Quantcast
Channel: Enciclopedia calatorului independent
Viewing all 784 articles
Browse latest View live

10 atractii turistice si Plaje din Corfu pentru o vacanta de vis

$
0
0
Vacanta in Corfu a fost una din cele mai reusite din viata mea! Acum in sfarsit inteleg de ce aleg romanii sa mearga in Grecia,an dupa an. Insula Corfu mi-a placut la nebunie si as fi putut sa petrec linistit o luna aici, fara sa ma plictisisesc vreodata. Cine se poate plictisi avand nenumarate plaje la dispozitie, atractii turistice, peisaje, restaurante ce servesc fructe de mare. Serios acum, Corfu e cel mai apropiat paradis de Romania, asa ca faceti un efort si ajungeti macar o data in viata. Mai jos va povestesc itinerarul meu de o saptamana, facut in mod relaxat, fara masina, deci prin excursii sau cu transportul public. Sper ca acest ghid sa fie o sursa de inspiratie pentru voi.


Obiective turistice vazute in cadrul excursiei de o zi in Paleokastrita si Bella Vista (excursia a costat doar 9 euro, cumparata din agentiile locale)

1. Am petrecut o dupa-masa in Paleokatrita - cea mai populara statiune din Corfu


Puteam sa vizitez Paleokatrita si pe cont propriu (sunt autobuze locale) insa mie mi s-a parut mai usor intr-o excursie de o zi organizata. Autocarul ne-a lăsat în parcare, iar șoferul ne-a anunțat, ca avem 4 ore libere în Paleokastritsa. Inițial mi s-a părut puțin, ca să apuc sa vizitez mănăstirea (e în vârful muntelui), sa fac baie în mare și sa ma plimb prin stațiune, eventual sa iau si prânzul. În realitate, cele 4 ore au fost calculate la fix, pentru mine. Am urcat la mănăstire pe jos (în trecut se urca cu autocarul, însă recent s-a surpat o parte din teren, de aceea pentru protejarea șoselei, nu mai dau voie mașinilor mari). Urcarea am făcut-o în 15 minute, destul de lejer. Drumul e presărat cu peisaje extraordinare asupra stațiunii și a marii, ce are o culoare deosebita, verde smarald aici. La fiecare 10 pași ma opream pentru fotografii, poate de aceea mi s-a părut ușor de urcat, chiar dacă erau vreo 30 de grade afara. Tot ce pot spune e, ca in Paleokastritsa m-am simțit în paradis.
Pont de la Alice: Din pacate Manastirea am gasit-o inchisa (la pranz) asa ca atentie sa ajungeti la orele bune.




2. Impresii despre Plaja din Paleokastrita 
Plaja din Paleokastrita e destul de lunga, ceea ce e bine. Găsesc repede un loc pe plaja, scot cearșaful, ma fac cu crema și fug spre apa. De îndată ce intru, îmi dau seama, ca nu exista nici un loc pe lumea asta, ce sa fie perfect. Paleokastritsa ne-a fost vândută, ca fiind cea mai frumoasa stațiune din Corfu și totuși, apa aici e atât de rece, încât am impresia, ca am intrat în frigider, iar întrarea în mare e cu pietricele (multe, multe) ce îmi dau senzația, ca ma scufund. Sincer nu prea ma simt confortabil. Înaintez greu fiindcă pielea mea încălzită de soare și transpirata după urcarea pe munte, se adaptează greu la răcoarea apei. După 5 metri apa îmi e deja pana în gat, iar înaintarea trebuie sa o fac înot, deasupra stâncilor, o zona foarte renumita pentru snorkeling în Corfu. Personal n-am făcut snorkeling doar in Egipt, cred ca lui Kari i-ar plăcea mai mult în Paleokastritsa decât mie, îl și vizualizez mintal făcând ture cu capul în apa, în căutarea pestisorilor. Reușesc sa stau în apa vreo 30 de minute și asta doar fiindcă iubesc sa ma bălăcesc. Apa mi se pare in continuare extraordinar de rece. Îmi petrec restul timpului pe plaja, întorcându-ma pe toate părțile și rugându-mă sa nu ma ard la soare, fiindcă oprirea noastră în Paleokastritsa e exact în orele proaste de la 12 la 4 pm.

Cum-e-Plaja-din-Paleokastrita-Corfu-Grecia

Cum-e-Plaja-din-Paleokastrita-Corfu-Grecia


3. Am facut degustari de lichior din fructul Koum quat ce creste pe insula Corfu 


Ghidul ne povesteste pe autcar despre Koum Quat fructul insulei Corfu, supranumit `golden fruit`.O data ajunsi la fabrica, ne este prezentat procesul de realizare a lichiorul din acest fruct, apoi ne-au invitat în magazin, unde am gustat lichiorul. Cel portocaliu închis e făcut din coaja fructului, iar cel deschis la culoare din pulpa fructului. Ambele au 20% alchool. Personal mi-a plăcut mai mult cel deschis la culoare. Mi-am cumpărat o sticluță, în forma insulei Corfu, ca suvenir. Din categoria de dulciuri am ales varianta mai sănătoasă, alune trecute prin marmelada de koum quat și semințe de susan. Au fost foarte bune, nu atât de dulci precum îmi imaginam. In total am lasat aprox. 5 euro la magazinul fabricii, o afacere buna, dupa parerea mea.

fructul-Koum-quat-Corfu-Grecia(3)

fructul-Koum-quat-Corfu-Grecia(3)

fructul-Koum-quat-Corfu-Grecia(3)


4. Am admirat cea mai frumoasa priveliste din Corfu la Bella Vista 


Autocarul a ieșit din stațiune și urca tot mai sus pe munte. Drumurile sunt super înguste, uneori este semafor, fiindcă nu pot trece doua mașini una lângă alta. Cel mai adesea trecem pe lângă casele din sat, la 10 cm distanta, cocoțați în autocar, pe buza muntelui. Mi s-a cam urcat adrenalina în vârful capului, dar ajungem la Bella Vista exact, pe când începeam sa ma simt deja inconfortabil,din cauza înălțimii. Culmea, sus este o parcare mare, unde stau parcate `caravanele` turistice. E clar, Corfu zici ca a fost proiectata special pentru turiști.

Bella Vista este o terasa cu priveliști ca în povesti asupra tuturor golfurilor din Paleokastritsa. Ghidul ne asigura, ca e cel mai frumos punct de belvedere de pe insula, iar eu fiind pentru prima data în Corfu , nu pot să-l contrazic. Ma bucur de peisaje, fac 100 de selfie-uri, apoi ma așez la coada formata pentru înghețată, unde plătesc 2.5 euro pe un glob, cu fistic, preferata mea. Sincer, înghețata nu reușește sa se ridice la nivelului așteptărilor mele (auzind-l pe ghid cum o lauda), dar măcar am savurat-o având un peisaj gen tablou în fata ochilor. Genul de moment unic, ce-mi incalzeste sufletul, pe care doar in vacante reusesc sa-l creez..

Bella-Vista-obiectiv-turistic-Corfu-de-vazut

Bella-Vista-obiectiv-turistic-Corfu-de-vazut


5. Am incercat toate produsele traditionale din Corfu in Piata satului Makrades


In 99%  din cazuri urasc opririle la magazinele cu suveniruri, din simplul motiv ca eu nu am loc in casa sa-mi adun suveniruri din vacante (mai ales daca calatoresc lunar) asa ca cel mai adesea le consider pierdere de timp. Insa in Corfu, fiindca nu ma grabeam nicaieri si stiam ca am o saptamana la dispozitie sa cutreier insula, m-am bucurat ca am ajuns in acest sat traditional, unde se afla cea mai mare piata in aer liber din Corfu. Partea cea mai placuta pentru turisti, e faptul ca absolut toate produsele sunt traditionale si cu degustari gratuite. Astfel am incercat vreo 5 feluri de gemuri si miere, ouzo, vinuri seci si dulci, rosu si alb, masline cu numeroase combinatii de ierburi, creme naturiste made in Greece, etccc. Dupa jumatate de ora, eram satula si fericita ca am gasit cel mai bun gem cu smochine ever. Evident, i-am facut rapid loc in bagaj.

produse-traditionale-Corfu-Grecia

produse-traditionale-Corfu-Grecia

fructe-Grecia

Obiective turistice vazute in cadrul excursiei de o zi in CORFU TOWN (excursia a costat doar 7.5 euro, cu transportul public)

6. Am fotografiat vapoarele din Port 


Spre surprinderea mea zona Port-ului din Corfu nu este foarte aglomerata, precum am vazut pe alte insule din lume. Din contra, as spune ca sunt chiar puține yacht-uri și bărci.  Sincer ma așteptăm la ceva mai pitoresc, ca în Cannes sau Antibes, insa in Corfu doar un vapor a reușit să-mi atragă atenția, o imensitate futurista, scoasa parca din filmele din viitor.

Obiectiv-turistic-portul-din-Corfu-Grecia

Obiectiv-turistic-portul-din-Corfu-Grecia

Obiectiv-turistic-portul-din-Corfu-Grecia



7. Am vazut Fortareata din Corfu Town  


Deasupra portului este, ca un balcon, o zona de promenada, cu o priveliste frumoasa asupra fortăreții. Dimensiunile ei enorme, ma ispitesc sa intru, doar ca fac o greseala enorma, când ma opresc pe o banca, la umbra (sunt 34 de grade în mijlocul lui septembrie), fiindca n-am observat autocarele turistice ce se opresc fix în fata intrării. Dacă mergeam cu 5 minute mai repede, intram fără probleme. Acum sunt în jur de 300 de persoane, coborâte din 4 autocare și toate așteaptă la coada. Ma enervez și renunț sa intru, fiindca nu am răbdare sa aștept atâta, sub soarele arzător de la prânz. Regret deja, ca ratez priveliștea asupra orașului, văzută de sus. 

Pont de la Alice: Pentru a evita autocarele, încercați sa ajungeți cât mai devreme,poate 8 am (ora de deschidere). 


obiectiv-turistic-Corfu-Fortareata-impresii

obiectiv-turistic-Corfu-Fortareata-impresii

obiectiv-turistic-Corfu-Fortareata-impresii

8. Am pasit pe cea mai mare esplanada din Europa   


Cand am citit in ghidul turistic, am fost super entuziasmata ca voi ajunge intr-un loc atat de mare. Din nou, spre surprinderea mea, nu e cine stie ce, doar un spațiu acoperit cu gazon, lângă o parcare enorma, peste drum de intrarea la Fortăreață. Eu ma așteptăm la agitație, terase, artiști stradali, ceva asemănător cu Piața San Marco din Veneția, ca tot au fost cuceriți de venețieni…. 

Vezi de treaba, pustiu! Ma întreb cine a scris ghidul turistic în care numeau esplanada “cea mai frumoasa piateta din Grecia” serios??? Spațiul e atât de mare, încât de abia observ clădirea emblematica din partea de nord (Palatul Royal ce găzduiește Muzeul de arta asiatica). Nu am de gând sa îl vizitez, fiindcă am văzut destulă arta asiatica în British Museum acum câțiva ani, dar daca doriți sa intrati, mergeți înainte de 4 pm (ora închiderii).
Facand un tur de jur imprejur am gasit totusi un artist ce vindea tablouri vechi, ce ne dezvaluie putin viata de zi cu zi in Grecia, in trecut. Va arat tablourile fiindca esplanada, e doar un gazon verde.

istorie-viata-de-zi-cu-zi-in-Grecia

istorie-viata-de-zi-cu-zi-in-Grecia

istorie-viata-de-zi-cu-zi-in-Grecia


9. M-am plimbat prin centrul istoric din Corfu Town (înscris în Patrimoniul UNESCO) 


Mno bun, astea au fost obiectivele turistice de top din Corfu Town! Le-am cam bifat (Port + Esplanada + Fortareata) și nu prea…. In fine, următoarea parte îmi place mai mult, centrul istoric îmi induce sentimentul de lucru văzut și trăit. Încep sa vântur prin minte toate orașele lumii prin care am trecut. Asta nu, nu… nici asta, nu… si deodată ma strafulgera un set de imagini. 

Rue de Rivoli din Paris, îl găsesc pe Liston Street in Corfu Town 

Corfu-Town-Liston-street-obiectiv-turistic

corfu-suveniruri-oras-vacanta

Străzile îngrămădite, clădirile înalte în culori pastel, toate magazinele ce își prezintă marfa pe strada, îmi amintesc de Italia, de Portovenere, mai exact.

Corfu-town-de-vazut-obiective-turistice-vacanta

Corfu-town-de-vazut-obiective-turistice-vacanta

Corfu-town-de-vazut-obiective-turistice-vacanta

Corfu-town-de-vazut-obiective-turistice-vacanta


Însă aici lipsește gălăgia și exuberanta meridionala, oamenii sunt mai reținuți, chiar și la terase, se vorbește aproape în șoaptă. Tot centrul e presărat cu taverne grecești, însă majoritatea fac parte din traseul turistic, localuri unde aceștia sunt aduși sa trăiască pentru o ora atmosfera și spiritul “ cu adevărat grecesc”. Majoritatea au meniul afișat afara, iar preturile sunt exorbitante pt standardul grecesc. O bere 5 euro, un meniu cu fructe de mare 15-20 euro (dublu fata de Sidari, stațiunea în care sunt eu cazata). Nu ma grăbesc nicăieri, asa ca trec din bulevardele principale, pe străduțele lăturalnice, unde găsesc o taverna greaca în sensul original al cuvântului. Nu e nici restaurant, nici bodega, nici bistro, nici pub, o combinație de cârciumă cu mese, unde beau o bere locala, Mytos, la prețul corect (1.5 euro) și doua Souvlaki (frigărui de porc) cu 1.2 euro bucata, servite cu cartofi prăjiti și pita din partea casei, pe fundalul muzicii grecești. Ce ți-e și cu muzica asta, uneori ma adoarme, uneori ritmul săltăreț ma umple de energie și pofta de viata. 


Corfu-restaurante-cafenele-am-fost-acolo

Corfu-restaurante-cafenele-am-fost-acolo

Corfu-restaurante-cafenele-am-fost-acolo


Plajele mele preferate din Corfu se afla in zona Sidari

10. Am facut baie in cel mai romantic loc din Corfu, la Canal d`Amour


Am ales foarte bine baza vacantei in statiunea Sidari, tocmai fiindca aveam acces la plaja statiunii (cu nisip), dar si la zona aceasta splendida numita Canal d`Amour. Pentru cine ajunge prima data in Corfu, e neaparat sa vizitati acest loc. Zona e superba, cu peisaje de vis si o plaja micuta, pe care puteti inchiria un sezlong cu 10 euro. Pe zona de coasta ce imprejmuieste plaja se poate sta pe cearsaf, gratuit. Apa e calda si intrarea in apa e lina. In plin sezon am citit ca e foarte aglomerat, de aceea va recomand sa mergeti dupa-masa, cat mai tarziu. Eu am fost la final de septembrie si a fost chiar ok, fara prea multi turisti. Chiar langa plaja este un restaurant mare, iar daca mai mergeti 5 minute pe jos, gasiti o multitudine de restaurante!

canal-d-amour-corfu-de-vazut-obiectiv-turistic-plaja

canal-d-amour-corfu-de-vazut-obiectiv-turistic-plaja

BONUS: Am descoperit o plaja mica, secreta, in Melitsa si m-am indragostit (Apotripiti Beach)


Am descoperit o plaja mica, secreta, in Melitsa si m-am indragostit! Canal d`Amour este doar una din formatiunile stancoase din zona, insa daca esti explorator, asa ca si mine, vei merge mai departe putin ca sa vezi ce se gaseste dupa celalalt brat stancos. Asa am descoperit plaja aceasta, care e o idee mai mare (cam tripla) fara de Canal d`Amour. Este cu nisip, jumatate cu sezlonguri, jumatate pentru cearsafuri. Am fost pe aceasta plaja aproape in fiecare zi si niciodata nu a fost aglomerat. Intrarea in mare lina, dar nu enervant, incat sa trebuiasca sa umbli prea mult pana ajungi la apa mare. Dupa parerea mea e perfecta! Are cateva stanci exotice ce ies din mare in larg, magazin este in apropiere la 5 minute de mers pe jos, in Melita, daca aveti nevoie de apa sau de mancare. Restaurante sunt fara numar de indata ce ajungi pe bulevardul principal al satului.

Melita-Corfu-plaja-impresii-am-fost-acolo

Melita-Corfu-plaja-impresii-am-fost-acolo

Melita-Corfu-plaja-impresii-am-fost-acolo



😍Ati fost in Corfu??? Ce obiective turistice recomandati? 😍

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

5 Impresii despre Insulele Parga si Paxos

$
0
0
Azi m-am trezit la 7 dimineața și tot într-o fuga mi-am aranjat rucsacul pentru excursia ,ce am plătit-o aseară la agenția de turism de lângă hotel. Sunt fericita ca am prins un preț de extra-sezon (doar 27 de euro) pentru o excursie de o zi din Corfu, cu vaporul in Parga și Paxos. Știam ca va fi o excursie grea, cu 7 ore petrecute pe transport (5 pe vapor, 2 in autocar) și doar 4 ore pentru a vizita cele doua insule, însă iubesc marea, iar plimbările cu vaporul m-au făcut mereu fericita. Totuși, ca să fiu sigura ca nu ma plictisesc mi-am descarcat rapid o aplicație de remy pe telefon, ce sa ma tina ocupata.

impresii-excursie-Insulele-Parga-si-Paxos-pareri

5 Impresii despre insulele Parga si Paxos 
Merita excursia?

1.Călătoria cu vaporul a fost lunga și obositoare


Autocarul m-a luat la ora promisa din fata hotelului, apoi a colectat și alți turiști de la celelalte hotel-uri din stațiunile Sidari, Roda și Achavari, iar când am ajuns în Corfu Port am avut surpriza de a vedea ca suntem în jur de 5 autocare. O mulțime de turiști, adunați din toate stațiunile din Corfu, în jur de 300 de persoane, gata sa se îmbarce pe același vapor Sarris, ce ne duce în Parga și Paxos. Treaba asta m-a dezamăgit, fiindcă am stat atât de înghesuita pe ponton, încât nici n-am reușit sa fac o poza spre centrul vechi din Corfu, în timp ce ne îndepărtăm de port. Toată lumea se împingea pe partea cu priveliștea, vaporul ne legăna ba în dreapta, ba în stânga și brusc mi s-a făcut rău. Am renunțat la locul meu de pe ponton și m-am dus în zona de restaurant, unde mi-am luat o gogoașă enorma la preț normal (1.2 euro) și m-am jucat remy, pana mi s-a descarcat telefonul. Timpul a trecut greu, agitația de pe vapor, cu atâta lume, mi-a întors stomacul pe dos și de-abia am așteptat sa ajung în Parga. După 2 ore, ce mi s-au părut o eternitate, am ajuns! 

excursie-Parga-Paxos-impresii-pareri-Grecia

2. Parga seamănă mult cu Cinque Terre 


Asta a fost prima impresie, în timp ce vaporul nostru se apropia de micul port. Stațiunea îmi amintește de un sat pescăresc, cu multe vile frumoase vopsite în toate nuanțele posibile, în stil venețian, ce au la parter câte un restaurant cu vedere la mare. De îndată ce am coborât din vapor, am fost asaltați de localnici, ce vor sa ne ducă pe plajele private din stațiune, unde se poate ajunge doar cu taxi boat. 

Doar ce-am ajuns și voi vreți sa plec deja!?

Glumesc cu ei, în timp ce îmi scot aparatura foto (obiectivele) și trec la fotografiat. Priveliștea ce o am în fata ochilor, e ca o vedere postala. Ma așez pe o bordura sa asimilez toată aceasta frumusețe, privesc indelung castelul Venețian din vârful muntelui, apoi ma avânt în oraș. 

Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri

3. Parga e o stațiune foarte mica 


Am văzut nenumărate fotografii pe net și de fiecare data mi-au lăsat impresia, ca stațiunea e mare, însă acum că-s în Parga, ma simt înșelată. Trei străduțe la dreapta, trei străduțe la stânga, toate burdușite cu suveniruri și case transformate în restaurante. Totul e orientat către turiști, asa ca în 15 minute am terminat de explorat centrul stațiunii. Recunosc, sunt dezamăgită! Dacă inițial doua ore în Parga mi se păreau prea puține, acum mi se par prea multe. Hai ca-s răutăcioasa, uite ce restaurante frumoase sunt pe faleza, iar plaja statiunii (Kryoneri) e în proporție de 70% cu nisip. De ce nu pot sa fiu fericita!?

Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri

Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri


Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri

Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri

Insula-Parga-Grecia-de-vazut-pareri

4. Preturi mici si plaja buna in Parga


Îmi setez creierul sa vad doar partea pozitiva, de exemplu preturile în Parga sunt mai mici decât în Corfu, asa ca îmi iau un gyros de pui în pita (cu 2.8 euro) și îl mănânc incet pe malul marii. În timp ce îmi savuram sandwiciul, vad copiii cum se distrează în apa, parca dorind sa ma invite la o balaceala. Ma tot gândesc dacă merita sa ma ud, ca apoi sa îngheț sub aerul condiționat de pe vapor…. Dar apa asta cristalina ma cheama!!!! 
Îmi dau jos hainele și intru încet în apa, fiindcă primii doi metri sunt cu pietre și stanci, apoi nisip fin ..si incep sa inot. Apa e atât de curata ,încât vad peștișorii cum se ascund în crăpăturile stâncilor și ca să încheiem relatarea pe latura pozitiva, apa e super calda! 

gyros-Parga-preturi-Grecia

cum-e-plaja-din-parga-Grecia

A fost frumos in Parga, nu-i genul de stațiune în care m-aș mai întoarce, dar pentru câteva ore, mi-a plăcut. 

Pont de la Alice: Dacă căutați liniște, o stațiune mai puțin aglomerata decât Corfu și cu preturi mai prietenoase, din care sa faceți zilnic excursii pe plaje sălbatice,merita sa va cazați în Parga. 

Ma urc înapoi în vapor la ora stabilita și exact cum ma așteptăm, lumea se așează unde dorește, locurile nu sunt respectate, asa ca pic la o masa cu un grup mare de britanici ce joaca cărți. Privesc și încerc sa înțeleg jocul, timp de o ora, pana ajungem în Paxos. Datorita lor timpul a trecut mai repede, asa ca în gand le mulțumesc. 

