avem de fapt un mini apartament cu doua încăperi. În prima camera e o canapea mare, măsuță de cafea și TV LCD imens, iar în a doua camera este un birou imens, un pat King Size, dulap și mobilier modern. Baia e curata, iar aerul condiționat funcționează la maxim în ambele camere. M-am liniștit acum și sunt extrem de mulțumită, le-aș da nota 10 fără sa clipesc.

camera-hotel-Nubia-Aqua-Egipt


3. Mama pot sa mănânc de toate? 


Kari nu e familiarizat cu conceptul de All Inclusive, asa ca e o surpriza de proporții pentru el ca poate alege ce vrea, "pe gratis". La Nubia Aqua sunt doua restaurante, unul pe terasa unde se servesc grătare, mititei, shaorma, cartofi prăjiți, salate și prăjituri. Aici Kari s-a abonat încă din prima seara, fiind mulțumit ca în sfârșit are liber la cartofi prăjiți, ceea ce noi nu ii facem acasă.

La etaj, cu priveliște spre piscine, este un restaurant enorm în care sunt mai multe sectoare: încep cu preferatul nostru cel cu paste ce se gătesc individual, după preferințe, pentru fiecare persoana, apoi carne de vita și miel la proțap, sectorul cu salate e enorm dar ne-a dezamăgit fiindcă toate, dar absolut toate salatele conțin mărar (iar noua nu ne place), sectorul cu garnituri a inclus în fiecare seara tradiționalul cous-cous, orez alb și sălbatic gătit în mai multe feluri, cartofi și legume de mai multe feluri, aveam de unde alege. Ultimul sector e cel cu dulciuri și fructe, aranjate frumos pe 50 de platouri diferite. Arata bine ca aspect, dar prăjiturile sunt cam aceleași, un blat cu diverse creme colorate, budinca, crem brule și diplomat. Erau și câteva prăjituri tradiționale, în stilul celor turcești, innsiropate bine, ce nu prea aveau trecere fiindcă erau extrem de dulci. La capitolul fructe destul de basic: pepene galben, pepene rosu, banane și portocale. As putea sa povestesc despre mâncare pana mâine, căci sincer în 7 zile am experimentat de toate și zile bune și rele dar ce e demn de menționat va scriu mai jos: 

Mâncarea era pe saturate și toate preparatele erau suplimentate rapid.
Niciodată nu se formau cozi mai lungi de 5-10 persoane la zona de grătare și mâncare gătită pe loc
Mesele erau curățate non stop
Toate mesele erau extrem de bogate, sincer era imposibil sa ramai nemâncat fiindcă chiar existau de toate, inclusiv pt vegani și vegetarieni.
Calitatea mâncării mi s-a părut ok, nicidecum ca la cantina, cum imi imaginam eu.
Și cel mai important n-am avut niciodată probleme cu stomacul în Egipt
Singura dezamagire de proportii: nu ne-au dat fructe de mare decat crabi de doua ori!!!

mancare-restaurante-pareri-nubia-aqua

mancare-restaurante-pareri-nubia-aqua

mancare-restaurante-pareri-nubia-aqua

4. Plaja hotelului era superba și goala  


În prima zi ne-am dus cu Kari devreme la plaja, nu cumva sa nu mai prindem șezlong. Spre surprinderea noastră, plaja era goala. Am descoperit rapid de ce: am prins sezon cu meduze. 
Ceea ce mi-a plăcut enorm la Nubia Aqua e sistemul, ce am văzut ca la puține resorturi exista: mai exact malul marii e foarte lung, vreo 100 de m, apa e tot pana la genunchi. Dar ei, băieți deștepți au făcut un ponton lung, pe care au pus șezlong-uri și scări astfel încât toți cei 100 m te plimbi confortabil și apoi cobori pe scări direct unde apa e mare. Doar ca n-am intrat în mare decât în 3 zile fiindcă Kari era traumatizat de meduze, asa ca am ales excursii ce ne-au dus pe mare în alte locuri mai bune pentru snorkeling și balaceala.

Plaja-hotel-nubia-aqua-egipt

Plaja-hotel-nubia-aqua-egipt

Plaja-hotel-nubia-aqua-egipt

5. Am devenit fani piscina si Aqua Park  


Nu credeam ca eu voi alege vreodată piscina și toboganele cu apa în detrimentul marii, dar în Egipt asta s-a întâmplat. Evident preferințele lui Kari au fost cele mai importante, dar sincer am descoperit ca era si mai comod. Apa foarte curata, dușuri multe în apropierea piscinelor, doi salvamari la fiecare piscina, 7 piscine imense unele special create pentru copii. 9 tobogane mari cu apa, un motiv în plus pentru care am ales hotelul acesta și nu am regretat! Fiind totul supravegheat și Kari fiind destul de mare (10 ani) l-am putut lasa să se dea pe toate singur, fără sa trebuiască sa stau cu ochii pe el non-stop. Mamelor știți cât de mult contează asta în vacanta!!! Ceea ce mi-a dat un confort psihologic imens, eu reusind sa ma relaxez, consumând cocktailuri fără alcool, citind și bronzandu-ma pe șezlong după cum am poftit.

pareri-piscine-si-aqua-park-hotel-aqua-nubia

pareri-piscine-si-aqua-park-hotel-aqua-nubia

pareri-piscine-si-aqua-park-hotel-aqua-nubia

6. La Nubia Aqua fiecare piscina are un bar   


Un alt motiv pt care am iubit hotelul acesta este faptul ca nu trebuie sa umbli mult pentru băuturi. Practic lângă fiecare piscina este un bar, de unde poți sa te servești cu băuturi răcoritoare și sucuri naturale (de guave, portocale și mango) la orice ora, iar barmanii fac non stop cocktailuri și băuturi alcoolice pentru doritori. Nici o bautură nu se plătește extra, iar berea se servea la sticla nu la dozator!!! Niciodată nu am așteptat la coada, în hotel fiind peste 10 baruri și 20 de barmani ce muncesc non stop! E perfect!