5. Cum am petrecut doua ore pe Insula Paxos 


Tura trecuta am reușit sa cobor rapid din vapor, însă de data aceasta ușa restaurantului e blocata de un domn ce nu pare sa se grăbească , asa ca pierd 15 minute prețioase, așteptând în coloana, ca să cobor. Ma enervez la culme, însă conștientizez ca sunt irascibila și încerc sa ma calmez. Sa vad doar părțile frumoase… 

Cum ar fi șirul de yacht-uri și bărci pescărești pe lângă care trecem, în timp ce ne îndreptăm spre centrul stațiunii, în grup.

yacht-uri-Insula-Paxos-Grecia-de-vazut

Ma opresc sa privesc un banc mare de peștișori, ce înoată chiar la suprafață. Sper sa reușesc sa ma desprind de toată mulțimea coborâtă din vapor. 

pestisori-Paxos-Grecia

Insula Paxos e foarte verde, plina de arbuști și măslini, la fel ca insula Corfu

Insula-Paxos-verde-de-grecia

Din nou, localnicii ne invita în boat taxi și ne arata un pliant cu 30 de plaje, in care ne pot duce. De data asta ma gândesc, ca poate nu-i o idee rea, având în vedere ca nu vad nici o plaja la orizont. Cred, ca pe latura asta a insulei, e doar portul.

yacht-uri-Insula-Paxos-Grecia-de-vazut

Dar pana la urma ajung în centru, unde ma lovește un chef de leneveala la terase. Găsesc cea mai autentica terasa, în stil grecesc, cu floricele roz și picturi pe pereți, pe care le admir în timp ce aștept la coada la înghețată. Va dați seama ce înseamna 300 de turiști ce coboară dintr-un vapor pe o insula micuța!? Aglomerație peste tot! Cred, ca asta e motivul irascibilitatii mele. După 20 de minute primesc o porție dubla de îngheață cu fistic și alune, pe care o savurez la terasa. 

 centrul-istoric-Paxos-Insula-de-vazut-Grecia-am-fost-acolo

Prima ora a trecut fără sa îmi dau seama și acum, e prea puțin timp sa mai plec undeva departe, la plaja. Drept urmare întru în fiecare magazin si restaurant din sat.

 centrul-istoric-Paxos-Insula-de-vazut-Grecia-am-fost-acolo

Vad multe vederi frumoase, bluzițe de in, numeroase suveniruri din scoici și bijuterii frumoase. Le-aș lua pe toate, dar ma opresc la fotografiat, fiindca imi amintesc ca bagajul meu mic de calatorie nu e suficient de incapator.
 centrul-istoric-Paxos-Insula-de-vazut-Grecia-am-fost-acolo

 centrul-istoric-Paxos-Insula-de-vazut-Grecia-am-fost-acolo

Într-un final, ma întorc înapoi pe malul cu bărci, beau o bere rece leganandu-mi picioarele în apa și gândindu-mă, ca viata decurge lent în Grecia, sub soarele mediteranean. 

yacht-uri-Insula-Paxos-Grecia-de-vazut

yacht-uri-Insula-Paxos-Grecia-de-vazut

La final nici nu știu dacă a meritat excursia asta 


Partea negativa: Excursia a fost obositoare, din cauza asta nu am reușit sa ma încarc cu toată energia pozitiva la care speram. Drumul e totusi putin prea lung! 
Problema e ca nici pe cont propriu nu scapi de oboseala asta fiindca depinzi de ferry, orarul lor si boat taxi pentru plaje, asa ca nici cum nu e bine. Poate doar daca ai foarte multe zile in Grecia si iti permiti sa te cazezi in fiecare insula, macar pentru o noapte.
Partea pozitiva: Oricum sunt fericita ca am vizitat ceva diferit, am vazut alte insule din Grecia, am o impresie mai ampla despre ce inseamana viata in aceste locuri, deci nu-mi pare rau!

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului

Cele mai frumoase plaje din Corfu sunt in zona Canal d`Amour

$
0
0
Am simtit ca trebuie sa scriu un articol special despre Canal d`Amour ca sa ma asigur ca v-am povestit pe indelete cat de mult mi-a placut aceasta zona. Recunosc ca nu e cine stie ce loc secret, descoperit doar de mine, de altfel orice ghid turistic despre insula Corfu o sa plaseze Canal d`Amour in prin plan, in topul obiectivelor turistice a insulei. Acesta a si fost unul din motivele pentru care am ales ca statiune Sidari si zilnic faceam plaja in zona aceasta, fiindca mi-am dorit ceva spectaculos, daca vroiam sa merg doar la plaja, nu trebuia sa bat drumul pana aici, doar avem mare si in Romania.

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo

Canal d`Amour este unul din cele mai fotogenice locuri din Corfu 


Esti Instagrammer, Vlogger, Blogger sau un simplu turist pasionat de frumos? Atunci e neaparat sa ajungi la Canal d`Amour. Zona aceasta e plina de formatiuni calcaroase, erodate de vant, cu plaje sapate in stanca si peisaje de vis. Am urcat scarile ce m-au purtat sus pe stanci, iar de acolo am avut mai multe puncte de panorama, unde mi-am putut face fotografii din mai multe unghiuri. Plimbarea nu dureaza mult, poate 30 de minute, pe toate cele 3 laturi. Daca ar fi sa inchiriez un fotograf profesionist pentru o zi in Corfu, cu siguranta aceasta ar fi printe primele locatii in care l-as duce.
ps: D-soarele ce cauta idei de locatii pentru sesiunea foto `trash the dress` aceasta ar fi sugestia mea
Pont de la Alice: Locatia nu se preteaza personelor in scaun cu rotile nici nu puteti sa duceti copilasi in carucior, doar marsupiu.






Canal d`Amour are o plaja draguta cu o legenda pentru indragostiti 


Canalul iubirii, are o plaja micuta, cu sezlonguri ce se inchiriaza pentru 10 euro pe zi. Daca nu doriti sezlong, atunci va puteti lasa cearsaful si lucrurile pe stanci. Majoritatea fac asta, avand in vedere ca sunt multe zone plate, iar accesul spre plaja e facilitat de scari. 
Legenda spune ca daca inoti impreuna cu iubitul in interiorul canalului o sa ramaneti impreuna pentru totdeauna, iar daca inoti singura si nu ai inca pe cineva, atunci legenda spune ca magia apei te va conecta curand cu sufletul pereche, poate chiar in aceasta vacanta in Corfu. Sincer, cred ca cea de a doua legenda a fost scrisa pentru a le face viata usoara localnicilor, in cautare de aventuri. :)))

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo

In zona Canal d`Amour am vazut o insula in mijlocul marii 


Locul e absolut superb pentru  cupluri, sunt piscine naturale la care puteti ajunge daca innotati bine, pesteri subterane si am vazut chiar o insulita frumoasa, in mijlocul marii, pe care se odihneau 2 indragostiti. 

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo

Canal d`Amour este un loc perfect pentru iubitorii de adrenalina 


Pentru cei aventurosi, in cautare de senzatii tari, va dau un pont. Puteti face sarituri in mare de la 10 m, de pe marginea stancilor. Am vazut nenumarati tineri ce faceau asta. Eu recunosc ca nu sunt atat de vrednica, m-am multumit doar privindu-i.

Canal-d-amour-plaja-frumoasa-Corfu-am-fost-acolo


Canal d`Amour este locul perfect pentru un picnic la apus sau la rasarit 


Oh da, pentru cei care calatoresc cu recuzita de vacanta bine pusa la punct, va recomand un picnic la Canal d`Amour. Alegeti o rochie somptuoasa, pahare de vin, un cosulet cu flori, fructe de sezon ce le gasiti in Grecia si mergeti negresit aici la rasarit si la apus. Pentru cei mai comozi, cum sunt eu, am preferat terasa suspendata pentru a face asta, unde se pot comanda cocktail-uri si alte bauturi.

corfu

😍 Apreciez comentariile voastre pe blog  😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului

Statistici viața privată și călătorii în Septembrie 2019

$
0
0
OH ce repede a trecut Septembrie, luna mea favorita. Dacă nu știați deja, iubesc septembrie, nu fiindcă e toamna și frunze aurii, castane și melancolie, nu nu… 
Eu am un motiv mai bun! E ziua mea de naștere și asta e un pretext suficient de bun încat sa sărbătoresc în fiecare zi. Evident începem cum se cuvine cu o vacanta, apoi masa în familie, întâlniri cu prietenii, pe rand cu fiecare ca suntem toți împrăștiați și în sfarsit ma trezesc sărbătorind din nou și din nou, cu fiecare în parte, pe tot parcursul lunii. Dar nu ma plâng chiar deloc. Am reușit sa echilibrez totul perfect, 10 zile la munca în Londra, 10 zile în România și 10 zile de vacanta. 

statistici-septembrie-aliceee-traveler

Pe unde am calatorit in Septembrie 2019: 
10 zile in Spania - Andalusia 

Ca tot am pomenit de vacanta, am reușit sa organizez vacanta de poveste. Am ales cea mai relax-chill-super destinație după părerea mea, de care m-am îndrăgostit acum mulți ani și de atunci tot visam sa revin. Asa ca iată-ma inapoi în Andalusia!!!
Data trecuta am vizitat Cadiz, Cordoba și Sevilla și acum am întregit palmaresul cu Malaga, Ronda, Setenil de las Bodegas și o revedere în orașul meu preferat din Spania: SEVILLA, oraș în care am sărbătorit ziua mea. 

Cum am petrecut vacanta in Spania? Am reușit sa fac o combinație senzationala:o zi de relaxare și leneveala pe malul marii în Malaga, turism cultural și mai ales culinar prin oraș, am fost o noapte prin pub-uri și cluburi, am făcut o excursie de o zi in Ronda și Setenil de las Bodegas și am încheiat vacanta în Sevilla sărbătorind ziua mea cu o cazare într-un Palat din secolul 17, o cina fastuoasa la cel mai bun restaurant din oraș și evident un spectacol de flamenco. Credeți-mă, nu se putea mai bine!!! 

Spania-aliceee


10 zile munca la Londra 

Începem cu Londra unde am petrecut primele 10 zile muncind zi de zi. Mi-au rămas puține ore libere, dar am profitat de ele din plin. M-am plimbat zilnic pe malul râului Tamisa, am vizitat Muzeul Richmond unde am văzut tablouri și machete ce înfățișează cartierul acum câteva sute de ani. Arată foarte bine, foarte boem…. Nu ca acum ar fi foarte diferit, doar ca lipsesc hanurile, trasurile și doamnele cu rochii și pălării. Am ajuns și la un restaurant Indian unde am mâncat cel mai bun curry de anul acesta și nu în ultimul rand am făcut o vizita scurta prietenilor care m-au răsfățat cu un barbeque cu miel și creveți, gătit în gradina. 

Londra-aliceee

10 zile de relaxare la Cluj cu familia

In Cluj m-am relaxat mult, am văzut filme, am petrecut cu părinții, am sărbătorit ziua mea cu preparate românești (Thanks mom) și prăjituri bune, am jucat jocuri de societate cu Kari, am mâncat zilnic la Panemar (preferatul fiului meu) am ajuns la ședința cu părinții și nu în ultimul rand, am fost la Mall, unde am făcut cumpărături pentru începutul anului școlar. Când ne-a lăsat vremea am ieșit cu Kari in parc sa se dea cu waveboard-ul, iar ultimul weekend l-am petrecut colindând terasele mele preferate din Cluj cu prietenii. 10 zile au trecut fără sa clipesc!!! 

Cluj-aliceee


Articole publicate pe blog în luna septembrie 2019

După cum am mai spus, încerc sa ma țin de treaba și sa scriu săptămânal pe blog. Am reușit sa termin de povestit pe blog vacanta in Corfu unde am sărbătorit ziua mea anul trecut. Grecia chiar e o destinație la îndemână tuturor, atât de aproape de România încât nu aveți nici o scuza sa nu mergeți măcar o data în viata. Va recomand sa citiți articolele, sper sa va inspire:
Progresul de pe Instagram în septembrie 2019 

Luna aceasta am revenit cu mult elan si pe Instagram. Am postat nenumarate postari live pe Insta Stories  în Spania. V-am spammat cu pofta de vacanta!!! 
Pe profil mai ușurel, ca n-am avut destul timp sa ma ocup de toate. Am reușit sa public doar 10 fotografii noi, cea mai apreciata fiind ACEASTA cu 808 Like-uri. Va mulțumesc!



Filme preferate vizionate în Septembrie 2019

The hate you give (2018) vorbește despre cartierele cu oameni de culoare din USA și lupta acestora pentru supraviețuire într-o societate cu multe judecați. Mi-a plăcut, e un film sensibil. 

Amra and the second marriage (2018) este un film arab ce ne prezintă condiția de soție a lui Amra în lumea araba și cum se adaptează la vestea ca soțul ei vrea sa își i-a o a doua nevasta. Nu e un film rău, dar nu s-a ridicat la nivelul așteptărilor mele. 

Welcome to Trouilly este o comedie ușoară, plăcută, ce ne prezintă viata unei profesoare de engleza de la Paris ce e transferata la o școală mica dintr-un sat în Franța. Va dați seama că toată viata ei s-a prăbușit, fara prieteni, fără net, fără cafenele și stilul de viata comfortabil de la Paris. Merita văzut! 

Sir 2018 este un film de festival, romantic și imprevizibil. Povestea e clasica (el bogat mutat din New York în Mumbai, ea servitoare, văduvă din India ce vine sa aibă grija de casă și să-i gătească. Între ei se infiripa o relație, însă va putea face fata relația lor la toate tradițiile din India?

filme-bune-de-vazut-2019

Planuri pentru octombrie 

Trei dintre prietenii mei buni din Cluj se muta la Londra (repede repede înainte de Brexit) și cu ocazia asta presimt ca voi ieși mai des. Un motiv bun sa vizitez și alte locuri din oraș ca de Richmond m-am saturat deja. Acum nu mai am scuze, voi avea cu cine. Sa vedem doar cum îmi manageriez puținul timp liber, fiindcă vreau sa încep sa lucrez și la articolele despre ultima vacanta în Spania și poate poate…. reusesc și un weekend relaxant undeva la finalul lunii. Va fi totul sponton, n-am nimic planuit, știu doar ca lucrez pana pe 20 octombrie la Londra.

Voi cum ati petrecut luna aceasta? 
Ce filme ati vazut??


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Review Palacio Bucarelli - Cel mai bun hotel din Sevilla

$
0
0
Anul acesta ziua mea am sărbătorit-o in Sevilla, orașul meu preferat din Spania. Mi-am dorit o experienta cu totul deosebita, un weekend de răsfăț și relaxare și cu ocazia asta am făcut rezervare la unul din cele mai exclusiviste Hoteluri din oraș "Palacio Bucarelli". Într-adevăr hotelul e unul pretențios și a reușit sa îmi depășească cu mult așteptările. M-am simțit ca în povesti, pot spune cu ușurință ca am avut cea mai frumoasa zi de naștere și în mare se datorează acestui hotel, de aceea țin neapărat sa va povestesc pe larg despre el.


Pont de la Alice: Rezervati pe site-ul lor >>> Palacio Bucarelli Sevilla 
pentru a beneficia de reduceri intre 15% si 25% !!!!

hotel-de-lux-Palaccio-Bucarelli-Sevilla

Review personal Palacio Bucarelli 

*****Check-in rapid, personal profesionist


Singura modalitate de a descrie intrarea în Palacio Bucarelli este "Bun venit în Paradis." Acest Palat este un complex de apartamente de care se ocupa Nano, un manager tânăr ce imediat după rezervare mi-a trimis un mail de bun venit, cu toate informațiile necesare despre cum sa ajung la locație. Cu Uber am făcut 5 minute de la autogara, locația e excelentă, nu e nevoie de cine știe ce direcționari, fiindca se afla imediat lângă centrul istoric. Nano m-a întâmpinat într-o maniera profesionista, mi-a făcut turul complet al Palatului și mi-a trimis pe e-mail de îndată ce am ajuns, un al doilea e-mail, cu numele celor mai bune restaurante din jur, informații de logare la internet și cum sa ma bucur de toate facilitățile hotelului. Tot personalul a fost minunat și au mers dincolo de așteptări pentru a se asigura ca șederea mea este magica. Priviți cum au decorat camera de ziua mea, cu baloane si inimioare, iar pe masa ma aștepta o cutie cu bomboane de ciocolata de lux. Am fost profund impresionata!

check-in-experience-Palaccio-Bucarelli-Sevilla



***Apartament de 5 stele


Palacio Bucarelli oferă 16 apartamente lux fiecare având propria identitate, este chiar și o varianta cu piscina privata. Eu am mers pe varianta Loft apartament, ce mi-a servit drept un sanctuar minunat, 
după o zi întreagă de plimbări prin Sevilla. Apartamentul are toate facilitățile unui studio modern, cu detalii istorice, frumos îmbinate. Bucătăria este utilată complet pentru a putea pregăti o masa (sunt inclusiv ulei și condimente) baia este cu dus din sticla, curată și mare ca pentru o printesa, cu produse de îngrijire corporala organice. Patul este imens, king size, cu multe perne confortabile. Este TV LCD cu Netflix, aer condiționat bineînțeles, iar la etaj un birou și o zona de relaxare cu canapea. E decorat minimalist, aerisit, încât am simțit ca am un apartament enorm doar pentru mine. Nici nu se compara cu o camera de hotel mica și îngrămădita, cum sunt majoritatea în Spania. 

apartament-de-lux-palacio-bucarelli

apartament-de-lux-palacio-bucarelli

apartament-de-lux-palacio-bucarelli

apartament-de-lux-palacio-bucarelli

apartament-de-lux-palacio-bucarelli

*****Decor cu influente istorice din secolul al-17-lea 


Proprietatea în sine este scoasa parca direct dintr-un film clasic. Amplasat într-un fost Palat din secolului al XVII-lea, întregul interior a fost conceput într-un mod inteligent, asa încât sa respecte moștenirea istorică, combinând în același timp facilități și dotări moderne. Rezultatul e senzațional.

decor-palacio-bucarelli-sevilla

decor-palacio-bucarelli-sevilla

decor-palacio-bucarelli-sevilla

decor-palacio-bucarelli-sevilla

***** Curtea interioara este o mica oaza de relaxare


Terasa interioară a Palatului mi-a amintit de Riadurile marocane ce le iubesc atât de mult, probabil moștenirea araba. Ce înseamnă un Riad? Un patio interior, înconjurat de apartamentele dispuse pe 2 etaje. Terasa și patio-ul sunt o oază de relaxare, exista o piscină micuța unde sa te răcorești în zilele caniculare de vară, o zona cu canapele, șezlonguri și fotolii unde am stat sa citesc în mai multe dimineți, un colțișor cu un bar plin de băuturi puternice din care te poți servi, dacă vrei sa stai la povesti cu prietenii. A fost categoric alegerea perfecta pentru a sărbători ziua mea! 

gradina-Palaccio-Bucarelli-review

gradina-Palaccio-Bucarelli-review

gradina-Palaccio-Bucarelli-review

gradina-Palaccio-Bucarelli-review

gradina-Palaccio-Bucarelli-review


*****La Palacio Bucarelli micul dejun este livrat direct in camera


Micul dejun a fost livrat chiar în fața camerei pe o măsuță portabila, la ora specificata de mine. Am primit un coș de paie, ca de picnic, pentru a lua micul dejun în pat. Coșul a fost plin cu bunătăți de calitate, o varianta sănătoasă ce a inclus: iaurt, fructe proaspete, paine artizanala de mai multe feluri, miere, unt, gem, o sticla cu fresh de portocale și turta dulce cu scorțișoară la desert, pentru a începe o zi bună. Mi-a plăcut mult varianta aceasta, de mic dejun în intimitatea camerei, sa îl pot lua în halat, fără sa trebuiască sa merg în sala de mese,îmbrăcată și dichisita frumos. 

mic-dejun-la-pat-Palacio-Bucarelli-Sevilla

mic-dejun-la-pat-Palacio-Bucarelli-Sevilla

În general, Palacio Bucarelli mi-a oferit o experiență de 5 stele în Sevilla
Un weekend pe care nu o sa îl uit niciodată! 


Ce aspect va place cel mai mult la Palacio Bucarelli???
😍 Apreciez comentariile voastre 😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 atracții turistice de văzut în Ronda și Setenil de las Bodegas

$
0
0
Unul din principalele motive pentru care am ales Malaga ca baza pentru vacanță mea în Sudul Spaniei, a fost ca să pot să vizitez împrejurimile, în special vestitele "Pueblos Blancos" - satele albe, ce caracterizează regiunea Andalusia. Am ales o excursie organizată de o zi în Ronda și Setenil de las Bodegas pentru ca a fost unica varianta de a le vedea pe ambele într-o vizita ampla cu ghid. Ronda este unul din cele mai vechi sate din Spania, cel mai frumos sat din Andalusia, o adevărată comoara, iar Setenil de las Bodegas este cel mai interesant și neobișnuit sat a regiunii, datorită faptului ca e construit sub munte, cu case troglodite și străzi acoperite de versanți. Așadar se anunță o excursie pe cinste!

am-fost-acolo-Ronda-Spania


Vizita în Ronda și Setenil de las Bodegas am făcut-o prin agențiaVisitandDo. După lungi căutări de variante pe cont propriu, m-am dat bătută datorita transportului în comun, deficitar. Era imposibil sa le vad ambele într-o zi și mult mai scump decât prin agenție. Excursia prin VisitandDo a durat 12 ore, și a costat doar 38 de euro, o puteți rezerva aici - - -> excursie de 1 zi în Ronda și Setenil de las Bodegas. Este o companie mare, are propriile autocare și ghizi, iar prețul e cel mai ieftin ce o sa îl găsiți pe piața, restul vând cu comision, excursia ajungând la 50 de euro. Asa ca am preferat sa rezerv de la sursa, online și am primit pe e-mail biletul imediat. Cu el printat m-am prezentat dimineața la locul indicat pe tichet, autocarul a fost punctual și toate au mers struna. Este o agenție bine organizata!
10 atracții turistice de văzut
 în Ronda și Setenil de las Bodegas

Imediat ce am început excursia, ghida noastră Carmen s-a prezentat și a început sa ne povestească despre Andalusia, despre satele cu pereții văruiți pe lângă care am trecut cu autocarul, despre obiceiurile oamenilor, industria agricola bazata pe măslini, portocali și avocado. Pana în Setenil de las Bodegas am făcut în jur de 2 ore, pe una din cele mai pitorești și emblematice rute ale Spaniei, printr-un peisaj rural superb, cu văi largi, sate presărate pe munți și multe ferme de porci negri, a căror carne e vestita "Jamon Iberico". Ghida ne-a spune ca acești porci sunt cei mai privilegiata rasă, fiind lăsați sa trăiască liber în ferma și hraniti exclusiv cu ghinde. O data ajunși în Setenil de las Bodegas am coborât toți din autocar și ne-am plimbat în grup pe cele doua alei principale ale satului.

1. Am facut un tur pietonal prin Setenil de las Bodegas 


Nici n-am ajuns bine, dar tot ce vad, mi se pare sub factorul WOW! Un sat întreg săpat în stânca, cu alei înguste acoperite de versanți și case a căror acoperiș este de multe ori o margine de stânca ieșită mai în afara. Categoric este cel mai neobișnuit sat văzut de mine în Spania, un loc unic cu o arhitectura greu de egalat. Satul în sine nu este foarte mare, iar plimbarea o facem pe cele două alei principale, ce merg de-a lungul râului Guadalporcin. Casele par toate îngrămădite, fără grădini, fără gospodarii mari și animale în curte. Este foarte puțin spațiu și mașinile se înghesuie pe străduțele acestea mici, blocând deseori circulația. Evident nu este drum pentru pietoni, așa că de îndată ce vedem o mașină, toți ne lipim de pereți. Spațiul verde e practic doar vita-de-vie crescută pe pereții de lângă râu și o mica gradina (nici nu știu dacă ii pot spune așa) fiindcă e un spațiu foarte mic pe albia râului cu multe plante și flori. 

setenil-de-las-bodegas-andaluzia-de-vizitat

setenil-de-las-bodegas-andaluzia-de-vizitat

setenil-de-las-bodegas-andaluzia-de-vizitat

setenil-de-las-bodegas-andaluzia-de-vizitat

setenil-de-las-bodegas-andaluzia-de-vizitat


2. Am luat micul dejun într-un restaurant - peșteră 


Tavernele locale din Sentenil de las Bodegas sunt practic niște peșteri, cu decor rustic din lemn. Ghida ne-a dat 30 de minute liber sa facem poze, sa ne plimbam și sa experimentam un astfel de mic dejun intr-o locație inedita. Localnicii stau la bar, consuma o cafea pe graba și un bocadillo (sandwich cu paine ciabatta și diferite ingrediente) în timp ce povestesc de zor. Am mers și eu pe varianta locală, fresh de portocale și bocadillo cu ton. În jurul meu era zarvă, o energie emanată de localnici ce vorbesc tare si gesticulează mult. Se simte pofta de viata și spiritul de comunitate specific spaniol.

restaurant-pestera-Setenil-de-las-Bodegas-Andalusia-experiente-obiective

restaurant-pestera-Setenil-de-las-Bodegas-Andalusia-experiente-obiective

restaurant-pestera-Setenil-de-las-Bodegas-Andalusia-experiente-obiective

Atracțiile turistice văzute în Ronda, supranumit cel mai frumos oraș din 

Andaluzia -(in Ronda am petrecut 5 ore, 3 ore a durat turul ghidat și 2 ore libere)


3. Am văzut priveliștea superbă din grădinile Alameda del Tajo (Ronda)


Turul ghidat l-am început cu o plimbare prin grădinile umbroase Alameda del Tajo, la capătul căreia se află un punct enorm de belvedere ce oferă o priveliște amețitoare asupra văii de dedesubt. M-am simțit ca o pasăre având toată priveliștea la picioarele mele.
Pont de la Alice: Dacă sunteți aventuroși puteți coborî aleile în zig-zag pana jos,de unde se profilează priveliști cu superbul pod. Am citit ca durează în jur de 2 ore coborâtul și urcatul, așa ca merita doar dacă sunteți bine antrenați.

Alameda-Del-Tajo-de-vazut-Ronda

Alameda-Del-Tajo-de-vazut-Ronda

Alameda-Del-Tajo-de-vazut-Ronda

4.Plimbare prin centrul istoric din Ronda 


Cunoscut pur și simplu ca La Ciudad („Orașul”), centrul istoric datează din perioada în care Ronda era sub stăpânire maura, între secolele 8 și sfârșitul secolului 15. Astfel centrul istoric abundă în clădiri superbe în stil mudejar, palate enorme, muzee, piețe romantice și străduțe mici șerpuitoare pe care ne-am plimbat, în timp ce Carmen ne dădea explicații despre fiecare Palat și Muzeu. Printre ele, sunt nenumărate restaurante și magazine cu suveniruri ce vând în special produse de piele și de artizanat local. Am văzut multe genți ca cele din Maroc, condimente, vase de ceramica frumoase, bijuterii și articole vestimentare din in. Unul din locurile ce mi-a plăcut mult mult de tot, este piața "Plaza Duquesta de Placent" cu frumoasa Catedrala și colegiu "Santa Maria la Mayor"

Ronda-poze-calatorii-Spania

Ronda-poze-calatorii-Spania

Ronda-poze-calatorii-Spania

Ronda-poze-calatorii-Spania

Ronda-centrul-istoric-de-vazut

5.Atracții turistice si Muzee din Ronda 


La capitolul atracții turistice sunt nenumărate, poți umple doua zile în Ronda dacă decizi sa le vezi pe toate (in plus fata de ce va povestesc pe larg) ghida ne-a spus doua trei cuvinte despre fiecare, dar eu le-am văzut doar în exterior:

  • *Baile Arabe(Hammam din secolul 13,unul din cele mai bine conservate din Spania)
  • *Muzeul Lara (găzduiește o colecție enorma cu articole și piese autentice din mai multe perioade istorice)
  • *Muzeul Bandiților (cuprinde 4 galerii cu obiecte și mărturii din perioada în care Ronda era sub atacul bandiților)
  • *Palatul Mondragon (un mix plăcut de arhitectura gotica, islamica și renascentista găzduiește Muzeul municipal)
  • *Muzeul Vinului (include 12 camere ce prezintă cultura și soiurile de vinuri din Ronda--biletul de întrare de 5 euro îți dă acces și la degustări)
  • *Muzeul Peinado (galerie de arta din Ronda)
Obiective-turistice-Ronda-de-vazut-Spania

Obiective-turistice-Ronda-de-vazut-Spania

Obiective-turistice-Ronda-de-vazut-Spania

Obiective-turistice-Ronda-de-vazut-Spania

6. Piața Taurilor și Muzeul Coridei 


Noi am intrat într-un singur muzeu (prețul tichetului a fost inclus în circuit), dar a fost de departe cel reprezentativ muzeu din Ronda. Nu se poate sa ajungi aici și să nu intri sa vezi corida, cea mai veche din Spania. Am putut intra chiar in arena, m-am plimbat pe coridoarele în care sunt aduși taurii și porțile prin care ies. Am stat în tribuna, pentru câteva minute în care Carmen ne-a povestit despre acest loc, apoi am purces în interiorul muzeului. Am aflat ca părintele coridei moderne în Ronda este Pedro Romero, care ar fi ucis aici nu mai puțin de 5600 de tauri, de-a lungul carierei sale. În muzeu sunt numeroase tablouri și piese vestimentare folosite de toreadori. Corida e deschisa în special pentru turiști, acesta fiind un loc controversat, în care spectacolele se mai țin doar în prima săptămână din Septembrie când se desfășoară "Feeria Goyesca". Festivalul este numit așa după pictorul Goya, iar în cadrul spectacolului atât participanții cât și oficialitățile, poarta costume din vremea lui Goya.

muzeul-Taurilor-Ronda-obiectiv-turistic

muzeul-Taurilor-Ronda-obiectiv-turistic

muzeul-Taurilor-Ronda-obiectiv-turistic


7. Balcoanele înfricoșătoare de pe Pasarela Hemingway 


În spatele pietii "Plaza de Toros" se află spectaculoase pasarele din Ronda care sărbătoresc doi vizitatori celebri, Paseos de Ernest Hemingway și Orson Welles, ambii mari amatori ai corodei și doar două dintre figurile internaționale stelare care s-au asociat cu Ronda de-a lungul anilor. De lungul pasarelelor sunt câteva balcoane, ieșite în afara drumului, deasupra prăpastiei. Priveliștile ce se vad de aici sunt superbe, cu casele albe agățate pe marginea stâncii, însă m-a luat o adrenalina instanta din cauza înălțimii asa ca n-am putut savura momentul.

Pasarela-Hamingway-priveliste-peisaj-Ronda-balcon

Pasarela-Hamingway-priveliste-peisaj-Ronda-balcon

Pasarela-Hamingway-priveliste-peisaj-Ronda-balcon

8.Am traversat vestitul Pod din Ronda 


De pe pasarela am ajuns direct pe Pont Nuevo, o alta minune arhitectonica construită în 1755. Aici m-am simțit puțin mai în siguranță decât pe balcon, deși am văzut aceasi priveliște înfricoșătoare cu prăpastia enorma de sub noi. Ghida ne-a povestit ca acesta a fost unul din cele mai periculoase locuri de-a lungul timpului, însăși arhitectul podului a murit căzând de pe el în timpul construcțiilor, iar în perioada Războiului Civil sute de victime au fost aruncate de pe pod. Acum nu va înspăimântați, ca podul e unul solid, de piatra, trec mașini pe el și mii de oameni în fiecare zi, iar gardul a fost înălțat pentru a evita orice tragedii. Locul e frumos, scos parca din filme, imprimat pe toate cărțile postale cu Ronda.

pod-ul-din-Ronda-atractie-turistica


9. Am mâncat o Paella bună in Piața Spania (Ronda) 


Imediat lângă pod se afla Piața Spania unde am petrecut pauza de 2 ore savurând atmosfera orașului, privind artiștii stradali ce cântă flamenco și mâncând o paella bună la terasele turistice aliniate pe străduțele din jur. Sincer turul de 3 ore cu ghidul a fost suficient sa îmi fac o impresie, asa ca în pauza am vrut doar sa ma relaxez și sa iau prânzul. Preturile la terasa sunt normale 15 euro pe un meniu complet cu 3 preparate (aperitiv, fel principal și desert) sau 10 euro Paella/fructe de mare. Atmosfera în Ronda e asa de relaxanta, ca la noi la tara, totul se mișcă încet, asa ca prânzul a durat mai bine de o ora.

Ronda-Plaza-Espana-Andalusia-Paella

Ronda-Plaza-Espana-Andalusia-Paella

10.Nu ratați magazinul Sabor a España  (Ronda)


In puținul timp liber rămas m-am dus sa fac shopping in cel mai traditional magazin al orașului. Se afla fix lângă Piața Spania, si este un rai culinar cu degustări de produse. Vând nuci, marțipan și turron, dulciuri specifice Spaniei, cu nenumărate arome. Evident au și ulei de măsline, măsline, nougat, marmalade, fructe dezhidratate și ceaiuri.

Magazin-Sabor-de-Espana-Ronda

Magazin-Sabor-de-Espana-Ronda

Magazin-Sabor-de-Espana-Ronda

Ce parere aveti despre Setenil de las Bodegas? Dar despre Ronda?

😍 Apreciez comentariile voastre 😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Itinerar complet Malaga - 20 de atractii turistice de vazut in 2020

$
0
0
Anul acesta am ales sa îmi sărbătoresc ziua de naștere în Andalusia, Sudul Spaniei, începând cu o vacanta de o săptămână în Malaga. A fost cea mai strălucită idee! Dacă doriți o vacanta într-un oraș-litoral încântător, Malaga este greu de egalat.Ceea ce mi-a plăcut atât de mult la Malaga este senzația de incitare, zonele atât de diferite între ele: străzile înguste din centrul Istoric, bulevardele largi mărginite de parcuri cu vegetatie tropicala și mulți palmieri, străzile ce alternează în Soho, cu graffiti înalte cât un bloc, parcul de la Alhambra într-o după-amiaza de duminica, plaja nesfârșită cu nisip fin din mijlocul orașului, senzația montana din Gibralfaro, bucătăria andalusa faimoasa pentru coada de Taur, freiduria și peste, mixul de restaurante modere cu preparate fusion și taverne mici tradiționale unde se servesc tapas, arhitectura moderna din Port, aerul proaspăt din satele învecinate tradiționalele "pueblos blancos" pe care le-am vizitat. Malaga e cunoscut de asemenea ca fiind un hub al artiștilor, orașul în care s-a născut Picasso în 1852 și a cărui cariera este sărbătorită în casa memoriala a artistului. Sunt nenumărate obiective turistice, muzee și galerii de arta contemporană, însă cu toate acestea orașul își păstrează foarte bine atmosfera locala, de comunitate și oraș mic, fiind total neschimbat de turismul de masa. Preturi mici și soare peste 300 de zile pe an. Cred ca v-am convins: Malaga este un adevărat rai pentru o vacanta combinata plaja/distractie/turism! 



1. Cele mai frumoase privelisti din Malaga le-am vazut in Alcazaba 


Nu exista turist ce sa nu dorească sa vadă Alcazaba, Castelul in stil maur din secolul 11, ridicat pe colinele orașului. Locația lui e excelenta, intrarea făcându-se chiar din centrul istoric. Eu am cam fentat puțin fiindcă nu vroiam sa ma obosesc inutil, asa ca am urcat cu liftul, prin intrarea laterala de pe Calle Guillen Sotelo. Liftul m-a dus direct în vârf și de cum am ieșit am intrat direct într-un tărâm de poveste cu pavilioane, curți interioare, fântâni istorice, grădini și o mica expoziție de ceramica. Castelul este bine întreținut și grădinile sunt frumoase. De aici am mai avut de urcat doar 20 de scări pana pe zidurile cetății de unde sunt doua puncte de panorama;una spre Port, iar cealaltă spre Centrul vechi și Catedrala. Ambele dezvăluie identitatea orașului. 
Pont de la Alice: intrarea în Alcazaba, este gratuita duminica dupa-masa.

Alcazaba-Malaga-castel-obiectiv-turistic

Alcazaba-Malaga-castel-obiectiv-turistic

Alcazaba-Malaga-castel-obiectiv-turistic

2.O mica portie de istorie in Teatrul Roman


Am coborât din Alcazaba pe jos și imediat la ieșire am intrat direct în Teatrul Roman. Este o piateta istorică mica, însă intrarea e liberă, sunt câteva artefacte și mi-am găsit un loc bun de odihna pe treptele scenei. Înainte sa plec am vizionat și un scurtmetraj ce mi-a oferit mai multe informații istorice.

Teatrul-Roman-Malaga-arheologie

3. Catedrala din Malaga este prea mare ca sa o poti ocoli


Nici n-am făcut 5 minute pe jos și am ajuns la Catedrala. Intrarea a costat 6 euro și deși am zis ca nu o sa mai plătesc sa vizitez biserici, aceasta m-a convins datorită dimensiunii și a cozii formate. M-am gândit că trebuie sa merite. Am primit un audio ghid interactiv ce mi-a oferit mai multe informații. La final consider ca a meritat fiindcă catedrala este superbă și dacă nu te îndrăgosti de design, atunci cu siguranță o sa te fascineze istoria (biserica trecând prin multiple schimbări de la moschee, transformată în biserica gotica, proiectata cu detalii renascentiste, renovata și transformată într-un veritabil muzeu religios). 

Catedrala-Malaga


4.Cel mai bun mic dejun l-am luat la restaurantul Lova 


La Lova, vă puteți bucura de un mic dejun sau un brunch toată ziua. Acest restaurant este axat pe mâncare sănătoasă, opțiuni delicioase, cu multă varietate și decizii cu adevărat greu de luat. Dacă urmați o dietă vegană / vegetariană sau o dietă raw / specifică, restaurantul Lova este cel mai bun loc pentru dvs. Serviciul este rapid fiind un restaurant de familie, iar designul modern marchează noua generație de restaurante concept. Recomand cu drag „Lova Brunch” platoul casei, care include guacamole și somon, ouă ecologice, crema de brânză, pâine artizanala si iaurt grecesc cu fructe. Un alt preparat ce mi-a plăcut mult este "Baobab Bowl" un bol foarte nutritiv și rece pentru zilele fierbinți din Malaga. Smoothies-urile sunt, de asemenea, delicioase, nu plecați fără să încercați "Pina Colada" cu lapte de cocos sau "Smoothie Paradiso". 

restaurant-Lova-Malaga-mic-dejun-bun

restaurant-Lova-Malaga-mic-dejun-bun

restaurant-Lova-Malaga-mic-dejun-bun


5.O incursiune in cultura locala din Malaga (Muzeul etnografic)


La câțiva pași de restaurantul Lova, in vechea Mason de la Victoria, un han din secolul 17, se află acesta mica comoara, un muzeu de meșteșuguri populare, ce ne dezvăluie stilul de viata spaniol din trecut. Casa are un patio frumos, iar exponatele sunt dispuse în 13 camere, ca într-o frumoasă casa de la țara: în bucătărie am văzut cuptorul cu paine și multe vase de ceramica frumoasa, camera copilului, costume populare dar și haine de sărbătoare, un atelier de fierărie, o presă antică de struguri, picturi și sculptură din Malaga, trăsuri și căruțe, unelte agricole în camera de serviciu, etc. Merita vizitat, în special marti după-masa între 13:00 și 17:00 când întrarea e libera. 

atractii-turistice-Malaga

atractii-turistice-Malaga

atractii-turistice-Malaga

6.Calle Larios pentru dependentii de shopping


In ziua de azi shopping-ul și moda sunt activități culturale. Pe "Calle Larios" este fără îndoială una dintre cele mai bune artere de shopping din Malaga, bulevardul principal al orașului, lat și pietonal, acoperit cu o prelata alba ce sa ne ferească de soarele arzător de la prânz. Am intrat în numeroase boutique-uri de designeri dar și în clasicele magazine internaționale Zara, H&M etc. După scurta terapie prin shopping am privit îndelung arhitectura frumoasă și statuile moderne de pe bulevard. Constatarea mea la final e ca preturile în Malaga sunt mai bune decât în România în perioada reducerilor.

strada-Larrios-malaga-shopping

strada-Larrios-malaga-shopping

Calle-Larios-centrul-istoric-Malaga

7.Pasaje Chinitas - labirint de strazi inguste in centrul istoric


Străzile și aleile înguste de pe fiecare parte din Calle Larios sunt fermecătoare. Am admirat labirintul de pasaje din "Pasaje Chinitas" aruncând o privire în "Bodegas" întunecoase și boltite, unde bărbați în vârstă golesc pahar după pahar.

Pasaje-Chinitas-Malaga-top-atractii-turistice

aliceee-traveler-Malaga

strada-Larrios-malaga-shopping



8.Taberna de Monroy - cel mai bun restaurant din Malaga


In aceasta zona, aproape de pasaj se afla Taberna de Monroy, cel mai bun restaurant din Malaga. Meniul e uimitor cu tot felul de tapas și preparate spaniole explicate pe larg, specifice pentru fiecare zona din regiunea Andaluzia. Asa ca aici am avut o experienta culinara completa ce a inclus "Tartar de ton rosu, pe un pat de avocado, decorat cu icre roșii in stil Masterchef", apoi "Crispy Taco" ce s-a dovedit a fi Tapas-ul meu preferat, „Anghinarea prăjită”, care a fost prezentată ca un trandafir prăjit, dar se topea in gura, iar la final nu am putut rata preparatul specific al regiunii "Rabo de Toro (coada de taur) cel mai bun pe care l-am încercat vreodată în Spania. Deserturile sunt și ele pe măsură, merita budinca de vanilie (absolut delicioasa) și brownie de ciocolată. Absolut toate preparatele au fost executate excepțional asa ca aceasta a fost cea mai buna masa servita de mine in Malaga. Restaurantul se mândrește si cu o selecție bună de vinuri spaniole! Am încercat mai multe și de departe preferatul meu este vinul rosu "Vino Dolce de Pedro Ximenes 40 Anos". Ospătarul a fost atât de drăguț, ne-a făcut recomandări grozave și a avut mare grijă de masa noastră. Acesta este un restaurant mic, elegant, confortabil, chiar în centrul orașului Malaga, așa că asigurați-vă că rezervați o masă cu cel puțin câteva zile înainte,fiindca e printre preferatele localnicilor. 

taberna-Monroy-Malaga


taberna-Monroy-Malaga

restaurant-bun-malaga

restaurant-bun-malaga

9. Odihna cu priveliste in Plaza del Obispo & Palatul Episcopal


Am continuat plimbarea prin centrul istoric, pana la Palatul Episcopal. Magazine cu statuete religioase, argintărie și librarii vechi, au rămas neschimbate de la începutul secolului trecut, așa ca e o plăcere sa intri în ele. Palatul Episcopal are una dintre cele mai uimitoare fațade din oraș și este gazda unor expoziții temporare. Intrarea este liberă. Chiar acolo se afla o piateta micuta, cu o fantana arteziana in mijloc, inconjurata de terase. Mi-a amintit de clasicele piazzete italiene.

Palatului-episcopal-Malaga

Palatului-episcopal-Malaga

Palatului-episcopal-Malaga

10.Iglesia de Santiago-biserica unde a fost botezat Picasso 


Dacă nu doriți sa plătiți intrarea la Catedrala, dar va doriți sa vedeți o biserică frumoasă cu arhitectura in stil gotic cu influențe baroce, merita văzuta aceasta. Pe lângă faima ce o are datorita lui Picasso, biserica are un interior superb, în stilul celor catolice, pictate din podea până-n tavan. 

Biserica-Picasso-Malaga

11. Nu ratati un TAPAS TOUR (recomand SouthTours)


După o zi de hoinareala, acest tur a fost modalitatea perfectă de a încheia restul serii! Andrea a fost ghidul nostru în lumea micilor tapas, a berii și a sangriei. Acest tur s-a dovedit a fi o modalitate excelentă de a gusta și de a cunoaște bucătăria tipică spaniolă fără a fi nevoită sa mă documentez, sa merg cu harta in brațe si sa mănânc singura din bar in bar. Ar fi fost chiar aiurea… Ma bucur ca am găsit aceasta alternativa, atât de populara in Malaga. In cadrul acestui tur am făcut o plimbare prin centru, cu opriri in mai multe restaurante tradiționale, unde ghidul nostru ne-a explicat despre fiecare Tapas consumat. Am incercat vreo 5 variante, toate delicioase. De-a lungul turului ghidul ne-a povestit si câteva date istorice despre locurile pe lângă care am trecut si in final seara s-a incheiat ca intre prieteni. Am avut norocul sa nimeresc într-o zi in care grupul a fost restrâns, aproape privat asa ca am ajuns să vorbim despre mâncarea din tarile noastre/ cultură / filme și alte subiecte interesante. Întreaga seară a fost perfectă! 

tapas-tous-malaga-review

tapas-tous-malaga-review

tapas-tous-malaga-review

12. Ati auzit de fântână arteziana "De las tres gracias"?


Una din cele mai frumoase fântâni am văzut-o în Plaza del General Torrijos. Din păcate e în mijlocul unei intersecții imense, așa ca nu m-am putut fotografia cu ea, însă e imensă și foarte frumoasa, având palmierii și Alhambra pe fundal, zici ca e o vedere postala. Daca era la Roma, facea concurenta cu Fantana Trevi, dar asa .... sunt convins ca nu ati auzit de ea.

fantana-arteziana-Malaga

13. Parcul Palmeral De Las Sorpresas și gradina Pedro Luis Alonso - plamanul verde din Malaga


Plămânul verde al orașului se afla fix pe bulevardul central, un parc enorm cu arbori seculari ce formează o mica jungla și multe pasarele a căror ciripit te face sa te simți în natura, departe de forfota orașului. Peste drum de acest imens parc, în fata primăriei se găsește o mica gradina numita după doctorul Pedro Luis Alonso. Este cel mai frumos exemplu de grădina Mediteraneana, cu influențe spaniole, un mic paradis cu portocali, trandafiri și un iaz mare împrejmuit cu ceramica colorata. Pe apa sunt câțiva nuferi și broscuțe ce se odihnesc pe frunzele mari. E o oază de liniște și relaxare, în care mă opream zilnic în drumul meu spre mare.

gradina-Pedro-Luis-Alonso-Malaga

gradina-Pedro-Luis-Alonso-Malaga

gradina-Pedro-Luis-Alonso-Malaga


14.O plimbare pe promenada 


Promenda din Malaga este enorma, cu sute de palmieri, numeroase restaurante moderne pe malul marii, un șir lung de yacht-uri și o mica piateta ce era ocupata de un târg cu produse handmade, suveniruri unicat, bijuterii ieșite din comun, pălării și articole de mers la plaja. 

Port-Malaga-Spania



15. Plaja la Malagueta se afla in centrul orasului


Unul din motivele pentru care am ales Malaga a fost faptul ca plaja e fix lângă centrul orașului. La prima vedere nu îți dă cea mai tare senzație fiindcă e cu nisip gri, destul de neobișnuit, însă apoi m-am acomodat și m-am bucurat de facilitățile bune. Șezlonguri cu 5 euro, masaj pe plaja făcut de chinezoaice cu 10 euro - 30 de minute, dușuri gratuite, cocktail-uri mojito și sangria in pahare mari de 750ml cu doar 5 euro. În mijlocul lui septembrie era destul de cald sa stai la plaja și sa faci baie în mare, iar spre bucuria mea lipsea aglomeratia din plin sezon.

Plaja-la-malagueta-Malaga-pareri

Plaja-la-malagueta-Malaga-pareri

Plaja-la-malagueta-Malaga-pareri


16. Malaga e supranumit Muzeul artelor (având nu mai puțin de 10 muzee de arta)


Dintre toate am ales Muzeul Malaga fiindcă citisem ca e un loc fascinant cu o colecție masivă de exponate arheologice și de arta locală, expuse într-un mod interesant. Acest muzeu urmărește istoria Malaga din timpurile preistorice și până în zilele noastre. Pentru a vedea și a citi totul am stat în interior 3 ore, având în vedere ca e pe 3 etaje și sunt zeci de camere. Unele tablouri sunt enorme, cât un perete. Mi-a plăcut enorm și intrarea e gratuită pentru cetățenii UE. 