cocktail-uri-hotel-egipt


7. Kari s-a bucurat la maxim de gradina imensa a resort-ului 


Kari s-a simțit liber. Îl lăsăm sa se joace singur Pokémon pe tableta, asa ca zilnic făcea inconjorul resortului de patru ori. Serile mergeam impreuna, dar peste zi, chiar nu-mi făceam probleme ca se poate întâmpla ceva. Sunt doar doua alei foarte lungi ce merg de la recepție pana la plaja și toată zona e monitorizata permanent. Tot resortul e împrejmuit cu garduri de beton imense, deci străinii nu aveau cum sa intre în hotel. Era ca și cum aveam o gradina imensa și Kari s-a bucurat la maxim de ea.

vacanta-exotica-egipt-impresii

vacanta-exotica-egipt-impresii

vacanta-exotica-egipt-impresii


8. Zilnic erau activități în pisicina, yoga si volei pe plaja 


Erau foarte multe activitati gratuite de care se ocupau 5 tineri entreteinari. Tot ei pregăteau în fiecare seara un show pe scena din fata Hotelului la 9:30 PM. Îl duceam în fiecare seara și Kari se distra teribil la spectacolele astea, râdea pana îl durea burta. De mult nu l-am văzut atâta de fericit :)))) 
Pentru cei ce doresc tratamente SPA, la Hotel Nubia erau mai multe variante contra cost. Va scriu preturile pentru cei interesati: masaj de mai multe tipuri 35 de minute (15 dolari americani), hammam cu sauna si jacuzii tratament de 2 ore (25 de dolari americani), tratament cosmetical pentru fata cu masaj, masti, pensat etc 2 ore (40 de dolari americani).

pareri-piscina-hotel-aqua-nubia

9. Toate excursiile le-am făcut prin intermediul hotelului   


Asta a fost foarte confortabil. Lui Kari nu ii plac atât de mult vacantele în care umblam zilnic km întregi. Lui ii plac sporturile extreme și activitățile interesante, nu plimbările. Iar astfel, mergând în excursii de la Hotel, ne luau zilnic cu mașina sau cu vaporul și ne duceau pana la destinație, fără sa ne obosim în plus, inutil. Bonusul erau preturile, toate excursiile erau 25 dolari adult/15 dolari copil si aveau vreo 5 variante. Preturile erau la jumatate sau chiar mai mici fata de oferta agentiei din Romania, fix pentru aceleasi excursii.

10. Impresii la final: `Mami hotelul acesta e cel mai bun din lume` 


Evident Kari compara cu toate celelalte hotel-uri în care l-am dus pana acum. Îl întreb dacă i-a plăcut mai mult decât vacanta la Hilton și îmi spune ca da!!! 
Desigur atmosfera de vacanta, jucat cărți, spectacole, piscina și Aqua Park, mâncare bună, bauturi la discreție, ce copil nu visează la o vacanta ca asta??!! De acum înainte știu ca pachetele All Inclusiv sunt cele mai potrivite pentru fiul meu! Trebuie doar sa aleg foarte bine hotelul, sa fie enorm si sa aiba multe facilitati.

pareri-hotel-aqua-nubia-am-fost-acolo

pareri-hotel-aqua-nubia-am-fost-acolo

pareri-hotel-aqua-nubia-am-fost-acolo

pareri-hotel-aqua-nubia-am-fost-acolo

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

5 activitati nebune pe care le-am facut in Desert - Safari in Egipt

$
0
0
Mama vreau in Mega Safari, hai plsss du-mă în desert. Asta striga Kari în plina recepție la biroul de turism a hotelului. Eu eram pe modul: Kari fac orice pentru tine, dar nu asta.Nu am mai fost niciodată în desert și știam ca toate excursiile includ plimbare pe cămile nu știu câți km și chiar nu vroiam sa fiu pusa în situația de a refuza acolo și să-l aud pe Kari cum îmi face un circ și o scena de fata cu toată lumea, deci mai bine evit. Kari nu se lasă, insista sa vedem programul, hai mami te rog, doar o data, nu fii rea, voi fi cel mai cuminte copil vacanta asta etc, știți voi șantajul sentimental ce îl fac copiii atunci când își doresc ceva foarte tare.

am-fost-acolo-desert-egipt-excursie-impresii
Vacanta in Egipt am facut-o prin Agentia de Terra Vista. Informatii utile de organizare:
Am prins o oferta speciala in iulie cu 440 euro/persoana. Pachetul a inclus 7 nopti  cazare la Hotel Nubia Aqua 4* cu All Inclusive, zbor Cluj - Egipt si retur cu bagaje de mana si de cala, mancare pe avion, transfer la Hotel. Am apelat la serviciile acestei agentii a doua oara si au fost de fiecare data profesionisti. 
 Zic bine ... hai sa vedem programul: Programul scurt Fun Safari : 45 de minute ATV individual, 20 de minute beach buggy, cu jeepul peste dune pana la satul de beduini, plimbare cu cămila și cu calul
Programul lung Mega Safari: includea si o cina orientala cu spectacol…..

Kari al meu e în extaz!!! eu nu știu cum să-mi stăpânesc emoțiile și sa ii spun lui Kari ca mami nu are curaj pentru o excursie din asta. Eu nu știu sa conduc!!! Cum sa ma dau cu ATV-ul aproape o ora? Nu, nu, nu asta nu are cum sa iasă bine!!! Dacă nu accept Kari se supăra și la cât e de încăpățânat poate sa rămână asa câteva zile, dacă accept Kari o sa se supere acolo ca nu ma urc pe nimic! Deci orice varianta aleg tot pierd și vacanta noastră va fi știrbita din cauza acestei excursii. 
M-am tot gândit și pana la urma pe principiul ca "mai bine sa regreți ceva ce ai făcut, decât ca nu ai făcut" am cumpărat excursia.

Când ai făcut ultima oara, ceva pentru prima oara?  


Eu de când sunt în Egipt fac zilnic chestii noi și azi voi merge pentru prima oara în desert!!! Yupii, strig asta cu o urma de îndoială și puțin stres în vena pentru ce va urma :)))
După cum ne-au promis, gașca de la hotel se strânge la ora 8 la recepție și suntem toți conduși de ghidul de la hotel într-un mini-microbuz comunist cu 12 locuri. Mașina arata rău de tot, zici ca e folosita de 50 de ani, dar rotile se învârt și aerul condiționat merge bine. Kari e fericit ca poate prinde Pokémoni pe drum, deci e bine. Ar fi și mai bine dacă nu as sta asa înghesuita, pe o bancheta minuscula, dar ma gândesc ca 30 de minute vor trece repede pana ajungem acolo. Drumul e plictisitor rău, pustietate, doar desert pietros, zici ca mergem printre munți de nisip. În pustietatea pustietatilor, la jumătate de ora de oraș, se afla locul acesta pentru turiști unde se intra după ce un polițist înarmat cu mitraliere, ne verifica îndeaproape mașina. Când intram in complex vedem sute de turiști. Toți turiștii din stațiune sunt aduși aici, de la toate hotel-urile, prin toate agențiile de turism. Așadar chiar nu contează de unde cumperi excursia, nici cati bani plătești, tot aici veți ajunge. De aceea recomand sa luați excursia cea mai ieftina, oferta cea mai buna ce o gasiti!!!

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

Acomodarea la desert, eșarfă-i necesara!  


Suntem grupați câte 20 și ni se spune sa ne facem comozi, pe saltelele plasate strategic pe jos, ca într-un cort de beduini. Aici ghidul ne spune din nou programul, apoi ne sugerează sa ne dam cu crema de protecție solara și sa cumpărăm eșarfă fiindcă vântul și nisipul o sa ne dea mari bătăi de cap în excursia asta. Eu am eșarfă asa ca îmi fac singura un turban, iar lui Kari ii cumpăr varianta lor, pe care o înfășoară ei pe capul lui Kari. Acum copilul meu arata ca un adevărat șeic egiptean.

cum-e-in-desert-egipt

excursie-desert-Egipt-impresii


Prima data vom face bugge beach in desert  


Suntem repartizați cu un băiat ce conduce, din Cehia, Kari va sta lângă el în fata, iar eu în spate. Mașinile astea de bugge sunt niște rable vechi deschise pe toate laturile, zici ca stau în mașina lui Flintstone, din desenele animate. Nu arata încurajator, dar băiatul ma asigura ca știe conduce bine, trebuie doar sa ma țin cu putere de bara de sus. Prima parte e pe drum drept, în coloana, nimic inspaimantator, dar apoi când sărim pe dune și facem viraje prin nisip adrenalina se activează la maxim. Noroc ca partea asta nu durează decât 10 minute, ca deja aveam bătături în palme. Kari e fericit, de fapt nu… Kari e în extaz!!! Fiul meu are o pasiune pentru sporturile extreme, pentru orice activitate înspăimântătoare el este fan. Asta e energia ce ii hrănește sufletul cel mai bine și eu ma supun, ca n-am ce sa fac. Bine D-ne ca sunt mama tânără, ca altfel aveam un copil frustrat :)))

beach-buggy-pareri-experienta-desert-egipt

beach-buggy-pareri-experienta-desert-egipt


Am condus Atv-ul pentru prima data în viata mea  


Asta e prima data ca trebuie sa conduc și nu vreți sa știți ce emoții ma incearca. Dacă ne mai baga și prin dune, eu clar ca o sa mor. În timp ce ascult indicațiile de accelerare și frânare ma întreb de ce naiba am acceptat sa fac excursia asta. Kari e escortat de un membru al taberei, iar eu trebuie sa conduc în coloana, în spatele lor, 45 de minute dracenia asta. Vai de viata mea…. De ceeee???
Mna bine, vreau sa va dau se știre ca nu am murit! Mi-au tremurat bine chiloții primele 10 minute, mai ales ca aveam impresia ca îmi sare casca de pe cap, ca îmi zboară ochelarii, ca tipul din fata mea conduce ca un handicapat franand brusc etccc. Dunele pe care ne-au dus au fost cele mai mici, am făcut curbe largi asa ca pentru începători, ne-au zgaltait toate oasele o vreme pe o parte de drum off road și apoi ne-am întors la tabăra, după 45 de minute, pe când începuse sa-mi placa. E ciudat în desert, distantele nu le poți aproxima cum trebuie, aveam mereu impresia ca ma aflu prea aproape de cel din fata mea, dar nu era deloc asa, uneori am condus pe bajbaite din cauza norului de nisip ce se ridica în aer. Adevărul e ca a fost o experienta pe cinste asa ca prima data m-am dus la Kari sa îl pup și să-i mulțumesc. Am făcut ceva nou astăzi! Sunt super super happy :))) 

Pont de la Alice: Într-adevăr fără ochilari și eșarfă e foarte nasol în desert. Când am ajuns în tabăra și mi-am văzut ghiozdanul…. Mama-mia zici că-l tavalisem prin praf și nisip. Nu mai era verde, acum era galben. Nici după ce l-am scuturat de 10 ori nu s-a curățat. Praful se impregneaza în tine. Bine ca mi-am protejat măcar parul….

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt

cu-atv-ul-in-desert-experienta-impresii-Egipt


Cu Jeep-ul pe dune e ca in Rollercoaster  


Eu mi-am imaginat ca bugge și Atv-ul sunt cele mai grele experiente ale excursiei, dar m-am înșelat. Fiindcă excursia asta de 30 de minute cu jeep-ul a fost adevărata teroare. Am avut un șofer nebun ce ne-a urcat munți și ne-a coborât în viteza…. o nebunie mai mare decât orice roller-coaster ce te învârte și te arunca în jos. Știți de ce?? Fiindcă în jeep-urile din Egipt nu ești prins cu centura de siguranță, metoda lor fiind sa îți pui ambele mâini în tavanul mașinii și apoi zbori. Oh și am zburat dragilor de 100 de ori, peste toate dunele pustietatii. Kari era din nou pe val, râsete și urlete de fericire, eu speram sa ajungem vii la destinație. Evident, poate exagerez, poate pentru alții mai aventurosi experienta nu e atât de traumatizanta, nu va luați după mine. Eu sunt ca bătrânele la faze din astea. Mașinile nu au fost niciodată slăbiciunea mea!
cu-jeep-ul-dune-nisip-desert-Egipt

Cu cămila în satul de beduini 


În sfârșit relaxare. În sfârșit simt căldura arzătoare din desert. E cald, foarte cald, extrem de cald!!! Bine ca avem niște sticle cu apa luate cu noi din hotel. Doar n-am carat ghiozdanul asta degeaba.