Muzeul-Malaga-de-vazut-obiectiv-turistic

Muzeul-Malaga-de-vazut-obiectiv-turistic

Muzeul-Malaga-de-vazut-obiectiv-turistic

17. Alte câteva muzee și Atracții turistice ce merita vizitate în Malaga 


  • Muzeul sticlei și a cristalelor = 6 euro Adult /4 euro Copil, vârstnici 65+,studenti
  • Centrul Pompidou Malaga  = 9 euro Adult
  • Muzeul Casa Picasso = 8 euro Adult /6 euro Copil, vârstnici 65+,studenti
  • Carmen Thyssen Museum= 10 euro Adult / 6 euro Copil, vârstnici 65+,studenți
  • Hammam al andaluz (ritualuri complete cu masaj și tratamente corporale într-un Hammam istoric)
  • Muzeul Vinului =5 euro întrarea și primiți un pahar de vin, o mica degustare
atractii-turistice-Malaga

Centrul-Pampidou-Muzeu-Arta-Malaga

atractii-turistice-Malaga

18. La siesta se face in Plaza de la Merced 


Am stat într-un apartament fix lângă piateta aceasta, asa ca foarte repede a devenit unul din locurile mele preferate din oraș. Plaza de la Merced este o piațetă spațioasă din secolul 19, în centrul istoric al orașului,dar într-o zona mai retrasa, unde localnicii adora sa isi petreaca timpul liber. Este o zonă cu atmosfera boema, de relaxare, plina cu baruri si restaurante înșirate una lângă alta, cu un impunător obelisc neoclasic, admirat mai mult de turiști. Fatadele cladirilor, construiesc tot decorul!

plaza-de-la-merced-Malaga

plaza-de-la-merced-Malaga

plaza-de-la-merced-Malaga


19. Descopera viata de noapte din Malaga printr-un Pub Crawl (recomand SouthTour din nou) 


După experiențele anterioare de Pub Crawl tour ce le-am avut in Sofia si Istanbul anul trecut, am vrut sa repet experienta si in Malaga, mai ales ca am stat o săptămână, era păcat sa ratez viata de noapte atât de vibranta a orașului. Trebuie sa stiti ca Malaga e un oraș studențesc, asa ca distracția e la cote maxime. Am făcut rezervarea online tot prin South Tours fiindcă am fost foarte mulțumită de Tapas Tour-ul ce l-am făcut cu ei. Recunosc totuși ca m-am dus cu puține dubii fiindcă am ales turul de marți noapte. Intalnirea a avut loc in Plaza de la Merced la 12 noaptea, o locație foarte bună pentru mine, fiind la câțiva pași de hotel. Spre surprinderea mea când am ajuns acolo am fost socata sa vad in jur de 45 de persoane, de toate vârstele si naționalitățile, pregătite pentru distracție cu bratarile grupului deja pe mana. M-am relaxat instant, mai ales când am auzit un grup de franțuzoaice ce ziceau ca fuseseră si cu o seara înainte. Asta e o mărturie ca turul e foarte bine organizat si distracția e garantată. Într-adevăr ne-au dus in 2 baruri doar de localnici știute, unde am avut timp sa ne cunoaștem. Intre timp am fost serviți cu bere sau Sangria si shot-uri sa ne facem încălzirea, incluse in tichet . Restul nopții am petrecut-o in doua cluburi din centrul istoric unde am putut lua pulsul distracției in Malaga cu intrare VIP inclusa (adică am sărit peste coada lunga de la intrare si am avut tichetul platit). Tot ce pot sa va spun e ca Malaga chiar e in top la capitolul clubbing. Cluburile sunt destul de micuțe asa ca sunt pline chiar si in timpul săptămânii si oricum ghidul ne-a zis ca alege in fiecare seara alte club-uri si baruri, in asa fel incat dacă alegi sa mergi de mai multe ori in aceasi vacanta, vei avea parte de o experienta diferita, in fiecare noapte. Merita fiecare bănuț mai ales ca ieși mai ieftin cu 13 euro decât sa plătești individual intrarea si băutura. In plus, nimic nu egalează prietenii formați, atmosfera creata de grup si distracția garantata până la răsărit pe ritmuri de muzica latino. 

Pub-Crawl-malaga

Pub-Crawl-malaga

Pub-Crawl-malaga

20. Descopera cartierul Soho din Malaga, faimos pentru Grafitti si decor chic


Fiecare oraș are Soho-ul lui. In Malaga cartierul Soho este cunoscut pentru graffiti-urile imense ce acoperă fațadele clădirilor (unele sunt pe clădiri inalte de 3-4 etaje) pe garduri si pod-uri. Mi-a plăcut sa umblu pe străzi in căutarea lor, e o activitate ce imi face mare placere, de fiecare data când ma aflu intr-un oraș nou. Imi dezvolta latura artistica, ma inspira, imi colorează ziua. Exact asa s-a întâmplat și în Malaga, de aceea va recomand sa va rezervați măcar 2 ore pentru plimbări prin Soho. 

graffiti-Malaga-vacanta-Soho

graffiti-Malaga-vacanta-Soho

graffiti-Malaga-vacanta-Soho

Ce parere aveti despre Malaga? Alte recomandari?

😍 Apreciez comentariile voastre 😍


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Ghid culinar in Sevilla - Cele mai bune restaurante

$
0
0
Anul acesta am ales ca destinatie de ziua mea Sevilla, un oras pe care il iubesc la nebunie. Am avut doar un weekend la dispozitie, asa ca am inceput cautarile de restaurante din timp. Dupa cum stiti, sunt o gurmanda, iubesc sa fac turism culinar, iar in Sevilla, oferta e foarte generoasa. M-am bucurat ca am avut de unde alege si la recomandarea prietenilor am facut un mix, o combinatie interesanta, de restaurante traditionale, tapas gourmet, burgeri artizanali si farfurii in stil Masterchef. Vreti sa stiti unde se mananca bine in Sevilla? Cititi recomandarile mele si salvati adresele. Toate restaurantele se afla in centrul istoric, asa ca nu trebuie sa va abateti de la traseul turistic de peste zi. Mergeti linistiti, mancarea e foarte buna!!!

unde-se-mananca-bine-Sevilla



RESTAURANTE  DE TOP DIN SEVILLA

  • Miss Tem Restaurant  restaurant in stil Masterchef cu mancare meditraneana (Adresa: Plaza San Francisco 9, Sevilla)


Restaurantul Chic & Ole - locul unde am sarbatorit ziua mea in Sevilla


V-am povestit ca anul acesta am ales sa îmi sărbătoresc ziua de naștere în Sevilla, orașul meu preferat din Spania. Evident, nu vroiam sa aleg ceva la întâmplare asa ca după o lunga documentare am ales restaurantul Chic&Ole fiindcă e unul din cele mai reprezentative din oraș și prietenii mi-au spus ca au mâncare foarte bună. Restaurantul se afla în cel mai boem cartier din zona centrul istoric, Santa Cruz, într-o piateta cu portocali, terase și muzica flamenco pe fundal. Interiorul este remarcabil, cu detalii spaniole frumoase, o combinație reușită de exotic cu elegant. 

Meniul e cuprins dintr-o selecție bogata de Tapas, preparate tradiționale și internaționale. Am ales un mix cu de toate, Tapas cu peste și fructe de mare (calamarii cu sos de lămâi cremos a fost delicios) am băut un "Gazpacho" delicios la recomandarea ospatarului, iar "Gnocchi with duck and foie" a fost gătit exact pe gustul meu, într-un sos cu arome puternice. Nu am avut tort, în schimb specialitatea casei „Torrija cu cremă engleză și înghețată cu vanilie și bezea” este cel mai bun desert ce l-am mâncat în vacanta asta. As putea sa ma intorc în Sevilla doar pentru el. Cina de ziua mea a fost excepțională și totul se datorează acestui restaurant și a personalului prietenos ce s-a ocupat toată seara de masa noastră. Recomand tuturor!

Chic-Ole-restaurant-Sevilla


Chic-Ole-restaurant-Sevilla

Chic-Ole-restaurant-Sevilla

Chic-Ole-restaurant-Sevilla


Restaurant La Jolla by 1906- In lumea celor mai bune tapas (Langa Catedrala din Sevilla)


In zona Catedralei sunt multe capcane turistice pe care am reușit sa le evităm, citind pe net de acest restaurant de familie, mic, modern, specializat pe Tapas. Meniul nu e foarte cuprinzător, însă au ceva pentru toate gusturile. Am încercat mai multe Tapas locale și toate au fost prezentate într-un mod surprinzător/original, pe droguri de lemn. Am sa va recomand preferatele mele cu fructe de mare "Galician Octopus" e calamar la gratar, foarte foarte bun și "Mussels in pickled sauce" scoici cu sos picant pe bucățele de pâine prăjită. De departe Tapasul meu favorit servit la Jolla a fost "Goat cheese gratin", cea mai buna brânză de capra ce am încercat-o vreodată cu nuci caramelizate. Dacă sunteți fani bere, asa ca mine și doriți sa va îmbogățiți experienta cu o bere locala, artizanala, atunci merita negreșit berea casei, semnătura restaurantului “Vintage Red“ si “Black La Jolla by 1906“. Grija mare ambele au peste 7% alcool. Cea neagră e mai tare, dar mie mi-a plăcut mai mult. Atmosfera e hip și servirea e rapidă. 

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

la-jolloba-1906-restaurant-sevilla

La Linterna Ciega- Unul din restaurantele preferate de localnici din Sevilla 


In centrul istoric, într-o zona mai retrasa de marea masa turistică se afla La Linterna Ciega, unul din cele mai bune restaurante concept din Sevilla, cu design modern, nonconformist și preparate culinare desăvârșite. Am ajuns aici la recomandarea localnicilor și am înțeles foarte repede de ce merită toți banii: prețuri mici și mâncare de te lingi pe degete. 

Votez pentru "Iberian pork strips spicy with teriyaki sauce" și rata frageda, absolut delicioasa cu yucca, ce o găsiți în meniu sub numele de "Marinated and grilled Duck Breast with yucca and pineapple alioli". Semnătura restaurantului sunt cartofii prăjiți. Ce poate fi atât de deosebit la niște cartofi prăjiți? Ei bine, credeți-mă pe cuvânt aceștia chiar sunt altceva. Bucăți de cartofi tăiați pe lung, subțiri, crocanți cu doua sosuri excepționale. Bucătarul are o metoda speciala de a-i prepara, sunt atât de buni ca dau dependență, iar pretul e mega rezonabil doar 2.5 euro porție. Recomand și berea casei, o bere spaniola produsa de ei "Baba Yacub". Totul a fost superb și personalul prietenos.recomand tuturor gurmanzilor.

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla

restaurant-Sevilla
La-Linterna-Ciega-restaurant-bun-Sevilla


Restaurantul "Nickel - în Burgers we trust" - pentru un burger autentic


Este un lanț de restaurante în Sevilla și toate sunt în zonele turistice așa ca e greu sa îl ratati.Meniul este fantastic și foarte ușor de înțeles fiind atat pe spaniolă, cât și pe engleza. Au câteva aperitive foarte bune, preferatele mele sunt " "Quesadilla Nickel" cu bucăți de porc fragede și crispy "Mozarella sticks" cu salsa Nickel, atât de bune,cașcaval topit, oh la la, deja mi-e dor de Sevilla și doar ce m-am întors. 
Specialitatea casei sunt evident burgerii artizanali, suculenti, gătiți la perfecție. Pentru burgeri puteți alege ce chifla doriți din mai multe sortimente, cum doriți carnea bine făcută, mediu sau în sânge și ingredientele adiacente sunt în funcție de burger-ul ales. Recomand "Burger XALAPA (e spicy) și Burger TARTUFFA" (preferatul meu).Cartofii prăjiți sunt de asemenea foarte buni, au patru variante, cartofii dulci mi-au plăcut în mod deosebit, dar și cei cu piper negru. 
Muzica e buna, atmosfera e relaxanta și recordul e relaxant cu chelneri ce vin la masa și te ajuta cu recomandări. 

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla (3)

Nikel-in-burger-we-trust-Sevilla


Restaurantul Miss Tem - in stil Masterchef 


Unul din cele mai rafinate restaurante din Sevilla se afla fix în fața primăriei. Am fost inspirată sa fac o rezervare în avans, fiindcă se aglomerează tare la ora cinei. Am vorbit cu Carmen care ne aștepta cu masa pregatita. Decorul este luxos, cu un bar superb, mese elegante și detalii artistice frumoase. Meniul este stufos, cu Tapas spaniole dar și preparate internaționale,din care mi-a fost greu sa aleg. Pana la urma m-am dus pe recomandările lui Carmen, "Salmon roll with creamy cheese"- rulouri de somon, cu o textura atât de plăcută de ți se topesc în gura , "Risotto with mushrooms and Iberico Pork" o interpretare spaniolă a rissoto-ului italian foarte reușită și cea mai surprinzătoare farfurie a fost un preparat tradițional în stil fusion "Deconstruction of pork cheek stew with creamy potato and yucca Mash". Carnea in acest preparat e atât de frageda ca se dezlipește singura de pe os. La drept vorbind totul a fost fabulos și prețurile se învârt în jur de 15 euro, ceea ce mie mi s-a părut super rezonabil pt ambianța elegantă și preparatele în stil Masterchef.

restaurant-Miss-Tem-Sevilla

restaurant-Miss-Tem-Sevilla

restaurant-Miss-Tem-Sevilla
restaurant-Miss-Tem-Sevilla

Care restaurant va tenteaza cel mai mult?

😍Apreciez comentariile voastre 😍
Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici viața privată și călătorii în Octombrie 2019

$
0
0
Luna trecută, am încheiat articolul spunând ca nu am niciun plan pentru luna octombrie, tot ce știam era că urma să lucrez în Londra până pe data de 20. Așa ca am început sa lucrez, zi după zi, după zi, monotonia specifica, urmând ritmul ciclic, repetativ, plictisitor, deprimant, enervant. 20 de zile sunt foarte multe, când trăiești la indigo! 
Doar ca luna aceasta a fost diferit!Mi-am pus în cap ca trebuie sa încetez cu vaicareala, ca D-ne iartă-mă la toți ne e greu și sa fac ceva ce să-mi lumineze zilele la Londra. Și ce credeți ca am făcut? În primul rand am organizat rapid o vacanta! Asta înseamnă că jumătate din timpul liber l-am folosit pt documentare, rezervări, citit ghiduri, bloguri și scos toate informațiile frumos într-un Word! Pe scurt, eram în Londra dar cu mintea foarte departe, călătoream deja. O data ce știu ca se apropie vacanța, sunt deja fericită în monotonia de zi de zi, fiindcă știu ca urmează ceva de proporții, ceva diferit. Când am terminat cu organizarea am folosit timpul liber colindând frumosul meu cartier Richmond. 

statistici-noiembrie-calatorii-2019


Pe unde am calatorit in Octombrie 2019: 
O săptămână în Scoția - Edinburgh   

De ce Scoția? Foarte simplu, din Londra e ușor de ajuns. Dacă tot locuiesc acum aici, am zis sa profit de locația excelentă și conexiunile bune cu Edinburgh, un oraș pe care prietenii mi l-au lăudat de când ne știm, ca fiind cel mai frumos din Europa. Tot ei mi-au spus ca vara nu e de mers fiindcă ploua foarte mult, iar octombrie e cea mai buna luna fiindcă e sezon uscat, frigul nu s-a instalat total și culorile toamnei îi dau o alura magică orașului. 

Ce am făcut o săptămână în Edinburgh? Am luat la rand străduțele din centrul istoric, am intrat în toate muzeele ce mi-au ieșit în cale, m-am amuzat teribil în Camera obscura - cel mai mare muzeu de iluzii și magie din lume, am făcut turul orașului cu Bistro Red Bus - varianta afternoon tea cu prăjituri, ceai și prosecco, m-am plimbat prin Dean Village - satul din mijlocul orașului, am văzut apusul din incinta Castelului, am mers pe urmele lui Harry Potter pe Victoria Street, am făcut degustări de vin, dar evident și de whisky și nu în ultimul rand am făcut turism culinar ca la carte, rezervand cine la cele mai bune restaurante din oraș. Sincer mi-a plăcut atât de mult în Edinburgh, am fost atât de impresionantă, ca am promis ca revin. Pana reusesc sa scriu articolele va las cu cateva instantanee postate pe Insta Stories din Edinburgh.

edinburgh-aliceee-traveler
Mi-a părut rău că nu am stat mai mult sa pot face un circuit mai complex, sa vizitez toată Scoția, dar ma bucur totuși ca am reușit sa fac cel mai popular tur de o zi din Edinburgh la Loch Ness, pe urmele monstrului Nessie. A fost de vis! Peisajele, lacurile, munții, oamenii, mâncarea, totul! Promit sa mă întorc curand în Scoția. Foarte curând… Pana reusesc sa scriu articolele va las cu cateva instantanee postate pe Insta Stories din excursia de o zi prin Scotia.

Loch-ness-scotia

Articole publicate pe blog în luna octombrie 2019  

Cu greu, am reușit sa ma țin de promisiune și sa postez în fiecare saptamana 1 articol. In luna octombrie v-am povestit vacanta în Andaluzia făcută în Septembrie. Am scris articole lungi și cuprinzătoare ce sper sa va inspire și sa va ușureze partea de documentare pentru vacanță. 
Pont de la Alice: Iarna în Andaluzia e cald asa ca vedeți poate prindeți un zbor ieftin. Merita! Andaluzia e regiunea mea preferata din Spania. Cititi toate articolele publicate aici:


Progresul de pe Instagram în octombrie 2019 

In luna octombrie cred ca am atins apogeul muncii mele pe Instagram. Din dorința de a îmi face viata mai interesanta la Londra mi-am dat seama ca dacă postez stories, ma simt cumva impulsionata sa ies, sa fac poze, sa descopăr locuri frumoase din cartier. Asa ca Instagram m-a motivat sa trăiesc mai frumos în aceasta luna. In vacanta din Edinburgh v-am luat cu mine, postând câte 10 Stories pe zi. Pe profil am postat 25 de fotografii noi. Cea mai apreciata este ACEASTA cu 865 Like-uri. Va mulțumesc!



Viata privata in Octombrie 2019 

A fost o luna frumoasa, liniștită psihic, foarte activa fizic. N-am prea stat acasă, chiar și in zilele în care ma documentam pt Edinburgh, lucram din cafenea. Orice numai sa nu stau acasă, fiindcă izolarea îmi da stări depresive. Asa ca acum ma feresc cu orice preț de ea! Luna trecuta va spuneam ca doi prieteni foarte apropiați se muta la Londra, asa ca acum ies cu ei în fiecare weekend. Viata e mai frumoasa când ai prietenii aproape! 

Luna octombrie a fost un puzzle de momente, asa ca o sa va las sa vedeți o parte din ele, pe care le-am surprins și le-am postat pe Instagram. 


Planuri pentru Noiembrie 2019 

Noiembrie va fi încă o luna haotica. La ora la care voi cititi acest articol,  eu ma refac dupa vacanta in Ohio, USA. Totul s-a întâmplat spontan, exact asa cum am preconizat ca voi călători si luna asta. Fără nici un plan, s-a ivit oportunitatea și am zis DA. Am petrecut o săptămână în America, apoi câteva zile cu Kari în România, iar acum lucrez din nou la Londra. Însă nu vreau sa va zic prea multe, sa vedem ce o sa iasă. Dar promit sa va povestesc totul în articolul cu statistici de luna viitoare. 


Voi cum ati petrecut luna octombrie? 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Cel mai bun spectacol de Flamenco la Tablao Pura Esencia

$
0
0
Nici o vizita în Sevilla nu ar fi completa fără un spectacol de Flamenco! Spectacole de Flamenco poți sa vezi peste tot în Spania, însă trebuie să știți că flamenco a luat naștere în Sevilla, in cartierul Triana. Așadar cea mai autentica experienta o poți trai aici. Chiar și așa, nu m-am dus la întâmplare, am făcut o lunga documentare și în final am ales Tablao Pura Esencia fiindcă oferă cea mai autentica experienta.  Localul se afla în Triana, pe malul râului, foarte ușor de gasit, am mers 15 minute pe jos din centru istoric. Am ajuns cu câteva minute înainte de ora 8:00 PM asa ca eram printre primele persoane. Am fost intampinata de o receptionera atentă care mi-a verificat biletul, apoi mi-a oferit un loc bun. În câteva clipe s-a întors sa ma întrebe ce doresc sa consum (din 3 variante) și mi-a spus ca băutura e inclusă în prețul biletului. A fost o surpriza plăcută pentru mine. 

review-flamenco-Sevilla

Experientele mele le puteti avea si voi. Pretul pentru un spectacol este de 20 euro (Adult), 15 euro (varstnic 65+) sau 8 euro (copil 10-17 ani). Eu am cumparat biletul online si va recomand sa faceti la fel, pe site-ul lor aici >>>Flamenco Tablao Pura Esencia

Rand pe rand sala micuța a început sa se umple  

Cupluri, oameni în vârstă, dar și câțiva tineri veniți dintr-un tur, probabil turului cartierului Triana. În total în jur de 30 de persoane. Sunt fericită ca sunt în locul potrivit, exact așa cum mi-a descris ghidul. Flamenco nu este un show ce se face pe scene mari, cu zeci de artiști, ci un spectacol intim, în baruri tradiționale, întunecate, pe o scena micuța pe care se dansează și se canta cu foc. Așa a luat naștere acest dans și așa simți cel mai bine energia spectacolului, când totul se desfășoară fix în fața ta. Uitându-mă la scena micuța ce se afla la nici doi metri de mine, am știut ca voi avea parte de un spectacol autentic, nu un show pt turiști.

tablao-Pura-Esencia-Sevilla

Show-ul a debutat cu flamenco cantat la chitara 

A început lent și trist, dar apoi a intrat o doamna pe scena ce a cântat atât de profund și puternic încât fiecare acord și voce îmi ridica parul pe mine. După câteva piese au intrat în scena dansatorii, un bărbat și o femeie îmbrăcați în costume de flamenco cu pantofi speciali, cu toc. Cum au dansat oamenii ăștia e greu de explicat în cuvinte. Spectacolul trebuie simțit, trebuie trăit, trebuie sa fii acolo ca să înțelegi.

tablao-pura-esencia-Sevilla

Spectacolul de la Tablao Pura Esencia a ținut 1 ora   

E voie sa faci poze si sa filmezi! E un spectacol complex, 2 dansatori + 2 cu voce si chitara! Fac show fiecare separat si toti impreuna! Dansatorii sunt in varsta, ambii Maeștri de dans flamenco, recunoscuti la nivel internațional. Am avut parte de 3 dansuri diferite! Dans in doi, dans individual făcut de femeie și de barbat. Ambii au fost extraordinari! Flamenco este un stil foarte solicitant si plin de pasiune! D-ne cata emotie, cata finete in miscari, cata putere, cate sentimente se pot transmite printr-un dans! Am rămas profund impresionata, iar acest show va rămâne veșnic in memoria mea.

tablao-pura-esencia-Sevilla


Dar haideți sa va spun mai multe despre flamenco   

In flamenco se reprezinta 7 stiluri, fiecare avand propriile mișcări și emotii transmise: Fericire, ristete si moarte, singuratete, pasiune, senzualitate, eleganta, seductie

Flamenco este un dans foarte complex, o combinatie de elemente adoptate de la diferite popoare:
-Castanietele de la greci
-Miscarile picioarelor de la francezi
-Miscarile din umeri si solduri din dansurile africane
-Instrumentele muzicale si miscarile artistice ale mainilor de la arabi, indieni si egipteni

Flamenco poate fi complex (quitara + canto + baile ) intr-un singur show, sau din fiecare separat! Dansurile sunt conform celor 7 stiluri si pot fi prezentate de 1 singur dansator, in 2 sau in grupuri de 4 dansatori!

Magia dansurilor flamenco sta in faptul ca dansatorii nu se ating niciodata desi se doresc/ se iubesc/ se urasc etccc 

Flamenco pe langa show/spectacol in Spania are un caracter social, de petrecere si voie buna alaturi de prieteni si familie.


tablao-pura-esencia-Sevilla


Mergeți negreșit la Tablao Flamenco Pura Esencia. 
O sa va îmbogățiți sufletește! 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Secret food Tours in Sevilla - o experienta de nota 10

$
0
0
Intr-una din serile petrecut în Sevilla am rezervat un tur special cu "Secret Food Tours". Prețul e destul de piperat asa ca ma așteptăm să fie o experienta foarte frumoasa. La drept vorbind, a fost o experienta de neuitat, cu mult peste așteptările mele. Evident, totul se datorează ghidului nostru, Alejandro,un tanar născut și crescut în Sevilla, ce ne-a arătat și explicat totul din prisma lui, de nativ. Pe scurt am petrecut 5 ore colindând orașul și intrând în numeroase restaurante și baruri atens alese, unde am făcut numeroase degustări. Turul e presărat cu informații turistice, curiozități și multe informații despre Sevilla din toate domeniile, asa ca pentru mine a fost o incantare. Un alt lucru ce mi-a plăcut e ca turul este privat, pentru un număr restrâns de persoane, asa încât te poți bucura cu adevărat de experienta, sa faci fotografii în voie pe traseu, fără sa trebuiască sa fugi după grup. Sincer e cel mai bun tur culinar ce l-am făcut vreodată!