Aici e imbulzeala de pe planeta pământ, 10 grupuri de turiști (circa 100) ce așteaptă toți plimbarea cu cămila. Eu doar aștept, de fapt ii comunic lui Kari înțelegerea făcută de la hotel ca mami nu se urca pe cămilă. Nu e supărat, e anesteziat de distracția de care a avut parte, asa ca nu protestează. Se urca doar el pe cămilă și un beduin îl duce în plimbarea promisa. Din nou, totul se face organizat. 

Eu fac poze de pe margine, ascunsa sub o prelata cu frunze imense de palmieri. E greu în desert, căldură asta îmi ustura nasul când respir. Am impresia ca ma arde. Pfff, n-a fost cea mai strălucită idee sa venim aici în lunia iulie, dar bine ca totul durează doar vreo 30 de minute, asa ca sunt salvata înainte sa leșin. Evident toate au un preț, iar în cazul acesta, Kari a trebuit sa renunțe la tura cu calul, ca să plecam mai repede, inainte sa mi se faca rau.

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

cu-camila-in-desert-excursie-Egipt

În jeep e bine, e aer condiționat. Tura înapoi spre satul de beduini a fost mai relaxata, m-am obișnuit cu curbele și cu viteza și cu urletele din mașină, asa ca nu mai eram atât de stresata. Știam ca șoferul e experimentat și totul se face organizat, nenumărate jeepuri merg în același direcție doar ca pe munți și dune diferite. Nu cred ca se întâmplă vreodată ceva… 

Cat costa pozele facute de echipaj  


Ajunși înapoi în tabăra, am avut un scurt moment de relaxare în care am băut ceai și am fumat narghilea, în timp ce băieții au procesat fotografiile și filmulețe făcute în timpul activitatilor. Am cumpărat cele doua cd-uri cu 18 dolari americani, un preț destul de piperat, dar altfel chiar nu ai cum sa îți faci poze prin părțile astea. Când ești pe ATV? Sau în jeep? Sau în buggy? Nici o șansă….

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

8 Impresii despre Marea Rosie in Egipt - Snorkeling, Delfini si Pescuit

$
0
0
Astăzi ne-am trezit la 6 dimineața ca să avem timp sa luam micul dejun la hotel relaxați, știind ca urmează sa facem o excursie cu vaporul pe mare. Plecarea o avem la 8 dimineața din recepția Hotelului. Excursia se numește Sea luxury "6 in 1" și implica: Snorkeling, Diving, Dolphin house, Insula Paradisului, pescuit, sport-uri de apa (banană). 
Având prânz și băuturi incluse, prețul de 25 de dolari americani adult și 15 dolari americani pentru Kari mi s-au părut un preț excepțional. O afacere super bună, dar hai sa vedem dacă a fost chiar asa. 

pareri-excursie-snorkeling-egipt

Vacanta in Egipt am facut-o prin Agentia de Terra Vista. Informatii utile de organizare:
Am prins o oferta speciala in iulie cu 440 euro/persoana. Pachetul a inclus 7 nopti  cazare la Hotel Nubia Aqua 4* cu All Inclusive, zbor Cluj - Egipt si retur cu bagaje de mana si de cala, mancare pe avion, transfer la Hotel. Am apelat la serviciile acestei agentii a doua oara si au fost de fiecare data profesionisti. 
Primul pas îl facem la restaurant unde ne așezăm la coada, fiecare după preferinte: Kari la gogoși, eu la hummus și falafel. Insist sa nu mâncăm prea mult având în vedere ca vom face sporturi de apa, dar Kari e greu de convins. Aștept răbdătoare pana termina, apoi coboram împreună la recepție unde ghidul hotelului ne așteaptă. 
Astăzi suntem singurii ce am optat pentru excursia asta și mi se pare puțin ciudat, dar de îndată ce ajungem pe ponton și ne urcam în vaporasul nostru, observ ca sunt și alți călători, aduși probabil prin alte agenții de turism. Echipamentul de snorkeling îl primim înainte sa ne urcam în vaporas și asta e o idee buna, ca să nu mai pierdem timpul apoi, acolo. Vaporul acesta e micuț, nu e nici chiar barcă, mai mult un yacht decorat in stil oriental. Îmi place, este comod, și sus pe punte e acoperit doar cu o prelata asa ca avem priveliștea deschisa pentru a ne bucura de ea. 

1. Marea în Egipt e fenomenala 


Marea Roșie chiar e altceva. Are cea mai frumoasa nuanță de albastru ce am văzut-o vreodată. Cred ca am mai spus asta și în Nice (Franța) și în Monterosso al mare în Cinque Terre (Italia) și probabil încă în câteva locuri ce nu mi le amintesc acum, dar dacă ar fi sa va recomand una singura, v-as spune cu siguranță sa veniți în Egipt, la Marea Roșie. Albastru acesta azur ma înnebunește și nu e ca în celelalte tari doar la mal, ci peste tot, cât vezi cu ochii, e wow!!!! O minune de la Mama Natura. 

am-fost-acolo-marea-rosie-egipt



2.Am facut Snorkeling - pentru prima data în viata 


După o ora pe vaporaș, ajungem undeva departe în larg, unde ni se spune sa ne pregătim sa sărim în apa. Urmează sa facem snorkeling! Din nou sunt puțin stresata: sa sar din vapor, contactul cu apa rece, oare o sa pot sa înot 45 de minute fără sa simt nisipul deloc, oare reușesc sa respir doar pe gura atâta timp… insa de data asta Kari ma încurajează la maxim. Bineînțeles el e înotător de performanta, apa e elementul lui, asa ca nu are nici un stres, sare relaxat în apa. 