Experientele mele le puteti avea si voi. 
Rezerva aici >>>Secret Food Tour Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

Alejandro ne-a dus în 5 locații pentru degustari. Conceptul acestui tur e de a ajunge în restaurante greu de găsit de turiști, afaceri de familie cu tradiție, majoritatea datând de mai bine de 100 de ani. Fiecare restaurant sau furnizor de alimente, e atent ales pentru a gusta cele mai bune produse din toată gama de preparate culinare specifice regiunii. 


Prima oprire a fost la un bar-restaurant specializat pe Churros (desert spaniol)  

Acestea se fac în fata clienților și poți sa vezi tot procesul de la preparatul aluatului și pana la prăjire. Evident apoi am mâncat toți pe saturate Churros cu ciocolata. Ce pot sa va spun, niste delicatese ce se topesc în gura, proaspeți, ușor crocanți și foarte gustoși. Nu se aseamănă nici pe departe cu churros mâncati în alte locuri din Spania. 

review-secret-food-tour-Sevilla


A doua oprire a fost într-un bar istoric unde mesele sunt în jurul distileriilor  

Bar mare de lemn, bucățile de Jamon Iberico prinse în cui și toată atmosfera e ca acum 100 de ani. Aici am degustat "Montanidos" sandwich-uri micuțe și "Spanish Tortilla". Alejandro ne-a explicat cum putem face acasă o Tortilla adevărată și care sunt obiceiurile de consum a acestui preparat în Sevilla. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla


Știti ca o pulpă de Jamon Iberico costa lejer 300 de euro?   

A treia oprire a fost la un furnizor de preparate organice (brânzeturi, Jamon Iberico, ulei de măsline, dulceață etc). Aici am fost întâmpinați cu o prezentare de 30 de minute în care ni s-a explicat tot ce trebuie sa știm despre Jamon Iberico - despre cum funcționează o ferma de porci negri, cum e clasificata carnea după gradul de calitate, etc. Am fost socata sa aflu prețul însă nu ma mir, fiindcă pulpele stau 3 ani neatinse pana sa ajungă pe piața. Apoi am făcut evident degustări. Brânza de capra a fost atât de buna încât am luat rapid 3 pachete cu diferite ierburi aromatice sa duc acasă familiei. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

A patra oprire a fost într-un restaurant mare din Triana 

Acest restaurant e unul cu tradiție unde sunt expuse toate posterele câștigătoare din ultimii ani. Aici Alejandro ne-a explicat mai multe despre mâncarea de baza în Sevilla și am mâncat evident torro de robo (coada de Taur) și alte câteva delicatese locale acompaniate cu o Sangria bună. 


review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

Ultimul bar a fost unul de tip bodega, cu sute de fotografii de familie pe pereți   

Pe masa ne asteptau o gramada de farfurii cu bunatati. Sincer eram deja super sătulă, chiar dacă porțiile sunt mici, după 4 restaurante te simți mega full. Doar ca ne-am întins la povesti pana la 11 seara asa ca tot povestind despre Sevilla, călătorii și alte subiecte, am reușit sa terminam tot de pe masa. "Patatas bravas" si supa gaspacho a fost preferata mea. Dar evident am degustat și preparatele din peste și fructe de mare. 

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

review-secret-food-tour-Sevilla

La final, după 5 ore de degustări și plimbări prin numeroase cartiere din Sevilla, am încheiat seara foarte fericita în urma acestei experiente. Chiar am simțit ca am ajuns în locuri secrete pe care singura nu le-aș fi gasit sau dacă ajungeam în ele nu știam importanța lor pentru localnici. 

Aceasta companie oferă tururi în toată lumea și cu siguranță o sa mai apelez la ei și în alte orașe. Am rămas profund impresionata!

Ce parere aveti despre acest concept? 
V-ar placea o asemenea experienta?

Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

20 de Atractii Turistice din Sevilla de neratat in 2020

$
0
0
Nu stiti ce atractii turistice sa vizitati in Sevilla? Cate zile sa petreceti in oras? Cum sa ajungeti? Astazi va povestesc pe larg despre vacanta mea in Sevilla. Cel mai usor ajungi in Sevilla cu avionul, fie prin conexiuni cu Germania/Italia/Anglia, fie zburati din Romania in Malaga si apoi mergeti cu autocarul (3 ore) pana in Sevilla. Eu am ales a doua varianta, prin Malaga si am combinat ambele destinatii in 10 zile. Daca ar fi sa ma rezum doar la Sevilla, sincer as recomanda minim 4 zile doar pentru oras, pentru vizitarea atractiilor turistice, tur culinar, relaxare la cafenea, o vacanta fara graba. Trebuie sa stiti ca Sevilla e un oras destul de mic, nu are nici 1 milion de locuitori, deci suprafata e foarte accesibila de luat la picior. La fiecare pas aveti ceva de vazut, e o combinatie interesanta de oras pitoresc cu atmosfera relaxanta, de comunitate. Sevilla are ceva ce pe mine m-a fermecat, pot sa spun la orice ora ca e orasul meu preferat din Spania, de aceea am si ales sa revin. L-am vizitat de doua ori pe indelete, asa ca azi va scriu pe larg despre cele 20 de atractii turistice ce merita vazute in oras.


atractii-turistice-de-vazut-in-Sevilla
Vacanta in Sevilla am facut-o pe cont propriu: 
Pe site-ul de unde mi-am luat eu biletul de avion gasiti deseori oferte de la  ~75 euro dus-intors Romania-Malaga. Incercati si voi >>> AICI . Din Malaga am luat autocar spre Sevilla, face 3 ore cu compania ALSA. Sunt in jur de 5 pe zi.

 Eu am stat in Palacio Bucarelli, un hotel de 5 stele ce l-am prins cu 50% reducere pe >>> ACEST SITE  Daca mergeti in grup mai mare sau cuplu va recomand cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  

Atractii turistice din Sevilla - Piata Spania  

1. Piata España - cea mai importanta atractie turistica din Sevilla

Cea mai frumoasa piata din Spania? Categoric da! O încântare pentru ochi și suflet! Dacă ar fi să propun un singur loc de vizitat în Sevilla ar fi cu siguranță acesta. Piața Spaniei din Sevilla a fost construita cu ocazia Expoziției Mondiale din 1929 si reușește să îmbine armonios o varietate de stiluri și epoci cu naturalețe și autenticitate. Acest complex arhitectural este în forma de semicerc, are un canal, traversat de 4 poduri (ce reprezinta cele 4 vechi regate ale Spaniei), o fântână arteziana mare în mijloc și un palat decorat în întregime cu ceramica colorata. În interior sunt 48 de alcovuri (ca niste bancute din ceramică si beton), fiecare reprezentand o regiune din Spania. Fiecare zona e placata cu ceramica, ca un tablou, ce reprezinta aspecte din istoria regiunii respective. Este un loc de o frumusețe ieșită din comun, asa ca trebuie neapărat văzut! 
Pont de la AlicePe canal se pot face plimbări cu barca, pt a vedea piața din diferite unghiuri. Merită pentru romantici :)


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania

2. Arta și tradiții la Muzeul etnografic din Sevilla  

Acest muzeu e o mica comoara! Aflat într-un Palat în stil Mujedar, sunt nu mai puțin de 25 de săli, pe 3 etaje. Colecțiile mele preferate au fost cele de dantela și broderie Diaz Velazquez, obiectele de mobilier vechi, camerele cu podoabe și îmbrăcăminte populară, costumele de flamenco și colecția de evantai. Muzeul e foarte frumos și bogat. Chiar ajungi sa vezi cum locuiau și munceau localnicii în diferite perioade istorice. 



Pont de la Alice: E gratuit pentru cetățenii UE


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic


atractii-turistice-Sevilla-muzeul-etnografic

3.Muzeul de arheologie  

Muzeul Arheologic din Sevilla are trei etaje și numeroase săli. Se afla fix lângă Muzeul Etnografic așa ca dacă tot eram aici și e Gratuit am zis "why not?". 
În subsol, există zece săli cu o expoziție de mărturii ale diferitelor societăți care au existat în regiunea provinciei moderne Sevilla, în perioada Preistorica. Cele optsprezece camere de la parter se referă la epoca Romană, Antichitatea târzie și Evul Mediu și se termină în perioada modernă timpurie. La etaj sunt expoziții temporare. Sincer mi-a plăcut ca e un muzeu aerisit și exponatele sunt bine păstrate. Statuile și mozaicurile sunt chiar frumoase. 


atractii-turistice-sevilla-muzeu-arheologie


atractii-turistice-sevilla-muzeu-arheologie

4. Parcul Maria Luiza 

Pot sa spun cu ușurință ca acesta e unul dintre cele mai frumoase parcuri dintr-un oraș european ... Mixul exotic m-a transportat într-o altă epocă, datorita trasurilor ce se plimba pe alei, palmieri și fântâni cu jocuri de apa. Porumbeii mănâncă din mâinile turiștilor și toată atmosfera e una de relaxare. Având în vedere ca Piata Spania face parte din acest parc, e în drumul vostru asa ca nu îl ocoliți. Dacă aveți mai mult timp, faceți inconjorul parcului cu bicicleta. E foarte mare. 


parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

parcul-maria-Luiza-de-vazut-sevilla

Atractii turistice din Sevilla - cartierul Triana

5. Podul Triana - ca o vedere postala 

Plimbarea peste Podul Triana merita făcută pe jos, pentru panorama cu Raul Guadalquivir și clădirile de pe malul apei. Pe pod sunt sute de lacate, așa că dacă mergeți în cuplu, puteți sa prindeți un lacăt ce simbolizează iubirea eternă dintre voi. La capătul podului, spre Triana e o mica capela cu o arhitectura frumoasă. Va recomand sa va întoarceți din Triana înapoi în oraș la lăsarea întunericului, când lumina felinarilor oferă o priveliște romantică podului si privelistile pe ambele parti sunt WOW

Pod-Sevilla-Spania
Pod-Sevilla-Spania



Pod-Sevilla-Spania
6. Triana cartierul artiștilor din Sevilla 

Cartierul Triana e cunoscut ca fiind un cartier țigănesc (în cel mai bun sens al cuvântului). Țiganii cu pasiunea lor pentru cântec și dans au dat naștere muzicii flamenco și apoi l-au făcut cel mai popular stil de muzica a regiunii. Totul a început aici. Pe aleile mici ale cartierului, din clădirile înguste și înalte, acoperite de ceramica, din care răsună muzica. Străzile sunt liniștite, curate, cu flori în balcoane, iar barurile și restaurantele zici ca fac întrecere în postere vechi și mâncare bună, ca la mama acasă. E un cartier unde oamenii sunt mândri. de identitatea lor, pana la punctul de zice ca ei sunt "trianos" nu "sevillanos". Atmosfera face toți banii, mai ales la lăsarea întunericului când barurile prind viata. Obiectivele turistice ce merită văzute în Triana sunt: Castelul San Jorge ce a făcut parte din Inchiziția Spaniola, capela "Marinarilor" (pe Calle Pureza) atelierele de ceramica și Piata Triana, despre care voi scrie mai pe larg. 


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


cartierul-triana-sevilla-atractii-turistice


7. Noapte de Flamenco in Triana 

Sevilla se defineste prin muzica si dansul flamenco. Nu puteam face o vacanta completa in Sevilla fara sa vad un spectacol autentic, in Triana, asa ca la recomandarea localnicilor am rezervat biletul online la Tablao Pura Esencia. In fiecare seara fac spectacol timp de 1 ora, incepand cu ora 8:00 PM. Spectacolul a fost extrem de reusit, fiindca totul se petrece intr-o sala mica, intr-un cadru intim si totul s-a desfasurat la nici doi metri de mine. Emotii si trairi intense pe ritm de flamenco. Cititi tot review-ul meu >>> AICI



atractiit-turistice-Sevilla-Flamenco-Show


atractiit-turistice-Sevilla-Flamenco-Show



8. Piata din Triana pentru mâncare și cursuri de gătit 

Primul loc pe care o sa îl observi de îndată ce treci Podul Izabela dinspre centrul istoric spre Triana este aceasta piața acoperita, pe partea dreapta. Nu pare foarte mare, însă înăuntru sunt zeci de tarabe cu o selecție bună de fructe și legume proaspete, brânzeturi, Jamon Iberico, fructe de mare etc. Nu se ridica la nivelul Pieței "Boqueria" din Barcelona sau "San Anton" din Madrid, însă piața aceasta oferă ceva diferit. Se fac zilnic "cursuri de gătit" - cautati Taller Andaluz de Cocina, iar cursul include și turul pieței cu degustări și descrieri. Apropo, ce mi-a plăcut mult sunt tăblițele de ceramica ce descriu fiecare taraba. Îi da un aer special, boem, ce se diferențiază de o piață oarecare. 


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania


obiectiv-turistic-sevilla-Piata-Spania


9. Centrele de ceramica din Triana   

Strada olarilor se afla pe Calle Santa Ana, plina cu ateliere de ceramica. Chiar și doar pentru exterior merită ajuns aici. Eu fiind o pasionată am ales sa merg și la Muzeul ceramicii Triana, un loc modern dedicat unui meșteșug antic. Aici am primit explicații despre istoria ceramicii și modul cum a fost interpretat de-a lungul anilor. Nu ratați expozițiile de la etaj. Intrarea costa 2 euro. 


atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica


atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica

atractii-turistice-sevilla-aterliere-ceramica

10. Din bar in bar pe Calle Betiz 

Pentru siesta și "bar hopping" va recomand Calle Betiz, strada ce va poarta de-a lungul râului in Triana, cu baruri si restaurante traditionale, dar și contemporane. În cultura spaniola e foarte popular sa mergi din bar în bar și sa stai afara, pentru ca lumea sa te vadă. E ciudat cum toate interioarele sunt goale și afara oamenii se înghesuie în jurul unei mese înalte de lemn. Aceasta e zona de distracție a orașului, locul unde localnicii ies cu prietenii și toată strada se transforma într-un mare party ce poate acomoda pana la 750 de persoane.Strada e mărginita de clădiri colorate, în stil baroc, din secolul al-16-lea, ce se reflectă în apa râului. După-masa e o atmosfera romantica! Vremea fiind bună, cu 20 de grade și iarna, va dați seama că atmosfera e foarte plăcută în orice perioada din an.

Atractii turistice din Sevilla - Centrul Istoric

11. Duminica o vizita la Catedrala, neapărat  

Catedrala din Sevilla chiar e speciala. În prima clipa m-a șocat dimensiunea ei! Este pe locul 3 în clasamentul `cele mai mari Catedrale din lume`, iar construcția ei a durat 100 de ani. Are nu mai puțin de 15 uși pe cele patru laturi și fiecare latura are un relief unic. Interiorul e wow, de o frumusețe aparte. M-a impresionat în mod deosebit altarul, în stil gotic. E o opera de arta! 
Pont de la Alice: Interiorul se plătește pentru vizitare însă duminica dimineața (înainte de ora 10) puteți merge la slujba. E mai greu sa faceți fotografii, însă e un mod de a intra gratuit. 


Obiectiv-turistic-Sevilla-Catedrala


Obiectiv-turistic-Sevilla-Catedrala


12. Mănâncă ca un localnic cu Secret Food Tours  

Cea mai buna investiție din aceasta vacanta a fost acest tur culinar. Alejandro, ghidul nostru ne-a făcut turul orașului, intrând în 5 restaurante din cartiere diferite și gustând nenumărate preparate culinare. Turul acesta nu e doar despre mâncare asa cu ați crede, ci un tur complex a orașului cu numeroase opriri,informații istorice și curiozități, ponturi bune, recomandări personalizate în funcție de preferințe de la un nativ. Iar mâncarea și restaurantele sunt de top, printre cele mai bine păstrate secrete de localnici, în restaurante mai vechi de 100 de ani. Fiecare restaurant și degustare e diferită, în funcție de specialitatea restaurantului. Va garantez o seara pe cinste! Eu m-am simțit excelent. 


secret-food-tours-sevilla


secret-food-tours-sevilla


secret-food-tours-sevilla


13. Cea mai frumoasa priveliște din Metropol Parasol   

Opriți-vă pentru o clipa! Cred că mi-am lăsat conștiința în cea de-a 6-a dimensiune aici, pe Marea vafa/ciuperca din Sevilla (asa cum le place localnicilor sa o numească). Acesta e un complex arhitectural aparte, de dimensiune mari, ce se afla fix in centrul orașului. Mi-e foarte greu sa îl descriu, dar dacă ma chinui puțin as spune ca e ca un pod suspendat deasupra orașului. Va spun sincer ca e una dintre cele mai bune puncte de panorama pe care le-am văzut în Europa.

metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut


metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut


metropol-Parasol-Sevilla-De-vazut

14. Cartierul "La Alameda" pentru caracterul local 

In Sevilla sunt foarte mulți turiști și orașul fiind destul de mic și concentrat, nu prea poți sa scapi de ei. Vestea buna ca am găsit cartierul in care se plimba și fac shopping localnicii (centrul e 100% orientat către turiști) în schimb aici se afla zona trendy, hippy a orașului cu boutique-uri vintage, librarii, graffiti la fiecare colt, galerii de arta și străzi pe care vezi în proporție de 90%localnici. Dacă vreți sa vedeți și alta fata a orașului, treceți parcul la "Alameda de Hercules" ca punct de reper. Aici se strâng localnicii seara, iar barurile de tapas de pe străduțele din jur, sunt neîncăpătoare. Sunt baruri concept, nepretențioase, cu preturi mici.

la-alameda-cartier-sevilla


la-alameda-cartier-sevilla


la-alameda-cartier-sevilla


15. Am învățat totul despre Flamenco 

Muzeul Flamenco explică istoria, originile și evoluția stilului Flamenco, de la tehnici la haine, etc. Este situat la 400 de metri de Catedrala din Sevilla în cartierul Santa Cruz. Sincer merită doar dacă sunteți pasionați și vreți sa aflați mai multe, sa vedeți tablouri și piese de îmbrăcăminte vechi. Altfel flamenco este muzica, dans, ce trebuie simțit și trăit. Muzeul e micuț și cred ca cei 10 euro pe intrare merită mai bine investiți într-un spectacol. 
Pont de la Alicedacă va decideți sa mergeți, uitați-vă în autogara ca sunt cărticele cu reduceri și muzeul Flamenco e printre ele, cu reducere de 2 euro. 


totul-despre-flamenco


totul-despre-flamenco


totul-despre-flamenco

16. Cartierul meu preferat din Sevilla e Santa Cruz  

Dacă ați vizitat Catedrala sau Palatul Alcazar ați pășit deja în barrio "Santa Cruz". Acesta este cel mai fermecător cartier al orașului, fostul ghetto Evreiesc. De ce mi-a plăcut atât de mult Santa Cruz? Pentru ca e un labirint de străduțe înguste, printre conace istorice vopsite în alb și galben. Scopul labirintului era de a tine umbra și de a deruta inamicii, asa ca e un loc în care e ușor sa te pierzi. Străzile te poarta în numeroase piațete mici străjuite de portocali, unde tineri canta la chitara. Trei dintre ele sunt: Plaza Dona Elvira, Plaza Alfaro și Plaza de la Alianza-in caz ca va pierdeți. 
Porțile conacelor sunt cu modele în stil art nuveau, din fier forjat, asa ca poți arunca o privire în patio, sa vezi fântâni arteziene și sa simti parfumul de iasomie. Aleile sunt pline de magazine de suveniruri autentice și mici buticuri. Preferatul meu a fost cel in care se vindea ceai cu parfumuri amețitoare și buticurile ce vând haine din in și genți din nuiele. 


Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz




Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz


Atractii-turistice-Sevilla-Santa-Cruz


17. Palatul Regal din Sevilla - Royal Alcazar  

Palatul Regal este o clădire enorma, chiar în centrul orașului, lângă Catedrala. Complexul este compus dintr-o multitudine de grădini și săli construite în diferite stiluri, cum ar fi maur, baroc și gotic. Din ce am citit se poate vedea și în interior, o parte din săli fiind deschise pentru turiști. 

Va rog sa mă iertați dar eu nu am vizitat acest Palat fiindcă nu am avut răbdare sa stau 3 ore la coada. Poate am prins eu o zi mai speciala, dar când am văzut ce era acolo m-am înfiorat. Coada era de neimaginat, așa ca va recomand sa luați biletele online dacă nu vreți să pățiți ca mine.


Atractii-turistice-Sevilla-Alcazar


Atractii-turistice-Sevilla-Alcazar

18. Turnul de Aur este unul din simbolurile orasului Sevilla 

Acest turn poate fi văzut din orice punct de pe pe malul râului Guadalquivir, a fost construit de arabi și era o închisoare în secolul 13. Arata ca un mic dom, după părerea mea, cu 12 laturi și acoperișul placat cu aur. E puțin prea jos ca să ofere o panorama spectaculoasa a orașului, asa ca eu am decis sa nu intru. În interior găzduiește Muzeul Naval, asa ca o sa vedeți ceva în plus, dacă plătiți 3 euro intrarea, nu doar panorama orașului. 
Pont de la Alice: Dacă doriți sa faceți o plimbare cu barca pe rău, aici e unul din punctele de oprire a bărcii.

turnul-de-aur-atractie-turistica-sevilla


turnul-de-aur-atractie-turistica-sevilla

19. Primăria și Av.de la Constitución - pentru pasionații de arhitectura   

Sevilla e un muzeu în aer liber. Uneori doar sa te plimbi prin oraș e destul sa îți clătești ochii cu frumusețe. Doua bijuterii arhitecturale ce mi-au plăcut la nebunie se afla în Piața Primăriei. Una din ele e însăși Primăria, o clădire enorma, în stil Renascentist din secolul 16, cu un decor exuberant ce întruchipează personaje mitice, plante, figuri heraldice și istorice. A doua clădire este "Edificio de la Adriatica" și se afla peste drum, pe Av de la Constitución. Este o clădire unica, cu o fațada surprinzătoare, în stil eclectic. 


primaria-din-Sevilla-Spania


primaria-din-Sevilla-Spania

atractie-turistica-sevilla-am-fost-acolo

20. Shopping in Galeria de artizanat El Postigo 

Va doriți suveniruri autentice din Sevilla? Atunci mergeți negreșit în aceasta piața. La drept vorbind, mie mi s-a părut ca aduce mai mult a galerie de arta cu vânzare. Nu va gândiți la o piață tipica ci mai degrabă un mini Mall pe mai multe etaje cu numeroase suveniruri, bijuterii, ceramica locală, etc. Prețurile sunt logic destul de mari, dar elementele sunt realizate manual și de calitate. Arhitectura locului este foarte frumoasă cu un labirint de scări și multe obiecte de arta. Oportunitati bune pentru fotografii de instagram :)


galleria-de-artizanat-elpositgo-obiectiv-turistic-Sevilla




galleria-de-artizanat-elpositgo-obiectiv-turistic-Sevilla


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Statistici viața privată și călătorii Noiembrie 2019

$
0
0
Noiembrie in general pentru mine e o luna de toamna tristă și posomorâta, fără prea multe activități. Însă anul acesta a fost diferit. Noiembrie a fost ca un roller coaster! A fost o luna plina de realizări, venite pe neașteptate. Am calatorit mult și departe, am ajuns câteva zile si acasă in România sa îl vad pe Kari, iar apoi am continuat sa lucrez la Londra, full force, 20 de zile neîntrerupt. Parcă nici n-am avut vreme sa clipesc! Nici n-am avut timp de mine, de filme, de shopping, de Black Friday, nimic! Sa nu credeți ca ma plâng, din contra sunt foarte fericita :)


statistici-noiembrie-2019

Pe unde am calatorit in noiembrie  2019: 
O săptămână în America  - Ohio și Indiana 


Sunt fericita pentru ca am reușit sa pun piciorul pe un nou continent! Luna aceasta am calatorit o săptămână în America, pentru campania de promovare BrewDog. Ce a însemnat asta!? Foarte multa bere artizanala! Am început vacanta cu un record "am făcut parte din cea mai mare degustare de bere la altitudine, cu un sortiment de bere realizat special pentru a fi consumat în avion", apoi am dormit o noapte in Doghouse Hotel, aflat în mijlocul berăriei BrewDog din Columbus/Ohio. Zilele ce au urmat am vizitat pe cont propriu atracțiile turistice din Columbus, am facut tururi culinare dar și turul barurilor din oraș. Pana reusesc sa scriu articolele va las cu cateva instantanee postate pe Insta Stories din America!