Îmi fac și eu curaj printre ultimii, simt cum ma scufund în mare și apoi ma panichez puțin ca nu reușesc sa îmi pun casca ca lumea pe cap. În sfârșit, ma ajuta Kari cumva și pornim sa exploram împreună viata din adâncuri. Asta a fost cea mai frumoasa ora pe care am petrecut-o cu Kari în Egipt. Am văzut corali vii, pești enorm colorați precum cei din acvariu, arici de mare, am inotat printre bancuri de pești multicolori, a fost ceva de vis!!!! 

cum-este-sa-faci-snorkeling

Într-adevăr mi-a luat cam 15 minute pana sa ma obișnuiesc sa respir pe gura și sa nu ma mai inec la fiecare scufundare, dar apoi m-am bucurat de experienta asta la maxim. O recomand tuturor!!! Practic ne-au dus într-o zona atât de aglomerata cu peștișori ca nici nu trebuia sa știi sa înnoti, puteai sa sari cu vesta de salvare, sa te prinzi de colac și sa stai cu capul în apa și tot te bucurai de acest spectacol marin.

cum-este-sa-faci-snorkeling


cum-este-sa-faci-snorkeling

3.Curajosul meu a făcut diving 


Eu n-am avut curaj. Când am văzut tuburile de oxigen și ne-au zis ca ne baga la 10 m, deci trebuie costum de scafandru am zis: "nu mersi". Kari al meu evident ca s-a băgat, ca doar asta își dorea cel mai mult de la excursia de astazi. I-au făcut instructajul, i-au spus cum sa comunice ridicând degetele și semnele de evacuare în caz de pericol. L-am ajutat sa își pună costumul, i-au legat tubul, s-au asigurat ca e totul ok și împreună cu un însoțitor profesionist au sărit in apa și au coborât în adâncuri. I-am urmărit și eu cu privirea o vreme, apoi nu i-am mai vazut. Toată treaba a durat vreo 15 minute, timp în care eu am făcut snorkeling ca să nu mă stresez. Cand s-au întors Kari era cel mai fericit copil de pe planeta. Era incantat ca a văzut o pisica de mare. A zis ca jos e mult mai interesant. Poate cândva, într-o alta vacanta o să-mi fac și eu curaj pentru asta, dar momentan mi-am depășit deja cu mult limitele. Oricum, sunt fericita ca am făcut snorkeling pe îndelete, vreo 2 ore!!!

cum-este-sa-faci-diving


4.Vezi delfinii, nu-s delfinii 


Următoarea oprire se numește Dolphin House fiindcă vom vizita o familie de 6 delfini ce se găsesc într-un perimetru restrâns din mare, în libertate totala. Ghidul ne spune ca ii vizitează în fiecare zi și ne asigura ca vor fi acolo și o să-i vedem. 
Adevărul e ca i-am văzut dar nu a fost deloc o întâlnire ca în imaginația mea. În sensul ca eu îmi imaginam ca barca se va opri și delfinii se vor apropia, vor face sărituri, ne vom fotografia cu ei etcccc o întâlnire mai personala. În realitate barca se mișca foarte tare în zona în care se aflau ei, nici nu puteam sta în picioare ca zburam ba în stânga, ba în dreapta, asa ca ghidul a șuierat și delfinii s-au arătat undeva în depărtare (poate 10 m) au sărit câte 3 de câteva ori și asta a fost. Barca și-a continuat traseul în viteza. 

Mna… nu a fost chiar ce speram, dar probabil pt ce vreau eu trebuie mers la delfinariu și plătit programul special de 100 de dolari ce cuprinde "inot cu delfinii".

delfini-egipt-marea-rosie


5.Prânzul l-am luat pe barca 


Nu a fost cine știe ce: niște orez, paste, mititei, peste prăjit și salata, dar după atâta inot a mers și asta de foame. M-am bucurat de Cola mai mult, ca D-ne bine merge pe căldurile astea. Sincer căldura nu am simțit-o sufocanta de la briza, dar nu e ușor sa stai cu soarele în cap de la 8 dimineața la 4 dupa-masa



6.Am ajuns în rai pe Insula Paradisului 


Următoare oprire a fost după o ora, într-un loc foarte frumos, pe o insula sălbatică, protejata, fără șezlonguri dar cu sute de turiști coborâți din alte bărci. Practic am coborât toți pe mal, ajutați de niște scări proptite în nisip și am avut o ora la dispoziție sa ne bucuram de nisipul alb și marea extrem de curata. Aici nici nu trebuia sa ai echipament de snorkeling ca vedeai peștișorii cu ochii liberi. A fost superb și apa extrem de calda. Dacă nu mi-aș fi scăpat telefonul în apa când vroiam sa fac un selfie ar fi fost chiar perfect, dar asa m-am cam supărat pentru o clipa, gândindu-mă ca am pierdut toate pozele, toate contactele și aplicațiile importante ce le folosesc la munca. Am mai rămas cu arhiva de fotografii de pe tableta lui Kari,nu sunt multe, dar tot mai bine decât nimic. 

insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

insula-paradisului-am-fost-acolo-egipt

7. Ne-am dat pe banană și pe fotoliul gonflabil 


Nu mai avem pozele împreună, dar nu contează. Amintirile rămân! Le mai am doar pe cele cu Kari…  Pentru prima data în viata am acceptat și nebunia asta, ce te duce tras de o alta barcă, în viteza, pe mare. Jucăriile astea umplute cu aer sunt instabile rau și ai impresia ca o sa cazi în apa în orice secunda, dar pana la urma am reușit sa ne păstrăm amândoi echilibrul!! A fost distractiv, în special pentru Kari. Gândul meu era tot la telefon…. 

sporturi-acvatice-de-incercat-egipt

sporturi-acvatice-de-incercat-egipt

8. Am pescuit în Marea Rosie 


Ultima oprire a excursiei a fost într-un loc cu pești de mâncat, probabil unde pescuitul e voie. Activitatea asta a fost din nou una pe placul copilului, el având mare experienta ca pescar cu bunicul. Evident aici lucrurile stau puțin diferit, pescuitul nu se face cu undita ci cumva din mulineta, iar momeala este carne de calamar. Am încercat cu Kari jumătate de ora sa prindem un peste, dar neavând pluta, chiar nu simțeam când trebuie sa ridicam naylonul și ne trezeam mereu cu carligul fără mâncare, deci o scoteam prea tarziu. Cred ca am fost singurii ce nu am reușit sa prindem un peste, dar Kari nu a fost supărat, s-a bucurat de oportunitate și de captura prinsa de restul grupului. Oricum mi-a spus "mami noi dacă prindem un peste îl aruncam înapoi în apa" iubitul meu pescar :)))) 
vacanta-egipt-pescuit-marea-moarta


Cam asa ne-am întors înapoi la hotel, fără pești, fără telefon, dar cu tolba plina de amintiri și experiente pe viata. Nu îmi pare rău nici o clipa ca am făcut excursia asta, iar prețul de 40 de dolari au fost cei mai bine investiți în Egipt!!! Telefonul oricum puteam sa îl pierd/stric/scap oriunde deci știu ca a fost doar o întâmplare nefericita și o să-mi cumpăr altul de îndată ce ajung în România. 