Aliceee-USA

A fost o vacanta pe cinste ce a cuprins și doua excursii de o zi, una în Cincinnati (un orășel mic dar foarte colorat din OHIO) și o excursie de o zi în Indianapolis (capitala statului Indiana). Mi-a plăcut mult aceasta campanie fiindcă mi-a dat posibilitatea sa explorez locurile în ritmul meu, sa vizitez ce-mi doresc, dar în același timp am luat parte la toate activitățile incluse în program, ce a inclus multe degustări de bere artizanala, combinații de arome cum n-am mai întâlnit. Bere cu ciocolată, bere cu rubarba, bere cu scorțișoară sau cele clasice Pink Ipa, Hazy Jane, etccc.
Aliceee_instagram-usa
Articole publicate pe blog în luna noiembrie 2019 

Având atât de multe activități e lesne de înțeles ca nu am reușit sa mă țin de treabă pe blog. Uneori mă întreb și eu cum reușeam în 2012 să scriu câte 10 articole pe lună? Hmmm, cred ca știu răspunsul… Călătoream mai puțin!!! Orișicât am completat jurnalul de călătorie în Spania cu încă 3 articole lungi și bine documentate despre Sevilla:
Progresul de pe Instagram în noiembrie 2019   

In luna noiembrie am început în forță cu foarte multe postări din America, live, pe Insta Stories. Apoi am lăsat-o mai moale pe Instagram fiindca am avut nevoie de o scurta vacanta de la mediul online. M-am simțit foarte obosita dupa calatoria în USA. Sincer de abia am făcut fata la job! Am încercat sa continui sa postez pe profil, în total s-au strâns 14 fotografii noi în noiembrie. Cea mai apreciata este ACEASTA cu 835 Like-uri. Va mulțumesc!




Viata privata in Noiembrie  2019  

Cea mai mare realizare luna aceasta e ca am reușit sa schimb design-ul blogului, sa fie mobile responsive, adică sa puteți citi de pe mobil, sa puteți accesa cuprinsul/ sa faceți căutări etc. Blogul meu a suferit mult în ultima perioada fiindcă nu aveam o interfață moderna, actualizata cu noile cerințe! În mediul online totul se schimba în permanenta, sincer îmi e foarte greu sa țin pasul. 

Apoi luna asta am făcut prima data cunoștință cu termenul de Jet Lag. Tot auzeam prieteni ce-mi spuneau ca suferă după zborurile lungi cu avionul, în urma schimbului de fus orar, însă organismul meu s-a acomodat foarte repede după India și Malaezia. Nu am avut nici o problema!
Însă de data asta, imediat ce m-am întors din America a fost o tragedie. Aproape doua săptămâni mi-a luat să-mi revin, sa pot sa adorm la ore normale. Primele zile ma învârteam în pat pana la 6 dimineața. A fost crunt!!! Din cauza asta ma simțeam în permanenta lipsita de energie si somnoroasa. Nu puteam sa dau randament. 

Cu asa o stare de spirit, zilele petrecute în România au fost 100% de relaxare. Am petrecut zilele cu Kari, lenevind, am luat micul dejun la cofetăria noastră preferata, m-am uitat la desene animate și documentare pentru copii, am jucat șah și ne-am dus sa mănâncam la mama în fiecare zi! Răsfăț absolut cu bunătăți tradiționale :))) 

Întoarsa la Londra m-am simțit în continuare obosita. Mi-a mai trebuit o săptămână să-mi revin, asa ca toată energia mi-am consumat-o la munca, măcar asta sa fac bine, sa nu cumva sa rămân fără job. Pe finalul lunii mi-am mai revenit, am început sa îmi reiau activitățile de placere cum ar fi "sushi" la restaurantul din colt în fiecare luni (fiindcă luni e o zi grea la munca ce merită sărbătorită cumva)! Din păcate vremea mohorâta și frigul m-au determinat sa rămân în Richmond. N-am avut chef sa vizitez și sa explorez nimic.


aliceee-romania

Planuri pentru decembrie 2019

In decembrie o sa îmi iau revanșa! La ora asta va scriu dintr-un studio ce l-am închiriat pe Airbnb pentru 3 săptămâni în Londra. Am ales Camden Town, un cartier hippy, flower power, super artistic din oraș pe care sper sa reușesc sa îl explorez pe îndelete. În plus sper sa ma vad cu toți prietenii, vreau sa vizitez târgurile de Crăciun din Londra atât de populare, vreau sa mănânc turta dulce și sa beau vin fiert, sper din tot sufletul sa termin și jurnalul de călătorie în Scoția și America. Nu mi-ar placea sa închei anul cu articole restante asa ca trebuie sa ma ambitionez. De Sărbători lucrez, asa ca acesta e primul an în care nu aștept cu drag Craciunul, nici Revelionul! Ce sa facem? Viata la Londra cere sacrificii! 


Voi cum ati petrecut luna noiembrie? 



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

10 Targuri de Craciun din Londra si alte locuri de vazut iarna

$
0
0
Crăciun fericit dragilor! Știu ca majoritatea sunteți cu familia, sărbătoriți în jurul bradului, cu mesele îmbelșugate, cadouri sub brad, va invidiez putin. Eu sunt la Londra, însă nu ma pot plânge. Londra chiar e un oraș magic de Sărbători. Fiecare magazin e decorat, sunt mii de brazi împodobiți în vitrine, pe clădiri, în parcuri, milioane de luminițe, steluțe, sclipiri, e de vis! Anul trecut am explorat Koln în perioada Sărbătorilorși am fost impresionata. Însă va spun sincer, în Londra e și mai frumos. În perioada asta lucrez, însă în timpul liber am încercat sa ma bucur de târgurile de Crăciun, magazine, Winter Wonderland și alte locații speciale din Londra, despre care o sa va povestesc azi.

10-locuri-de-vazut-in-Londra-de-Craciun

1. Winter Wonderland - e visul tuturor copiilor devenit realitate! 


Să începem cu cel mai frumos loc din Londra de Crăciun, Winter Wonderland amplasat în Hyde Park. Ce înseamnă Winter Wonderland? E un fel de Disneyland cu toate mașinăriile specifice: roller coaster, carusel, masinute, balerina, roata gen London Eye, ciocane etc. doar ca tematica e de Crăciun. Sunt zeci de magazine și chioșcuri, restaurante, vin fiert, cârnaciori, Fish & chips, clătite, Waffle, bere, haine, decorațiuni, globuri, jucării etc. Pentru mâncare, bere și vin fiert va recomand "Bavarian Village" o zonă speciala din Winter Wonderland cu cort-uri și restaurante cu muzica live. Totul e sclipicios, atracțiile sunt enorme și foarte frumos decorate.


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie


Winter-Wonderland-Londra-decembrie

2. Regent’s Street e cea mai fotografiata strada din Londra  


1 km de frumusețe! Fiecare vitrina de pe Regent's Street e o opera de arta. Instalațiile de Crăciun cu îngerași sunt de-a dreptul WOW. Nu degeaba toată lumea merge sa facă poze cu ei. E ușor sa îți faci un selfie sau o fotografie artistică având în vedere ca în mijlocul bulevardului este un pasaj pietonal. Îngust, dar destul cât sa faci poze și sa stai în siguranță în mijlocul străzii. Pentru cele mai bune poze va recomand sa mergeți în mijlocul bulevardului, fiindcă la capete sunt foarte mulți oameni. Cele mai bune magazine de shopping de Crăciun de pe Regent Street sunt "Hamleys" pentru jucării și "Liberty" unde găsești de toate.


Regent-Street-instalatii-Craciun


regent-street-Craciun-Londra


Regent-Street-instalatii-Craciun


Regent-Street-instalatii-Craciun


Regent-Street-instalatii-Craciun

3. Annabelle's îmbrăcat în haine de sarbatoare 


Annabelle este un club de noapte exclusivist. Intrarea se face doar pe baza de card, adică trebuie sa fi înscris în clubul lor și foarte putini oameni au acces fiindcă lista de așteptare e lunga. E un loc unde merg sa se distreze burghezii englezi, membrii ai familiei Regale etc. Asadar nu poți intra înăuntru, dar nu contează, fiindcă exteriorul e unul din cele mai iubite locuri din Londra în perioada Sărbătorilor. Decorul se schimba permanent, anul acesta fațada e un brad de Crăciun argintiu cu globuri mari aurii. Pozele cu Annabel fac an de an furori pe Instagram.




Sexy-Fish-Restaurant-Londra

4. Târgul de Crăciun din Covent Garden Londra 


In Covent Garden in fiecare an e diferit. Se alege o tematica și se decorează ca atare. Anul acesta cei de la Tiffany&Co au adus zăpadă artificiala, globuri de Crăciun de dimensiunea unui om, mulți brazi și cadouri supradimensionate. E un loc cu multe oportunități pentru fotografii de album. Piața de Crăciun din Covent Garden este bazata în principal pe produse handmade, majoritatea sunt clasice, tablouri, felicitări, globuri pictate etc însă am văzut și câteva idei traznite cum ar fi mini-roboti creați manual. În orice caz, sunt multe lucrușoare de cumpărat și aici, în special dacă vreti un cadou de Crăciun unic.


Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra




Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra


Covent-Garden-Targ-de-craciun-Londra

5.Magazinul Harrods pentru cadouri exclusiviste în Londra


Să mergi la Harrods e o sărbătoare. Magazinul, te așteaptă îmbrăcat în lumini, ca un castel din poveste, iar interiorul e raiul pe pământ pentru dependenții de shopping și nu numai. Harrods este un magazin frumos și scump. Foarte scump! Aici găsești reprezentantele celor mai scumpe brand-uri din lume. Nici nu știu ce mi-a plăcut mai mult, geamantanele de la Luis Vuitton, cosmeticele Dior, eșarfele Chanel, parfumurile Armani, adidașii Balenciaga… e greu sa aleg. Din păcate anul acesta nu mi-am permis cadouri de Crăciun din Harrods (la capitolul incaltaminte-imbracaminte), însă dacă vreți bomboane de ciocolata și alte dulciuri deluxe găsiți foarte multe variante aici. Unele sunt destul de rezonabile, adica si pentru mine muritorul de rand. Dacă nu pentru shopping, măcar pentru atmosfera și decorațiuni tot merita ajuns la Harrods de Craciun.


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica


Harrods-de-Craciun-Londra-Uk-atractie-turistica

6. Târgul de Crăciun din Camden Town - Londra 


In Camden Town e nebunie. Este unul din cele mai alternative cartiere ale orașului, un loc pentru toată lumea. În Camden Town o sa vezi la fiecare pas ceva ce nu ai mai văzut niciodată. Însă nu o sa vorbesc despre asta, ci despre atmosfera de Crăciun din Camden. Aici o sa găsești cea mai mare varietate de produse fiindca sunt extrem de multe magazine și tarabe. De fapt Camden e o adunare de mici piețe, un fel de bazar imens, deci e imposibil sa nu găsești ceva pe stilul tău. De la magazine de lux și pana la magazine tematice cum ar fi: tenisi personalizati după ideile voastre, haine Vintage sau gotic style, galerii de arta, librarii și anticariate, bijuterii pentru toate gusturile, tricouri pentru fanii muzicii rock și nu numai, suveniruri clasice cu Londra, bocanci, pălării, etc. Toate magazinele și tarabele sunt decorate de sărbătoare, zona cu street food abundă in bunătăți și cel mai frumos brad de Crăciun l-am găsit în Camden lângă "Cyberdog" , un magazin atracție turistica, pe care ar fi bine sa nu îl ratați dacă aveti nevoie de idei de cadouri ieșite din comun. 


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk


Camden-Town-iarna-targ-de-craciun-decembrie-Londra-Uk

7. Grosvenor Square unde au fost 27000 de trandafiri albi iluminati 


Anul acesta în Grosvenor Square a avut loc un eveniment drăguț, în care tot parcul a fost plin de trandafiri iluminati, aprinși în amintirea celor dragi. Puteai sa cumperi un trandafir cu 10 lire, bani ce vor fi donați unei organizații ce lupta împotriva cancerului. Fiecare trandafir avea agățat de el un bilețel pe care puteai sa scrii numele celui pt care l-ai aprins. Un eveniment frumos, ce a umplut parcul cu trandafiri. Crăciunul e un prilej bun sa ne amintim și de cei ce nu mai sunt printre noi. 


Grosvenor-Square-iarna

8. Târgul de Crăciun din Leicester Square Londra


n Leicester Square se canta, se danseaza, se bea vin fiert și se mănâncă hod dog in stil vienez. Mda e un loc de distractie… partea de shopping e opțională. Spun asta fiindcă e destul de mic, sunt poate 30 de tarabe, in special cu mâncare și dulciuri. Am găsit totuși câteva decorațiuni ce mi-au plăcut, sunt multe aranjamente de Crăciun amuzante, globuri, lucrușoare handmade și lumânări în forma de brad de Crăciun ce le-aș fi luat acasă.


Leichester-Square-targ-de-craciun-Londra-Anglia


Leichester-Square-Londra-targ-de-Craciun


Leichester-Square-targ-de-craciun-Londra-Anglia


Leichester-Square-Londra-targ-de-Craciun

9.Un alt fel de Crăciun pe Carnaby street


Cartierul Carnaby e unul foarte frumos în Londra, cu intrare de pe Regent Street, chiar în centrul orașului. Zona ocupa 14 străduțe pe care găsiți 150 de magazine concept și restaurante (multe asiatice). Bulevardul central e foarte frumos decorat anul acesta, cu delfini și animale marine. E o nebunie de culori și mii de oameni la orice ora, dar merita vazut. Dacă va întrebați cum pot fi integrați delfinii într-o poveste de Crăciun, vedeți pozele de mai jos.


Carnaby-street-de-vazut-iarna-Londra

10.Alte locații din Londra ce merită vizitate în Decembrie 


Dacă ajungeți în Londra pe o perioada mai lunga, sa zicem o săptămână, locațiile de mai sus nu o sa va umple tot timpul. Asa ca va recomand încă câteva locuri frumoase în Decembrie:
  • Oxford Street și Bond Street (sunt una lângă alta fix în centrul orașului). Anul acesta nu au fost super wow, însă instalațiile se schimba de la an la an, iar vitrinele sunt de fiecare data rapitoare.
  • Târgurile de Crăciun de pe malul Tamisei și Tate Modern (zonele sunt foarte frumoase, tăcând peste ideea de Crăciun). La London Bridge chiar merita ajuns. 
  • Vestitul Patinoar din fata muzeului "National History Museum". Dacă nu vreți sa va dați cu patinele, din nou, nici o problema fiindcă fix acolo sunt 3 muzee mari și frumoase gratuite: Science Museum, National History Museum și Albert&Victoria Museum. 
galerie-de-Shopping-Londra-Craciun

Londra-de-Craciun


Londra-de-Craciun


Londra-de-Craciun

Dacă ați epuizat toate locurile astea, atunci aruncați o privire peste ghidurile mele din Londra >>> AICI

Sper ca v-am convins sa vizitați Londra în perioada Târgurilor de Crăciun. Ce spuneți?


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului 

Statistici, viața privată și călătorii Decembrie 2019

$
0
0
Uite cum a trecut și cea mai frumoasă lună din an. În sfârșit, prima luna de cand sunt in Anglia în care am simțit ca trăiesc. Nu doar munca, munca și iar munca. Deja ma saturasem și începusem sa urăsc viata in Uk. Nici nu a trecut 1 an de când m-am mutat aici, dar oboseala acumulata și-a spus cuvântul. Viata haotica m-a prins din urma și vroiam sa ma liniștesc, sa nu mai am capul în 1000 de părți, sa nu mai fac planuri pentru lunile viitoare, sa nu mai caut avioane, hotel-uri, excursii. Sa nu mai calculez zilele libere și sa fac exerciții de echilibristica pe mintea mea, încât sa ii mulțumesc pe toți, inclusiv pe mine. A fost un an plin, mi-am depășit cu mult limitele, asa ca în luna decembrie am cules roadele muncii, stand în pat toată ziua, mulțumită cu ce am realizat. De Crăciun și de Revelion am lucrat, dar în rest mi-am ocupat timpul făcând activitățile mele preferate. 


luna-decembrie-calatorii

In luna decembrie am explorat Londra 

Nu am făcut turism ca la carte fiindcă nu mi-am dorit asta. Am vrut sa trăiesc în stil londonez, ca un om normal, ce iese cu prietenii la cafenele, vizite și plimbări prin oraș. Am stat in zona Camden Town, un cartier multicultural, artistic din Londra, pe care am avut șansa să îl explorez pe îndelete. 



Evident, fiind decembrie, a fost ușor sa vad Londra altfel, fiind împodobit de Crăciun. Am fost o după-masă la Winter Wonderland unde m-am simțit ca un copil, într-o lume colorata. Am cumpărat cadouri din Târgurile de Crăciun, Harrods și alte magazine frumoase din centru. Nu pot spune ca m-am răsfățat, fiindcă Londra e un oraș scump și sa locuiești aici îti mănâncă destul din venituri. Dar e frumos! Când nu ești turist e frumos! Nu ai stresul acela în subconștient ca ai doar câteva zile la dispoziție și orașul e prea mare. N-am simțit nevoia sa alerg sa bifez locuri. E un sentiment diferit, pe care sper să-l simțiți și voi în vacante.




Articole publicate pe blog în luna decembrie 2019 

Pe blog a cam bătut vântul. Pace și liniște fiindcă m-am gândit ca va pregătiți de Crăciun, nu aveti timp de citit bloguri. Am scris din umbra, dar nu am publicat încă articolele pe blog. Am lucrat mult la jurnalul de călătorie cu Scoția la care o sa ii dau drumul în ianuarie. America am gandit-o ca idee/articole/paragrafe/ ce trebuie dezvoltate.

Singurul articol ce am simțit ca trebuie sa îl public în perioada asta a fost cu locurile frumoase de văzut in decembrie la Londra. Merită sa îl citiți și sa va faceți notițe, sper sa va inspire pentru anul viitor. Cititi toate articolele publicate aici:


Progresul de pe Instagram în decembrie 2019 

In decembrie am stat activa pe Instagram cu filmulețe live și postări de prin plimbările mele la Londra. Am publicat 14 fotografii noi, cea mai apreciata este ACEASTA cu 828 de like-uri. Va mulțumesc! 



Viata privata in decembrie 2019 

Decembrie a fost despre prieteni! Sunt fericita fiindcă am reușit sa ma vad cu aproape toți. Am luat prânzuri și cine împreună, am făcut turul Pub-urilor din Camden, ne-am distrat și am ras mult, am colindat orașul și ne-am făcut multe poze. A fost exact asa cum mi-am dorit sa fie! Viata fără prieteni ar fi foarte trista. 

Când nu m-am văzut cu prietenii am scris pe blog. Am gătit mult. Am povestit zilnic la telefon cu Kari și familia de acasă. Am dormit și câte 12 ore pe zi. Am petrecut diminețile lenevind în pat, citind blogurile mele preferate, pe care le urmăresc de multi ani. Am jucat Ludo World pe Facebook, câte 5 partide pe zi. Am ascultat păsările și ploaia. A plouat mult in Londra luna aceasta, dar cred că-i normal. Mi-ar fi plăcut sa ningă! Cadoul meu de Crăciun a fost un abonament pe Netflix. M-am decis cam târziu asa ca n-am reușit sa vad multe filme, dar va recomand câteva, care mi-au plăcut cel mai mult. 


londra

Top Filme preferate ce le-am vazut in luna decembrie: 

"The Bookshop" (film din 2017) a fost în top 3 cele mai bune ce le-am văzut anul acesta. E drept n-am văzut foarte multe filme, însă acesta cu siguranță va rămâne mult timp în memoria mea. Este un film atât de simplu și totuși atât de profund. Povestea se petrece într-un mic sătuc din Anglia și prezintă lupta unei femei pentru visul ei, de a deschide o librărie. Mi-a plăcut la nebunie, prezintă atât de bine viata în Anglia în acele timpuri, în acea comunitate, iar finalul, e de departe WOW! Filmul a câștigat 14 premii în cadrul Festivalurilor de Film internaționale. 

"Marriage Story" (film din 2019) e încă un film bun, dacă ai nervi sa nu suferi de indignare. E povestea unui cuplu american care după mulți ani fericiți împreună, doresc sa divorțeze, având un băiatul și câteva mici posesiuni. Cu toate ca înțelegerea dintre ei, e sa fie pe cale amiabila, avocații întra în sala de judecata și pornesc un adevărat război. Mi-a plăcut latura umana prezentata în acest film, oamenii sunt tot oamenii, oriunde s-ar afla. Iar avocații, tot avocați, ce se lupta pt un comision cât mai mare! Filmul a fost nominalizat pt 6 globuri de aur și a câștigat 17 premii în cadrul Festivalurilor de Film internaționale. 


"The African doctor"( film din 2016) e o comedie romantica bună, după fapte reale. E povestea unui doctor din Congo, ce a studiat medicina în Franța și a fost repartizat într-un sătuc mic la nord de Paris unde localnicii nu au văzut niciodată un om de culoare. Drept urmare se isca multe scandaluri, dar și scene amuzante în timp ce doctorul ajutat de familie, încearcă sa ii convingă pe localnici sa aibă încredere în el. 




Planuri pentru ianuarie 2020 

In ianuarie voi zbura în România. Plănuiesc sa petrec 3 săptămâni cu Kari. Vreau sa îmi iau revanșa ca nu am petrecut Crăciunul cu el. Va fi ziua lui, asa ca ma gândesc la ceva activități distractive pentru copil. Încă nu am planificat nimic, fiindcă începe școala, dar măcar la Cluj, la sushi, la cinema, tot o sa ajungem. La finalul lunii ianuarie plănuiesc sa călătoresc undeva, înainte sa ma întorc în Londra. Sa vedem ce o sa iasă! intre timp planuiesc si vacantele viitoare, fiindca in 2020 vreau sa fiu mai organizata! deci mda, sunt inapoi cu capul in 1000 de parti :)


Voi cum ati petrecut luna decembrie? 



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!


Pe unde am calatorit in 2019 - 10 destinatii in 10 luni

$
0
0
Anul trecut am fost ambițioasă. Am vrut sa călătoresc în fiecare luna și am reușit. Anul acesta am avut o alta ambiție, sa lucrez în Anglia, asa ca toate eforturile mele s-au indreptat în aceasta direcție. Bineînțeles, am ales un job ce îmi da multă flexibilitate și timp liber, în asa fel încât sa pot sa petrec timp cu familia și sa călătoresc. Cat am calatorit in 2019? Destul de mult. Am vizitat locuri noi în fiecare luna, am ajuns pe un nou continent - America și am ales o combinatie reușită de destinații, asa încât sa vad ceva total diferit, cu fiecare vacanta făcută. Când ma uit peste harta locurilor vazute ma simt mulțumită! Sper la un 2020 cel puțin la fel de bun!



OFER VOUCHER LA CAZARE 100 RON. ACTIVEAZA-L >>> AICI 



pe-unde-am-calatorit-2019

VACANTA IN PORTLAND 


La început de ianuarie am zburat în Anglia și am început viata aici cu doua săptămâni pe o insula micuța, din sudul tarii, numita Portland. Când îmi amintesc zilele în acest mic sat englez, ma vad pe mine în apartamentul de la mansarda, privind marea de la fereastra. Stăteam într-un apartament înconjurat de mare, un vis de al meu devenit realitate! Îmi amintesc sunetul valurilor, fiecare răsărit și apus ce l-am văzut de aici. A fost atat de frumos! Nu pot sa uit nici ceaiul cu iasomie din charity shop, unde aveau un colțișor special amenajat pentru ceaiul de la ora 5. Îmi plăcea sa răsfoiesc reviste, sa beau ceai si sa privesc lumea de pe strada. De câte ori aveam ocazia, ma întorceam acasă pe plaja Chesil Beach, în compania porumbeilor și a pescarusilor. Ah și priveliștea panoramica asupra insulei din fata hotelului The Heights, de neuitat!


CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Portland

VACANTA IN WEYMOUTH 


Următoarele doua săptămâni din ianuarie le-am petrecut cu job-ul în stațiunea vecina, Weymouth. Cu toate ca în ianuarie nu e sezon turistic, m-am bucurat de plimbările pe plaja lunga, cu nisip a stațiunii. Deseori era cald 12-15 grade și soare. Briza era răcoroasă, vântul era puternic, dar ce mai contează? Eu eram fericita ca sunt la mare! Weymouth mi-a plăcut mult, e foarte pitoresc. Imi amintesc cu drag zona portului, cu bărcuțe mici pescărești, case colorate și restaurantele specializate pe fructe de mare. Weymouth rămâne pe lista mea, pentru o vacanta de vara cu Kari în Anglia. 

CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Weymouth


VACANTA IN BORNEMOUTH & DORCHESTER 


In luna februarie și aprilie am fost cu job-ul in alte locații din Dorset, Sudul Angliei. Ca și baza am stat în Bornemouth, un orășel studențesc, foarte vibrant. E tot la mare asa ca deseori ma bucuram de show-ul făcut de surferi pe valuri. Era interesant pentru mine. 
La fel de interesante sunt și parcurile din centrul orașului, premiate în cadrul concursurilor de spatii verzi din UK. Aici m-am împrietenit cu veverițele pe care îmi plăcea sa le hrănesc în drumul meu spre casa. Stăteam într-un hostel mișto, unde mi-am făcut mulți prieteni. Eram fericita, în special serile, când gateam la comun și apoi luam masa toți împreună. Simțeam ca am o mica familie acolo. A fost scurt dar îmi amintesc zilele acelea cu placere! Într-una din zile am fost în Dorchester, un alt orășel din Dorset,singurul pe care l-am vizitat și nu era la mare. E la fel de frumos, de pitoresc, cu hanuri vechi și arhitectura frumoasă.

CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Dorchester

VACANTA IN FRANKFURT


Martie m-a prins în Frankfurt, un oras in care banul e la putere. Cladiri înalte, birouri fumurii, oameni îmbrăcați la costum, nu prea îmi inspirau mie o stare de spirit de vacanta, ci de oras financiar, de mers la job. Cu toate astea au fost locuri ce mi-au plăcut, cum ar fi piața Romerberg, cu căsuțe cu grilaje de lemn și magazine cu suveniruri autentice, plimbările pe malul râului Main și bulevardul Zein, unul din cele mai ciudate ce le-am văzut în Europa. A fost ok, dar sincer eu în Frankfurt nu m-aș mai întoarce.


CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Frankfurt

VACANTA IN BUDAPESTA 


De 1 Mai m-am întors într-un oraș drag mie, în Budapesta, de data asta cu copilul. Am făcut o vacanta cu activități orientate pentru plăcerea copilului și spun sincer ca Budapesta e în top la capitolul acesta. Am fost la Aquaworld unde ne-am dat pe toate toboganele cu apa, la Zoo Cafe unde am mâncat prăjituri și am băut suc în compania animalelor (șerpi, iguane, pisici ce le-au adus la masa și a trebuit sa avem grija de ele pentru un timp), am fost la circ, ne-am dat cu bicicletele pe insula MargitSziget, am fost cu vaporul pe Dunare, a fost perfect! Kari a fost mega incantat si asta e tot ce conteaza.


CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Budapesta



vacanta-in-Budapesta

VACANTA IN EGIPT 


In iulie, inapoi în Africa. De data asta nu in Maroc, ci în Egipt, fiindcă mi-am dorit altceva. Am dorit sa vad cum e în vacanta la All Inclusive și dintre toate destinațiile clasice: Grecia, Turcia, Spania, am ales Egipt fiindcă am zis sa impusc doi iepuri dintr-o lovitura: nu ma simțeam în siguranță sa merg în Egipt pe cont propriu și în plus biletele de avion sunt cam scumpe, am ieșit mult mai convenabil asa. 


Când îmi amintesc vacanta în Egipt ma vad pe mine stand pe sezlong, consumând cocktail-uri fără alcool și pe Kari balacindu-se ore intregi în piscine. Serile in care mâncăm pe terasa, având piscinele luminate ca decor. Petrecerile organizate de resort și pe Kari râzând la ele, pana îl durea burta. Nu o sa uit niciodată excursia făcută în desert și orele de snorkeling, descoperind lumea din adâncuri cu Kari. A fost cea mai reușită vacanta mama-fiu! 


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Egipt



vacanta-in-Egipt

VACANTA IN ANDALUZIA  


In Septembrie, am sărbătorit ziua mea cu o vacanta. Am ales sa revin în Andaluzia pentru sufletul meu, un loc foarte drag, de care m-am îndrăgostit acum mulți ani. De atunci tot visam sa revin și anul acesta visul a devenit realitate! Am explorat timp de o săptămână Malaga, un oras ce m-a fermecat instant cu priveliștea din Castelul Alcazar, temperaturile mari în septembrie asa ca am putut face plaja și baie în mare, tastura de străzi din centrul istoric, degustările de tapas și noptea de petrecere in cluburi, organizate de South Tours. Am continuat cu o excursie de o zi în Ronda, un sat tipic andaluz cu case albe și priveliști scoase parca din revistele turistice. Merita ajuns o data în viata! 


Ziua mea de naștere am sărbătorit-o cu fast in Sevilla, orașul meu favorit din Spania unde am rezervat un apartament in Palacio Bucarelli. Avand in vedere ca am vizitat data trecuta Sevilla, acum m-am axat pe turism culinar la cele mai elegante restaurante din oraș "Miss Tem, Chic&Ole, LA Jolla by 1906" etc. Nu pot sa uit nici spectacolul de Flamenco de la Tablao Pura Esencia (doamne câta pasiune și energie a fost în dansul acela) . Ah și turul culinar cu Secret Food Tours a fost cel mai bun ce l-am făcut în viata mea. Preparate culinare de te lingi pe degete, o după-masă pe cinste!


CITESTE TOATE ARTICOLELE >>>  Vacanta in Andaluzia

vacanta-in-Andaluzia

VACANTA IN SCOTIA


In octombrie s-a ivit sa am o săptămână libera, neplanificata, asa ca având doar câteva zile la dispoziție sa ma decid, am ales spontan Scoția. Dacă tot locuiesc acum in Londra am zis sa vizitez mai mult din Anglia, mai ales ca MegaBus te duce cu doar 10 lire. Din România era mult mai scump de ajuns în Edinburgh. Scoția nu a fost niciodată în planul meu, cu toate ca știam de la prieteni ca e frumos! 

Surpriza a fost de proporții! Edinburgh e ca în povesti! Dacă ma trezești noaptea din somn și ma întrebi 3 orașe frumoase pe care le-am văzut vreodată, Edinburgh ar fi unul din ele. Cele 7 zile petrecute în Scoția le-am umplut cu vizite la atractii turistice din oraș, turism culinar ca la carte, am făcut turul orașului cu un autobuz rosu vechi prin "Bistro bar tours", am făcut degustări de vin la restaurantul 'Venno" dar și degustări de whisky, am vizitat Castelul și m-am distrat copios în Muzeul magiei și a iluziilor "Camera Obscura". Toamna e cel mai bun anotimp sa vizitezi Scoția și era păcat sa plec fără sa vad peisajele, natura cu care se lauda, asa ca am făcut o excursie de o zi în Highlands, la Loch Ness. Am rămas atât de impresionata, e atât de frumos și sălbatic, încât vreau sa revin cât mai repede în Scoția. Am deja o lista de locuri ce vreau sa le vad. 


vacanta-in-Scotia

VACANTA IN AMERICA  


Vacanta aceasta a venit la inițiativa celor de la BrewDog cu care am petrecut o săptămână în America in noiembrie. Ce a însemnat asta!? Foarte multa bere artizanala! Am început vacanta cu un record "am făcut parte din cea mai mare degustare de bere la altitudine, cu un sortiment de bere realizat special pentru a fi consumat în avion", apoi am dormit o noapte in Doghouse Hotel, aflat în mijlocul berăriei BrewDog din Columbus/Ohio. Zilele ce au urmat am vizitat pe cont propriu atracțiile turistice din Columbus, am facut tururi culinare dar și turul barurilor din oraș. În cadrul campaniei am avut inclus și doua excursii de o zi, una în Cincinnati, un oras unde am văzut cele mai frumoase graffiti din viata mea și Indianapolis in Indiana, unde am rămas plăcut impresionata de atracțiile turistice din oraș. 


VACANTA IN LONDRA  


Luna decembrie e cea mai frumoasa din an, mai ales dacă se întâmplă să fii la Londra, unde tot orașul e îmbrăcat în haine de Sărbătoare. Imi amintesc toate casutele impodobite ca-n basme din Leicester Square, piata Covent Garden sub ploaia de stele, animatorii ce faceau spectacol pe Carnaby Street, mirosul de turta dulce si vin fiert din Winter Wonderland, gustul ciocolatei topite din Harrods, brazii de Crăciun și ornamentele cu pene de pe Bond Street, seriile petrecute cu prietenii colindând unul din cartierele mele preferate din Londra, Camden Town. A fost cel mai frumos mod de a încheia 2019!



CITESTE ARTICOLUL >>>  Vacanta in Londra


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

20 de Atractii turistice in Edinburgh de vazut in 2020

$
0
0
Ohhh Edinburgh….ce surpriza frumoasa! Scoția nu este Anglia și Edinburgh nu seamănă cu nici o capitala în care am mai fost. E o combinație unica de clădiri în stil neoclasic de culoarea mierii, cu atmosfera micilor orașe medievale pe care o iubesc, cu un Castel mare pe vârful dealului, oameni zâmbăreți, barbati cu barba, femei roscate si un dialect ce zici ca nici nu-i engleza. Mai e si frig pe deasupra, dar nimic nu conteaza. Orasul se pliaza perfect pe clasica vorba "oraș ca în povesti".
Haideti sa va spun mai multe. Edinburgh e o capitala mica. Are doar 500 000 de locuitori, transportul public se bazează pe autobuze și poți sa vezi tot orașul în câteva zile la pas. Daca stai doar un weekend zic sa te concentrezi pe atractiile turistice de top cum ar fi Royal Mile + Castel + Princess Street si Dean Village. Eu am stat o săptămână, asa ca azi va povestesc pe larg despre  20 de obiectivele turistice  si experiente pe care le-am trait in aceasta vacanta. Nu va ganditi ca aveti nevoie chiar de atat, recomand 5 zile pentru relaxare/turism culinar/atractii turistice vazute fara graba. 


atractii-turistice-de-vazut-in-Edinburgh-impresii-personale


Vacanta in  Scotia am facut-o pe cont propriu: 
 * Biletul de avion pe ruta Cluj-Londra il gasiti deseori l-a oferta, la pretul de 50 de euro, luat de aici  >>>Bilet de avion ieftin Londra .  Din Londra eu am folosit Mega Bus pentru a ajunge in Edinburgh. Nu e foarte comod, face vreo 10 ore, dar a costat doar 25 lire dus-intors. 

 In Edinburgh am stat o saptamana, asa ca m-am cazat intr-o camera prin Airbnb cu 20 de lire pe noapte. Va recomand si voua cazarea la localnici, prin AirBNB, site pe care primiti un cupon de 20Euro din partea mea, la prima rezervare daca va faceti un cont nou gratuit >>> VOUCHER AICI  

Top 20 atractii turistice de văzut în Edinburgh

Itinerar de 1 saptamana

1.Shopping in magazine independente pe Victoria Street 


Victoria Street e cea mai populara strada din Edinburgh și spre deosebire de alte capitale, am fost surprinsa sa descopăr ca aici nu exista H&M, Zara etc. E o strada în curbă, cu fațade colorate construite între 1829 și 1834! Așadar e un mozaic de istorie, cu prăvălii mici, independente și un balcon suspendat pe toata porțiunea străzii, de unde ai o priveliște ampla asupra bulevardului. Fiecare magazin e ca un muzeu, am intrat în cel de cașcaval ce zici ca e acolo din perioada victoriana, apoi în cel cu săpunuri și parfumuri de lavanda, în magazinul-muzeu "Wizard Kid", casa lui Harry Potter etc. Strada e scurta, dar are un farmec aparte ce mi-a dat impresia ca joc într-un film.


Victoria-Street-Ediburgh-atractii-turistice-de-vazut


Victoria-Street-Ediburgh-atractii-turistice-de-vazut


Victoria-Street-Ediburgh-atractii-turistice-de-vazut


Victoria-Street-Ediburgh-atractii-turistice-de-vazut


Victoria-Street-Ediburgh-atractii-turistice-de-vazut

2.Grassmarket e piața centrala a orasului


De pe Victoria Street am ajuns direct în Grassmarket. Nu e o piateta atât de mare precum ma așteptăm, nu are cine știe ce statui impunătoare, nici fântâni arteziene, însă e cel mai bun loc din oraș pentru a sta la terasa. O alta atractie a pietii o constituie magazinele vintage (sunt foarte bune, am văzut hărți vechi, reviste, haine de bal și kilt-uri cu 10-15 lire). Dacă sunteți în Edinburgh duminica, merită venit aici pentru piața de anticariat. 


Grassmarket-atractie-turistica-de-vazut-Edinburgh-scotia

Grassmarket-atractie-turistica-de-vazut-Edinburgh-scotia

Grassmarket-atractie-turistica-de-vazut-Edinburgh-scotia

Grassmarket-atractie-turistica-de-vazut-Edinburgh-scotia


3.Greyfriars Kirkyard - Cel mai popular cimitir atracție turistica a orașului


Inca câțiva pași din Grassmarket, o curbă, câteva scări și am ajuns în cimitir. Edinburgh e cunoscut ca fiind un oraș cu multa istorie bazata pe crime, furturi și mafie. Probabil poveștile polițiste scrise de Agatha Christie va spun ce. Ei bine, cu asa un trecut negru, va dați seama că sunt multe cimitire în oraș, iar Greyfriars e popular în special pentru referirile făcute de Harry Potter dar și pentru Greyfriars Bobby, câinele credincios ce a vegheat timp de 12 ani mormântul stăpânului sau. Povestea lui a sensibilizat multe inimi, s-au scris numeroase cărți și s-a făcut chiar un film pe aceasta tema: "The Adventures of Greyfriars Bobby" (2006).


Cimiritul-Greyfriars-Kirkyard-Ediburgh-impresii


Cimiritul-Greyfriars-Kirkyard-Ediburgh-impresii

4.Vennel Street pentru o fotografie perfecta de Instagram

După vizita la muzeu m-am întors înapoi în Grassmarket, am mers pana în dreptul Pub-ului Fiddlers Arm, apoi am început sa urc scările. 1-2-3-4-5…47-48-49-50! Am ajuns! M-am întors încet, ca în filme, dorind sa amplific momentul.Am rămas surprinsa de frumusețea peisajului, chiar e cel mai bun loc din oraș pentru a te fotografia cu Castelul. Singura problema este ca trebuie sa aștepți la coada. Cu toată nebunia de pe Instagram, locul e împânzit de D-soare cu rochițe vaporoase ce stau și câte 20 de minute pentru a reuși sa facă fotografia perfecta! Dacă nu ai timp de pierdut, e bine sa mergi devreme. Ma scuzati, eu nu am rochie la 5 grade!


vennel-street-priveliste-edinburgh-scotia


5. Royal Mile strada principala din Centrul Istoric

Mergând înapoi pe Victoria Street, undeva pe la jumătatea străzii sunt niște scări mici și înguste (ușor de ratat) ce m-au teleportat direct pe Royal Mile. Aceasta e cea mai iubita strada de către turiștii din Edinburgh. Royal Mile face legătura dintre Parlament și Castel, are 1.6 km și e animata din zori până-n noapte. Magazinele cu suveniruri primează (articole vestimentare din cașmir, kilt-uri tradiționale scumpe, vestitii biscuiți cu unt shortbread, umbrele și magneți scumpi). Animația străzii e data de domnii cu bufnițe (pe care le poți tine pe mana pt a te fotografia cu ei) cântăreții de muzica scoțiană și statui umane. Evident sunt și multe obiective turistice, fiindcă v-am spus ca în Edinburgh e ceva însemnat în ghidul turistic la fiecare pas. 


Royal-Mile-Scotia-Edinburgh-atractii-turistice

Royal-Mile-Scotia-Edinburgh-atractii-turistice

Royal-Mile-Scotia-Edinburgh-atractii-turistice

Royal-Mile-Edinburgh-strada-turist-suvenir


Royal-Mile-Scotia-Edinburgh-atractii-turistice


6.Pe Royal Mile, aproape de Castel se afla ~The Scotch Whisky Experience 
~

Acum sa spun drept whiskey poți sa cumperi la fiecare pas în Scoția. Insa dacă vreți și voi sa aflați mai multe despre aceasta băutura, sa faceți un tur ghidat a distileriei cu degustare, aici e cel mai indicat loc din Edinburgh. Dacă nu vreți sa faceți un tur, doar shopping sau sa aruncați o privire, puteți intra gratuit in magazinul muzeului. La loc de cinste sunt cateva sticle de  whisky rare, ce costa "doar" 700 de lire. Evident cu toată zarva pentru whiskey, am rezistat greu tentației, asa ca am cumpărat și eu câteva sticluțe în miniatura, la triplu-preț!


whiskey-Scotia-degustare-impresii


whiskey-Scotia-degustare-impresii


whiskey-Scotia-degustare-impresii

7.Muzeul Scriitorilor - In casa și viata artistilor 


Haideți sa trecem la treburi mai serioase. Tot pe Royal Mile, intrând prin una din arcade (sunt foarte multe) dar e ușor de navigat cu Google Maps, am ajuns la Muzeul Scriitorilor. Muzeul Scriitorilor este un loc minunat, aflat într-o casa istorica, foarte frumoasa atât din exterior, cât și în interior. Muzeul comemorează viata și operele a trei dintre cei mai mari scriitori scoțieni: Sir Walter Scott, Robert Burns și Robert Louis Stevenson. Poveștile de viață ale scriitorilor sunt expuse prin manuscrise, portrete și cărți, precum și diverse obiecte personale.
Pont de la Alice: Intrarea e Gratuita 


Muzeul-Scriitorilor-Edinburgh

Muzeul-Scriitorilor-Edinburgh

Muzeul-Scriitorilor-Edinburgh

8.Camera Obscura and the World of Illusions 


Aceasta este cea mai iubita atracție turistica din Edinburgh, pe locul 1 pe TripAdvisor. Este un muzeu de magie, ce merita fiecare bănuț și orele de așteptare la coada, fiind exact pe Royal Mile, unde turistii se inghesuie la orice ora. Muzeul e pe 5 etaje, are numeroase jocuri și iluzii interactive, asa ca nu e un muzeu clasic în care plătești ca să vezi obiecte vechi. As spune că-i mai mult o joaca pentru adulti și copii. Din punct de vedere turistic merita mers si pentru priveliștea de 360 de grade asupra orașului, ce am văzut-o de pe acoperiș! 


Camera Obscura and the World of Illusions

Camera Obscura and the World of Illusions


Camera Obscura and the World of Illusions


9.Apusul la Castel - un moment magic 


Nu cred ca exista turist ce sa ajungă în Edinburgh și sa nu fie fermecat de Castel. De data asta nu m-a impresionat stilul arhitectural,ci poziționarea, sus pe vârful muntelui încât îl vezi din orice punct din oraș. Evident, cu asa o priveliște trebuie ales bine momentul vizitei și eu am ales la apus. 

O mișcare execelnta fiindcă chiar am prins un apus de vis! WOW! Unul din cele mai frumoase ce le-am văzut vreodată, într-un oraș. Având sticlutele de wiskhy la îndemână, am găsit oportun sa fac degustarea aici. Am privit clădirile sub aura fermecata a apusului, în nuanțe de auriu și dealurile verzi îmbrăcate în raze portocalii, în timp ce degustam lichioarea magica din buzunarul interior al hainei. Oftez adânc acum când îmi amintesc acel moment! Mi-e dor de Edinburgh și tot ce am trăit acolo. 

Pont de la Alice: se poate intra gratuit in incinta Castelului dacă vreți sa vedeți Muzeul celui de al doilea Război Mondial.


atractii-turistice-Edinburgh-Castel


atractii-turistice-Edinburgh-Castel


atractii-turistice-Edinburgh-Castel

10.Dean Village - satul din mijlocul orașului  

Edinburgh chiar este un oraș special. Fiindcă doar la 5 minute de centrul orașului, de agitația specifica de pe Princess Street…. se afla Dean Village. 

Micul sat se intinde pe malul râului Leith, unde acum 800 de ani era zona industriala a orașului și găzduia peste 70 de mori.Acestea ofereau energia necesara pentru producția hârtiei, a țesăturilor, a fainii etc.

Astăzi pe malul râului se afla doar o moara, însă vegetația a rămas neschimbata (am văzut numeroase flori, usturoi și orhidee sălbatică). Clădirile sunt istorice, cu curți interioare unde femeile întind hainele pe sfoara, alei înguste și case ce urca pe deal în cascada. Apa răsună pe fundal și ma simt undeva departe, zici ca nici nu sunt în Edinburgh, în capitala, ci undeva la tara, departe prin Scoția!

Dean-Village-Edinburgh

atractii-turistice-edinburgh-dean-village

atractii-turistice-edinburgh-dean-village

atractii-turistice-edinburgh-dean-village

atractii-turistice-edinburgh-dean-village

11.Princess Street este un bulevard unic în Europa 


Asta fiindcă pe o parte e artera de shopping, iar pe cealaltă parte a străzii e cel mai mare parc al orașului numit "Princess Gardens" . Pe partea cu magazinele găsești toate brandurile internaționale plus câteva magazine concept, cum ar fi "Heaven of sweets". Pe partea cu parcul este o fântână arteziana frumoasa și numeroase puncte de belvedere pentru a admira Castelul de jos. Pe harta la atracțiile parcului era trecut și un ceas Floral, pe care eu nu l-am găsit la fata locului. Probabil se instalează doar primavara-vara. 


Princess-Street-bulevard-Edinburgh-Scotia-turism

Princess-Street-bulevard-Edinburgh-Scotia-turism

Princess-Street-bulevard-Edinburgh-Scotia-turism

Princess-Street-bulevard-Edinburgh-Scotia-turism

Princess-Street-bulevard-Edinburgh-Scotia-turism


12.National Gallery of Scotland (muzeu de arta cu intrare gratuita)

Prima dată mi-a atras atenția exteriorul. O clădire enormă, în stil neoclasic, cu arcade frumoase, fix pe mijlocul bulevardului Princess Street, n-ai cum sa o ratezi! O dată ce am intrat în interior m-a fermecat designul camerelor, tablourile enorme cât un perete și modul în care e explicata toată istoria artei, din perioada medievala, renascentista etc și pana în secolul nostru. Predomina artiștii scoțieni, dar sunt și colecții internaționale de valoare: tablouri de Van Gogh, Tintoretto, Raphael, Rubens, Rembrandt, Frans Hall, Constable, Frederic Church, John Singer, sunt doar câțiva. Colecțiile de arta gotica au fost preferatele mele, urmate de picturile și portretele "Poussin Sacraments" ( Cele șapte sacramente ale pictorului francez Nicolae Poussin).