Voi ați făcut vreodată snorkeling? Va plac sporturile acvatice? Ce experiente ați avut?


😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici viața privată și călătorii în Iulie si August 2019

$
0
0
Uitându-mă retrospectiv vara asta nu a fost nicidecum ca în alți ani. Pana anul acesta vara calatoream mult, petreceam foarte mult timp cu Kari si cu prietenii. Lucram la blog si alte proiecte individuale, jucam canasta la nesfârșit, jocuri de societate, gateam, vizionam filme și consumam mulți litri de limonada. Când ne era dor de o ieșire mergeam în Cheile Turzii sau pe Transalpina. O data ce m-am mutat în UK s-a terminat cu zilele bune. Sa ma vad cu prietenii nu mai îmi e atât de la indemana, nici sa călătoresc după placul inimii, câte zile vreau. Nici macar nu am weekend-uri libere sa pun de o iesire in imprejurimi sau macar sa ma bucur ca stau in Londra. Nu știu cât o sa mai dureze pana o sa ma acomodez la stilul acesta de viață, viața de emigrant în UK. Totusi, pe latura pozitiva, daca e sa vad doar partea plina a paharului, am avut o vara concentrata. Lucrand foarte mult, am facut multi bani si in plus am reusit sa calatoresc in fiecare luna, reusind sa imi duc toate planurile la bun sfarsit. Ma declar multumita!

statistici-calatorii-blog-aliceee-traveler




Viața privată și călătorii în Iulie 2019 

Luna iulie a fost destul de incarcata! Pe langa vacanta de o saptamana in Egipt am reusit sa ma intalnesc cu 2 dintre cei mai buni prieteni in Cluj si 2 la Londra. Ne-am revazut, am ras, am povestit, m-am bucurat. Mi-am vazut si parintii, am reusit sa petrec o seara intreaga povestind cu mama ca pe vremuri, am vazut-o pe bunica si am luat masa in familie. Doar un emigrant poate intelege valoarea acestor scurte intalniri. Cand iti sunt la indemana nu le valorezi la fel de mult, ca atunci cand esti plecat la munca in strainatate.

Călătorii în iulie: Vacanta All Inclusive in Egipt
Vacanta din Egipt a fost cea mai reușită mama-fiu ce am făcut-o pana acum. În plus a fost cea mai relaxanta vacanta din ultimii 5 ani. Când îmi amintesc fragmente din Egipt ma vad pe mine stand pe șezlong, consumand cocktail-uri, exact asa cum îmi imaginam când am cumpărat vacanta. Ma vad făcând snorkeling și explorând viata din adâncuri cu Kari. Îmi amintesc desertul și fericirea din ochii copilului meu, participând la toate activitățile din safari. A fost o vacanta perfecta! Egipt e cea mai buna destinație dacă vrei sa te deconectezi de tot și să-ți încarci bateriile.  Pe lung puteți citi mai multe impresii in articolele:
Viata privata in Iulie - Singura relizare ce merita mentionata e ca mi-am cumpărat cel mai bun telefon pentru pasionații de calatorii

In luna iulie, am reusit sa plang o zi intreaga dupa telefonul scapat in mare in Egipt. L-am dus la doua service-uri de telefoane mobile, unul in Egipt, unul la Cluj. In ambele mi-au spus ca telefonul e irecuperabil, soft-ul e praf. Drept urmare a fost cazul sa investesc intr-un nou telefon.Va spun sincer ca eu nu eram fan telefoane. Am avut de-a lungul anilor telefoane pentru vorbit, nu pentru lucrat cu ele. Smartphones din generațiile trecute ce stăteau conectate pe internet, dar nu puteam face mare lucru cu ele. Mergeau în reluare. Doar sa citesc sau sa navighez pe social media. 

La capitolul fotografii aveam un aparat foto pe care l-am stricat când am zburat cu bicicleta în ocean, în Malaezia. De atunci nu am mai reușit să-l repar. E drept, nu mi-am dat nici foarte tare interesul fiindcă aparatul e mare și greu. Din moment ce prietenii mei au telefoane bune pentru fotografii, eu de ce sa mai duc cu mine monstruozitatea asta de aparat foto? 

Dar acum mi-am facut un upadate cu un telefon 2in1 atât de vorbit, navigat pe net, lucrat, cât și sa facă fotografii de calitate. Am ales Huawai P30 Pro și va spun sincer ca merita fiecare bănuț. În special pentru zoom-ul mare și calitate fotografiei făcute cu zoom. Asta e atât de important în călătorii, sa poți surprinde atmosfera, detalii, portrete de la distanța, fără sa disturbi subiectul. Sunt extrem de mulțumită și bateria tine foarte mult. Sincer, a fost cea mai buna investiție din anul acesta și îl recomand din suflet calatorilor și pasionaților de fotografii. 



Viața privată și călătorii în August 2019

In luna august am lucrat foarte mult, ca sa pot sa imi iau in septembrie un concediu adevarat de 20 de zile. Drept urmare zilele mele au trecut aproximativ la indigo. La capitolul activități nu am reușit sa fac nimic în Londra. E foarte simplu, lucrând atat de multe zile fără libere sunt obosita. Dorm mult. Cum am oportunitatea sa dorm, eu dorm. Dacă nu e încă suficient de târziu ca să pot sa dorm, atunci mai trag de timp vorbind cu prietenii, familia, Kari și scriind articole pe blog. Acum ca suntem la jumătatea anului mi-am propus sa public măcar 1 articol pe săptămână ce va apărea luni, pana la final de 2019. Pentru anul viitor am planuri mai mărețe. Momentan ma țin bine de treaba, am publicat articolele despre vacanta in Egipt, urmeaza sa scriu despre Corfu si vacantele viitoare. 