Galeria-de-arta-Nationala



Galeria-de-arta-Nationala-atractie-turistica-Edinburgh


Galeria-de-arta-Nationala-atractie-turistica-Edinburgh


Galeria-de-arta-Nationala-atractie-turistica-Edinburgh

13.Monumentul Scott este cel mai mare monument al unui scriitor din lume

E imposibil sa îl ratezi! Un simbol al orașului, ce se afla fix lângă Muzeul de arta. Acesta îl comemorează pe "Sir Walter Scott" cu un mormânt funerar cum nu am mai văzut în viața mea, zici că-i un turn înalt de biserica. Se poate urca în vârful turnului contra cost (atenție sunt 287 trepte) de unde vă puteți bucura de vederi uluitoare asupra Edinburgh- ului. Eu am decis sa nu ma chinui sa urc atâta, având în vedere ca orașul are numeroase puncte de belvedere gratuite și mai ușor accesibile. Dar din exterior tot merita văzut. Am zis ca o sa caut romanele romantice scrise de el, sa vad ce emoții transmite, de a ajuns unul din cei mai populari autori. Sunt froarte curioasa.


Monumentul-Scott-Edinburgh




14.Muzeul Național al Scoției din Edinburgh


Este muzeul meu preferat și unul dintre cele mai frumoase atractii turistice din oraș, în care te poți pierde liniștit câteva ore. Acesta a fost inaugurat în 2006 (relativ nou), e pe foarte multe etaje și e similar cu "British Museum" ca și bogăție. Are numeroase colecții minunate de antichități, cultură și istorie scoțiene, dar acoperă o sfera mai larga cu un sector enorm de știință/ tehnologie, istorie naturala (cu animale împăiate la scara reala) și culturi internaționale (colecție chinezeasca, japoneza, africana, etc). Tot ce ai visat găsești aici! Cel mai mult mi-au plăcut exponatele interactive, colecția de bijuterii și obiecte Regale si tapiseriile din galeria lui sir Angus si Lady Grossart. Ceva cu adevărat unic!


muzeul-National-al-Scotiei-Edinburgh


muzeul-National-al-Scotiei-Edinburgh


muzeul-National-al-Scotiei-Edinburgh


muzeul-National-al-Scotiei-Edinburgh


muzeul-National-al-Scotiei-Edinburgh

15.Red Bus Bistro Tour / Afternoon Tea


Va doriți o experienta inedita în Edinburgh!? Va asigur ca făcând acest tur o sa aveți parte de o amintire pe viata! Nu e un tur de oraș clasic, ci un circuit cu un autobuz vintage rosu, Routemaster din 1966,transformat într-un mini restaurant. Am ales varianta "Afternoon Tea" la ora prânzului și a fost o decizie bună de a ma bucura de oraș pe timp de zi. Noaptea e destul de întuneric în Edinburgh, felinarele nu sunt foarte puternice pe străzi. În cadrul circuitului de 1 ora cu autobuzul, ghidul ne-a arătat principalele obiective din oraș, în timp ce am făcut degustări de aperitive, sandwich-uri și prajituri. Evident nu a lipsit nici șampania, iar ceaiul e nelimitat. Mi-a plăcut mult acest tur, va recomand sa nu îl ratați! Compania are filiala și în Glasgow, nu doar în Edinburgh. 


experienta-Red-Bus-Bistro-Tour

experienta-Red-Bus-Bistro-Tour

Red-Bus-Bistro-experienta-Edinburgh

16.O vizita la anticariatul Armchair Books Shop 


Edinburgh a devenit primul membru al inițiativei UNESCO- "Creative Cities" când a fost desemnat Oraș al literaturii. Cu asa un titlu va dați seama că orașul e împânzit de biblioteci și librarii independente. Se știe pasiunea englezilor pentru literatura, asa ca vroiam sa vizitez un loc de unde să-mi permit sa iau cărți,nu doar sa le răsfoiesc, sa ma uit prin ele și sa plec apoi cu mana goala. După o scurta cercetare am ales acest mic anticariat, foarte popular în oraș, cu istorie, unde am găsit o colecție bogata de carti de călătorie. Am fost mega fericita :)
Pont de la Alice: in luna august, are loc în Edinburgh, Festivalul de Literatura, cel mai mare din lume!


edinburgh-orasul-literaturii


edinburgh-orasul-literaturii


edinburgh-orasul-literaturii

17.Sunteți fani Harry Potter? Atunci trebuie sa ajungeti neaparat in Edinburgh


Asa cum noi îl avem pe Dracula, ei îl au pe Harry Potter. Poate nu știați, dar cartea a fost scrisa în Edinburgh și foarte multe locuri din oraș au fost surse de inspirație în lumea Vrăjitorilor. Eu nu sunt fan, însă n-am putut sa nu remarc toată valva în jurul subiectului, toate tururile ghidate, vrăjitori cu baghete în mana prin tot orașul, turiști cu tricouri cu Harry Potter etc. Drept urmare nu pot sa scriu un ghid cu atractii turistice din Edinburgh, fără sa va las locațiile speciale din oraș dacă sunteți fani Harry Potter (scrieți adresele de mai jos pe google):
  • Elephant House, Edinburgh
  • Spoon Café, Edinburgh
  • Balmoral Hotel, Edinburgh
  • Friedhof Greyfriars Kirkyard, Edinburgh
  • George Heriot School, Edinburgh
  • Victoria Street, Edinburgh
  • Harry Potter Museum, Edinburgh
  • St Giles Cathedral, Edinburgh
  • Handprints of J.K. Rowling, Edinburgh
  • Harry Potter Shops, Edinburgh
  • The Dog House, Edinburgh
Atractii-turistice-Harry-Potter-Edinburgh

Atractii-turistice-Harry-Potter-Edinburgh

Atractii-turistice-Harry-Potter-Edinburgh

Atractii-turistice-Harry-Potter-Edinburgh

Atractii-turistice-Harry-Potter-Edinburgh

18.Un concert la Catedrala


Catedrala din Edinburgh se afla fix în centru și joaca un rol important în viata culturala a orașului, fiind folosit ca spațiu pentru concerte, expoziții, ceremonii dar și discursuri. Practic în fiecare zi este un eveniment special în Catedrala, asa ca mi-a plăcut fiindcă e diferit. Oferă mai mult decât un loc de rugăciune și liniște cetatenilor. Din punct de vedere turistic este frumos din exterior, cu toate detaliile gotice din 1124, interiorul cam sumbru, însă concertul pe care l-am prins anima spiritele.


atractii--turistice-Catedrala-din-Edinburgh


atractii--turistice-Catedrala-din-Edinburgh


atractii--turistice-Catedrala-din-Edinburgh

19.Stockbridge pentru atmosfera boema a orasului 


La 15 minute de centrul orașului se afla acest cartier, cunoscut în special pentru piața din Stockbridge, Gradina Botanica, dar și pentru atmosfera boema, a vremurilor demult apuse din Edinburgh. Cea mai frumoasa strada a cartierului este cu siguranță Circus Lane (o alee în curbă, cu rhododendroni în ghivece și imaginea Catedralei pe fundal), urmata de Stephen's Street pe care se afla numeroase boutiq-uri de designeri și Vintage shops. Dacă vreți sa experimentați cultura Pub-urilor aici se afla câteva dintre cele mai vechi din oraș. Eu am fost la "The Antiquary" cu 50 de ani de istorie. Servesc mâncare tradițională delicioasa, porții enorme, numeroase sortiment de bere, preț-uri mici la mancare (sub 15 lire/de pers). 


Stockbridge-cartier-frumos-Edinburgh

-Edinburgh-Stockbridge-atractii-turistice-cartiere-faine






20.Shandwick's Pub - cel mai ieftin Pub din Edinburgh 


Vrei sa experimentezi cultura Pub-urilor pe îndelete? Pregătește-ți portofelul, fiindcă o bere în 99% din Pub-uri trece lejer de 5 lire pentru 1 pint/pahar. Drept urmare e bine sa mergi pe recomandările localnicilor, care știu exact unde sa te ducă. Asa am ajuns în cel mai ieftin Pub din Edinburgh. Partea buna e ca-i fix în centru, exact lângă Princess Street, deci foarte ușor de ajuns, dar si usor de ratat fiindca nu e chiar pe bulevardul principal. Care sunt preturile în acest pub? Doar 1.8 pounds pe 1 bere/1 cidru Strongbow!!! Pretul e mai mic decat la supermarket, localul e foarte mare, cu canapele mișto,muzica scoțiană și atmosfera locala. Berile artizanale sunt evident mai scumpe. 


Shandwicks-bar-Edinburgh

Shandwicks-bar-Edinburgh

Ce parere aveti despre Edinburgh? Astept comentariile voastre



Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi toate postarile accesati Cuprinsul blogului (click)!

Review Camera Obscura - Muzeul meu preferat din Edinburgh

$
0
0
Plimbându-mă pe Royal Mile, urcând spre Castel am observat pe partea dreapta o coada imensa. Inițial am crezut ca e un grup de turiști ce așteaptă sa se reunească, apoi am observat ca de fapt e coada la un muzeu. La Muzeul Louvre, Muzeul Vaticanului, la British Museum te aștepți, dar în Scoția??? Știti pasiunea mea pentru muzee, așa că am fost imediat curioasa sa aflu despre ce este vorba. Am intrat pe net și am descoperit rapid ca e vorba despre "Camera Obscura the World of Illusions" muzeu deschis din 1850, unul dintre cele mai mari muzee de trucuri și magie din lume. Acum înțeleg de ce este atât de popular. 


camera-obscura-muzeu-magie-edinburgh

Nu puteam sa stau o săptămână în Edinburgh și sa nu vizitez Camera Obscura,dar nici nu vroiam sa pierd timpul pe strada, așteptând ore întregi la coada. Drept urmare am făcut o rezervare online pentru a doua zi. Mi s-a dat o ora fixa, la care am fost acolo și am intrat fără probleme, așteptând maxim 5 minute (fiindcă mai multe persoane au rezervare la aceasi ora). Prețul biletului e de 17.5 euro si il puteti cumpara de aici >>>Site oficial Camera Obscura

Camera Obscura este un muzeu imens! Se extinde pe 5 etaje pline cu magie și numeroase iluzii interactive (pe pereti sunt umbre inexplicabile, contorsiuni nenaturale/oglinzi ondulate in care te vezi ba prea mic, prea înalt, prea slab etc) holograme, fotografii 3D, aventuri spirituale dar și înfricoșătoare cu tablouri tematice de Halloween, etc. Nu m-am plictisit nici o clipa deși am petrecut peste 3 ore în interior.



5 dintre atracțiile mele preferate din Camera Obscura the world of Illusions din Scoția 

1 Cea mai tare atracție din Camera Obscura este Labirintul cu Oglinzi 


Nu părea să fie mare lucru,copiii alergau prin labirint în toate direcțiile fără nici o problema, însă ceea ce nu am știut e faptul ca ei probabil au petrecut deja 30 de minute, memorand calea corecta. Altfel nu pot sa înțeleg cum se prind copii atât de repede, în timp ce eu umblam cu grija, atingând geamurile cu mana ca să nu dau cu capul în sticla. A fost frustrant la început, dar dupa 5 minute m-am obișnuit, mi-am dat seama ca sticla nu e atât de fragila și după 15 minute am ieșit învingătoare din labirint. Evident m-am mai băgat o tura, sa vad dacă nu cumva sunt mai multe ieșiri. 


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

camera-Obscura

2. Adrenalina la cote maxime în "tunelul Vortex" 


OH, Doamne acesta atracție a fost de 2x mai înfricoșătoare decât labirintul cu oglinzi. Este un tunel ce se învârte încontinuu, cu un pod în interior pe care trebuia sa îl traversez. Nu vreți sa știți ce senzații m-au cuprins! Capul meu vajaia de emoție, ochii mi se învârteau ca un titirez din cauza laserelor luminoase și la fiecare pas am fost sigura ca o sa cad. Tunelul se mișca repede, mai repede, copiii urlau în spatele meu, nu mai puteam sa ma întorc înapoi. Trebuia sa merg înainte… Vroiam sa sar cât mai departe, pentru a ieși de acolo cât mai repede cu putință. Într-un final am ajuns sa fug, dar gândindu-mă retrospectiv, nu m-aș supăra sa mai experimentez o data aceasta aventura! Aceasta e de departe cea mai nebuna atracție din Camera Obscura.


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

3. Iluzia mea preferată  


In calitate de Intagrammer sunt în totdeauna în căutare de idei nebune. Dacă ești și tu un creator de conținut, atunci trebuie sa știi ca în Camera Obscura sunt foarte multe oportunități pentru fotografii ieșite din comun. Iluzia mea preferată este aceasta, în care capul meu apare pe masa. Am avut impresia ca fac parte dintr-un show de magie, dar s-a dovedit a fi foarte ușor. Dacă doriți să aflați trucul, vizitați acest muzeu.

Camera-Obscura-Scotia-review

4. Pe acoperișul muzeului este cel mai bun punct de belvedere din Edinburgh 


La ultimul etaj, toți vizitatorii au acces pe acoperiș, un spațiu mare deschis, de unde m-am bucurat de o vedere panoramică a orașului de 360 de grade. Există mai multe telescoape gratuite și un binoclu, prin care am urmărit detaliile orașului. Vederea din toate părțile e extraordinara! În opinia mea, este cea mai bună șansă de a vedea Castelul de sus,muzeul fiind amplasat chiar lângă castel. 

Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh

5. Show-ul din Camera Obscura 


În latină "Camera Obscura" înseamnă "camera din întuneric". În aceasta camera speciala se tine un spectacol unic din 15 in 15 minute, la care pot participa doar 20 de spectatori, fiindcă camera e foarte mica. Spectacolul ne pune în scena povestea orașului Edinburgh, ca o capsula a timpului, ce permite vizitatorilor să vadă Edinburgh în 3D, în timpurile victoriene, datorită unei matrice impresionante de lentile stereoscopice, oglinzi și specificații 3D. Astfel am putut explora tot orașul, fără sa fac nici un pas, am spionat trecătorii pe străzi, am putut chiar sa ii ridic în mana sau sa ii zdrobesc cu mâinile. Copiii au fost în culmea fericirii! Știu ca e greu de imaginat, la fel de greu este și sa va explic cum funcționează… Sa nu uităm, suntem într-un muzeu de magie! Însă magia combinata cu știința chiar face minuni :) 


Camera-Obscura-muzeu-Edinburgh-pareri-am-fost-acolo

Am rămas complet impresionata de acest muzeu, pe care îl clasez , în top 5 cele mai bune muzee ce le-am văzut în viața mea.


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!


Cât costa o vacanta în Călimănești - Căciulata în 2020

$
0
0
Astazi am sa va prezint un ghid complet de vacanta în stațiunea Călimănești-Căciulata, la inițiativa prietenilor mei de la 4Travel.ro, o agenție de turism specializata pe turism intern, în special pe cazare în România. De ce stațiunea Călimănești? In primul rand pentru centrele SPA, de tratament, pentru plimbări prin zonele spectaculoase ale regiunii pe Valea Oltului sau în Munții Capatinii, dar și pentru turism Ecumenic. Vreți sa știți cât costa o vacanta în Călimănești în 2020? Ei bine, mult mai puțin decât în alte zone ale României!

cat-costa-o-vacanta-calimanesti-caciulata



Cat costa Transportul pana în Stațiunea Călimănești - Căciulata in 2020 

  • Din Sibiu in Călimănești cu cu autocarul biletul costa 27 de ron și faceți 1h30 min. Varianta mai ieftina ar fi cu trenul, biletul costa doar 12 ron însă faceți 2h30 min.
  • Din București în Călimănești faceți 3h40 minute iar prețul unui bilet pe autocar variază între 37.5 ron și 50 de ron in funcție de ora de plecare și compania pe care o alegeți.
  • Dacă mergeți cu mașina personala pana în Călimănești, distanta rutiera din București e de 191 km (2h30min) / din Sibiu e de 81 km (1h10min)/ din Brașov e de 191 km (2h45 min) / din Cluj e de 254 km (3h15 min).


*Turism balnear la centrele de tratament din stațiune - deschise pe tot parcursul anului 

In cadrul statiunii Calimanesti-Caciulata se pot face cure interne pentru: afecțiuni  ale aparatului digestiv, ale rinichilor, afectiuni metabolice si cure externe pentru: afectiuni ale aparatului locomotor, afectiuni ginecologice, afectiuni ale cailor respiratorii, boli ale aparatului cardio-vascular.

Echipa 4Travel va recomanda pe durata șederi sa încercați o cura hidrominerala. Stiați ca în Călimănești sunt 11 izvoare minerale pe care le puteți folosi pentru uz intern (apa de băut) dar și pentru tratamente cu aerosoli sau injecții cu apa sulfuroasa pentru vindecarea alergiilor? Încercați-o și voi! 

Cat costa cazarea în Stațiunea Călimănești - Căciulata  în 2020 cu tratament inclus 

>>>Hotel Traian = 240 ron/camera dubla+pensiune completa 
                           = 285 ron/camera dubla+ pensiune completa+ 2 tratamente pe zi pt neasigurati 

>>>Pachet Hotel Cozia = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti

>>>Pachet Hotel Caciulata = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti


>>>Pachet Hotel Oltul = Cazare + Tratament de la 890 ron / 6 nopti



*Turism montan in Parcul Național Cozia (Trasee recomandate)

Ar fi păcat sa va aflați în zona și sa nu faceți câteva drumeții în natura, sa va bucurați de aerul curat și sa va încărcați de energie alegând unul din traseele marcate:

1. Gara Turnu – Curmatura de la Troita – Muntele Scortaru – Muchia Turneanu – cabana Cozia (1573 m altitudine). Durata: intre 5 ore si 5 ore si jumatate. Marcaj: banda rosie.

2. Manastirea Stanisoara – Muchia Vladesei-Durduc – Varful Cozia (1668 m altitudine). Durata: intre 4 si 5 ore. Marcaj: banda albastra.

3. Brezoi – Valea Daneasa – Poiana tarsa (1280 m). Durata: intre 3 si 4 ore. Marcaj: Punct rosu.

Pentru cei ce doresc o excursie pana la un punct turistic din natura, alegeți sa mergeți pe jos sau cu mașina pana la Cascada Lotrisor, o spectaculoasa cădere de apa, la doar 6 km de Călimănești.


*Turism Ecumenic la una din mănăstiri ( toate intrările sunt Gratuite)


  • *Mănăstirea Cozia - cea mai importanta din Stațiune poarta hramul ”Sfanta Treime” si este o ctitorie a domnitorului Mircea cel Mare, din secolul 14.
  • *Schitul Ostrov - schit de calugarite, cu hramul ”Nasterea Maicii Domnului”, construita pe locul fostei biserici din secolul 15. Se afla la 5 km de Călimănești-Căciulata 
  • *Mănăstirea Stanisoara - de calugari, cu hramul ”Sfantul Gheorghe”. Se afla tot la aprox 5 km de Călimănești-Căciulata la poalele masivului Cozia
  • *Mănăstirea Turnu - Unul din cele mai izolate, cu chilii rupestre, datează din secolul 15 și se afla. La 2km de Mănăstirea Cozia.
Top 5 cele mai bune restaurante din statiunea Călimănești - Căciulata 

Restaurant Dada, Restaurant Ewelin, restaurant Han, Restaurant Camelot și restaurantul Casa Românească. Preturile sunt obișnuite între 30-45 Ron/pt o masa/ persoana.

V-ar placea o vacanta in Calimanesti - Caciulata in 2020? 


Daca vreti sa stiti primii cand postez un articol va puteti abona la postari prin e-mail (click), iar daca vreti sa cititi si ale postari accesati Cuprinsul blogului (click)!

Review Red Bistro Bus - cu autobuzul restaurant prin Edinburgh

$
0
0
Vreți sa vedeți Edinburgh într-un mod diferit? Azi va recomand un tur de oraș cu Red Bistro Bus Tour, varianta "Afternoon Tea". Știți... in ultima perioada caut experiente unice. Vreau sa vad orașele într-un alt mod, dincolo de clasicele muzee și castele. Poate mai turistic vor spune unii sau mai comod vor spune alții. "Imbătrânești Alice, imbătrânești…" 
Insă toate aceste experiente rămân impregnate în memoria mea, iar la final asta e tot ce contează. Făcând acest tur am împușcat doi iepuri dintr-o lovitura, doua activități foarte iubite de englezi într-un singur pachet: am avut parte de clasicul ceai englezesc în timp ce am facut turul orașului cu un autobuz rosu vintage, clasicul double-decker Routemaster din 1950. Nu-i asa ca e cea mai tare idee?! 


Experientele mele in Edinburgh le puteți avea și voi.

Am rezervat acest tur online pe site-ul oficial >>> Red Bus Bistro. Îl puteți face in Edinburgh sau în Glasgow și sunt mai multe variante: Afernoon Tour, Gin Tour sau Harry Potter tour! Pretul turului e de 35£ adult si 10£ copil.

Turul începe în Waterloo Place in Edinburgh 

Am fost la locul de întâlnire cu 15 minute înainte, ca să ma asigur ca am câteva minute sa fac o poza bună cu autobuzul. Spre surprinderea mea nu era parcat acolo, asa ca am așteptat o vreme pana ce l-am văzut venind încet, ocolind-ne, a luat curba, a întors și s-a oprit sa urcam, ca un autobuz clasic de oraș ce face o oprire în stație. Cu toate ca eram destul de mulți pasageri, personalul de la bord a fost foarte cumsecade și ne-a așteptat pe toți sa ne pozam. 

review-red-bistro-bus-tour-edinburgh-scotia

Surprize surprize cu Bistro Bus Tour 

Sincer… Nu știam la ce sa ma aștept, eram puțin stresata ca va fi incomod pentru mine, fiind mare, sa stau 1h30 de minute înghesuita pe un scaun. Spre fericirea mea Bistro Bus Tour e un autobuz transformat în restaurant. Scaunele sunt banchete de piele confortabile, iar mesele au fost pregătite în prealabil. Fiecare am avut loc prestabilit, în funcție de meniul ales: clasic sau vegetarian. Eu l-am ales pe cel clasic. 


bus-restaurant-edinburh



Masa bogata ca la restaurant   

Imediat ce ne-am așezat toți la mese, am pornit încet pe Princess Street. Prinși în aglomerația specifica de la prânz am găsit oportun sa degust toate bunătățile de pe masa: sandwich-uri cu ton/cascaval/șunca, aperitive sărate și multe mini prajituri. Ca sa fie masa completa am fost serviți la pornire cu un pahar de prosecco, decorat frumos cu căpșuni (romanticii înțeleg ce vreau sa spun). Apoi am primit și clasicul ceai englezesc într-un pahar termorezistent sa rămâna cald pe toată durata excursiei, cu capac, ca să nu se verse. Sincer s-au gândit la toate inconvenientele ce pot apărea pe drum, fiindcă autobuzul e vechi și te zdruncina la fiecare curbă. Recomand sa începeți cu paharul de prosecco ca să evitați orice "tragedie".


aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review

aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review

aliceee-traveler-bistro-bus-tour-review


Traseul făcut cu Bistro Bus Tour


A inclus toate zonele de interes turistic din Edinburgh. Ghidul ne-a prezentat orașul la microfon, într-un mod foarte frumos cu curiozități și date istorice despre toate locurile văzute. Pe durata traseului am văzut centrul istoric, Castelul dar și câteva cartiere mai indepartate, unde nu o sa ajungi ca turist, decât dacă cauți anume asta. Înainte de a ne întoarce în Piata Waterloo am făcut o oprire de 15 minute într-un loc drăguț, pentru fotografii. A fost o idee buna!


red-bus-tour-traseu-edinburgh

bistro-bus-tour-Edinburgh

red-bus-tour-traseu-edinburgh

Ce mai plăcut în acest tur a fost faptul ca autobuzul merge încet și poți face fotografii & filmulețe de calitate. Atmosfera e de sărbătoare, mâncarea e rafinată, muzica de pe fundal e buna, design-ul autobuzului e primitor, cu decorațiuni de sezon. Sincer as mai face turul acesta o data, probabil varianta Harry Potter cu pizza și gin. A fost foarte reușit și merita toți banii!
Viewing all 784 articles
Browse latest View live