Călătorii în august: Koln - Germania
În august am avut doar 5 zile libere. Ce am facut cu ele? M-am uitat unde sunt bilete de avion ieftine in mijlocul lui august si mi-am dat seama rapid ca nu prea am variante. Luna august este extrem de costisitoare pentru calatorii. Drept urmare am ales sa imi vizitez prietenii din Cologne, un oras pe care l-am vazut in toate anotimpurile, dar vara are un farmec deosebit.

M-am plimbat mult pe malul Rinului. Am descoperit ca sunt si plaje pe malul apei, vapoare cu discoteca pe vas, focuri de tabara, un vibe excelent de vacanta, de care m-am bucurat din plin.

Am ajuns la Tutto, restaurantul meu preferat din Koln. L-am descoperit de curand, dar imi place la nebunie fiindca e foarte ieftin pentru ceea ce ofera. Doar 9 euro, All you can eat, cu paste facute in casa (3 sortimente) si pizza adevarata italiana (9 sortimente). In plus sunt foarte multe salate si mozzarela la discretie. Au si fructe de mare, asa ca intelegeti de ce e favoritul meu!


Mai jos va las cateva articole despre Koln, poate va inspira sa mergeti in vacanta in Germania: 
Viata privata in August 


In primul rand m-am ambitionat cu blogul, am terminat toate articolele despre vacanta in Corfu si urmeaza sa le public curand. Ba mai mult, mi-am reluat activitatea pe Instagram dupa o pauza de o luna. Nu vroiam sa intarziu asa mult, dar avand telefon nou, mi-a luat ceva timp sa invat sa il folosesc la capacitate maxima. Sa fac lucruri noi, nu doar clasicele Insta Stories.

A doua mare realizare e vacanta din Septembrie, pe care am reusit sa o planific foarte bine. Ca in fiecare an, in septembrie de ziua mea imi place sa ma rasfat cu o vacanta. Incerc de fiecare data sa fie ceva special, pe sufletul meu. Am facut deja rezervarile la cazare, la restaurante, tururi, spectacole, etc. Dupa cum ati ghicit, va fi o vacanta pe cont propriu, urmata de 1 saptamana petrecuta in Romania cu Kari, prietenii si familia!!! 


Va dau un singur indiciu: Vacanta din Septembrie va fi intr-un oras in care am mai fost si mi-a placut foarte mult! Am spus de neneumarate ori pe blog ca visez sa revin in regiunea aceasta. Cine ghiceste destinatia?


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Cea mai buna statiune din Corfu este Sidari si va explic de ce

$
0
0
Am stat in fata laptopului o saptamana, cautand cea mai buna statiune pentru vacanta mea pe cont propriu in Corfu. Pur si simplu mi se parea foarte greu sa ma hotarasc, nefiind acolo. Multi spuneau ca cea mai frumoasa statiune e Agios Gordios, altii ca e Paleokastrita, altii ca e Sidari si multi faceau referire la statiunile din Sudul Insulei Corfu, care sunt mai pietroase dar si mai putin aglomerate. Ba mai sunt si turisti destepti ce merg in Corfu Town si apoi se trezesc ca n-au unde merge la plaja.
Personal, am vazut in Malta, pe Insula Gozo, ce inseamna statiunile mici si izolate, in care ai la alegere 3 restaurante in apropiere, daca nu vrei sa faci zeci de km pentru diversitate. Asadar pentru mine era clar: vroiam sa ma cazez intr-o statiune in adevaratul sens al cuvantului, cu restaurante fara numar, plaja adevarata cu nisip (nu cu pietre) agentii turistice de unde sa pot sa-mi iau eventual o excursie, cluburi si viata de noapte. Dupa o saptamana in care mi s-a parut imposibil sa aleg, am ajuns la varianta castigatoare: statiunea Sidari!!!
Dupa ce am facut rezervarea am fost in procesul post-dramatic al alegerii. M-am bucurat ca in sfarsit am reusit sa ma hotarasc la o varianta, dar am suferit pentru toate celelalte statiuni in care probabil nu am sa ajung! Nu eram foarte convinsa ca am ales bine, dar o data ce am ajuns acolo, m-am linistit. A fost perfect!!! Cea mai buna statiune pe care puteam sa o aleg in Insula Corfu si pe care o recomand tuturor! De ce? Va scriu mai jos motivele mele in ordinea importantei :)

cea-mai-buna-statiune-din-Grecia-Sidari

1. In Sidari cazarea pe cont propriu e foarte ieftina 


Vedeti voi, Insula Corfu se vinde in special pentru turismul de masa. Agentii de turism din Romania, UK, Bulgaria, Franta, etc vand pachete de vacanta acolo. Asadar resort-urile si Hotel-urile mari sunt foarte scumpe cu plata la receptie sau prin Booking, camerele fiind rezervate in prealabil de agentii. 
Pentru turistul independent raman hotel-urile mici/pensiunile si cazarea la localnici prin AirBNB, care si astea sunt deseori foarte scumpe, mai ales in plin sezon turistic. Insa in statiunea Sidari, fiindca oferta e foarte mare, am gasit nenumarate camere cu 200 euro pe saptamana. Practic am avut si de unde sa aleg, ajungand intr-un final sa rezerv un studio, cu aer conditionat, la 5 minute de plaja, pe banii astia! Senzational, nu-i asa?

Mai jos cateva Hoteluri ieftine si bune din Sidari (pretul e cel final/ 2 persoane pe saptamana)

cazare-ieftina-Sidari


2. In zona Sidari sunt nu una, ci 3 plaje cu NISIP 


Bun, dupa cazare in limite rezonabile de buget, in ordinea importantei era plaja! Mie nu imi place cu pietricele, deci asta este, mai bine nisip in urechi decat pietre in .... intelegeti ce vreau sa spun. 
Pe insula Corfu, atentie!!! nu sunt multe plaja cu nisip!!!
Oh da, Insula Corfu asa mare si verde si frumoasa cum o vedeti pe harta, ei bine trebuie sa stiti ca e o insula stancoasa, si din cauza asta plajele cu nisip sunt foarte rare, ele aflandu-se predominant in Nord. Sidari este o statiune exceptionala, tocmai fiindca are pe un perimetru destul de mic, 3 plaja cu nisip de unde am putut zilnic alege. De la Hotel, faceam 5 minute pe jos, catre toate trei, ceea ce pe bune, a fost perfect.

Plaja statiunii Sidari e lunga, cu nisip, sezlonguri, baruri si restaurante, exact ca la noi pe litoral.

Plaja-din-Sidari-am-fost-acolo

In plus, in partea de Nord a statiunii se afla cea mai frumoasa formatiune stancoasa din Corfu, numita Canal d`Amore, in interiorul careia se afla un petec de plaja!

Canal-d-Amore-am-fost-acolo


A treia varianta ... atentie .... plaja salbatica! Aceasta a fost favorita mea, plaja Apotripiti, care e practic dupa Canal d`Amore, are doar vreo 300 m, jumatate cu sezlonguri de inchiriat, jumatate pentru cearsafuri, fara baruri si artificii, doar natura pura, frumoasa, stanci in departare, cupluri si turisti rezervati. Fara zarva marilor plaje aglomerate. Mi-a placut enorm.

Plaja-Apotripiti-am-fost-acolo

3. In Sidari sunt nenumarate restaurante 


La capitolul acesta am fost extrem de multumita. In Sidari sunt variante pentru toate buzunarele, de la fast-food-uri si taverne grecesti ieftine, pana la restaurante de lux imense cu muzica live si restaurante chinezesti/indiene pentru cei ce vor sa diversifice meniul intr-o saptamana, asa cum sunt eu!
Fiind o statiune imensa, concurenta la restaurante e mare, asa ca chelnerii stau in usa si ademenesc turistii cu oferte care mai de care mai greu de refuzat. Meniul zilei era deseori 5 euro si erau mai multe variante de meniu, nu doar unul. Daca vrei sa te rasfeti cu fructe de mare, o portie era intre 9 si 15 euro, depinde de restaurant, cu garnitura inclusa. Sincer eu fiind fana fructe de mare m-am simtit in paradis. Toate restaurantele au spaghete marinara, calamar la gratar, pizza cu fructe de mare, meniul perfect pentru mine. In plus un alt lucru ce mi-a placut mult era ca multe restaurante ofereau ceva din partea casei: fie o carafa de vin; fie un aperitiv ce consta in bagheta cu unt si pasta de masline; shot-uri de ceva bautura traditionala; alune, masline si crakers, asa ca de cum ne puneam la masa eram direct serviti cu ceva, metoda prin care te faceau oarecum sa ramai, chiar daca nu iti place neaparat meniul. De aceea e bine sa cititi de afara meniul, majoritatea avandu-l afisat!
Oricum pe mancare chiar nu am cheltuit mult, in medie 20 de euro pe zi cu tot cu bauturi. Bautura e mai scumputa, berea la supermarket e doar 1 euro, in schimb la restaurante era 3.5 euro/halba. De aceea deseori alegeam restaurante cu bautura din partea casei, dupa ce le-am descoperit.

restaurante-ieftine-Sidari

restaurante-ieftine-Sidari

restaurante-ieftine-Sidari

4. Din Sidari sunt excursii spre toata insula si autobuze locale 


Un alt aspect pentru mine era transportul. Chiar nu vroiam sa ajung in Corfu si sa ma limitez doar la statiunea de baza, in cazul meu Sidari. Exploratoare cum ma stiti, vroiam sa pot sa fac excursii la preturi locale, fara supra-taxa de turist venit prin agentie. Initial, de acasa, eram hotarata sa vizitez nenumarate locuri cu autobuzele, ca tot am vazut ca circula zilnic (mai rarut duminica). Imi facusem trasee si imi calculasem banii, ieseam super ieftin.
Ajunsa in Sidari am descoperit ceva socant: prin agentie era mai ieftin decat cu autobuzul local. Evident daca vrei sa mergi de exemplu in Paleokastrita autobuzul costa vreo 6 euro dus-intors. Insa cu autocarul costa 9 euro, aveai ghid ce sa iti ofere informatii si te mai ducea si in alte 3-4 locuri frumoase, doar de localnici stiute. Drept urmare, inca un mare plus au fost agentiile de turism pe care le gasesti la fiecare pas in Sidari, iar la final de septembrie preturile erau extrem de mici. Excursii de o zi de la 5 euro de persoana, cele mai scumpe fiind 25 de euro pentru insulele Paxi-Antipaxi/ Parga etccc Eu am facut 3 excursii si daca as fi stat 2 saptamani, cu 100 de euro le faceam pe toate! Un chilipir, cand ma gandesc ca in Spania, dai atata pentru o singura excursie :)

excursii-pe-cont-propriu-Sidari-am-fost-acolo

5. In Sidari am gasit atmosfera aceea frumoasa de vacanta dupa care tanjeam 


Dupa cum spuneam, am ales Sidari pentru atmosfera. Se fac sporturi acvatice zilnic fiind o statiune buna pentru cei iubitori de adrenalina (windsurfing, scutere de apa etc) in Sidari este un AquaPark potrivit pentru vacantele cu copii, sunt cluburi cu intrare gratuita si baruri unde se canta karaoke daca mergeti cu prietenii, sunt baruri pe plaja unde sa bei un cocktail la apus cu iubita/iubitul. Este o destinatie ideala atata pentru cupluri, cat si pentru familiile cu copii. Apropo, este printre preferata britanicilor, acestia fiind la putere in statiune, cel putin in septembrie cand am fost eu! Ca tot vorbeam de atmosfera de vacanta, eu am ramas socata sa vad bananier in Grecia. Brusc m-am simtit departe, zici ca eram in Africa sau Asia unde bananele cresc in curtile localnicilor. Asta am vazut eu in Sidari!

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna

vacanta-Sidari-Grecia-statiune-buna


Per total vacanta in Corfu a fost in topul preferatelor mele din 2018. Din peste 10 tari vizitate, de departe in Corfu m-am simtit cel mai bine, cel mai relaxata si fericita! Sidari a contribuit mult pt asta, asa ca am simtit necesar sa scriu acest articol, avand de asemenea in cap gandul ca multi romani cauta informatii pe internet despre Corfu si ce statiune sa aleaga pentru urmatoarea lor vacanta. Sper ca v-am ajutat :)))

😍Ati fost in Corfu??? Ati ajuns in Sidari? Cum vi s-a parut? 😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 
Viewing all 784 articles
Browse latest View live